Σασμός: «Μην το κάνεις, κοπέλι μου, σκέψου τι θα γίνει όταν το μάθει ο Νικηφόρος» - Δύσκολη μέρα ξημερώνει για τον Μαθιό

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Μην το κάνεις, κοπέλι μου, σκέψου τι θα γίνει όταν το μάθει ο Νικηφόρος» - Δύσκολη μέρα ξημερώνει για τον Μαθιό

Νέα εβδομάδα ξεκινάει για τον Σασμό από την Δευτέρα 26/6 και στα νέα επεισόδια θα δούμε πολλά! Η ανακάλυψη του Μύρωνα λύνει πολλά ερωτηματικά, αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί νέα. Μια αποκάλυψη θα ταράξει την Αιμιλία, που θέτει νέους κανόνες στη σχέση της με τον Δημήτρη. Λίγο αργότερα ο Παύλος μαζί με τον παπα-Μιχάλη θα πάρουν μια απόφαση, που αν γίνει πράξη θα αλλάξει τις ζωές όλων.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις του Σασμού

Ο Μύρωνας περνάει πολλές ώρες στον υπολογιστή ερευνώντας το χτύπημα στον πατέρα της Στέλλας και τελικά καταφέρνει να δει αυτό που δεν είχαν καταφέρει όλοι οι άλλοι. Ο άνθρωπος που χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον Τάσο δεν ήταν άλλος από τον Πάνο, τον συνεργάτη του Ευθύμη Φαρμάκη. Ο αστυνομικός καταλαβαίνει ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στον άνθρωπο της νύχτας και σπεύδει να το πει στον Αντώνη. «Σε ποια υπόθεση τελικά δεν κρύβεται ο Φαρμάκης, μπορείς να μου πεις; Μπράβο σου, Μύρωνα. Εκανες πολύ καλή δουλειά», θα τον επαινέσει και θα μιλήσει αμέσως με τον Λευτέρη για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Λευτέρης θα ακούσει με προσοχή τα όσα του λέει ο διοικητής του, ενώ λίγο αργότερα θα του πει πως έχει βάσιμες υποψίες πως ο Φαρμάκης κρύβεται και πίσω από τη δολοφονία του Στεφανή Σταματάκη. «Λευτέρη, κάνε έρευνα, έχεις το ελεύθερο από εμένα να το ψάξεις όσο θες. Το μόνο που θέλω είναι να συλλάβω τον Φαρμάκη και να τον βάλω στη φυλακή. Στο μόνο μέρος που αξίζει να βρίσκεται. Προσοχή όμως μην κινήσουμε υποψίες», του τονίζει.

Διαβάστε επίσης: Την ειδοποίησαν την ώρα των γυρισμάτων πως πέθανε η μητέρα της - Ηθοποιός του Σασμού συγκλονίζει με την εξομολόγησή της

Η Βασιλική έχει πάρει τις αποφάσεις της

Καλλιόπη και Μαρίνα συναντιούνται τυχαία στο χωριό και ενώ στην αρχή η μητέρα του Μαθιού και του Αστέρη είναι αρνητική, τελικά καταλήγουν να αποφασίσουν να πάνε βόλτα μαζί το εγγόνι τους στην παιδική χαρά. Τα πρόσωπά τους φωτίζονται στη θεά του μικρού παιδιού, όπως φωτίζονται και οι ψυχές της Αργυρώς και του Αστέρη που το μαθαίνουν και σκέφτονται πως υπάρχει τελικά ελπίδα να τα ξαναβρούν οι οικογένειές τους. «Μου φαίνεται σαν ψέμα», θα πει η Αργυρώ στον άντρα που λατρεύει και θα συνεχίσει: «Αν μου έλεγε κάποιος πριν καιρό πως η μητέρα μου θα βρισκόταν με την Καλλιόπη και μάλιστα θα ήταν και οι δύο χαμογελαστές, θα τον έβγαζα τρελό». Ο Αστέρης την αγκαλιάζει και της υπόσχεται πως από εδώ και πέρα οι ζωές τους δεν θα έχουν προβλήματα.

