Νέο φονικό στο Μαύρο Ρόδο - Τον σκοτώνει επί τόπου πριν αποκαλύψει την αλήθεια

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Νέο φονικό στο Μαύρο Ρόδο - Τον σκοτώνει επί τόπου  πριν αποκαλύψει την αλήθεια

Στα νέα επεισόδια της σειράς Μαύρο Ρόδο, ο Βίκος βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του να σκοτώσει τον Θέμη, ενώ παράλληλα μαθαίνει από την Αλεξία την ταυτότητα της πραγματικής του μητέρας και σοκάρεται. Στο μεταξύ ο Πέτρος τραβάει στα άκρα την κόντρα με την Ελισάβετ για το παιδί, ενώ το τέλος της Αυξεντίας πλησιάζει...

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Σήμερα Κυριακή 18/6 - Επεισόδιο 127

Η μέρα της κηδείας του Μπόγρη έφτασε και ο Σταυρίνος θέλει πάση θυσία να δώσει το «παρών» και να τον αποχαιρετίσει. Την ίδια ώρα, ο Βλάσης απειλεί να καταδώσει τον Λουκά για την αγορά των εκρηκτικών: «Δεν θα φάω εγώ το κεφάλι μου για εσένα, θα σε πάρω μαζί μου! Ή θα μου δώσεις τα χρήματα που θέλω ή πάω καρφί στην αστυνομία, διαλέγεις και παίρνεις», τον εκβιάζει.

Την ίδια ώρα, ο Βίκος με την Αλεξία βλέπουν τις φωτογραφίες από την έκρηξη και προς έκπληξή τους αντικρίζουν τον Παράσχο ζωντανό. «Ζει ο Παράσχος; Αν ζει τελικά, στο αυτοκίνητο ποιος βρισκόταν;», αναρωτιέται η Αλεξία και εκείνος μονολογεί: «Δεν ξέρω, αλλά θα μάθω». Αργότερα τηλεφωνεί στον Φρέντι και του λέει: «Ο Παράσχος είναι ζωντανός! Κάτι ετοιμάζει το κάθαρμα και μου την έστησε... Το παίζει πεθαμένος, κάτι ετοιμάζει, έχε τα μάτια σου ανοιχτά να παρακολουθείς κάθε κίνηση του Καστρινού».

Δείτε επίσης: Φονιάς ο Γεράσιμος - Μπαίνει με όπλο στο δωμάτιο της Ελισάβετ

Κι ενώ στην Πάτρα γίνονται αυτά, στη Γερακιανή ο Πέτρος, μετά από παρότρυνση της Νατάσας, πάει να βρει την Ελισάβετ και την αναγκάζει να του παραδεχτεί ότι δεν απέβαλε και παραμένει έγκυος στο παιδί τους. «Ναι, είπα ψέματα, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι! Συνεχίζω να θέλω να μείνεις μακριά μου», του τονίζει, αλλά ο Πέτρος είναι αποφασισμένος να το φτάσει στα άκρα: «Εντάξει, λοιπόν, από εσένα θα μείνω μακριά, αλλά από το παιδί μου δεν πρόκειται να με απομακρύνεις», της ξεκαθαρίζει.

Ο καβγάς τους θα οδηγήσει τον Πέτρο να απειλήσει την Ελισάβετ σε ό,τι αφορά στις προθέσεις της γι’ αυτό το παιδί, αλλά δεν θα μείνει μόνο εκεί καθώς αποφασίζει να κινηθεί νομικά εναντίον της και μάλιστα της στέλνει δικηγόρο στο μοναστήρι να της δώσει εξώδικο. Εκείνη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει και επικοινωνεί με τον πατέρα της: «Κατάλαβες γιατί δεν ήθελα να μάθει τίποτα; Νομίζει πως επειδή έχει ο μπαμπάς του λεφτά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει! Μου έστειλε δικηγόρο να με φοβίσει για το παιδί», του λέει και ο Λευτέρης σοκάρεται: «Σοβαρά μιλάς τώρα; Γιατί να το κάνει αυτό; Κλείσε να τον πάρω τηλέφωνο να πούμε δυο λογάκια».

Τι θα δούμε όλη την εβδομάδα

Ο Λευτέρης ζητάει εξηγήσεις από τον Πέτρο για την κίνησή του αυτή: «Είμαι με το μέρος σου, θέλω η κόρη μου να φύγει από εκεί μέσα, να μείνει μαζί σου και να μεγαλώσετε το παιδί σας, αλλά να φτάσεις στο σημείο να της στέλνεις και δικηγόρο, αυτό δεν το περίμενα! Είμαι απογοητευμένος», του επισημαίνει και ο Πέτρος του εξηγεί: «Λες εγώ να χάρηκα με αυτό που έκανα; Δεν είχα άλλη λύση! Πρέπει κάπως να τη φοβίσω να αλλάξει στάση ή τέλος πάντων να εξασφαλίσω πως θα έχω κι εγώ δικαιώματα στο παιδί μου».

