Γη της ελιάς: «Είμαι έγκυος! Θεέ μου τι θα κάνω» - Του ανακοινώνει πως είναι έγκυος και τον λούζει κρύος ιδρώτας

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γη της ελιάς: «Είμαι έγκυος! Θεέ μου τι θα κάνω» - Του ανακοινώνει πως είναι έγκυος και τον λούζει κρύος ιδρώτας

Ο Δημοσθένης στα νέα επεισόδια της Γης της ελιάς, μαθαίνει για το μυστικό που συνδέει τον Ισίδωρο με τη γυναίκα της διαθήκης και το εκμεταλλεύεται δεόντως. Την ίδια στιγμή, ο Στάθης διστάζει να κάνει ένα βήμα για επανασύνδεση με την Ιουλία, ενώ η Αριάδνη δείχνει να ζηλεύει που ο πατέρας της αρχίζει να δίνει μεγαλύτερη σημασία στην Ιουλία.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Κυριακή 10/12 Επεισόδιο 65

Ο Κουράκος τελικά πείθει τη Δήμητρα να φέρει μερικά ρούχα της στο σπίτι του προκειμένου να κοιμάται εκεί κάποια βράδια και αισθάνεται ότι με αυτό τον τρόπο έρχεται ακόμα πιο κοντά του. Την ίδια στιγμή ο Πότης προσπαθεί να αποτρέψει την Αννα από το να τραγουδήσει στο μπουζουξίδικο: «Τι είναι τούτο πάλι; Θα με τρελάνεις κορωνίστα μου, που θα σε έχω να σε κοιτάνε όλοι οι λιγούρηδες της Μάνης», της λέει, αλλά εκείνη είναι αμετάπειστη: «Μάλλον ζηλεύεις γι’ αυτό. Θα πάω», του ξεκαθαρίζει.

Η Αμαλία βλέποντας ότι δεν την παίρνει και πολύ, αποφασίζει να κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της σχέσης της με την Αθηνά. Πηγαίνει και εμμέσως πλην σαφώς της ζητάει συγγνώμη, αλλά εκείνη παραμένει συγκρατημένη. Την ίδια ώρα, ο Δημοσθένης μαθαίνει το μυστικό που συνδέει τον Ισίδωρο με τη γυναίκα που αναφέρεται στη διαθήκη του και τρίβει τα χέρια του, γιατί θέλει να βγάλει πολλά λεφτά από αυτή την ιστορία.

Στο μεταξύ η Ιουλία διεκδικεί μια θέση στη ζωή του Στάθη: «Στάθη, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε πλέον μαζί κανονικά, γιατί δεν θέλεις;», τον ρωτάει αλλά εκείνος δεν τολμάει να κάνει το επόμενο βήμα μαζί της: «Θα δούμε, Ιουλία. Ασ’ το καλύτερα ακόμα», της λέει. Παράλληλα η Θοδώρα βιώνει την ερωτική απογοήτευση της ζωής της. Η κοπέλα είναι πολύ χάλια και η Μαργαρίτα προσπαθεί με κάθε τρόπο να την παρηγορήσει: «Κορίτσι μου, είναι η πρώτη σου φορά, γι’ αυτό. Είναι λογικό να αισθάνεσαι έτσι στον πρώτο σου χωρισμό, αλλά πίστεψέ με θα ξαναερωτευτείς πολλές φορές στη ζωή σου», την ενθαρρύνει.

Δείτε επίσης: 2 χωρισμοί, μια αρρώστια & ένας νέος έρωτας - Αποκλειστικά το φινάλε στις 21/12

Δευτέρα 11/12 Επεισόδιο 66

Ενα ακόμη περιστατικό με την Αγγελική γίνεται αφορμή για να συγκρουστούν ο Μάνος και η Μαρίνα με την Αμαλία, η οποία συνεχίζει να παρεμβαίνει στην ανατροφή της μικρής. Στο μεταξύ ο Κουράκος προσπαθεί να κατευνάσει την οργή του Ορέστη: «Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άσχημα αισθανόμουν όλο αυτό τον καιρό. Στον λόγο μου, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου, δεν το ήθελα», απολογείται, αλλά τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε, καθώς ο Ορέστης συνεχίζει να πιστεύει ότι έδρασε παρασκηνιακά για να του «κλέψει» τη Δήμητρα. Την ίδια στιγμή, ο Στράτος αποκαλύπτει στον Κουράκο: «Τρέχει κάτι με την αστυνόμο;

