Η Παραλία: «Δεν ξέρω αν τελικά είμαι έτοιμη γι’ αυτό το βήμα, μαμά» - Η Υπατία χωρίζει με τον Γιώργο λίγο πριν το γάμο;

Οι εβδομαδιαίες (25-29/9) εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Παραλία: «Δεν ξέρω αν τελικά είμαι έτοιμη γι’ αυτό το βήμα, μαμά» - Η Υπατία χωρίζει με τον Γιώργο λίγο πριν το γάμο;

Τα συναισθήματα της Υπατίας, λίγο πριν φύγει για το Λονδίνο, βγαίνουν στην επιφάνεια όσο η μητέρα της, Αντιγόνη, προσπαθεί να καταλάβει τι κρύβουν Νικολίνα και Δημητρός. Στο μεταξύ, ο Χάρι προσπαθεί να αποφύγει τις κατηγορίες της αστυνομίας. Όλα αυτά στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ, Η Παραλία, από τη Δευτέρα 25/9 μέχρι και την Παρασκευή 29/9.

Οι εβδομαδιαίες (25-29/9) εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ, Η Παραλία

Δευτέρα 25/9 Επεισόδιο 16

Τελικά, οι παράνομες δραστηριότητες που εκτυλίσσονται στην παραλία φαίνεται πως πραγματοποιούνται εν γνώσει και με τη συμμετοχή ατόμων που ανήκουν σε ανώτερες θέσεις της τοπικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τους στην Κρήτη, η Υπατία και ο Γιώργος «ταξιδεύουν» στα παιδικά χρόνια της Υπατίας στα Μάταλα. Οι αναμνήσεις καταφέρνουν να αναζωπυρώσουν τη σχέση του ζευγαριού. Ο Χάρι σώζει έναν χίπη από σοβαρό τραυματισμό, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικές είναι οι γνώσεις του για την τοπική κοινότητα. Παράλληλα, η Μαρία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τον Πιτ για τη νέα του σχέση, εκφράζοντας την άποψή της χωρίς δισταγμούς. «Νομίζω πως βιάστηκες, Πιτ. Οι κινήσεις σου προηγούνται των συναισθημάτων σου και μάλλον ήρθε η στιγμή να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις να κάνεις», του λέει. Ο Γράντος αναλογίζεται την ευθύνη των βιολογικών του γονιών, οι οποίοι τον εγκατέλειψαν.

Τρίτη 26/9 Επεισόδιο 17

Η απρόσμενη επίσκεψη του Καραχάλιου στο σπίτι του Αρχοντάκη προκαλεί ταραχή στη Νικολίνα και στον Δημητρό. «Μην ταράζεστε, κυρία Αρχοντάκη. Λίγες ερωτήσεις ρουτίνας θα σας κάνω», της εξηγεί και εκείνη ανησυχεί για τον αντίδραση του Δημητρού. Η Αντιγόνη που τη βλέπει αρχίζει να υποψιάζεται τα κρυμμένα μυστικά που μπορεί να έχουν η Νικολίνα και ο Δημητρός. Ο Δημητρός αισθάνεται ευτυχισμένος και πλημμυρίζει από χαρά με τη δημιουργία του νέου εργαστηρίου επισκευής ποδηλάτων. Παράλληλα, νέα μυστικά έρχονται στο φως σχετικά με το δίκτυο διακίνησης που λυμαίνεται την περιοχή και τον τρόπο που συνδέεται με τον φόνο της Ρηνιώς. Ο Πιτ βασανίζεται από ενοχές για τη σχέση του με τη Βερόνικα, καθώς οι χίπηδες διοργανώνουν αποχαιρετιστήριο πάρτι προς τιμήν της.

Δείτε επίσης: «Τι έκανε τώρα αυτός;» - Φρενίτιδα στο twitter με το πρώτο φιλί Υπατίας και Χάρι στην σειρά Παραλία

