Γη της Ελιάς (16/10): «Ας χωρίσουμε λοιπόν!» - Σπαρακτική σκηνή απόψε ανάμεσα σε Μάνο & Μαρίνα

Όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς (16/10): «Ας χωρίσουμε λοιπόν!» - Σπαρακτική σκηνή απόψε ανάμεσα σε Μάνο & Μαρίνα

Στο νέο, σημερινό (16/10) επεισόδιο στη σειρά ''Γη της ελιάς'' αναμένεται να παρακολουθήσουμε για μία ακόμη φορά συνταρακτικές εξελίξεις, καθώς οι ανακοινώσεις θα πέσουν βροχή με την πιο σημαντική να είναι αυτή ενός χωρισμού ''βόμβα''.

Δείτε επίσης σούπερ αποκλειστικό - Η Ιουλία υπέγραψε την υιοθεσία της κόρης της!

Οι σημερινές (16/10) εξελίξεις στη Γη της ελιάς

Η Ιουλία και ο Στάθης δίνουν εντολή σε ντετέκτιβ να εντοπίσει την κόρη τους, ελπίζοντας πως έτσι θα έχουν μια ευκαιρία να της εξηγήσουν την αλήθεια. Την ίδια στιγμή η Μαργαρίτα αναρωτιέται ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τον ξυλοδαρμό της και ο Λυκούργος αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση. Στο μεταξύ ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς έρχονται αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ο παλιός λοχίας κάνει την επανεμφάνισή του στο στρατόπεδο.

Ο Κουράκος έρχεται σε δύσκολη θέση απέναντι στον Ορέστη εξαιτίας της σχέσης του με τη Δήμητρα, που φαίνεται να έχει συνέχεια. Την ίδια στιγμή ο Ισίδωρος εξομολογείται στην Αμαλία πως δεν του είναι αδιάφορη, αλλά η διαφορά ηλικίας τους του δημιουργεί αναστολές: «Φοβάμαι τα σχόλια του κόσμου, Αμαλία. Θα με σχολιάζουν παντού», της ομολογεί. Στο μεταξύ η Μαρίνα εξακολουθεί να κρατά αποστάσεις από τον Μάνο, ενώ εκείνος νιώθει να πνίγεται από την κατάσταση αυτή: «Σε παρακαλώ, γύρισε πίσω στο σπίτι», της ζητάει. Η Μαρίνα όμως αρνείται: «Μη με πιέζεις, δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω», του δηλώνει, οδηγώντας τον Μάνο στη σκέψη του χωρισμού: «Νομίζω ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, δείχνει να είναι αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα», μονολογεί και μιλάει στη Μαρίνα: «Τι να κάνω; Δεν μπορώ να σε πείσω ούτε και να πιέσω άλλο. Αφού θέλεις να χωρίσουμε ας χωρίσουμε», είναι τα λόγια του.

Τρίτη 17/10 Επεισόδιο 19

Ο Κουράκος και η Δήμητρα συνεχίζουν να νιώθουν αμηχανία μέσα στο Τμήμα. Ο Μάνος, απελπισμένος από την αντίδραση της Μαρίνας η οποία δείχνει να συμφωνεί με τον χωρισμό, ζητά τη βοήθεια του Ισίδωρου: «Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Πατέρα, μήπως να της μιλήσεις κι εσύ, μπας και βάλει μυαλό;», του προτείνει. Εκείνος μιλά στη Μαρίνα, αλλά δεν καταφέρνει να τη μεταπείσει. Ακόμα και η Μαργαρίτα προσπαθεί να της μιλήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Στάθης βλέπει τη στάση της Ασπασίας και του Δημοσθένη απέναντι στον Ορέστη και προσπαθεί να τους συνετίσει: «Ο Ορέστης δεν είναι ο Κίμωνας και πάρτε το χαμπάρι. Προσπαθήστε να το καταλάβετε και μη γαντζωθείτε πάνω του», τους τονίζει. Η Μαργαρίτα δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη, που της δίνει τις απαντήσεις για την επίθεση και τις απειλές που δέχεται, καθώς πρόκειται για συγγενείς ενός τροφίμου στο ίδρυμα, οι οποίοι θεωρούν τη Μαργαρίτα υπεύθυνη που άφησε την περιουσία του στο ίδρυμα. Παράλληλα η Δήμητρα και ο Κουράκος δεν μπορούν να αντισταθούν στην έλξη που υπάρχει μεταξύ τους, ενώ ο Στάθης και η Ιουλία μαθαίνουν ποια είναι η κόρη τους και ότι ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη 18/10 Επεισόδιο 20.

Η Ειρήνη παροτρύνει την Ασπασία να εξελίξει τη βιοτεχνία και της δίνει συμβουλές: «Καλά, μάνα, αν το πλασάρουμε σωστά, θα κάνεις τρελές δουλειές», υποστηρίζει. Την ίδια στιγμή ο Μάνος πηγαίνει στο καφενείο για να ξεσκάσει και συναντά εκεί την Αφροδίτη, με την οποία περνά ένα όμορφο απόγευμα παίζοντας τάβλι και κουβεντιάζοντας. Η Αννα και η Βασιλική τους βλέπουν και πηγαίνουν στη Μαρίνα για να την ταρακουνήσουν: «Πας καλά; Κοίτα να κάνεις κάτι γιατί θα τον χάσεις. Θα σου τον πάρει καμιά άλλη ξύπνια και θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο», της επισημαίνουν.

