Έρωτας Φυγάς: Ο Ιάσωνας χωρίζει την Αλεξάνδρα - Η συμφωνία για να μπορέσει να ζήσει με τον Μάρκο

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του OPEN

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς: Ο Ιάσωνας χωρίζει την Αλεξάνδρα - Η συμφωνία για να μπορέσει να ζήσει με τον Μάρκο

Μάρκος και Αλεξάνδρα φοβούνται μήπως ο Ιάσονας τους έχει στήσει παγίδα στα νέα επεισόδια της σειράς, Έρωτας Φυγάς, την ώρα που η Μαργέτα κινδυνεύει να αποκαλυφθεί και η Ελπίδα αρνείται να καλύψει την επίθεση της Ευγενίας εναντίον της.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του OPEN, Έρωτας Φυγάς

Δευτέρα 11/12 Επεισόδιο 66

Ο Ιάσoνας κινδυνεύει με πτώχευση και ο Στέφανος τείνει χείρα βοηθείας για να τον σώσει από την καταστροφή. «Να ξέρεις ότι πάντα μπορείς να υπολογίζεις στη βοήθειά μου. Ποτέ δεν επιθυμούσα κάτι τέτοιο για σένα και την οικογένειά σου. Και μη σκεφτείς επ’ ουδενί ότι θέλω αντάλλαγμα», του λέει. Στο μεταξύ ο Κοντογιάννης, από τη μια καραδοκεί να αρπάξει την περιουσία του Ιάσονα και από την άλλη, σε μια δύσκολη στιγμή, σώζει τη ζωή του Στέφανου, χωρίς εκείνος να το ξέρει, μόνο και μόνο για να ’χει ο ίδιος τη χαρά να τον ξεκάνει. «Δεν θα αφήσω να μου στερήσει κανείς αυτή την ευτυχισμένη στιγμή», μονολογεί.

Η Ουρανία πάλι έρχεται κοντά με τη Γεωργία, όντας συγκινημένη από την εγκυμοσύνη της. «Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου και όλα να πάνε κατ’ ευχήν. Εγώ θα είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς», της τονίζει. Την ίδια στιγμή η Μαργέτα βρίσκεται αποκλεισμένη στο κρησφύγετό της και οι προμήθειες τελειώνουν, ενώ η Ελπίδα συνέρχεται. «Τι μου συνέβη;», μουρμουρίζει. Η Αννα είναι στο πλευρό της. «Μανούλα μου, επιτέλους. Πόσο ανησυχήσαμε όλοι», αναφωνεί. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Φάνης σχεδιάζει σαμποτάζ στο εργοστάσιο του θείου του για να πετύχει το σχέδιο της εκδίκησής του. «Τώρα ήρθε η δική μου στιγμή και θα πληρώσουν αυτοί που πρέπει», είναι τα λόγια του.

Δείτε επίσης: Αγγελικό πρόσωπο με ψυχρή καρδιά - Το σατανικό σχέδιο της Άρτεμης για να καταστρέψει τον Ιάσονα

Τρίτη 12/12 Επεισόδιο 67

Οι προσπάθειες της Αλεξάνδρας για μια νέα απόπειρα φυγής από το Κιάρι πέφτουν συνεχώς στο κενό, καθώς η ίδια δεν μπορεί να ξεφύγει από το άγρυπνο βλέμμα του Ιάσoνα. Ο Στρατής πάλι κατηγορείται άδικα για τον φόνο του Μίμη και ο Μάρκος αποφασίζει να τον βοηθήσει. Ρισκάροντας άλλη μια σφοδρή σύγκρουση με τον Ιάσoνα, πάει στην εισαγγελέα. «Ηρθα να καταθέσω για την υπόθεση του Στρατή. Είναι αθώος. Δεν έκανε κανένα φόνο», της αναφέρει και της αποκαλύπτει τον τρόπο φυγής του με την Αλεξάνδρα, που τον αθωώνει πανηγυρικά. Αυτή η αποκάλυψη βέβαια θα φέρει νέα αναστάτωση στο Κιάρι.

