Έρωτας Φυγάς: «Νόμιζες ότι θα φύγεις; Θα λογαριαστούμε» - Τον πυροβολεί και ξεψυχάει μόνος του στο δρόμο

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του OPEN

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς: «Νόμιζες ότι θα φύγεις; Θα λογαριαστούμε» - Τον πυροβολεί και ξεψυχάει μόνος του στο δρόμο

Μάρκος και Αλεξάνδρα στα νέα επεισόδια της σειράς, Έρωτας Φυγάς, είναι έτοιμοι να το σκάσουν για πάντα μαζί με τα παιδιά τους και αυτή τη φορά είναι σίγουροι ότι η ευτυχία τους είναι πολύ κοντά. Ομως υπολογίζουν χωρίς τη Νότα, που γνωρίζει για το σχέδιο φυγής τους.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του OPEN, Έρωτας Φυγάς

Δευτέρα 27/11 Επεισόδιο 57

Η Ελπίδα δίνει μάχη για τη ζωή της εξαιτίας της Ευγενίας. Το συμβάν αυτό ματαιώνει το φευγιό του Μάρκου και της Αλεξάνδρας και κινδυνεύουν να χαθούν τα πάντα. «Δεν μπορούμε να φύγουμε τώρα», του λέει η Αλεξάνδρα. «Ισως να μην έχουμε άλλη ευκαιρία», της απαντάει ο Μάρκος αλλά και οι δύο συμφωνούν ότι αργότερα θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια. Την ίδια στιγμή ο Ιάσονας ετοιμάζει το σχέδιό του που θα τους απομακρύνει μια και καλή. «Αυτή φορά θα χωρίσουν οριστικά και θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό», μονολογεί.

Στο μεταξύ η Μαργέτα, με τη βοήθεια της Δήμητρας, γλιτώνουν τον Στέφανο από τα χέρια του αδίστακτου γιατρού και τον κρύβουν σε ασφαλέστερο μέρος. «Εδώ δεν θα μπορέσει να τον βρει κανένας και να του κάνει κακό», καθησυχάζει η Δήμητρα τη Μαργέτα. Οσο όμως η κυρία του Κιάρι λείπει, η Ουρανία μέρα με τη μέρα παίρνει τη θέση της Μαργέτας στο αρχοντικό, κάνοντας τη ζωή της Γεωργίας και της Βάσως κόλαση. Η Ρηνιώ πάλι ζητά έμπρακτες αποδείξεις από τον Νικόλα, ο οποίος ακόμη δεν έχει ξεχάσει την Αννα. «Δεν μου αρκεί να μου λες ότι με αγαπάς και ότι θέλεις να είσαι μαζί μου. Αν το πιστεύεις, ήρθε η ώρα να μου το αποδείξεις», του λέει. Η Νάντια προφασίζεται πρόβλημα υγείας για να φύγει μακριά από τον Μιχάλη. «Θα πρέπει να λείψω», του ανακοινώνει.

Δείτε επίσης: Αγγελικό πρόσωπο με ψυχρή καρδιά - Το σατανικό σχέδιο της Άρτεμης για να καταστρέψει τον Ιάσονα

Τρίτη 28/11 Επεισόδιο 58

Η Νότα εκβιάζει την Αλεξάνδρα και τον Μάρκο, ξέροντας και τη νέα προσπάθεια φυγής τους. «Θα τα πω όλα στον Ιάσονα αν δεν κάνετε αυτό που θα σας πω», είναι τα λόγια της. Παράλληλα ο Φάνης στηρίζει την Ευγενία με κάθε τρόπο. «Να ξέρεις πως μπορείς να υπολογίζεις σε εμένα. Είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς. Σε νοιάζομαι πραγματικά», της δηλώνει. Στο μεταξύ ο πρώην άντρας της Νάντιας εμφανίζεται στην ίδια και τον Μιχάλη, με σκοτεινές προθέσεις. «Νόμιζες ότι θα ήταν δύσκολο να βρω εσένα και τον εραστή σου;», αναφέρει όλο ειρωνεία. Ο Μιχάλης πάει να παρέμβει αλλά η Νάντια φοβούμενη για τα χειρότερα τον αποτρέπει.

Μέσα σε όλα, ο Νικόλας ζητά από τη Ρηνιώ ν’ αρραβωνιαστούν άμεσα. «Αν θέλεις περνάμε δαχτυλίδι εδώ και τώρα για να σου αποδείξω ότι στην καρδιά μου έχω μόνο εσένα», της εξομολογείται κι εκείνη δέχεται. Ενώ η Ελπίδα παραμένει σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, της έρχεται μια απρόσμενη βοήθεια. Επίσης ο Κοντογιάννης ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του με κάθε κόστος. «Θα μάθω τα πάντα ο κόσμος να χαλάσει», μονολογεί. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Μάρκος και η Αλεξάνδρα ετοιμάζονται ξανά να το σκάσουν, λόγω και της απουσίας του Ιάσονα στην Αθήνα. «Τώρα είναι η ευκαιρία μας», του λέει η Αλεξάνδρα. Ωστόσο η Ουρανία δεν σκοπεύει να το επιτρέψει. «Αν νομίζετε ότι θα φύγετε και θα μείνει ο Ιάσονας μόνος και πληγωμένος είστε πολύ γελασμένοι», είναι τα λόγια της.