Το ίδιο δεν μπορεί να πει η Βασιλική, που το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο στη ζωή της. Μην μπορώντας να διαχειριστεί λοιπόν τη δολοφονία του Στεφανή, σκέφτεται πως το μόνο που θα σώσει όλους είναι να παραδοθεί ο άντρας που της έχει υποσχεθεί αιώνια αγάπη και πίστη και του το λέει. Μεταξύ άλλων, του μηνύει πως αν δεν οδηγηθεί μόνος του στην πόρτα του Αντώνη, θα το κάνει εκείνη. Ο Μαθιός γνωρίζοντας πλέον πως έχει χάσει ό,τι πολυτιμότερο έχει, τη γυναίκα του, της υπόσχεται ότι θα το κάνει και ας καταστραφούν τα πάντα γύρω του από την είδηση. Μάλιστα, την επόμενη μέρα θα αρχίσει να αποχαιρετά με τον τρόπο του όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα, γιατί καταλαβαίνει πως δεν θα τους δει σύντομα. Η Καλλιόπη, απεγνωσμένη που βλέπει το τέλος του γιου της να πλησιάζει, προσπαθεί να μιλήσει τόσο στη νύφη της όσο και στην Παναγία. Πηγαίνει στην εκκλησία και της ζητά να προστατεύσει το παιδί της.

Η δυσκολότερη μέρα του Μαθιού

Ο Παύλος επισκέπτεται την Αιμιλία και τον Δημήτρη στο σπίτι τους και συζητούν για το μέλλον που θα έρθει και θα βρει και τους τρεις χώρια. Εχοντας αφήσει πλέον πίσω τους τα προβλήματα που μόλυναν τις ζωές τους, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή, στην οποία κύριο μέλημά τους θα είναι να προστατεύσουν τη φιλία τους. Μνήμες του παρελθόντος θα ξυπνήσουν και θα τους παρασύρουν.

Στο μεταξύ, η πιο δύσκολη μέρα στη ζωή του Μαθιού έχει ξημερώσει. Η Βασιλική φεύγει νωρίς από το σπίτι για να μην τον δει και εκείνος απογοητεύεται που δεν θα της πει μια κουβέντα πριν φτάσει στο γραφείο του Αντώνη. Εκεί που θα ομολογήσει το φριχτό του έγκλημα.

Πριν όμως βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα, πηγαίνει στο σπίτι της μητέρας του για να την αγκαλιάσει για τελευταία φορά. Η Καλλιόπη συντετριμμένη θα προσπαθήσει να τον πείσει να μην παραδοθεί. «Μην το κάνεις, κοπέλι μου. Εγώ θα σε προστατεύσω. Σκέψου τι θα γίνει όταν το μάθει ο Νικηφόρος. Είμαι σίγουρη πως και η Βασιλική θα το καταλάβει. Θα της μιλήσω ξανά. Αλλωστε και εκείνη είναι μάνα», του τονίζει αλλά καταλαβαίνει και μόνη της πως οι κουβέντες της πέφτουν στο κενό. Το μόνο που της μένει να κάνει είναι να προσευχηθεί ξανά στην Παναγία.

Επόμενη στάση του είναι το σπίτι της Μαρίνας. Θέλει να αποχαιρετίσει τον ανιψιό του, το μικρό αυτό αγόρι που χάρισε μεγάλες δόσεις χαράς στην οικογένειά του. Η Αργυρώ τον καλωσορίζει και του υποδεικνύει πού είναι το μικρό αγόρι για να το δει, ενώ λίγο αργότερα έρχεται και η Βασιλική προκειμένου να πάρει την Αργυρώ και να πάνε μαζί για δουλειά. Πριν απ’ όλα όμως, ζητά να δει τον ανιψιό της, αγνοώντας πως στο ίδιο δωμάτιο είναι και ο

άντρας που της έδωσε μια καινούρια ευκαιρία στη ζωή. Οταν λοιπόν αντικρύσει τον Μαθιό να αποχαιρετά τον γιο της Αργυρώς και του Αστέρη και ακούσει τις υποσχέσεις που θα του δώσει για τότε που θα βγει από τη φυλακή, θα καταλάβει το μεγάλο της λάθος. Θα του ζητήσει να μιλήσουν μακριά από το σπίτι της Αργυρώς και εκείνος θα δεχτεί θεωρώντας πως έχει μετανιώσει για τη στάση της. Ομως η Βασιλική έχει κάτι άλλο στο μυαλό της. «Δεν θέλω να παραδοθείς. Κατάλαβα πως δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αυτό. Αντιθέτως, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα σε όλους μας. Ο Νικηφόρος που σε έχει σαν πατέρα του θα πονέσει διπλά. Η Καλλιόπη θα τρελαθεί και ο αδελφός σου με την Αργυρώ θα χάσουν την πίστη τους σε εσένα. Μην το κάνεις, σου το ζητώ σαν χάρη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η σχέση μας θα καλυτερεύσει», του ξεκαθαρίζει.

