Η γη της ελιάς: 2 χωρισμοί, μια αρρώστια & ένας νέος έρωτας - Αποκλειστικά το φινάλε στις 21/12

Αυτό είναι το τέλος των ζευγαριών!

Η γη της ελιάς: 2 χωρισμοί, μια αρρώστια & ένας νέος έρωτας - Αποκλειστικά το φινάλε στις 21/12

Γεμάτο ανατροπές αναμένεται το φινάλε της σεζόν για τα ζευγάρια της που ζουν στη «Γη της ελιάς». Χωρισμοί, επανασυνδέσεις, απιστίες αλλά και νέοι έρωτες δίνουν την «πάσα» για τις εξελίξεις που αναμένονται συναρπαστικές από τη νέα χρονιά. Την Πέμπτη στις 21 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της σεζόν του γ΄ κύκλου και μας αφήνει για δύο εβδομάδες με πολλές απορίες και αγωνία. Ας δούμε όμως τι επιφυλάσσει η μοίρα για το κάθε ζευγάρι ξεχωριστά.

Από την Μαρία Μεταξητινού/TV24

Αυτό είναι το τέλος των ζευγαριών στην Γη της ελιάς

ΙΟΥΛΙΑ & ΣΤΑΘΗΣ: Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ!

Παρότι η Ιουλία τού έχει ανακοινώσει ότι περιμένει το παιδί τους και ότι θα ήθελε να γίνουν μια κανονική οικογένεια, ο Στάθης δεν της αφήνει περιθώρια επανασύνδεσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν την αγαπάει ή ότι δεν θέλει να γίνουν οικογένεια. Απλά ο Στάθης έχει στο μυαλό του ένα σχέδιο, που δεν είναι άλλο από το να φτάσει κοινωνικά και οικονομικά στο επίπεδο της Ιουλίας. Ηδη έχει αγοράσει δύο κτήματα και πηγαίνει πολύ καλά. Στόχος του λοιπόν είναι να φτιάξει τις σχέσεις της Ιουλίας με την Αριάδνη, αλλά και να γίνει οικονομικά δυνατός όπως και η Ιουλία, ώστε να μπορούν πλέον να είναι μαζί χωρίς να μειονεκτεί ο ίδιος σε τίποτα. Μάλιστα, το πρώτο βήμα το κάνει όταν αποφασίζει να της δείξει μπροστά σε όλους ότι είναι ο μεγάλος του έρωτας. Την τελευταία μέρα της μετάδοσης της σειράς για το 2023, η Ιουλία κάνει μια ξαφνική εμφάνιση στη μουσική βραδιά του Πότη και της Αννας στο καφενείο. Εκεί ο Στάθης της αφιερώνει ένα ερωτικό τραγούδι γεμάτο νόημα, ξαφνιάζοντας του συγχωριανούς τους.

Δείτε στο σημερινό 7/12 επεισόδιο: Νέο σκάνδαλο στη Μάνη - Την κερατώνει επανειλημμένα χωρίς δισταγμό

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ & ΧΑΪΔΩ: ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΝΩΝΕΙ

Ο χωρισμός τους έπεσε σαν βόμβα. Και οι δύο υποφέρουν μακριά ο ένας από τον άλλο. Ο Λυκούργος δεν μπορεί να χωρέσει μαζί την αγάπη με τη συνείδηση. Η Χάιδω δεν μπορεί να του αλλάξει γνώμη. Ξέρει ποιος είναι, ήξερε πώς θα αντιδρούσε όταν μάθαινε την αλήθεια. Ο πόνος της είναι μεγάλος και με την έλευση της Λουκίας προστέθηκε και η ζήλια. Οπως πρώτο το TV24 σας αποκάλυψε, η Χάιδω παθαίνει ρήξη ανευρύσματος και μπαίνει στο νοσοκομείο. Η ζωή της κινδυνεύει και στο πλευρό της βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Λυκούργος. Καταρρακωμένος από τον φόβο ότι μπορεί να τη χάσει, από τις τύψεις ότι μπορεί να φταίει αυτός και από τη διαπίστωση ότι τίποτα δεν είναι πιο πάνω από την αγάπη και την ίδια τη ζωή, αποφασίζει να μείνει για πάντα με τη Χάιδω και να μη χωρίσει ποτέ για κανέναν και για τίποτα!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ & ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ...

