Η γη της ελιάς (13/10): "Καυτές" σκηνές με Κουράκο και Δήμητρα - Κάνουν για πρώτη φορά έρωτα

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς (13/10):

Η Μαργαρίτα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους, η Ιουλία προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει την κόρη της, ενώ Γιώργης και Δήμητρα έρχονται πολύ κοντά, στο σημερινό 13/10 επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του MEGA, Η γη της Ελιάς.

Οι σημερινές 13/10 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της Ελιάς

Επεισόδιο 17

Η Θοδώρα τη βρίσκει άσχημα χτυπημένη μέσα στο σπίτι και τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ η Αννα μένει άναυδη με τη γενναιοδωρία του Ισίδωρου, ο οποίος της κάνει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για γαμήλιο δώρο, ενώ ο Λυκούργος μαθαίνει ότι ο Στάθης γνώριζε για την απόπειρα δολοφονίας του Φίλιππου και γίνεται έξαλλος: «Πώς είναι δυνατόν να μη μου πεις τίποτα; Πας καλά; Εδώ έχουμε να κάνουμε με βεντέτα, δεν εξηγείται αλλιώς», του λέει.

Την ίδια στιγμή η Δήμητρα πηγαίνει στο σπίτι του Γιώργη για να τον βοηθήσει με τη μετακόμιση. Ο «ηλεκτρισμός» ανάμεσά τους, ξαφνικά, είναι μεγάλος. Χωρίς σκέψη έρχονται κοντά και δεν μπορούν να αντισταθούν στο πάθος που ακολουθεί. Παράλληλα η Αρετή πιάνει επ’ αυτοφώρω τη Χρυσούλα τη στιγμή που πουλάει την πίτα στον φούρναρη και εκρήγνυται, ενώ ο Δημοσθένης δίνει την προκαταβολή στην Ξένια για να προχωρήσει η συμφωνία τους. Αμέσως μετά πηγαίνει στον Κωνσταντίνο και του ζητά να συντάξει ένα συμβόλαιο που θα δεσμεύει την Ξένια να του δώσει το παιδί μετά τη γέννα.

Η Ιουλία προσπαθεί απεγνωσμένα να μάθει περισσότερα για την κόρη της και αποφασίζει να προσλάβει ντετέκτιβ. Τέλος, η αμηχανία ανάμεσα στον Γιώργη και τη Δήμητρα είναι εμφανής την επόμενη μέρα στο γραφείο (και σύμφωνα με spoil του ίδιου θα κάνουν κρυφή σχέση).

Δείτε επίσης: Ιφιγένεια Τζόλα: «Έρχομαι κοντά με τον...» - Αποκλειστικό spoil για την συνέχεια της σειράς, Η Γη της Ελιάς!

Σούπερ αποκλειστικό - Η Ιουλία υπέγραψε την υιοθεσία της κόρης της!

Οι εξελίξεις στην Γη της ελιάς από τα επόμενα κιόλας επεισόδια θα είναι καταιγιστικές! H Iουλία κάνει τα πάντα για να μπορέσει να πλησιάσει την κόρη της, όταν όμως συνειδητοποιεί ότι μπορεί κάτι να έχει γίνει λάθος, αρχίζει να καταλαβαίνει την στάση της...

Η Ιουλία στη Θεσσαλονίκη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να πλησιάσει την Αριάδνη, αλλά αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα αρνητική στάση. Η κοπέλα δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί της. Δεν την αφήνει καν να της μιλήσει και αρνείται έστω και την παραμικρή κουβέντα. Η Ιουλία αισθάνεται να καταρρέει, που δεν της δίνει την ευκαιρία να της πει την αλήθεια και αποφασίζει να φύγει. Ωστόσο κάνει μια ύστατη προσπάθεια και τής γράφει ένα γράμμα όπου εξηγεί όσα έχουν συμβεί. Στην συνέχεια αφήνει το γράμμα στην δουλειά της:

“Σας παρακαλώ μπορείτε να δώσετε αυτό το γράμμα στην Αριάδνη” τους λέει και με δάκρυα στα μάτια φεύγει. Η Ιουλία, απογοητευμένη από την αντίδραση της Αριάδνης, αποφασίζει να γυρίσει στη Μάνη, όπου συναντάει τον Στάθη και του λέει τα πάντα:

“Τι θα κάνουμε; δεν θέλει ούτε να με δει; Δεν μπορούσα άλλο να μείνω, η καρδιά μου έχει σπάσει, το καταλαβαίνεις;” του λέει και ο Στάθης επικροτεί την κίνησή της: “Ιουλία καλά έκανες και έφυγες. Δεν είχε νόημα να κάθεσαι εκεί. Θεωρώ ότι η παρουσία σου στην Θεσσαλονίκη πίεζε πολύ την κατάσταση και μπορεί να έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα” της λέει. Λίγο αργότερα η Ιουλία σκέφτεται τι μπορεί να έχει γίνει και να μην θέλει η Αριάδνη, ούτε να την δει, ούτε να την ακούσει. Ετσι σε μια αναλαμπή από όσα έγιναν στον παρελθόν και συγκεκριμένα την ημέρα της γέννας της, αρχίζει να θυμάται κάτι πολύ σημαντικό. Οταν ο γιατρός της ανακοίνωσε ότι το παιδί της γεννήθηκε νεκρό, της έδωσαν να υπογράψει ένα έγγραφο πως έχει λάβει γνώση ότι το μωρό της είναι νεκρό. Η Ιουλία είτε από την ταλαιπωρία και την ταραχή, είτε από απερισκεψία δεν διάβασε ποτέ το έγγραφο που της έδωσαν να υπογράψει:

Δείτε επίσης: Στο πλατό των γυρισμάτων της Γης της Ελιάς ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετά το θάνατο της μητέρας του (Φωτογραφία)

“Κι αν έχω υπογράψει το έγγραφο της υιοθεσία της; Αν εγώ η ίδια μέσα στην παραζάλη μου έχω βάλει την υπογραφή μου ότι δίνω την κόρη μου για υιοθεσία; χωρίς να το ξέρω;” μονολογεί κι αρχίζει να το πιστεύει . Αυτό και μόνο μπορεί να ανατρέψει τα πάντα και να δικαιολογήσει γιατί οι προσπάθειες της Ιουλίας να προσεγγίσει την Αριάδνη πέφτουν στο κενό. Την ίδια στιγμή ο Στάθης αποφασίζει να αναλαμβάνει ενεργό δράση και να πάει στη Θεσσαλονίκη μετά τον γάμο του Πότη και της Άννας, για να βρει και να μιλήσει στην Αριάδνη.

Γη της ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Η Ιουλία υπέγραψε την υιοθεσία της κόρης της!

Η Μαρίνα, γίνεται έξαλλη με τον Μάνο μετά την πληροφορία που της έδωσε η Αρετή, και χωρίς να χάσει χρόνο πηγαίνει και του ζητά εξηγήσεις: “Τι ήθελες στο σπίτι της Αφροδίτης και μην μου πεις ψέματα γιατί σε είδαν” του λέει. Ο Μάνος στην αρχή τα χάνει και προσπαθεί να δικαιολογηθεί αλλά δεν τον αφήνει να πει λέξη παραπάνω, καθώς δεν γίνεται πιστευτός και η κατάσταση χειροτερεύει:

“Σταμάτα σε παρακαλώ τις δικαιολογίες και φέρσου μια φορά σαν άντρας” του λέει. Ο Μάνος ωστόσο δεν τα παρατάει και προσπαθεί να την λογικέψει και μαζί μ΄αυτόν και η Δήμητρα: “Με με την Αφροδίτη ξεχασέ το δεν υπάρχει τίποτα. Μια παρεξήγηση είναι”, αλλά εκείνη εξακολουθεί να πιστεύει πως κάτι τρέχει ανάμεσα τους. Η Μαρίνα εξακολουθεί να κρατά αποστάσεις από τον Μάνο, παρά τις διαβεβαιώσεις και της Ιουλίας: “Μαρίνα μου δεν συμβαίνει τίποτα ανάμεσα στο Μάνο και την Αφροδίτη. Πίστεψέ με” της λέει. Η Μαρίνα αρχίζει να σκέφτεται κάποια πράγματα και αποφασίζει να επιστρέψει στο σπίτι, αλλά ξεκαθαρίζει στον Μάνο: “Να ξέρεις ότι το κάνω μόνο και μόνο για το παιδί” του λέει, κόβοντάς του κάθε ελπίδα για επανασύνδεση. Στο μεταξύ ο Χρήστος με την Αφροδίτη ήδη έχουν αποφασίσει να γίνουν ζευγάρι και ξαφνικά η Μαρίνα τους βλέπει μαζί! Εστι αντιλαμβάνεται πόσο έξω έχει πέσει και ζητάει συγγνώμη από τον Μάνο: “Είχες δίκιο σου ζητάω συγνώμη που σε υποπτεύτηκα” του λέει. Ο Μάνος κλαίει από χαρά, και οι δυο τους επιτέλους τα ξαναβρίσκουν.

Ο Στράτος αρχίζει να υποψιάζεται την ερωτική σχέση του Κουράκου με τη Δήμητρα. Την ίδια στιγμή το ζευγάρι έρχεται όλο και πιο κοντά, αλλά η σκιά του Ορέστη πέφτει βαριά ανάμεσά τους. Στο μεταξύ υπάρχει και κάτι ακόμα που χαλάει την Δήμητρα και αυτό είναι ότι νιώθει πως ο Κουράκος της φέρεται διαφορετικά στην υπηρεσία. Μάλιστα αναγκάζεται να του το επισημάνει:

“Δεν είναι ωραίο που έχεις αλλάξει στάση απέναντί μου στo γραφείο. Φρόντισε να είσαι όπως πριν, για να μην τραβήξουμε τα βλέμματα πάνω μας” του λέει. Ωστόσο ήδη είναι αργά, καθώς στο Τμήμα, το προσωπικό απορεί με την ευνοϊκή μεταχείριση της Δήμητρας από τον Γιώργη. Αργότερα, η Δήμητρα ακούει κι ένα κουτσομπολιό που γίνεται εις βάρος της και αμέσως ζητά από τον Γιώργη να κάνουν μία σοβαρή συζήτηση: “Εχουν αρχίσει τα σχόλια πίσω από την πλάτη μου και δεν μ΄αρέσει” του λέει και έτσι οδηγούνται σε αδιέξοδο και φρενάρουν τη σχέση τους πριν μαθευτεί, καθώς η συνεργασία τους αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολη, στη σκιά των κρυφών τους συναισθημάτων.

Από την Μαρία Μεταξητινού και το περιοδικό Tv24