Στο μεταξύ και ο Μιλτιάδης με την Αλκμήνη έρχονται ακόμα πιο κοντά και το ζευγάρι λέει για πρώτη φορά «σ’ αγαπώ», ενώ αντίθετα η Αφροδίτη με τον Χρήστο βρίσκονται σε τέλμα και αποφασίζουν να μη συνεχίσουν να βρίσκονται. Η οικογένεια Βρεττάκου, σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετά την Ντάρνα η οποία επιστρέφει στις Φιλιππίνες, ενώ λίγο αργότερα η Αρετή πετυχαίνει την Αλκμήνη με τον Μιλτιάδη στον δρόμο και δεν χάνει την ευκαιρία να πετάξει το «καρφί» της: «Μπα, τι έγινε; Το παίζεις σε διπλό ταμπλό και με γυναίκες και με άντρες; Α να μου χαθείς», της λέει.

Στο μεταξύ ο ίδιος άνθρωπος που απειλεί τη Μαργαρίτα, χτυπάει άσχημα και τη Θεοδώρα για εκδίκηση και την παρατάει αιμόφυρτη. Την ίδια στιγμή ένα σφοδρό τρακάρισμα στέλνει τον Αποστόλη σοβαρά τραυματισμένο εσπευσμένα στο νοσοκομείο και οι γιατροί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον περιθάλψουν, ενώ όλοι με πρώτη την Αννα είναι αναστατωμένοι.

Δείτε επίσης: Αντιγόνη Κουλουκάκου στο YOU - «Η Ιουλία θα περάσει Γολγοθά»

Πέμπτη 20/10 Επεισόδιο 21

Η Ιουλία μετά τα νέα που παίρνει, αποφασίζει να πάει η ίδια στη Θεσσαλονίκη για να βρει την κόρη της, ενώ η Θεοδώρα, τρομοκρατημένη από την επίθεση που δέχτηκε, πηγαίνει μαζί με τον Λυκούργο στο Τμήμα για να κάνει μήνυση κατ’ αγνώστου. Η Ειρήνη αποφασίζει να κάνει την Ασπασία σταρ του Tik Tok και η Μαργαρίτα με τη Θεοδώρα μετακομίζουν στο σπίτι της Αθηνάς. «Εδώ θα μείνετε, δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσω να γυρίσετε στο σπίτι. Τουλάχιστον εδώ είστε πιο ασφαλείς», τους τονίζει η Αθηνά.

Ο Ορέστης μαθαίνει ότι κάποιος του έκαψε το γυμναστήριο στην Αθήνα και φεύγει άρον-άρον για την πρωτεύουσα. Με την αφορμή αυτή, ο Κουράκος του λέει ότι ξέρει κάτι για το παρελθόν του το οποίο έχει κρατήσει κρυφό από όλους: «Ξέρω ότι είσαι δικό μας. Από την πρώτη στιγμή που πάτησες το πόδι σου εδώ με ενημέρωσαν από τα κεντρικά ότι είσαι μυστικός της αστυνομίας, αλλά για λόγους υγείας έχεις μείνει εκτός», του λέει και ο Ορέστης του το επιβεβαιώνει.

Η Ιουλία φεύγει για τη Θεσσαλονίκη χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην εταιρεία καθώς αφήνει την Αθηνά εκτεθειμένη. Ο Ισίδωρος γίνεται έξαλλος μόλις το μαθαίνει: «Αυτό είναι απαράδεκτο. Μας έχει κρεμάσει», φωνάζει και αποφασίζει να την απολύσει μόλις επιστρέψει από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα η Χάιδω αισθάνεται ξαφνική αδιαθεσία και ο Λυκούργος αμέσως φωνάζει στο σπίτι τη γιατρό.

Παρασκευτή 21/10 Επεισόδιο 22

Η Αθηνά λέει στη Μαρία ότι, λόγω φόρτου εργασίας, δεν προλαβαίνει να πάει στο Σούνιο και η Μαρία σπεύδει να καλέσει την παρέα για να παίξουν χαρτιά. Ο Κουράκος και η Δήμητρα δεν μπορούν να αντισταθούν στην έντονη έλξη που νιώθουν και συναντιούνται συνέχεια. Ωστόσο, τους πνίγουν οι τύψεις αλλά και το άγχος της επαγγελματικής τους σχέσης. Την ίδια ώρα η Αρετή βλέπει τον Μάνο να μπαίνει το βράδυ στο σπίτι της Αφροδίτης και χωρίς να διστάσει πηγαίνει να μιλήσει στη Μαρίνα. «Κορίτσι μου, ξύπνα! Αυτός σε απατάει με τη γιατρό, εκείνη την Αφροδίτη, πώς την λένε. Τον είδα με τα ίδια μου τα μάτια να τρουπώνει κρυφά μέσα στο σπίτι της», την πληροφορεί, δίνοντας ένα δυνατό χτύπημα στην ήδη κλονισμένη σχέση του ζευγαριού (ωστόσο στο τέλος θα αποδειχθεί η αλήθεια και θα είναι πάλι μαζί).