Δείτε επίσης: Σπαραγμός στην κηδεία της Αυξεντίας - «Πως με άφησες τώρα που σε χρειάζομαι περισσότερο», ουρλιάζει η Ελισάβετ

Ο μητροπολίτης με όσα έχουν συμβεί αποφασίζει να καθαιρέσει την Κασσιανή και να δώσει ξανά στη Φιλαρέτη τη θέση της ηγουμένης. Αυτό τσακίζει την Κασσιανή που είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να συμβεί ποτέ αυτό. «Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω την ηγουμενία», μονολογεί και συναντά την Πολυξένη, στην οποία ζητά να τη βοηθήσει στο σχέδιο που έχει καταστρώσει για να απαλλαγεί από τη Φιλαρέτη.

«Θα βγούμε και οι δύο κερδισμένες με αυτό το σχέδιο! Εγώ θα απαλλαγώ από τη Φιλαρέτη κι εσύ από τον Λευτέρη. Και ως νόμιμη ακόμα σύζυγός του θα μπορέσεις να του πάρεις τα πάντα!», της προτείνει και εκείνη συμφωνεί: «Τελικά είσαι πιο σατανική απ’ όσο πίστευα! Μέσα είμαι». Ετσι ένα βράδυ παίρνει κρυφά -με τη βοήθεια της Κασσιανής- δύο εικόνες από το μοναστήρι προκειμένου να τις κρύψει στο σπίτι του Λευτέρη ώστε εκείνος και η Φιλαρέτη να κατηγορηθούν ως συνεργάτες που πουλάνε παράνομα τους θησαυρούς του μοναστηριού. Την ίδια ώρα, η Αυξεντία βγαίνει πάλι από το μοναστήρι και τα έχει χαμένα.

Παράλληλα, βγαίνει και η Πολυξένη μαζί με τις δύο εικόνες, αλλά η συνάντησή των δύο γυναικών θα έχει πολύ άσχημη εξέλιξη. Η ζωή της Αυξεντίας κρέμεται από μια κλωστή και το τέλος για τη μοναχή φαίνεται να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Η Ελισάβετ που το μαθαίνει συγκλονίζεται καθώς δεν μπορεί να δεχτεί ότι μετά τη μητέρα της θα χάσει και την αγαπημένη της θεία!

Αναστατωμένοι ο πατέρας και η κόρη Ζαμάνου επισκέπτονται τον Θέμη, θέλοντας να μάθουν αν εκείνος αποκάλυψε στη Φιλαρέτη την ταυτότητα του γιου της. «Ναι, εγώ το έκανα! Είχα δώσει υπόσχεση στη γυναίκα αυτή ότι θα τη βοηθήσω! Οφειλα να το κάνω, τώρα ό,τι προκύψει! Πάντως θα είμαι δίπλα της σε όλα», τους ξεκαθαρίζει. Ο Ζαμάνος και η κόρη του είναι αποφασισμένοι να εκβιάσουν τον Καστρινό, ενώ εκείνος θα περάσει στην αντεπίθεση: «Ξεχνάτε μάλλον ότι σας έχω στο χέρι; Αν βγουν στη φόρα όλα όσα κάνατε έχετε καταστραφεί. Γι’ αυτό εμένα μη με απειλήσετε ποτέ ξανά», τους προειδοποιεί.

Την ίδια ώρα, ο Παράσχος πάει να βρει τον Καστρινό και ετοιμάζεται να του δώσει όλες τις πληροφορίες για την εμπλοκή του Βίκου στον θάνατο της Αγγελικής. Μόνο που ο άνθρωπος που έχει «φυτέψει» ο Βίκος στο γραφείο του Θέμη τον βρίσκει και τον αρπάζει. Τον οδηγεί στον Βίκο, ο οποίος και τον σκοτώνει στα αλήθεια αυτή τη φορά: «Αφού σ’ έχουν για πεθαμένο, τότε ας είσαι και στα αλήθεια πεθαμένος». Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Γεράσιμος το σκάει από την κλινική και πάει στο μοναστήρι, όπου μπαίνει κρυφά στο δωμάτιο της Ελισάβετ: «Κανείς δεν θα με κρατήσει μακριά σου! Θα έρθω ξανά, αγάπη μου, να σε πάρω και να φύγουμε μακριά απ’ όλους», της ψιθυρίζει και φεύγει.

