Το Ναυάγιο: «Δεν χαλάνε οι σχέσεις για ένα λάθος» - Τον πιάνει στα πράσα με την ερωμένη του και τον χωρίζει

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: «Δεν χαλάνε οι σχέσεις για ένα λάθος» - Τον πιάνει στα πράσα με την ερωμένη του και τον χωρίζει

Λίνα και Μάκης στα νέα επεισόδια της σειράς, Το Ναυάγιο, δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή, ενώ η βαλίτσα της Κλαίρης που βρίσκεται στην αποθήκη του λιμενικού σώματος, κάνει όλους να αλλάξουν άποψη για το τι της συνέβη. Προβλήματα, εκτός από τον Πέτρο, θα αντιμετωπίσει και η Βάσω.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Κυριακή 12/11 Επεισόδιο 21

Ο Μάκης και η Λίνα βγαίνουν επιτέλους το ραντεβού που είχαν υποσχεθεί ο ένας στον άλλον, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα τα ήθελε ο Μάκης. «Γιατί πρέπει δηλαδή να φύγεις τόσο νωρίς; Είδαμε και πάθαμε να βρεθούμε και θέλεις να γυρίσεις στην αδελφή σου;», θα τη ρωτήσει και η Λίνα θα του εξηγήσει ο πόσο περιορισμένη είναι από τη στιγμή που οι γονείς τους έφυγαν για την Κρήτη. Του δίνει όμως την υπόσχεση πως θα τα πουν σύντομα.

Στο μεταξύ, η Λαμπρινή πιστεύει ότι ο γιος της Πέτρος ζει και αρνείται να φορέσει μαύρα ρούχα, γεγονός που όχι μόνο θα στρέψει όλο το χωριό εναντίον της αλλά και θα φέρει τον άντρα της σε πολύ δύσκολη θέση. «Δεν ζει ο Πέτρος μας, Λαμπρινή. Δέξου το και έλα να δούμε τι θα κάνουμε με όλους εκείνους τους συγχωριανούς μας που γυρεύουν εκδίκηση για τον θάνατο του Γιάννη», της επισημαίνει.

Ο Πέτρος, από την άλλη πλευρά, βλέποντας τους διώκτες του να καραδοκούν, κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια να βρει την κλεμμένη εικόνα στις αποθήκες του λιμενικού, ρισκάροντας όμως έτσι να αποκαλυφθεί το μεγάλο του μυστικό. Δυστυχώς θα απογοητευτεί για μια ακόμη φορά.

Η αδελφή της Λίνας δεν φεύγει από το πλευρό της, αλλά την ίδια στιγμή δεν σταματά να σκέφτεται τον αρραβωνιαστικό της. Η επικοινωνία με τη μητέρα της Πολυξένη θα είναι καθημερινή για να μάθει νέα του, όμως όταν η Πολυξένη της αποκαλύψει πως εκείνος την απατά, θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Παράλληλα, μια τυχαία αποκάλυψη της Ειρήνης στον Ιπποκράτη εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Δήμητρα, η οποία καλείται να του δώσει εξηγήσεις.

Δείτε αποκλειστικό: Νέο χτύπημα της μοίρας για την Ειρήνη - «Θα την σκοτώσει αυτό το νέο»

Δευτέρα 13/11 Επεισόδιο 22

Μετά τα νέα για την απιστία του αρραβωνιαστικού της, η Βάσω και η Λίνα αναχωρούν για τα Χανιά, ενώ ο Μάκης περιμένει με αγωνία το τηλεφώνημα της Λίνας, που όμως δεν έρχεται ποτέ. Οταν επιτέλους αυτό χτυπάει, θα είναι για τον Πέτρο και μάλιστα δεν θα είναι για καλό αφού οι αρχαιοκάπηλοι θα προσπαθούν ξανά να τον πείσουν να φέρει την εικόνα.

Παράλληλα, ο Ιπποκράτης προσπαθεί να πείσει την Ειρήνη να βγουν ένα ραντεβού για φαγητό αλλά εκείνη δεν νιώθει έτοιμη να το κάνει παρόλο που έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τα ειλικρινή του συναισθήματα. «Μη με παρεξηγείς αλλά δεν μπορώ να βγάλω από τη σκέψη μου τον Απόστολο. Οχι τόσο απλά. Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να νιώσω ότι είμαι έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα», του εξηγεί και ο Ιπποκράτης δείχνει να την καταλαβαίνει και να σέβεται την απόφασή της.

