Αυτή η νύχτα μένει: «Πουλάω το μαγαζί, να ψάξετε αλλού για δουλειά» - Αναταραχή στο Όνειρο με την ανακοίνωση του Στρατή

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Αυτή η νύχτα μένει: «Πουλάω το μαγαζί, να ψάξετε αλλού για δουλειά» - Αναταραχή στο Όνειρο με την ανακοίνωση του Στρατή

Σοκαριστική θα είναι και αυτή η εβδομάδα για την σειρά του ALPHA, Αυτή η νύχτα μένει. Η Ζέτα πέφτει ξανά στην αγκαλιά του Σταύρου και ο Στρατής βουλιάζει όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να τον συνεφέρει. Αποφασίζει να πουλήσει το μαγαζί, αλλά η Διαμάντω αποκτά τα ποσοστά του Αλκη και το εμποδίζει.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς "Αυτή η νύχτα μένει"

Δευτέρα 26/6 Επεισόδιο 100

Η αλλόκοτη συμπεριφορά του Γιώργη φέρνει φόβο και αγωνία στον Τάσο. Ο Στρατής καταλαβαίνει πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και κάνει το μάταιο βήμα, που πιστεύει ότι θα φέρει τη σωτηρία και θα τον ενώσει με τη Ζέτα. Από την άλλη, ο Στέλιος προσπαθεί να διακρίνει την αλήθεια μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων που προκαλεί η κατάθεση του Ντόκου και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα της δικής του ζωής. Η Βάσω αποδεικνύεται το μόνο στήριγμα του Χρήστου: «Είμαι εδώ για εσένα! Ολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί», τον ενθαρρύνει και εκείνος πέφτει στην αγκαλιά της. Την ίδια στιγμή, η Μυρτώ παγώνει με τη απόφασή της τον Πόντικα. Η συνεχόμενη άρνησή της να του δώσει μια ευκαιρία, κάνουν τον Πόντικα να πάρει την απόφαση να φύγει μακριά της. «Αφού δεν με θέλεις στη ζωή σου, τότε θα φύγω μακριά σου! Θέλω μόνο να είσαι ευτυχισμένη, αν ξέρω αυτό, μου αρκεί», της λέει. Ομως, στην πορεία η ίδια θα αναγνωρίσει το λάθος που έκανε μαζί του και παράλληλα σκεπτόμενη το συμφέρον της, για το πώς θα ζήσει μόνη της μ' ένα παιδί στην αγκαλιά της, θα του ζητήσει συγγνώμη και θα του δώσει την ευκαιρία να είναι μαζί. Από την άλλη, η Ζέτα δεν είναι διατεθειμένη να συγχωρέσει τον Στρατή που την αμφισβήτησε και έτσι μέσα στην αγωνία της να αντιμετωπίσει τη χιονοστιβάδα που έρχεται, προσπέφτει στον Σταύρο για βοήθεια. «Θα έκανα τα πάντα για εσένα, Ζέτα, και το ξέρεις. Δεν έπαψα ποτέ να σ’ αγαπάω και να σε νοιάζομαι», της υπενθυμίζει και εκείνη καταλαβαίνει πως ένας τέτοιος άντρας της αξίζει, που να τη νοιάζεται πραγματικά, χωρίς μυστικά και σκοτεινό παρελθόν. Ετσι αποφασίζει να του δώσει ακόμα μια ευκαιρία προκειμένου και η ίδια να βρει επιτέλους την ευτυχία που της αξίζει!

Διαβάστε επίσης: Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Έχω ξανά κάνει ερωτική σκηνή, δεν μπορώ να πω ότι...» - Μιλά χωρίς ενδοιασμούς για την σειρά Αυτή η νύχτα μένει και το νέο της σύντροφο!

