Σασμός: «Αφήστε με να το κρατήσω στα χέρια μου» - Καρέ καρέ ο φόνος του Νικηφόρου και ο σπαραγμός της Βασιλικής πάνω από το άψυχο σώμα του

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της επιτυχημένης σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός: «Αφήστε με να το κρατήσω στα χέρια μου» - Καρέ καρέ ο φόνος του Νικηφόρου και ο σπαραγμός της Βασιλικής πάνω από το άψυχο σώμα του

Από Δευτέρα 30/10, στην σειρά του ALPHA, Σασμός, ο Νικηφόρος πυροβολείται από τον Λάζαρο και παρόλο που διακομίζεται αμέσως στο νοσοκομείο, το νήμα της ζωής του κόβεται. Η Βασιλική ορκίζεται εκδίκηση, η Καλλιόπη ανοίγει ξανά τη βεντέτα και ο Αντρέας κρύβει τον Λάζαρο στο βουνό.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 30/10 Επεισόδιο 21

Ο Νικηφόρος έχει πάει στο καφενείο του Παντελή για να αντιμετωπίσει τον Παύλο Βρουλάκη. «Εσύ ρε έδωσες εντολή να σκοτώσουν τον παππού μου στη φυλακή;», θα τον ρωτήσει ο νεαρός άντρας, προτάσσοντας το όπλο προς το μέρος του. Ο Αντρέας, ο Τηλέμαχος και ο Λάζαρος θα προσπαθήσουν να τον ηρεμήσουν, ωστόσο ο Νικηφόρος από τον θυμό δεν βλέπει κανέναν μπροστά του και πυροβολεί. Η σφαίρα του θα περάσει ξυστά από το χέρι του Παύλου και ο Λάζαρος για να προστατεύσει τον ξάδελφό του Αντρέα με κάθε τρόπο, θα πιάσει από πίσω τον Νικηφόρο και θα τον πυροβολήσει. Ο νεαρός θα πέσει κάτω, ενώ μια λίμνη αίματος θα αρχίσει να δημιουργείται γύρω του.

Ο Παντελής και η Αννα θα τηλεφωνήσουν στον Μαθιό να του πουν τι συνέβη, ενώ η Στέλλα που θα είναι παρούσα τη μοιραία στιγμή, θα καλέσει το ασθενοφόρο. Κανείς δεν θα μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Ο Αντρέας προτρέπει τον Λάζαρο να τραπεί σε φυγή. «Φύγε και μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω σου μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο χωριό. Κρύψου και θα έρθω να σε βρω με τον Τηλέμαχο όταν τα πράγματα ηρεμήσουν», θα του πει και ο άντρας θα τρέξει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, ο Νικηφόρος μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ψυχορραγώντας. Ο Μαθιός κλονίζεται από τα νέα και τρέχει να βρει τη Βασιλική σε έξαλλη κατάσταση, η οποία έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί στο παιδί τους. Τα πάντα μαυρίζουν γύρω της και το μόνο που τη νοιάζει είναι να βρει ζωντανό τον μοναχογιό της.

Ο Αντώνης μαθαίνει για το τραγικό νέο που έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό σε όλο το χωριό και καλεί έναν-έναν σε ανάκριση. Ενας από αυτούς είναι και ο Αντρέας που αποκαλύπτει ότι δεν ξέρει πού έχει πάει ο Λάζαρος. «Δεν τον καλύπτω, αστυνόμε. Εφυγε και δεν ξέρω καν πού έχει πάει. Ο Τηλέμαχος έτρεξε πίσω του για να τον πιάσει, άδικο που έγινε αυτό στο κοπέλι της Βασιλικής, αλλά δεν κατάφερε να τον βρει. Αν μάθω κάτι παραπάνω θα έρθω να σου το πω», ισχυρίζεται, αλλά ο Φραγκιαδάκης ξέρει πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον λόγο του.