Ο Παντελίδης καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αγγελου, φροντίζοντας για τη μετάθεσή του, αλλά δεν έχει την ίδια τύχη με τον καπετάν Αντρέα. Ο Στελής προσεγγίζει τον παπα-Γρηγόρη, αλλά η Λαμπρινή του επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη. Και ενώ μια σύμπτωση οδηγεί τη Στέλλα μπροστά στον τάφο της Ασημίνας και σε έναν μυστηριώδη άντρα, μια άλλη σύμπτωση θα φέρει νέα ανατροπή. Στην αποθήκη του Λιμενικού, μια ξεχασμένη βαλίτσα από το ναυάγιο περιμένει να την αναζητήσουν και κρύβει ένα ένοχο μυστικό.

Δείτε επίσης: «Από την στιγμή που ήρθες όλα έγιναν πιο φωτεινά!» - Ο Γιώργης ερωτεύεται την Αλίκη!

Τρίτη 14/11 Επεισόδιο 23

Ο Μάκης φοβάται ότι η Λίνα τον αποφεύγει, ενώ εκείνη πασχίζει να επικοινωνήσει μαζί του για να τον ενημερώσει ότι έφυγε εκτάκτως για την Κρήτη. Την προλαβαίνουν όμως οι εξελίξεις, καθώς η Βάσω πιάνει επ’ αυτοφώρω τον αρραβωνιαστικό της να την απατά, αλλά ο Δημήτρης πιέζει για να προχωρήσει κανονικά ο γάμος τους, προκαλώντας επανάσταση στο σπίτι του. «Δεν χαλάνε τόσο εύκολα οι καλές σχέσεις, Βάσω, για ένα λάθος. Σε οποιονδήποτε θα μπορούσε να συμβεί αυτό», της εξηγεί, η Βάσω όμως του δηλώνει πως γάμος δεν θα γίνει.

Ο Παντελίδης παίρνει τα μέτρα του εναντίον του Γιώργη με ύπουλο τρόπο, ενώ μια βαλίτσα με το όνομα της γυναίκας του Ιπποκράτη εντοπίζεται στις αποθήκες του Λιμενικού και κάνει όλους να αναρωτιούνται αν όντως στο μοιραίο «Φοίνιξ» ήταν και η Κλαίρη. Ερχονται τα πάνω-κάτω στο σπίτι του Ιπποκράτη και όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην το μάθει ο Ορφέας. «Το μόνο που δεν θα θέλαμε, Δήμητρα, θα ήταν να μάθει το παιδί ότι η μάνα του δεν ζει πια. Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτό το γεγονός. Καλύτερα να ξέρει ότι απλά είναι κάπου μακριά», λέει με αγωνία στην πιστή του οικονόμο.

Τετάρτη 15/11 Επεισόδιο 24

Ο Μάκης αναρωτιέται αν πρέπει να εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για τη σχέση του με τη Λίνα, ενώ εκείνη κάνει μια ειλικρινή κουβέντα με τον Στέφανο. Μια νέα γραμματέας πιάνει δουλειά στην εφημερίδα που δουλεύει ο Γιώργης και αναλαμβάνει δυναμικά πρωτοβουλίες. Τέλος, ο Βασίλης μαθαίνει πως χάθηκε ο άντρας της Στέλλας και την επισκέπτεται για να της ζητήσει συγγνώμη.

Μπορεί να άλλαξε ταυτότητα και όλοι πλέον να τον φωνάζουν Αντώνη, στην πραγματικότητα όμως ο Πέτρος δεν έχει ησυχάσει. Και αυτό γιατί οι αρχαιοκάπηλοι συνεχίζουν να τον κυνηγούν και να του ζητούν αφενός την εικόνα και αφετέρου τα χρήματα που είχαν δώσει στον Αντώνη. Ο Πέτρος τα βρίσκει σκούρα και προσπαθεί να μην κινήσει υποψίες στους φίλους του στην αυλή, όμως τελικά δεν τα καταφέρνει αφού οι αρχαιοκάπηλοι του κάνουν έφοδο τη στιγμή που στην αυλή βρίσκεται ο Αγγελος και ζητά να μάθει περισσότερα για τη ζωή του νέου του φίλου και τις σχέσεις του με τους συγκεκριμένους άντρες. Ο Πέτρος, αν και θα σκεφτεί αρχικά να αποκαλύψει την αλήθεια στον Αγγελο, τελικά θα βρει μια δικαιολογία για να καλύψει την επίσκεψή τους με την ελπίδα αυτή να είναι η τελευταία.