Από τη στιγμή που η Βασιλική έμαθε για την Αριάδνη, αλλάζει εντελώς συμπεριφορά. Ολοι της λένε να ηρεμήσει, να δώσει μια ευκαιρία στον πατέρα της αλλά και στην αδελφή της, όμως εκείνη δεν ακούει τίποτα. Η Αρετή για μια ακόμα φορά έχει βάλει το χέρι της και έχει χειραγωγήσει τη Βασιλική. Μέχρι και η Χάιδω της έχει πει να προσέχει και να προσπαθήσει να μιλήσει με την Αριάδνη. Οσο όμως οι μέρες περνάνε, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα, καθώς η Βασιλική εξακολουθεί να αποφεύγει την Αριάδνη, γεγονός που αρχίζει να ενοχλεί τον Φίλιππο.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Η Ιουλία φεύγει από την Μάνη και αφήνει τον Στάθη... σύξυλο!

Ο Φίλιππος της λέει ότι δεν την αναγνωρίζει και της δίνει το παράδειγμα το δικό του με την Ειρήνη και το πόσο διαφορετικά το είχε αντιμετωπίσει. Ο Φίλιππος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την αδελφή του κι ας μην το ήξερε η ίδια, αλλά η Βασιλική δείχνει ότι βάζει τον εγωισμό της πάνω απ’ όλα. Η σχέση του ζευγαριού αρχίζει να κλονίζεται και η Βασιλική βλέπει ένα πολύ άσχημο όνειρο που φοβάται πως είναι κι αυτό προφητικό. Και οι φόβοι της βγαίνουν αληθινοί. Ο Φίλιππος είναι αγανακτισμένος μαζί της και μετά από έναν γερό καβγά, το ζευγάρι χωρίζει. Η Βασιλική φεύγει από το σπίτι και ο Φίλιππος δεν θέλει να την ξαναδεί. Η χρονιά θα τους βρει χωρισμένους, αλλά για πόσο;

Η γη της ελιάς φινάλε σεζόν

ΚΟΥΡΑΚΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΑ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΣ

Ο Κουράκος, αν και επώδυνα, έχει κάνει το πρώτο βήμα και έχει εξομολογηθεί τη σχέση του στον Ορέστη, ενώ η Δήμητρα έχει μισομετακομίσει στο σπίτι του. Την ίδια στιγμή και πριν προλάβουν να πάρουν μια ανάσα ως ζευγάρι, ο Βαγιάκος βάζει μπρος το σχέδιο εξόντωσής τους. Πηγαίνει και καρφώνει τη σχέση του Κουράκου και της Δήμητρας στην Ανωτέρα, ισχυριζόμενος στους ανωτέρους του ότι ο αστυνόμος μεροληπτεί υπέρ της συντρόφου του. Οταν μαθαίνουν για τη συγκεκριμένη ανώνυμη καταγγελία εις βάρος τους, ο Κουράκος και η Δήμητρα προσπαθούν να είναι πιο προσεκτικοί και να μη δίνουν αφορμές για σχόλια. Ετσι, παρότι είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν κανονικά, οι συνθήκες τούς αναγκάζουν να εξακολουθούν να κρατούν κρυφή τη σχέση τους. Φυσικά ο ο Βαγιάκος με τον Δημοσθένη δεν τα παρατάνε και σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για να τους υπονομεύσουν. Την ίδια στιγμή όμως ο Κουράκος λέει στη Δήμητρα ότι έχει κουραστεί από το «κρυφτό» και ότι είναι έτοιμος να μιλήσει στην Ανωτέρα.

