To Ναυάγιο (10/12): Επεισοδιακή η τελετή βράβευσης του Ιπποκράτη - Παίρνει άσχημη τροπή

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
To Ναυάγιο (10/12): Επεισοδιακή η τελετή βράβευσης του Ιπποκράτη  - Παίρνει άσχημη τροπή

Ο Πέτρος στο σημερινό 10/12 επεισόδιο της σειράς, Το Ναυάγιο, ετοιμάζεται να κάνει ένα έγκλημα για να γλιτώσει από τους ανθρώπους που τον κυνηγούν, με τον Αγγελο να βρίσκεται πάντα δύο βήματα πίσω του. O τελευταίος ξέρει ότι κάτι ύποπτο κρύβει το αγόρι της διπλανής κάμαρας, αλλά ακόμα δεν μπορεί να το αποδείξει. Ετσι λοιπόν τον ακολουθεί κατά πόδας για να τον προστατέψει αν χρειαστεί.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Επεισόδιο 36

Την ίδια στιγμή, ο Ιπποκράτης δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τη γυναίκα του. Γεγονός που δεν προβληματίζει μόνο τη Δήμητρα αλλά και την Ειρήνη. «Μην του δίνεις σημασία, Ειρήνη μου, και μην τον παρεξηγείς. Εχεις κι εσύ τα δικά σου. Μπορεί να μην το δείχνει, είναι δυνατός για να μην τον βλέπει το παιδί, όμως πιστεύω πως δεν έχει πιστέψει ακόμα πως χάθηκε η κυρία Κλαίρη. Νομίζω ότι κατά βάθος πιστεύει πως θα ανοίξει κάποια στιγμή η πόρτα και θα μπει μέσα», της λέει και η Ειρήνη παραδέχεται πως είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να τον βλέπει να είναι καλά. «Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για εκείνον. Με έσωσε από τα κύματα και μετά με φρόντισε σαν να ήμουν μέλος της οικογένειάς του. Μου έδωσε το σπιτάκι στον κήπο, με εμπιστεύτηκε. Ο,τι και να κάνω, δεν θα του το ξεπληρώσω ποτέ», παραδέχεται σχεδόν δακρυσμένη.

Δείτε επίσης: «Νιώθω να ξαναζώ δίπλα σου» - Νύχτα πάθους για Αλίκη και Γιώργη

Η Μαρία βγαίνει από το νοσοκομείο αλλά τα προβλήματά της δεν σταματούν παρόλο που έχει ζητήσει από τον Δημήτρη να μην την ενοχλήσει ξανά. Η κόρη της Θοδώρα, έχοντας ξεμείνει από δουλειά, κανονίζει να δουλέψει στο γραφείο του Δημήτρη, γεγονός που τη βγάζει εκτός εαυτού και σχεδόν απαγορεύει στην κόρη της να δουλέψει δίπλα στον άντρα που είχε σχέση στο παρελθόν. «Δεν θέλω να έχεις καμία σχέση με αυτή την οικογένεια, το κατάλαβες;», θα της πει αρχικά και όταν η Θοδώρα τη ρωτήσει γιατί είναι τόσο αρνητική με μια οικογένεια που δεν γνωρίζει καν, θα το διορθώσει λέγοντας πως μπορεί να βρει κάτι καλύτερο.

Ταυτόχρονα, μαθαίνει για την πρόσληψή της η Πολυξένη και προσκαλεί όλη την οικογένεια στο σπίτι για φαγητό. Ο Δημήτρης από τη μια θα χαρεί που θα δει ξανά την παλιά αγαπημένη του, αλλά γρήγορα θα καταλάβει πως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να βρεθούν οι δύο οικογένειες μαζί, δεδομένων και των οικονομικών διαφορών που είχαν στο παρελθόν. «Δημήτρη μου, γιατί κάνεις έτσι; Η κυρία Μαρία που τη γνώρισα στο νοσοκομείο είναι πρώτης τάξεως κυρία, όπως και ο άντρας της. Γιατί να μην είμαστε κοντά με αυτούς τους ανθρώπους από τη στιγμή μάλιστα που η κόρη τους θα γίνει βοηθός σου; Μην ξεχνάς άλλωστε πως με αυτούς τους ανθρώπους μάς συνδέει κάτι τεράστιο. Παραλίγο να χαθούν τα παιδιά μας στο ναυάγιο», θα του θυμίσει και τελικά εκείνος θα υποχωρήσει στο να γίνει πράξη αυτό το κάλεσμα.

Η Λαμπρινή μαθαίνει ποιος έφερε τα λεφτά στη Σοφούλα και ζητάει από τον Νικολή τα στοιχεία της Θοδώρας, σίγουρη πως η κοπέλα αυτή θα την οδηγήσει στα ίχνη του γιου της. Ο Μιλτιάδης Παντελίδης δίνει στις εφημερίδες την είδηση του πυροβολισμού εναντίον του και φυσικά τα γεγονότα έχουν γραφτεί με τρόπο που να τον βολεύει. Οι οικογένειες των θυμάτων που είχαν παρευρεθεί στη συγκέντρωση θα χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν διαπιστώσουν ότι η αλήθεια είναι διαστρεβλωμένη. Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης θα αποκαλύψει στον Γιώργη μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για την Αλίκη, ενώ η Ειρήνη γνωρίζει επιτέλους τον περιβόητο κύριο Βασιλείου και δεν είναι καθόλου ευγενική μαζί του. Η ώρα της τελετής βράβευσης του Ιπποκράτη έφτασε, αλλά θα είναι επεισοδιακή.

Δείτε επίσης: Της κάνει πρόταση γάμου, εκείνη δέχεται και μετά μαθαίνει πως είναι φονιάς