Η Βασιλική φτάνει στο νοσοκομείο και ζητά να τον δει. «Αφήστε με να δω το παιδί μου, να το κρατήσω στα χέρια μου», τους λέει και οι γιατροί δεν μπορούν να της χαλάσουν χατίρι. Ο Νικηφόρος αναγνωρίζει την παρουσία της μητέρας του και της ζητά με μισόλογα όταν γίνει καλά να πάνε οι τρεις τους ένα μεγάλο ταξίδι. Εκείνη δεν μπορεί παρά να του το υποσχεθεί και λεπτά αργότερα κλείνει τα μάτια του για πάντα. Ο θρήνος της θα γίνει αντιληπτός σε κάθε χώρο του παγωμένου νοσοκομείου και οι συγγενείς της που θα βρίσκονται έξω από το δωμάτιο της εντατικής, θα καταλάβουν. Η οικογένεια των Σταματάκηδων βυθίζεται στο πένθος. Η βεντέτα ανοίγει ξανά και η Ανω Ποριά μετατρέπεται σε έναν τόπο όπου το μίσος και η δίψα για αίμα κυριαρχεί. Καθώς η πρώτη νύχτα πέφτει, κανείς πια δεν είναι ασφαλής.

Δείτε επίσης: «Μαύρες μέρες τυλιγμένες στο σκοτάδι!» - Η σπαρακτική σκηνή που η Βασιλική σκοτώνει τον Λάζαρο

Τρίτη 31/10 Επεισόδιο 22

Ο φόνος του Νικηφόρου από το χέρι του Λάζαρου, καθώς και το μήνυμα που κατηγορεί τον Παύλο για τον θάνατο του Βασίλη, 22 χρόνια πριν, δημιουργεί πάλι σχίσμα ανάμεσα στις δύο οικογένειες και ο σασμός φαίνεται να ματαιώνεται οριστικά. «Πάντα κάτι συμβαίνει. Φαίνεται, μαμά, πως δεν είναι γραφτό να γίνει σασμός. Κανείς δεν μας θέλει με τον Αστέρη μαζί και το σύμπαν μάς το δείχνει. Μέχρι και η Καλλιόπη είχε συμφωνήσει και τώρα δεν θέλει να μας βλέπει στα μάτια της», θα πει στη Μαρίνα που την ακούει πάντα με προσοχή. Ωστόσο και αυτή τη φορά η Μαρίνα θα προσπαθήσει να την καθησυχάσει, όμως ταυτόχρονα θα τονίσει το πόσο την άγγιξε ο θάνατος του Νικηφόρου. «Είναι σαν να ζω ξανά τον θάνατο του Πετρή μας. Σαν να μου ξερίζωσαν και πάλι την καρδιά». Η Αργυρώ θα της απαντήσει με μια μεγάλη αγκαλιά.

Η Βασιλική κατηγορεί την Καλλιόπη ανοιχτά για τον θάνατο του γιου της. «Τι είναι αυτά που λες, νύφη μου; Είναι δυνατόν να ήθελα εγώ το κακό του εγγονού μου; Χίλιες φορές να ήμουν εγώ στη θέση του. Η καρδιά μου έχει σταματήσει να χτυπάει», της λέει και η γυναίκα του Μαθιού τη διώχνει από το σπίτι της. «Εσύ τόσα χρόνια τον πότιζες με το φαρμάκι σου για το μίσος που έχεις απέναντι στους Βρουλάκηδες. Το ίδιο έκανες και στα παιδιά σου. Και να το αποτέλεσμα. Ο Νικηφόρος εσένα άκουσε, τα δικά σου λόγια όπλισαν το χέρι του. Δεν θέλω να σε ξαναδώ στα μάτια μου μπροστά», της μηνύει και ο Μαθιός παρακαλεί τη μητέρα του να κάνει υπομονή μέχρι να της περάσει ο θυμός.

Η Μαρίνα βλέποντας τα χειρότερα να τους χτυπούν την πόρτα, μιλάει στον Αστέρη και τον πείθει, όταν η κατάσταση ηρεμήσει, να πάρει την κόρη της και το παιδί και να φύγουν μακριά από την Κρήτη για να μην τους βρει κανένα κακό.