Δείτε επίσης: «Θα γίνει χαμός με το ερωτικό τρίγωνο...» - Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη για τη σχέση του Μάνου με την Μαρίνα

ΑΡΙΑΔΝΗ & ΧΡΗΣΤΟΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΓΑΠΗ & ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Ο Χρήστος και η Αριάδνη συνεχίζουν να είναι τρελά ερωτευμένοι και παρά τις τύψεις που έχουν, δεν μπορούν να αντισταθούν και για μια ακόμη φορά ενδίδουν στο παράνομο πάθος τους. Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους δείχνει να είναι πολύ δυνατή και λίγο αργότερα συναντιούνται για μια ακόμα φορά σε έναν ξενώνα και κάνουν έρωτα. Στο μεταξύ ο Στάθης καταλαβαίνει πως η κόρη του είναι ερωτευμένη με κάποιον και της κάνει μια κουβέντα, αλλά δεν καταφέρνει να της πάρει λέξη.

Ωστόσο, λανθασμένα θεωρεί πως η Αριάδνη γλυκοκοιτάζει τον Ορέστη αλλά δεν του το ομολογεί. Κι ενώ το παράνομο ζευγάρι παλεύει με τα αισθήματά του και το πάθος τους, η Αφροδίτη δεν έχει καταλάβει το παραμικρό. Ετσι, όταν η Αριάδνη συναντά τυχαία την Αφροδίτη με τον Χρήστο, η αμηχανία της είναι μεγάλη. Αργότερα, η Αφροδίτη, ανίδεη, προτείνει στον Χρήστο να την καλέσουν στο σπίτι τους. Ο Χρήστος επίσης από την πλευρά του αισθάνεται εγκλωβισμένος και κάποια στιγμή δεν αντέχει και εξομολογείται στην Ισμήνη και τον Κωνσταντίνο ότι ο γάμος του δεν πηγαίνει καλά, γιατί είναι ερωτευμένος με άλλη.

ΙΣΙΔΩΡΟΣ & ΑΜΑΛΙΑ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ

Μια ακόμη αυθαίρετη κίνηση της Αμαλίας φέρνει τα πάνω-κάτω στο σπίτι των Βρεττάκων. Ο Ισίδωρος μαθαίνει τελευταίος τι έχει συμβεί και γίνεται έξαλλος μαζί της. Την επιπλήττει για την πρωτοβουλία της να απαντάει στα email του σαν να είναι ο ίδιος και μάλιστα κρυφά, αλλά αποφασίζει να την καλύψει στο συμβούλιο μπροστά στον Μάνο και την Αθηνά. Στο μεταξύ, εκτός των άλλων, και η Ιουλία είναι εκνευρισμένη μαζί της και με μεγάλη αυστηρότητα κάνει μια κουβέντα στην Αμαλία σχετικά με τα email που έστελνε εξ ονόματος του Ισίδωρου, αλλά εκείνη εξακολουθεί να δικαιολογεί την πράξη της. Ολα αυτά τα γεγονότα που έχουν συμβεί με την Αμαλία σε επαγγελματικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο, έχουν φέρει τον Ισίδωρο σε μια κατάσταση που είναι πολύ παγωμένος απέναντι στη γυναίκα του. Ωστόσο, αυτή την φορά δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει πίσω αυτό το γεγονός και αποφασίζει να την παρατήσει και φύγει στην Αγγλία χωρίς να της πει τίποτα.

ΑΡΕΤΗ & ΤΑΣΟΣ: ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Να που η Χρυσούλα βγήκε αληθινή. Αυτό σκέφτεται η Αρετή όταν έρχεται κοντά με τον Τάσο τον φούρναρη. Μια επίσκεψή του στο μαγαζί θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή της Αρετής και στο πρόσωπο του Τάσου θα ξαναζήσει και πάλι τον έρωτα. Λίγο πριν τελειώσει η α΄ σεζόν της σειράς, η Αρετή περνάει ένα όμορφο βράδυ με τον Τάσο τον φούρναρη. Αυτή η βραδιά είναι μόνο η αρχή, καθώς το πάθος όλο και φουντώνει και ο Τάσος αρπάζει την Αρετή και της δίνει ένα μεγάλο φιλί.