Γη της Ελιάς: «Δυστυχώς, το μωρό μπορεί να έχει εμφανίσει σύνδρομο...» - Σπαράζει στην αγκαλιά του Μάνου η Μαρίνα στο νοσοκομείο

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: «Δυστυχώς, το μωρό μπορεί να έχει εμφανίσει σύνδρομο...» - Σπαράζει στην αγκαλιά του Μάνου η Μαρίνα στο νοσοκομείο

Νέα εβδομάδα ξεκινά τη Δευτέρα 26/6 για την σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς. Τα νέα για το μωρό της Μαρίνας δεν είναι καλά και η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Την ίδια στιγμή το σατανικό σχέδιο της Στέλλας καταρρέει και συλλαμβάνεται. Ο Κουράκος λίγο πριν τον γάμο μαθαίνει ότι το αίμα δεν είναι της Ευτυχίας και παθαίνει σοκ, ενώ ο Μιλτιάδης βάζει σε εφαρμογή το σκοτεινό του σχέδιο κατά της οικογένειας των Στεφαναίων, πλησιάζοντας τη Βασιλική.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις στη Γη της Ελιάς

Δευτέρα 26/6 Επεισόδιο 204

Ο Μάνος προσπαθεί με όλους τους τρόπους να πείσει τη Μαρίνα να κάνει αμνιοπαρακέντηση, αλλά εκείνη δεν θέλει για κανένα λόγο: «Δεν υπάρχει περίπτωση, είναι επικίνδυνο και μην επιμένεις σε παρακαλώ», με αποτέλεσμα η ένταση μεταξύ τους να κορυφωθεί επικίνδυνα. Μην μπορώντας να κάνει αλλιώς ο Μάνος ζητά τη βοήθεια του Ισίδωρου: «Πατέρα, σε παρακαλώ πες της κάτι, εσένα σ’ ακούει. Μόνο εσύ μπορείς να την πείσεις», τον παρακαλεί.

Η Βασιλική και ο Στάθης πηγαίνουν τη μικρή Στελλίτσα επειγόντως στο νοσοκομείο και η αγωνία τους μεγαλώνει. Στο μεταξύ ο Λυκούργος δεν περνάει καθόλου καλά μόνος του στη Μάνη και τα παράπονά του νευριάζουν τη Χάιδω. Την ίδια στιγμή η Αναστασία, η οποία είναι μόνη της στο σπίτι της Αθηνάς, καλεί τον Αποστόλη για φαγητό, αλλά η βραδιά δεν εξελίσσεται όπως την περιμένουν. Παράλληλα η Αρετή βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί δημοσίως στον Δημοσθένη επειδή παράτησε την Ασπασία: «Δεν ντρέπεσαι; Ου να μου χαθείς που παράτησες την γυναίκα σου. Ποιος ξέρει με ποια τραβιέσαι κι εσύ», τον βρίζει, βγάζοντας έτσι και τα δικά της απωθημένα. Την ίδια ώρα η Δήμητρα, αναστατωμένη από τα συναισθήματα που έχει αρχίσει να νιώθει για τον Ορέστη, εξομολογείται όσα έχουν συμβεί στην Ασπασία: «Πίστευα ότι η καρδιά μου δεν θα χτυπούσε ξανά για κανέναν. Με τον Ορέστη έχουμε έρθει κοντά, σαν κάτι να με τραβάει σ’ αυτόν. Από την άλλη δεν μπορώ να αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο, νιώθω ότι προδίδω τον Κίμωνα», της ομολογεί και τη συγκινεί, ενώ της δίνει και την ευχή της: «Κορίτσι μου, να έχεις την ευχή μου. Να προχωρήσεις τη ζωή σου. Αυτό θα ήθελε και ο Κιμωνάκος μου. Σ’ αγαπούσε τόσο που θα ήθελε να είσαι ευτυχισμένη». Μια συνάντηση του Μιλτιάδη με τη Βασιλική και ένα τηλεφώνημα που θα ακολουθήσει, δείχνουν πως ο Μιλτιάδης κάτι κρύβει για την οικογένεια Στεφανέα.

Τρίτη 27/6 Επεισόδιο 205

Παρά τις πιέσεις της Ιουλίας, του Ισίδωρου και του Μάνου, η Μαρίνα συνεχίζει να μη θέλει να κάνει αμνιοπαρακέντηση κι αυτό περισσότερο γιατί φοβάται τον κίνδυνο που έχει η εξέταση για αποβολή. Ομως τα πράγματα αλλάζουν όταν ο γιατρός τους ενημερώνει: «Θα έλεγα ότι επιβάλλεται να κάνουμε την εξέταση. Δυστυχώς, έχω μια υποψία ότι το μωρό μπορεί να έχει εμφανίσει σύνδρομο Εντουαρτ και θα πρέπει να το αποκλείσουμε», τους λέει προκαλώντας πανικό στον Μάνο, ενώ ο Ισίδωρις προσπαθεί να τον καθησυχάσει: «Ελεος, Μάνο, μην κάνεις έτσι. Απλά το υποπτεύεται. Θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά», τον ενθαρρύνει.

