Όρκος (2/11): Ο Φίλιππος διαβάζει τα γράμματα της Μαριτίνας

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Όρκος (2/11): Ο Φίλιππος διαβάζει τα γράμματα της Μαριτίνας

Καθηλωτικές θα είναι για ακόμη μία φορά οι εξελίξεις στον δεύτερο κύκλο της σειράς "Ο Όρκος ΙΙ" που προβάλλεται από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ1, κάθε βράδυ Τετάρτης και Πέμπτης με την συνέχεια να αναμένεται άκρως συγκλονιστική (δείτε εδώ τι συνέβη στο προηγούμενο επεισόδιο) σήμερα, Πέμπτη 2 Νοέμβριου.

Οι σημερινές εξελίξεις, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στη σειρά της ΕΡΤ, "Ο Όρκος ΙΙ"

Επεισόδιο 6 "Η γέννηση"

Ο Φίλιππος διαβάζει τα γράμματα της Μαριτίνας, ενώ ο Μάκης αποκαλύπτει στον Σιρχάν ότι ο Φίλιππος είναι πλέον ο νέος αρχηγός της πτέρυγας. Ο Φίλιππος ψάχνει τη Μαριτίνα και για να τη βρει ζητά τη βοήθεια του Ραφαήλ. Εκείνος του αποκαλύπτει ότι η Μαριτίνα έχει σχέση με τον Ιάσονα, με τον οποίο μεγαλώνει τον γιο τους.

Ο αρχιφύλακας εκτιμάει τη στάση του Φίλιππου και του δίνει ένα κινητό για να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του. Ο Σέργιος συνεχίζει να του πηγαίνει κόντρα, μέχρι τη στιγμή που ο Φίλιππος τον βοηθάει σε μια κρίσιμη στιγμή. Ο Σιρχάν δίνει διορία στον Ιάγο μία εβδομάδα για να βγάλει από τη μέση τον Φίλιππο...

Τι θα δούμε στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας;

Η εντολή θανάτου για τον Φίλιππο έχει δοθεί, αλλά ο Ιάγος δεν καταφέρνει να τον σκοτώσει κι έτσι αναλαμβάνει δράση ο ίδιος ο Σιρχάν.

Μνήμες της Εριέττας από το παρελθόν επανέρχονται και της δημιουργούν αδικαιολόγητα ξεσπάσματα. Η Μαριτίνα και ο Ιάσονας έρχονται κοντά και μια φωτογραφία τους φτάνει στα χέρια του Φίλιππου. Ο Ραφαήλ επιμένει να ψάχνει καινούρια στοιχεία για να βοηθήσει τον Φίλιππο, αλλά εκείνος δεν θέλει να συνεχίσει να παλεύει για να προστατέψει την οικογένειά του. Ο Ιάγος έχει βάλει μπροστά το σχέδιο για τη δολοφονία του Φίλιππου, γνωρίζοντας πως δεν έχει περιθώρια αποτυχίας.

Η αποτυχία

Ο Φίλιππος, μετά την επίθεση που δέχεται, εισάγεται στην εντατική του «Αγίου Συμεών» με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Η Μαριτίνα φτάνει στο νοσοκομείο και τον βλέπει ύστερα από πολύ καιρό, αλλά η συνάντησή τους δεν πάει όπως εκείνη περίμενε. Την ίδια στιγμή ο Σιρχάν εξαγριώνεται που ο Ιάγος δεν κατάφερε να σκοτώσει τον Φίλιππο μέσα στη φυλακή κι έτσι αναλαμβάνει ο ίδιος δράση στο νοσοκομείο. Και δεν θα ησυχάσει αν δεν τον βγάλει μια και καλή από τη μέση...