Τετάρτη 27/9 Επεισόδιο 18

Σε μια ειλικρινή συνομιλία της Μαρίας με την Υπατία, η Μαρία τής αποκαλύπτει μυστικά από το παρελθόν τους με τη Ρηνιώ. Ο Διονύσης αντιμετωπίζει τον Γράντο σχετικά με τις υποψίες του Καραχάλιου για τον φόνο. Ταυτόχρονα, όμως, η συμπεριφορά του Δημητρού και της Νικολίνας προβληματίζει τον Καραχάλιο για τα μυστικά της οικογένειας Αρχοντάκη, ώσπου η Νικολίνα τον προσκαλεί στο εργαστήριό της και του εξομολογείται τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην ανατροφή των παιδιών της. Στην προσπάθειά του να αποσυρθεί από τις παράνομες δραστηριότητες, ο Σήφης βρίσκει εμπόδιο τον Λοΐζο και την εξουσία που του ασκεί. Επειτα από την εξομολόγηση του Στιβ στον Χάρι, σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες στο κοινόβιο των χίπηδων, ο Χάρι προσπαθεί να βρει μια λύση για την αποφυγή των πιθανών κατηγοριών από την αστυνομία. Μια απρόσμενη επίσκεψη αλλάζει τα σχέδια των χίπηδων σχετικά με το μέλλον τους στα Μάταλα, τον χειμώνα.

Πέμπτη 28/9 Επεισόδιο 19

Η επίσκεψη της Υπατίας και του Γιώργου στην Κρήτη ολοκληρώνεται, καθώς είναι η τελευταία τους μέρα στον τόπο της παιδικής ηλικίας της Υπατίας. Θα συναντήσει ξανά την κολλητή της, τη Μαρία, με την οποία περνάει μια μέρα γεμάτη αναμνήσεις από το κοινό τους παρελθόν. Παράλληλα, ο Γιώργος επισκέπτεται, μαζί με τον Παύλο, την επιχείρηση του Διονύση στο Ηράκλειο, συζητώντας για το επαγγελματικό τους μέλλον, μετά την ένταξή του στην οικογένεια του Αρχοντάκη. «Μου αρέσει που μου κάνεις αυτή την συζήτηση», του λέει ο Γιώργος μετά από ώρα και αμέσως τον ενημερώνει πως δεν είναι διατεθειμένος να παρατήσει τη δουλειά του. Στον Παύλο δεν θα αρέσει και πολύ τελικά η εξέλιξη της κουβέντας τους. Η απροσδόκητη επίσκεψη που δέχεται ο Πιτ, τον φέρνει αντιμέτωπο με το μέλλον του στην κοινότητα των Ματάλων και με μια σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρει.

Ο Γράντος αγωνίζεται για να αποσυρθεί από τις δουλειές που κάνει για λογαριασμό του Αρχοντάκη, δίχως αποτέλεσμα. Μια ακόμη κρίση του Δημητρού, αυξάνει τις υποψίες της Αντιγόνης για τα μυστικά που κρύβει η Νικολίνα και ο γιος της. Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει στα Μάταλα, όλα αρχίζουν να αλλάζουν στο χωριό και νέα σκοτεινά μυστικά έρχονται στο φως.

Παρασκευή 29/9 Επεισόδιο 20

Ο Παύλος ξεναγεί τον Γιώργο στην επιχείρηση του Αρχοντάκη και μοιράζεται μαζί του όλες τις λεπτομέρειες των υποθέσεων που έχουν αναλάβει. Επειτα, όλοι μαζί, επισκέπτονται το νέο μαγαζί του Παπαγιαννάκη στο Ηράκλειο και περνούν ένα ευχάριστο βράδυ. Η Αντιγόνη, ταραγμένη μετά την επιθετική συμπεριφορά του Δημητρού, αναζητά παρηγοριά αλλά και περισσότερες πληροφορίες από τη Νικολίνα. Το τελευταίο βράδυ της Υπατίας στον τόπο τής παιδικής ηλικίας τη φέρνει αντιμέτωπη με τα συναισθήματά της και τους φόβους της για τον επικείμενο γάμο της. «Δεν ξέρω αν τελικά είμαι έτοιμη γι’ αυτό το βήμα, μαμά. Δεν έπαψα να αγαπάω τον Γιώργο αλλά νομίζω πως θα μου κάνει καλό να μείνω λίγο ακόμα στον τόπο μου. Νιώθω πως ο κόσμος εδώ με χρειάζεται», θα πει στην Αντιγόνη. Ενας εφιάλτης ξεκινάει για την οικογένεια Αρχοντάκη, λίγο πριν από την αναχώρηση της Υπατίας για το Λονδίνο.

Δείτε επίσης: «Για μένα αυτός έκανε φόνο» - Σοκαρισμένοι οι τηλεθεατές με τις άγριες ερωτικές σκηνές του Δημητρού και της Βιολέτας