Η Στέλλα ζητά εκδίκηση

Η Σοφία δίνει τελεσίγραφο στον Τάσο για να αποφασίσει αν θα πάει μαζί της στη Μασσαλία. «Δεν μπορώ να αφήσω μόνη της την κόρη μας. Κάποιος πρέπει να μείνει πίσω για εκείνη. Ειδικά τώρα που έχει πάρε-δώσε με τον Φαρμάκη. Ναι, είναι μεγάλο κορίτσι και ξέρει να προφυλάσσει τον εαυτό της αλλά φοβάμαι να την αφήσουμε και οι δύο», της λέει. Ο Γαλετάκης συλλαμβάνεται και οδηγείται στο τμήμα για ανάκριση. Ο Ευθύμης το μαθαίνει και τότε για πρώτη φορά αρχίζει να φοβάται. Η Θοδώρα επισκέπτεται τον γυναικολόγο και μαθαίνει ότι μπορεί να κάνει παιδιά, γεγονός που θα φέρει μεγάλη χαρά στην οικογένεια Αγγελάκη. Η Στέλλα μαθαίνει ότι ο Ευθύμης ευθύνεται για το ατύχημα του πατέρα της και ορκίζεται στην Αιμιλία πως θα πάρει εκδίκηση. Η Βασιλική ησυχάζει τον Νικηφόρο λέγοντάς του ψέματα ότι τα ξαναβρήκε με τον Μαθιό και το νεαρό αγόρι βγάζει ένα μεγάλο άγχος από πάνω του. «Επιτέλους, μάνα. Είχα στενοχωρηθεί πολύ. Η σχέση σας μου δίνει κι εμένα κουράγιο και ελπίδα. Δεν άντεχα να σας βλέπω χώρια, κυρίως γιατί ξέρω πως ο Μαθιός σε λατρεύει. Είσαι η ζωή του». Ο παπα-Μιχάλης πείθει τον Παύλο ότι πρέπει να ξεκινήσει τον σασμό και εκείνος δέχεται.

Ο Λευτέρης προσπαθεί να πάρει απαντήσεις για τον φόνο του Στεφανή. Ο Μαθιός συνεχίζει τις προσπάθειές του με τη Βασιλική, ενώ εκείνη δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κατάσταση. Τη στιγμή που ο Αντώνης πηγαίνει να αναμετρηθεί με τον Ευθύμη, η Αιμιλία στριμώχνει τον Παύλο για ένα μυστικό που της έκρυβε. Η Καλλιόπη κάνει μια πρόταση στην Αργυρώ, χωρίς εκείνη να ξέρει πώς να αντιδράσει, ενώ η γιαγιά ταράζεται με τους Σταματάκηδες που όλο και περισσότερο πλησιάζουν την οικογένειά της. Ο Αστέρης με τον Μαθιό πηγαίνουν να βρουν τον Παύλο και ξαφνιάζονται για τον λόγο που τους κάλεσε.

Ο Ευθύμης αρχίζει να φοβάται...

Από τη στιγμή που ο Αντώνης Φραγκιαδάκης συλλαμβάνει τον Γαλετάκη και ξεκινά στο τμήμα την ανάκρισή του, ο Ευθύμης Φαρμάκης θορυβείται. Εχει εμπιστοσύνη στον επί πολλά χρόνια συνεργάτη του, τον άνθρωπο που του έδωσε ακλόνητο άλλοθι για την ημέρα του χτυπήματος του Αντώνη, αλλά ταυτόχρονα φοβάται μήπως τελικά ο άντρας λυγίσει και αποκαλύψει όσα ξέρει και κρύβει τόσα χρόνια. Ο τελευταίος καλεί τον δικηγόρο του, ο οποίος και θα τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, όμως ο Ευθύμης δεν επαναπαύεται. Ειδικά όταν του ζητάει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να συνεχίσει να κρατά το στόμα του κλειστό, καταλαβαίνει απόλυτα τι πρέπει να κάνει. Ο Φαρμάκης σύντομα θα αρχίσει να προετοιμάζει τον τελευταίο έμπιστο συνεργάτη του, τον Βαγγέλη, ώστε να κάνει το μεγάλο χτύπημα. Ο Βαγγέλης θα κλονιστεί όταν το αφεντικό του τού πει ότι θέλει να δει πόσο καλό σημάδι ξέρει με όπλο, όμως θα τον ακολουθήσει για μια ακόμη φορά...

Διαβάστε επίσης: «Άσε με να πεθάνω με τον τρόπο που θέλω εγώ» - Πατάει την σκανδάλη και αυτοκτονεί