Ο Πότης στο καφενείο σάς κουτσομπολεύει παντού ότι είστε ζευγάρι», τον ενημερώνει και ο Κουράκος γίνεται έξαλλος, με αποτέλεσμα να πάει στο καφενείο για να του τρίξει τα δόντια: «Ακουσα ότι μιλάς αριστερά και δεξιά για μένα και την αστυνόμο. Κλείσε το στόμα σου γιατί δεν σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα», του τονίζει. Την ίδια ώρα η Ασπασία προσπαθεί να πείσει τον Δημοσθένη να της δώσει διαζύγιο: «Δημοσθένη, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ τίποτα, δώσε μου το διαζύγιο και κάνε ό,τι θέλεις στη ζωή σου», του λέει, αλλά εκείνος την εκβιάζει λέγοντάς της: «Δεν θα σου το δώσω στον αιώνα τον άπαντα. Και τόλμησε να κάνεις κάτι και θα δεις, θα πω σε όλη τη Μάνη τα καμώματά σου», την απειλεί.

Η Αννα δεν ακούει κανέναν και συναντά τον Ελευθερέα, τον ιδιοκτήτη του μπουζουξίδικου, για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνισή της. Εκείνος όμως έχει άλλα στο μυαλό του και χωρίς να χάσει καιρό, της ρίχνεται και προσπαθεί να τη φιλήσει. Η Αννα αντιστέκεται και φεύγει τρέχοντας, ενώ αναστατωμένη πηγαίνει στον άντρα της και τον αδελφό της: «Το κάθαρμα, μου ρίχτηκε αλλά τον κανόνισα, μη σκάτε», τους λέει.

Τρίτη 12/12 Επεισόδιο 67

Ο Αποστόλης και ο Πότης γίνονται έξαλλοι και αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν την τιμή της Αννας. Αμέσως πηγαίνουν και βρίσκουν τον Ελευθερέα και του δίνουν ένα μάθημα, με μπουνιές και κλωτσιές. Φεύγοντας όμως, ο Ελευθερέας πηγαίνει στην αστυνομία και τους κάνει μήνυση για ξυλοδαρμό. Ετσι η Δήμητρα αναγκάζεται να τους συλλάβει: «Λυπάμαι πολύ, αλλά πρέπει να έρθετε μαζί μου. Σας έχει υποβληθεί μήνυση», τους ανακοινώνει. Στο μεταξύ ο Δημοσθένης έχει αρχίσει να εκβιάζει τον Ισίδωρο και να ζητά ένα υπέρογκο ποσό για να μην αποκαλυφθεί σε όλη τη Μάνη ότι έχει αφήσει ανάπηρη εδώ χρόνια μια γυναίκα.

Δείτε επίσης: Η Ιουλία φεύγει από την Μάνη και αφήνει τον Στάθη... σύξυλο!

Ο Ισίδωρος θορυβείται, αλλά δείχνει να μην υποκύπτει. Ετσι ο Δημοσθένης εντείνει τον εκβιασμό του στον Ισίδωρο, ο οποίος τελικά υποχρεώνεται να πει τα πάντα στην οικογένειά του αλλά και στον Κουράκο: «Αυτό είχε συμβεί πολλά χρόνια πριν. Με τη γυναίκα αυτή έχουμε έρθει σε συμφωνία. Λαμβάνει κάποια χρήματα από μένα κάθε μήνα. Και όταν θα φύγω από τη ζωή, έχω φροντίσει να την εξασφαλίσω», του λέει και εξηγεί: «Οταν μας έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο, υπήρχε μέσα και η διαθήκη μου, όπου έγραφα ότι της αφήνω 1.000.000. Προφανώς το είδαν οι κλέφτες και τώρα με εκβιάζουν».

Ο Κουράκος, προκειμένου να συλλάβει τον εκβιαστή του Ισίδωρου, καταστρώνει ένα σχέδιο: «Θα δεχτείς να δώσεις τα χρήματα που σου ζητάνε και όταν τα πας θα επέμβουμε και θα τους πιάσουμε επ’ αυτοφώρω», του εξηγεί.