Την ίδια στιγμή ο Πότης αποφασίζει να φροντίσει την υγεία του και ξεκινά γυμναστική, με την Αννα να τον συντροφεύει στο γυμναστήριο προκειμένου να τον ενθαρρύνει. Στο μεταξύ η Χάιδω μαθαίνει για τη μικρή περιπέτεια του μωρού και αποφασίζει να επιστρέψει στη Μάνη, ενώ ο Λυκούργος εξακολουθεί να της κρατάει μούτρα για την απουσία της. Ο Φίλιππος τα έχει βρει μπαστούνια με τον νέο λοχία και ανησυχεί μήπως δεν του εγκρίνει την πρώτη του άδεια. Ενας αιφνίδιος φορολογικός έλεγχος ταράζει τον Δημοσθένη, ενώ η Ασπασία δεν λέει να ξεπεράσει τον χωρισμό τους. Την ίδια στιγμή ο Μιλτιάδης κυκλώνει την οικογένεια του

Φίλιππου κι αυτή τη φορά αλιεύει πληροφορίες από την Αρετή. Ο Ορέστης προσπαθεί να πλησιάσει τη Δήμητρα, αλλά εκείνη του ζητάει χρόνο: «Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη ακόμα να προχωρήσω», διστάζει.

Διαβάστε επίσης: Γης της ελιάς: «Από σήμερα θα παίζω με τα φυσικά μου μαλλιά» - Έφτασε η στιγμή που Χρυσικού βγάζει την περούκα της

Τετάρτη 28/6 Επεισόδιο 206

Ο Μιλτιάδης συνεχίζοντας στο σχέδιό του, εξακολουθεί να παρακολουθεί τη Βασιλική και είναι πίσω της σε κάθε της βήμα. Μάλιστα βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία για να την πλησιάσει και να της ζητήσει το τηλέφωνό της: «Θέλω να σε πάρω να κανονίσουμε ξανά για φαγητό, αν θέλεις κι εσύ», της προτείνει. Την ίδια ώρα, ο Φίλιππος προσπαθεί να πάει με τα νερά τού λοχία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο μεταξύ η Ευτυχία κανονίζει μπάτσελορ στο καφενείο, ενώ ο Ορέστης καλεί τη Δήμητρα να φάνε μαζί στο σπίτι του κι εκείνη δέχεται. Η Χάιδω και Αθηνά χαιρετούν τη Μαρία και γυρίζουν στη Μάνη. Την ίδια στιγμή η Στέλλα προχωράει με το σχέδιό της και προτείνει στην Ολγα, μια γυναίκα που εργάζεται στο διαγνωστικό κέντρο: «Θέλω να παραποιήσεις την εξέταση της Ρένας και θα πληρωθείς καλά. Δεν είναι και λίγα 50.000 ευρώ για ν’ αλλάξεις το αποτέλεσμα», της λέει. Παράλληλα ο Κουράκος μαθαίνει ότι το αίμα στον τοίχο δεν ήταν της Ευτυχίας και παθαίνει σοκ. Αμέσως όμως δίνει διαταγή: «Πάρτε το και θέλω άμεσα να συγκριθεί με τον αίμα του Ανέστη Δρακουλάκου».

Η Αννα διαμορφώνει τα τραπέζια στο καφενείο με τη βοήθεια του Πότη και προετοιμάζει για το πάρτι της Ευτυχίας. Το ίδιο βράδυ, όλα τα κορίτσια γιορτάζουν μαζί. Στο μεταξύ ο Στάθης είναι αρκετά αγχωμένος με τις ζαλάδες που τον ταλαιπωρούν και προχωράει σε εξετάσεις αίματος. Παράλληλα η Αλκμήνη αναβάλλει το σύμφωνο συμβίωσης και η Αντωνία γίνεται έξαλλη: «Πες μου την αλήθεια, δεν με θέλεις; Γιατί βρίσκεις δικαιολογίες συνέχεια;», τη ρωτάει. Ο Λυκούργος ενημερώνει την Αθηνά ότι το σκάνδαλο που είχε δημιουργηθεί με τη δίκη της και όσα αποκαλύφθηκαν για τον Δημήτρη: «Εχε υπόψη σου ότι όλα αυτά θα λειτουργήσουν ανασταλτικά και δεν θα βοηθήσουν καθόλου στη διαδικασία της υιοθεσίας», της λέει. Στο μεταξύ η Ολγα καταγγέλλει στην αστυνομία τη Στέλλα για απόπειρα δωροδοκίας. Ενας έντονος πόνος οδηγεί την Ασπασία στο νοσοκομείο. Ο Δημοσθένης και η Ειρήνη αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας της Ασπασίας, ενώ στο νοσοκομείο σπεύδει και η Αρετή.

Πέμπτη 29/6 Επεισόδιο 207

Ο Κουράκος με τη βοήθεια της Ολγας συλλαμβάνει τη Στέλλα, βάζοντας τέλος στο σατανικό της σχέδιο. Παράλληλα, καλεί τον Μάνο στο γραφείο του και τον ενημερώνει για την κατάσταση, μιας και ένα μέρος του σχεδίου αφορούσε κι εκείνον με τη Μαρίνα: «Νομίζω ότι θα πρέπει να δείτε ξανά την κατάσταση, διότι δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει γίνει με τις εξετάσεις της Μαρίνας», του επισημαίνει. Ωστόσο ο Ισίδωρος συνειδητοποιεί πως οι υποψίες του γιατρού για σύνδρομο Εντουαρτς ευσταθούν και ξεκαθαρίζει στον Μάνο: «Δεν παίζουν μ’ αυτά, πρέπει να πειστεί άμεσα η Μαρίνα και να προχωρήσει με την εξέταση». Την ίδια ώρα η Δήμητρα αποφασίζει να προχωρήσει στη ζωή της και αποχωρίζεται το δαχτυλίδι που της είχε χαρίσει ο Κίμωνας, ενώ η Ασπασία χειρουργείται στη χολή και ο Δημοσθένης δεν φεύγει λεπτό από δίπλα της. Ο Μιλτιάδης συνεχίζει να πλευρίζει τη Βασιλική και τη Θεοδώρα, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα τις πραγματικές του προθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Αιματηρή ομηρία στο τέλος - Η χαρά που καταλήγει σε τραγωδία