Την ίδια στιγμή ο Ιάσoνας ανακαλύπτει ότι ένας κοινός τραπεζικός λογαριασμός του με τη Μαργέτα έχει σχεδόν αδειάσει. Ετσι στρέφει τα βέλη του προς τον Στέφανο. «Καταχράστηκες την περιουσία της μάνας μου. Δεν περίμενες ούτε το μνημόσυνό της. Γι’ αυτό μου το έπαιζες καλός. Ηθελες να με σώσεις με τα λεφτά μου», του φωνάζει. «Ιάσονα, παραλογίζεσαι. Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο και το ξέρεις. Ελα στα σύγκαλά σου», του απαντάει εκείνος. Η θολωμένη κρίση του όμως τον φέρνει αντιμέτωπο με την Ουρανία που επιχειρεί να τον ηρεμήσει. «Κάτσε κάτω και βάλε τη σκέψη σου σε μια σειρά. Δεν

μπορείς να έρχεσαι και να κατηγορείς τους πάντες. Στο τέλος θα μείνεις μόνος σου», του επισημαίνει εκείνη. Κι ενώ όλοι προετοιμάζονται για το μνημόσυνο της Μαργέτας, η ίδια εξακολουθεί να κρύβεται στην Αθήνα, κυριευμένη από φόβο, καθώς οι εξωτερικές απειλές πυκνώνουν μέρα με τη μέρα.

Δείτε επίσης: «Που είναι τέτοια ώρα;» - Η Αλεξάνδρα "τρελαμένη" από ζήλια διεκδικεί ερωτικά τον Ιάσονα

Τετάρτη 13/12 Επεισόδιο 68

Η μέρα του μνημόσυνου της Μαργέτας έφτασε και το Κιάρι βυθίζεται σε πένθιμη ατμόσφαιρα. «Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό για την κυρία. Κάθε μέρα νομίζω ότι θα τη δω και ότι θα είναι και πάλι κοντά μας», λέει απαρηγόρητη η Γεωργία. Εν αντιθέσει, ο Μάρκος μαθαίνει περιχαρής ότι η Αλεξάνδρα τελικά δεν το έσκασε, ενώ ο Ιάσoνας, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει χρήματα για το φευγιό τους στην Αμερική και την αποκατάσταση των ζημιών του Κιάρι, έχει μια ιδέα, η υλοποίηση της οποίας θα ταράξει τον Στέφανο σχετικά με το ξεσκέπασμα της κρυψώνας της Μαργέτας. Κι αυτό γιατί θέλει να πουλήσει το σπίτι στην Κηφισιά. Την ίδια στιγμή η Μαργέτα έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη εχθρό εκτός από τον Κοντογιάννη και τους παρακρατικούς… τη γειτόνισσά της, τη Χαριτίνη. Ενας ακόμα φάκελος καταφθάνει και φέρνει στην επιφάνεια την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητάς. «Ξέρω ποια είσαι», γράφει το σημείωμα.

Πέμπτη 14/12 Επεισόδιο 69

Επειτα από πολλά εμπόδια, επιτέλους, το μνημόσυνο της Μαργέτας τελείται κανονικά στο σπίτι της οικογένειας Δεμερτζή. Παράλληλα, η Ρηνιώ μπαίνει σε σκέψεις σχετικά με τη σχέση της με τον Νικόλα και η Γεωργία, η Αλεξάνδρα και η Βάσω προσπαθούν να την καθοδηγήσουν. «Μην κάνεις αρνητικές σκέψεις. Ο Νικόλας δείχνει να σε νοιάζεται και είναι κοντά σου. Η Αννα είναι παρελθόν. Τώρα είναι μαζί σου», της λέει η Αλεξάνδρα. «Να δεις ότι όλα είναι στο μυαλό σου. Αν δεν σε ήθελε, γιατί να είναι μαζί σου και να κανονίσετε αρραβωνιάσματα;», συμπληρώνει η Βάσω και η Γεωργία συμφωνεί. «Ρηνιώ μου, με το καλό να περάσει λίγο ο καιρός και το πένθος και θα κανονίσετε και τους γάμους σας. Είμαι σίγουρη», την καθησυχάζει. Την ίδια ώρα, ο Θύμιος αποκαλύπτει ένα ένοχο μυστικό της γειτόνισσας Χαριτίνης, ενώ η Νάντια βιώνει τραυματικές εμπειρίες μέσα στο ίδιο της το σπίτι αφού ο εφιάλτης έχει ξαναγυρίσει. Η Χαρά με τη σειρά της αγωνιά για το τι κρύβεται πίσω από τη σχέση του Ανδρέα και του Μίλτου.