Δείτε επίσης: «Που είναι τέτοια ώρα;» - Η Αλεξάνδρα "τρελαμένη" από ζήλια διεκδικεί ερωτικά τον Ιάσονα

Τετάρτη 29/11 Επεισόδιο 59

Η ημέρα που η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος είναι έτοιμοι να το σκάσουν με τα παιδιά τους, φτάνει. Και μπορεί να ξεσπάει μια τρομερή καταιγίδα αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους πτοεί. Ολα είναι έτοιμα για τη μεγάλη φυγή. «Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα είμαστε μόνο οι δυο μας και τα παιδιά μας και αυτή η στιγμή δεν αργεί να φτάσει. Επιτέλους», σκέφτεται η κοπέλα την ώρα που ετοιμάζει τα πράγματά της. Ομως το σχέδιό τους όπως φαίνεται θα συναντήσει πολλά εμπόδια, όπως για παράδειγμα τη Νότα, που δεν διστάζει να απειλήσει τον Μάρκο και να ανοίξει ευθαρσώς τα χαρτιά της. «Νόμιζες ότι θα ανοίξεις την πόρτα και θα φύγεις έτσι απλά; Εχουμε να λογαριαστούμε και είναι πολλά αυτά που έχει γράψει ο λογαριασμός», τον φοβερίζει.

Παράλληλα, η Ουρανία προσπαθεί να πείσει την Αλεξάνδρα πως είναι σύμμαχος και όχι εχθρός της, αλλά εκείνη δείχνει να αμφιβάλει. «Μόνο το καλό σου θέλω. Ξανασκέψου αυτό που πας να κάνεις. Εγώ πρώτη μπορώ να καταλάβω πώς είναι να μην μπορείς να ζήσεις με τον μεγάλο σου έρωτα, αλλά μην πάρεις μια απόφαση που μπορείς να μετανιώσεις γιατί δεν είσαι μόνη σου», της εξηγεί. Στο μεταξύ η ανησυχία της Αννας για τη μητέρα της θέτει σε κίνδυνο τα πλάνα της Μαργέτας και του Στέφανου, των οποίων η παρουσία στην πρωτεύουσα τείνει να αποκαλυφθεί. Ευτυχώς καταφέρνουν και συνεχίζουν να κυκλοφορούν ινκόγκνιτο χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Πέμπτη 30/11 Επεισόδιο 60

Αφού ο μπράβος σταματάει να αποτελεί πια απειλή, ο Στέφανος ετοιμάζεται να πάρει την Αννα και να επιστρέψουν πίσω στη Μεσσήνη, αφήνοντας τη Μαργέτα στην Αθήνα. «Να προσέχετε και όπως είπαμε. Κανείς δεν πρέπει να μάθει ακόμα ότι ζω. Οχι πριν όλα γίνουν όπως πρέπει. Είναι θέμα ζωής και θανάτου, όσο κι αν αυτό είναι σκληρό», τους επισημαίνει η Μαργέτα. Την ίδια στιγμή ο Μάρκος, νομίζοντας πως έχει απομακρύνει τη Νότα, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του με την Αλεξάνδρα, ενώ ο Ιάσονας… δεν έχει καταλάβει τίποτα! Αυτή τη στιγμή είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν και ότι έχουν υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια που έχουν βρεθεί στον δρόμο τους. Η ευτυχία τους είναι πιο κοντά από ποτέ.

Δείτε επίσης: Ο Μάρκος σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της Αλεξάνδρας

Παρασκευή 1/12 Επεισόδιο 61

Το σχέδιο του Μάρκου και της Αλεξάνδρας προχωρά κι οι δυο τους είναι πανέτοιμοι να φύγουν με τα παιδιά. «Δεν το πιστεύω ότι φτάνει η στιγμή που θα σε κρατάω στην αγκαλιά μου και κανείς δεν θα μπορεί πια να σε πάρει από εμένα. Είναι έτοιμη για την καινούρια μας ζωή;», λέει στην Αλεξάνδρα. «Πανέτοιμη», του απαντάει εκείνη. Ωστόσο η Νότα τους βλέπει και δεν χάνει καιρό. «Θα σας δείξω εγώ», φωνάζει κι επιχειρεί να σκοτώσει την Αλεξάνδρα! Εν τω μεταξύ ο Μίμης, που λίγο νωρίτερα έχει δεχτεί χτύπημα κι εκείνος από τη Νότα, συνέρχεται από την επίθεσή της και επιχειρεί να την εμποδίσει. Εκείνη, για να του ξεφύγει, δεν διστάζει και τον δολοφονεί με τ’ όπλο του Μάρκου…

Ωρες αγωνίας για τη Μαργέτα

Ο Σωκράτης μόνο για καλό δεν έχει καταφτάσει στη Μεσσήνη κι εκβιάζει ωμά τη Νάντια. «Αν θέλεις να ζήσει ο αγαπητικός σου, δεν θα τον ξαναδείς ποτέ. Αλλιώς ξέρεις μέχρι πού μπορώ να φτάσω», της φωνάζει. Εκείνη δεν αποκαλύπτει το περιστατικό στον Μιχάλη καθώς φοβάται για τη ζωή τόσο τη δική του όσο και τη δική της. Παράλληλα η Μαργέτα αγωνιά, καθώς οι ώρες περνούν και δεν γνωρίζει τι απέγινε με τον Στέφανο, την Αννα και τη Δήμητρα που έφυγαν. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Νότα φτάνει στο αρχοντικό για να ειδοποιήσει τον Ιάσονα πως η γυναίκα του το έσκασε με τον Μάρκο.