Τρίτη 27/6 Επεισόδιο 101

Στο μεταξύ, ο Αλκης είναι πια αποφασισμένος να αφήσει την παρανομία και να ζήσει τη ζωή του ελεύθερος μαζί με το κορίτσι που αγαπάει, την Εύη. Μόνο που το παρελθόν του δεν τον αφήνει και εκείνος βρίσκεται σε απελπισία. Στο μεταξύ, το ένα πρόβλημα εμφανίζεται μετά το άλλο και ο Στρατής παίρνει την απόφαση να πουλήσει το «Ονειρο”»: «Πουλάω το μαγαζί, να ψάξετε αλλού για δουλειά», ανακοινώνει στους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν. «Τι εννοείς το πουλάς; Και μας το λες τελευταία στιγμή; Τι απόφαση είναι αυτή, ρε Στρατή; Μήπως να το σκεφτείς ξανά;», του λένε, αλλά εκείνος επιμένει: «Δεν έχω να σκεφτώ τίποτα! Τέλος, το μαγαζί πουλιέται». Ομως, αυτή η απελπισμένη κίνηση του Στρατή να πουλήσει το «Ονειρο» αποτυγχάνει, όταν εμφανίζεται η Διαμάντω και ανακοινώνει: «Το μαγαζί δεν θα πουληθεί και αυτό το λέω εγώ», πετώντας στο τραπέζι τα χαρτιά που τη δείχνουν συνιδιοκτήτρια. Ο Αλκης, προκειμένου να εξιλεωθεί απέναντι στη Διαμάντω και το παιδί της, αποφασίζει να της μεταβιβάσει όλο το ποσοστό που του είχε δώσει ο Διαγόρας. Η Διαμάντω προβληματίζεται από την απρόσμενη χειρονομία του Αλκη, αλλά ο ίδιος το έκανε αυτό επειδή θέλει να ξεφύγει απ’ όλα και να κάνει μια νέα αρχή. Μόνο που το φωτεινό «αύριο» μοιάζει να απομακρύνεται καθώς η Εύη βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης του βρόμικου αστυνομικού με τον Αλκη.

Η κίνηση της ανήμπορης Ζέτας προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις που εμπλέκουν όλο και περισσότερους και εκεί που το αδιέξοδο πλησιάζει, είναι ο Αλκης που με το επικίνδυνο παιχνίδι του θα ξαναφέρει την ισορροπία και θα δώσει την τελική λύση. Το «δώρο» του Αλέξανδρου στους συναδέλφους του θα ανοίξει την πόρτα για την καταιγίδα, ενώ ο Ντόκος εισπράττει το αντίτιμο που του αναλογεί από τον Χρήστο: «Τέλος με αυτά! Μη ζητήσεις άλλα», του ξεκαθαρίζει.

Διαβάστε επίσης: Σφύριζαν και τον χειροκροτούσαν κάτω από τη σκηνή - Χαμός με το βαρύ ζεϊμπέκικο του Βασίλη Μπισμπίκη σε συναυλία για την σειρά

Τετάρτη 28/6 Επεισόδιο 102

Η Νίτσα προσκαλεί τον συγκλονισμένο Γιώργη στο σκοτεινό παρελθόν της και με οδυνηρό τρόπο όλα βγαίνουν στο φως: «Θα καταλάβω απόλυτα αν δεν με θέλεις πια στο πλευρό σου! Θα έχεις δίκιο ό,τι κι αν πεις», του λέει. Η Βρεττώ αγωνίζεται να μείνει στο πλάι του γιου της, όμως εκείνος δεν συμμερίζεται την ανάγκη της: «Πες μας ότι τώρα σ’ έπιασε ο πόνος για το αν είμαστε καλά! Ασε μας, ρε μάνα», της πετάει και φεύγει. Ο Στρατής βουλιάζει όλο και περισσότερο στο σκοτάδι βλέποντας τον δρόμο μπροστά του να χάνεται και οι προσπάθειες της Διαμάντως αυτή τη φορά μοιάζουν μάταιες. Η απρόσμενη επίθεση στη Μυρτώ θα έχει αναπάντεχες συνέπειες, με τον Αλέξανδρο και το Ντίνο να συνειδητοποιούν πως έπεσαν σε παγίδα.