Δείτε επίσης: Φρίκη - Ο Μάρκος σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της Αλεξάνδρας

Παρασκευή 15/12 Επεισόδιο 70

Ο Ιάσονας, μετά τα όσα έχουν συμβεί, παίρνει απόφαση ότι η Αλεξάνδρα δεν θα τον αγαπήσει ποτέ και πως πάντα η καρδιά της θα ανήκει στον Μάρκο. «Θέλω να μιλήσουμε», της λέει. Εκείνη δυσανασχετεί. «Θα μου πεις πάλι ότι θα αν φύγω θα μου πάρεις τα παιδιά και θα με κλειδώσεις σε κανένα δωμάτιο;», τον ρωτάει. «Οχι. Κουράστηκα να σε διεκδικώ. Δεν έχει νόημα πια αφού ποτέ σου δεν θα με αγαπήσεις όπως αγαπάς τον Μάρκο. Θα σου δώσω το διαζύγιο που τόσο θέλεις για να ζήσεις μαζί του. Ομως, υπό μια προϋπόθεση. Θα μου αφήσεις την κόρη μας, τη Μυρσίνη». «Αυτό αποκλείεται», του δηλώνει, όμως εκείνος της εξηγεί ότι δεν έχει σκοπό να την πάρει μακριά της. «Θα μένουμε κοντά και θα τη βλέπεις όποτε θέλεις. Δεν θέλω να σου τη στερήσω, απλά να την έχω κοντά μου», της εξηγεί και συμφωνούν.

Λίγο αργότερα ο Ιάσονας βρίσκει και τον Μάρκο. «Δεν θα γίνουμε ποτέ φίλοι αλλά θέλω να μου υποσχεθείς ότι θα προσέχεις την Αλεξάνδρα σαν τα μάτια σου. Αποφάσισα να της δώσω το διαζύγιο και έχω μιλήσει με τον δικηγόρο μου για να προχωρήσει τη διαδικασία». «Κι εσύ όποτε θέλεις να έρχεσαι να βλέπεις τον Γιωργάκη», του απαντάει ο Μάρκος. Οι δύο άντρες δίνουν τα χέρια. Αργότερα, Μάρκος και Αλεξάνδρα συναντιούνται χαρούμενοι αλλά και μουδιασμένοι. Από τη μια φοβούνται μήπως είναι παγίδα και από την άλλη ανησυχούν πως, αν είναι όντως ελεύθεροι, ίσως δεν τα καταφέρουν στην τόσο πρωτόγνωρη αυτή συνθήκη.

Η Μαργέτα σε αδιέξοδο

Η Ελπίδα θυμάται ότι η Ευγενία τη χτύπησε και απορρίπτει την πρόταση του Μάρκου να το καλύψει. «Οχι, δεν θα τη γλιτώσει. Εγώ πήγα να χάσω τη ζωή μου και μου ζητάς να την καλύψω; Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ», του απαντάει. Παράλληλα, η Χαριτίνη εκβιάζει τη Μαργέτα να της δώσει ένα τεράστιο ποσό, που δεν διαθέτει, για να μην αποκαλύψει ότι ζει. «Αν θέλεις να μη μάθει κανείς ότι δεν έχεις πεθάνει και ότι απλά κρύβεσαι, φρόντισε να τα βρεις. Διαφορετικά ίσως πεθάνεις στ’ αλήθεια γιατί απ’ ό,τι έχω καταλάβει δεν έχεις λίγους εχθρούς», την εκβιάζει. Η Μαργέτα πλέον νιώθει ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και σκέφτεται ότι ίσως ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί, με ό,τι συνέπειες συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Παράλληλα ο Μιχάλης πείθει τη Νάντια να του πει τι περνάει με τον Σωκράτη και μαθαίνει όλη την αλήθεια.