Δείτε επίσης: «Εγώ τον σκότωσα, εγώ πυροβόλησα τον Στεφανή!» - Ο Μαθιός αφήνει έγκυο την Βασιλική και παραδίνεται!

Τετάρτη 1/11 Επεισόδιο 23

Ο θάνατος του Νικηφόρου σκάει σαν βόμβα και στα αυτιά της Θοδώρας από την Εύα, η οποία σπεύδει να συμπαρασταθεί στη Βασιλική. Την ίδια στιγμή, η Αργυρώ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποκρύψει την αλήθεια από τη γιαγιά Ειρήνη. «Αργυρούλα μου», της λέει μέσα από το νοσοκομείο, «ήρθαν πουλιά, εδώ στον ύπνο μου και μου είπαν για το μεγάλο κακό που έχει βρει το χωριό μας. Γιατί δεν μου λες τι έχει συμβεί;», τη ρωτά.
Ο Αστέρης ενημερώνει την Καλλιόπη για την πρόθεσή του να φύγει με την Αργυρώ στην Αυστραλία. Εκείνη, τυφλωμένη από τον πόνο και την οργή, διαμηνύει στη Μαρίνα ότι το αίμα του εγγονού της θα πληρωθεί μόνο με αίμα. «Ο Λάζαρος πρέπει να μπει φυλακή. Εκεί είναι η θέση του», θα απαντήσει η Μαρίνα.

Το μίσος έχει κυριεύσει τη Βασιλική που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει και να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού της. Φωνάζει τον Μαθιό και του ζητά κάτι που δεν μπορεί να πιστέψει. «Θέλω να πάρεις τη ζωή εκείνου που σκότωσε τον γιο μας», του λέει με τόλμη. «Μου ζητάς δηλαδή να βάψω ξανά τα χέρια μου με αίμα, Βασιλική μου;», τη ρωτά και εκείνη γνέφει θετικά.

Την ίδια στιγμή, η Καλλιόπη συγκαλεί συμβούλιο με τον Δημητρό και τον Νικολή. Τα σχέδιά της είναι σκοτεινά και σίγουρα δεν θα έχουν καλή κατάληξη.

Δείτε επίσης: Τραγική εξέλιξη στον Σασμό - Μετά την αποβολή της Θοδώρας ο Γιώργος κάνει σχέση με την Στέλλα!

Πέμπτη 2/11 Επεισόδιο 24

Η Ανω Ποριά είναι βυθισμένη στο πένθος. Ο Αντώνης ενημερώνει τη Μαρίνα για την απειλή της Καλλιόπης και εκείνη κάνει μια τελευταία προσπάθεια να συνετίσει τους άντρες της οικογένειας προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία. Η Βασιλική έχει μεταλλαχθεί και εμφανίζει το πλέον σκληρό της πρόσωπο προς όλους.

Μπορεί στον Αντώνη ο Αντρέας Βρουλάκης να είπε ότι δεν τον έχει δει από τη μέρα που πυροβόλησε τον Νικηφόρο, όμως στην πραγματικότητα εκείνος έδωσε εντολή στον Λάζαρο να κρυφτεί για να αποφύγουν τα αντίποινα. Ο τελευταίος θα παρατήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του και θα μείνει για λίγο σε μια σπηλιά στο βουνό με λίγες προμήθειες για να μπορεί να επιβιώσει, ενώ η αστυνομία θα σηκώσει κάθε πέτρα της Ανω Ποριάς για να τον εντοπίσει. Μεταξύ άλλων και ο Παύλος θα πει στον Αντρέα να μαρτυρήσει την κρυψώνα του Λάζαρου και να αναλάβει η αστυνομία, όμως ο ξάδελφός του δεν θα πει ούτε λέξη. Αντίθετα, θα του θυμίσει πως εκείνος έχει μάθει να στηρίζει τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Αυτή θα είναι ακόμα μια αφορμή για να έρθουν σε ρήξη Αντρέας και Παύλος.