Ο Βίκος έχει στα χέρια του το δηλητήριο και με τη βοήθεια του Φρέντι δίνουν την πρώτη δόση στον Θέμη. Η Θάλεια πηγαίνει στον Γιαννίκο για να δει τα προσωπικά αντικείμενα του Παράσχου ώστε να επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ενώ η Γιάννα κάνει μια κουβέντα στον Σαράντο ξεκαθαρίζοντάς του το τέλος της σχέσης τους: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, Σαράντο! Λυπάμαι πολύ που σου το κάνω αυτό, είχες κάνει όνειρα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τα ακολουθήσω εγώ! Η καρδιά μου ανήκει στον Σταυρίνο», του λέει και εκείνος αναγκάζεται να δεχτεί τα νέα δεδομένα.

Ο Γιαννίκος δίνει εντολή να βρουν τον Βίκο, όταν ανακαλύπτει πως δεν ήταν στο αυτοκίνητο την ώρα της έκρηξης. Την ίδια ώρα, ο Βίκος προβληματίζεται για την εμμονή του Ζαμάνου να τον δει νεκρό: «Δεν καταλαβαίνω τι στο διάολο θέλει και προσπαθεί να με βγάλει από τη μέση; Κάτι φοβάται, αλλά τι;», αναρωτιέται. Την ίδια ώρα σε μια συζήτηση του Καστρινού με την κόρη του, της αποκαλύπτει την αλήθεια: «Ο Ζαμάνος θέλει να σκοτώσει τον Βίκο γιατί είναι γιος της Φιλαρέτης, της μοναχής στο μοναστήρι που συναντούσε η μάνα σου. Μου είχε πει την αλήθεια για το παιδί της, της είχα υποσχεθεί πως θα τη βοηθήσω, αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ το παιχνίδι που θα έπαιζε η μοίρα».

Η Αλεξία δεν μπορεί να πιστέψει όλα όσα μαθαίνει: «Μου λες αλήθεια; Απίστευτο, δεν μπορώ να το πιστέψω». Ο Θέμης αρχίζει να έχει συμπτώματα από τη δόση του δηλητηρίου και νιώθει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν για πρώτη φορά. Μετά από τόσες ριψοκίνδυνες ενέργειες, σε σχέση με την υπηρεσία της, η Θάλεια έρχεται αντιμέτωπη με τον Γιαννίκο, ο οποίος την πιάνει επ’ αυτοφώρω να παραποιεί αρχεία και τη συλλαμβάνει. Η Ελισάβετ που βρίσκεται σε πανικό με τις εξελίξεις για την υγεία της Αυξεντίας, φτάνει σε επικίνδυνα για το μωρό σημεία, ενώ ο Πέτρος συνειδητοποιεί πόσο άδικα της έχει φερθεί.

Πηγαίνει ξανά στο μοναστήρι για να μιλήσει με τη Φιλαρέτη, αλλά πέφτει πάνω στην Ελισάβετ όπου προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση του σε σχέση με τον δικηγόρο που έβαλε ζητώντας της συγγνώμη, αλλά εκείνη δείχνει να είναι ακόμα αρνητική απέναντί του: «Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά τι θέλεις να κάνεις! Για ακόμα μια φορά μου απέδειξες ότι δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά». Η Αλεξία πάει να βρει τον Βίκο και του αποκαλύπτει την αλήθεια: «Εμαθα ποια είναι η μητέρα σου! Μου το είπε ο μπαμπάς γιατί εντελώς τυχαία βοηθούσε τη γυναίκα αυτή να βρει το παιδί της, εσένα», του λέει και εκείνος μένει με το στόμα ανοιχτό. «Ποια είναι;», ρωτάει και εκείνη του απαντάει: «Ζωή Τσαγκαράκη, λέγεται», αποφεύγοντας να του πει πως είναι η Φιλαρέτη.

Εκείνος όμως δίνει εντολή να ψάξουν για εκείνη και σύντομα μαθαίνει πως η μητέρα του είναι η Φιλαρέτη! Η Αλεξία αποκαλύπτει στον Πέτρο ότι η Φιλαρέτη είναι η μητέρα του Βίκου: «Τι πράγμα; Πώς είναι δυνατόν αυτή η γυναίκα να έβγαλε αυτό το τέρας;», αναρωτιέται, ενώ ο Γεράσιμος κλείνει εισιτήρια για τη Σουηδία, έχοντας κάποιο σκοπό.