Ο Στάθης φροντίζει λίγο παραπάνω την Ιουλία, γεγονός που προκαλεί τη ζήλια της Αριάδνης, ενώ την ίδια ώρα η Βασιλική και η Αρετή μαθαίνουν ότι η Αριάδνη πήρε το επίθετο του πατέρα της: «Αυτό δεν το περίμενα. Τόσο θράσος έχει;», αναρωτιέται η Βασιλική και η Αρετή βρίσκει την ευκαιρία να δηλητηριάσει κι άλλο την κόρη της κατά του πατέρα της: «Τα βλέπεις, Βασιλική μου; Βλέπεις τι περνούσα όλα αυτά τα χρόνια που του στάθηκα κερί αναμμένο; Ασε με εμένα. Εσείς τι του κάνατε, που αδειάζει έτσι τα ίδια του τα παιδιά;», είναι τα λόγια της. Στο μεταξύ, η Αθηνά πηγαίνει στο Σούνιο κι εκεί η Μαρία τής έχει ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη: «Ε ναι, δεν παίζω μόνο χαρτιά, γράφω κιόλας», της αποκαλύπτει και της δείχνει ένα βιβλίο που έχει γράψει.

Τετάρτη 13/12 Επεισόδιο 68

Ο Πότης και ο Αποστόλης οδηγούνται στο κρατητήριο και ο Λυκούργος σπεύδει να τους υπερασπιστεί, ενώ η Αριάδνη εξακολουθεί να διατηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Ιουλία, φέρνοντας τον Στάθη σε πολύ δύσκολη θέση. Τελικά ο Δημοσθένης τσιμπάει το δόλωμα και δίνει ραντεβού στον Ισίδωρο, προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα του εκβιασμού. Στο Σούνιο η Αθηνά ξεκινάει να διαβάζει το βιβλίο που έγραψε η Μαρία, αγνοώντας πως πρόκειται για τη βιογραφία της.

Πέμπτη 14/12 Επεισόδιο 69

Ενας ακόμα «κεραυνός» πέφτει στο κεφάλι της Μαργαρίτας, όταν η Θεοδώρα της ανακοινώνει με κλάματα: «Είμαι έγκυος. Θεέ μου, τι θα κάνω;», αναρωτιέται το κορίτσι. Λίγο αργότερα, απελπισμένη, αλλά και θυμωμένη η Θοδώρα πάει και βρίσκει τον Παρασκευά και του λέει ότι είναι έγκυος: «Δεν ξέρω τι θα κάνω, μπορεί να το κρατήσω και να το μεγαλώσω μόνη μου», του λέει. Εκείνος όχι μόνο τα χάνει, αλλά τρομοκρατείται στην ιδέα ότι μπορεί εκείνη να κρατήσει το παιδί.

Ο Ισίδωρος τηρεί κατά γράμμα το σχέδιο της αστυνομίας και αφήνει τα χρήματα σε ένα ερημικό σημείο. Σε λίγα λεπτά εμφανίζεται ο εκβιαστής και η αστυνομία συλλαμβάνει τον κακοποιό που πηγαίνει να πάρει τα χρήματα για λογαριασμό τού Δημοσθένη.

Παρασκευή 15/12 Επεισόδιο 70

Η Αθηνά διαβάζει το βιβλίο που έγραψε η Μαρία, αλλά μέσα στις σελίδες του την περιμένει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Στο μεταξύ η Αρετή δέχεται απρόσμενη επίσκεψη από έναν άντρα στο μαγαζί που δεν της είναι αδιάφορος και στο μυαλό της πάλι έρχονται αυτά που της είχε πει η Χρυσούλα: «Βρε λες;», σκέφτεται όταν

εκείνος φεύγει. Τέλος, ο Δημοσθένης είναι έξαλλος με την έκβαση της υπόθεσης του εκβιασμού και τα βάζει με τον Κουράκο, ενώ ο Βαγιάκος του λέει: «Εχω μια ιδέα για να ξεφορτωθούμε από την Αρεόπολη τον Κουράκο και τη Δήμητρα».