Το Ναυάγιο: Ένα ζευγάρι χωρίζει - Στέκεται μπροστά του και τον σημαδεύει με όπλο

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Ένα ζευγάρι χωρίζει - Στέκεται μπροστά του και τον σημαδεύει με όπλο

Η Ειρήνη κάνει σχέδια για το μέλλον, ο Ιπποκράτης της τα χαλάει και η Στέλλα βρίσκεται στο σπίτι της με ένα όπλο στα χέρια. Ο τραυματισμός του Μάκη την ώρα της δουλειάς, θα κάνει τελικά ακόμα χειρότερη τη σχέση του με τη Λίνα. Και όλα αυτά στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας της αγαπημένης σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο, που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα αυτή τη φορά.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Δευτέρα 29/1 Επεισόδιο 52

Ο Πέτρος δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Τρύφωνας τον κάλεσε στον γάμο της κόρης του και ενώ δείχνει στην αρχή να το σκέφτεται, τελικά αρνείται με ευγένεια την πρόσκληση. «Λυπάμαι, αλλά δεν θα μπορέσω να έρθω. Με την Ειρήνη είμαστε απλά γνωστοί. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι δίπλα της σε μια τόσο προσωπική της στιγμή», του εξηγεί και ο πατέρας της κοπέλας δεν επιμένει. Την ίδια στιγμή, ο Ιπποκράτης κάνει όνειρα για τους γαμήλιους εορτασμούς, που στο μυαλό του δείχνουν να μην έχουν τέλος. Μοιράζεται τις σκέψεις του με τη Δήμητρα, η οποία και του λέει πως θα είναι κοντά του σε ό,τι χρειαστεί. «Μην ανησυχείτε για τίποτα, κύριε Ιπποκράτη. Θα οργανώσουμε τον πιο όμορφο γάμο. Θα φροντίσω εγώ προσωπικά να γίνουν όλα σωστά και όπως αρμόζουν στη θέση σας», του λέει και εκείνος την ευχαριστεί, ενώ παραδέχεται πως ήλπιζε στη βοήθειά της.

Πρώτα απ’ όλα όμως αποφασίζουν να κάνουν μια μεγάλη γιορτή για να ανακοινώσουν σε όλους το ευχάριστο γεγονός. Η Ειρήνη δείχνει να χαίρεται με τα σχέδιά τους, στην πραγματικότητα όμως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τι θα κάνει στη ζωή της για να κρατά το μυαλό και τη σκέψη της απασχολημένα.

Ο Μάκης είναι στη δουλειά και από απροσεξία τού συμβαίνει ένα ατύχημα. Χτυπάει σοβαρά αλλά για εκείνον δεν έχει και τόση σημασία το περιστατικό. Αντίθετα, η Λίνα που θα το μάθει, παρόλο που είναι σε απόσταση, θα ανησυχήσει και θα τρέξει δίπλα του. «Ανησύχησα πολύ όταν έμαθα για το χτύπημά σου. Πονάς; Πες μου, Μάκη. Δεν αντέχω να με κρατάς σε απόσταση. Δεν βλέπεις που υποφέρω;», τον ρωτάει αλλά εκείνος με δυσκολία γυρίζει να την κοιτάξει. «Είμαι μια χαρά, Λίνα. Κακώς ανησυχείς για μένα. Σε παρακαλώ γύρνα στη ζωή σου και μην με έχεις έγνοια. Θα χαρώ πολύ αν δεν με ενοχλήσεις ξανά», της λέει και καταφέρνει να την κάνει να κλάψει.

Η παγίδα που έστησε ο Παντελίδης στην Αλίκη δουλεύει και το διπλό παιχνίδι που του παίζει αποκαλύπτεται εν αγνοία της. Στην Κρήτη, η Θοδώρα μαθαίνει ότι οι γονείς της χρωστάνε στον Δημήτρη και ανησυχεί μήπως χάσει τη δουλειά της. Ομως, όταν ρωτήσει τη Μαρία, θα της αποκαλύψει πως οι φήμες αυτές αφορούν σε παλιές υποθέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών που δεν θα έπρεπε να την απασχολούν. «Δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου, μαμά. Αισθάνομαι πως βελτιώνομαι συνεχώς δίπλα στον κύριο Γιαννακάκη. Μαθαίνω τόσα πολλά καθημερινά», της εξηγεί. Στο μεταξύ, ο Στέφανος αποφασίζει να της κάνει μια έκπληξη στο γραφείο που τη γεμίζει χαρά και τους κάνει να έρθουν ακόμα πιο κοντά.

Λίγο αργότερα, ο Γιώργης θα βρει ένα όπλο στο σπίτι της Στέλλας και το μυστικό της θα κινδυνεύσει να βγει στην επιφάνεια.

Τρίτη 30/1 Επεισόδιο 53

Την ίδια ώρα, ένας φάκελος από τα Κύθηρα θα αναστατώσει το σπίτι του Ιπποκράτη. Μέσα σε αυτόν θα βρεθεί μια επιστολή από τη Γαλλία και τον διαγωνισμό αρωμάτων που είχε λάβει μέρος η Ειρήνη με τον Απόστολο, με την οποία θα εξηγούν πως περιμένουν ακόμα τους δημιουργούς του περίφημου αρώματος που είχε λάβει το πρώτο βραβείο. Η κοπέλα αρχίζει να κάνει ξανά όνειρα για τη Γαλλία, ενώ ο Ιπποκράτης νιώθει ότι θα τη χάσει.

Ο Γιώργης και ο Βασίλης έντρομοι συνειδητοποιούν το σχέδιο της Στέλλας για τον ναύτη που σκότωσε τον άντρα της και προσπαθούν να την προλάβουν. Στο μεταξύ, η Λίνα κάνει μια τελευταία προσπάθεια επανασύνδεσης με τον Μάκη. «Καλύτερα να γυρίσετε στον αρραβωνιαστικό σας, δεσποινίς Γιαννακάκη», θα της πει όταν τη δει ξανά έξω από το σπίτι του και εκείνη θα μπει στη διαδικασία να του εξηγήσει ξανά: «Δεν είχα ποτέ σχέση μαζί του. Ολα ήταν σχέδιο του πατέρα μου που ήθελε να με παντρέψει. Ο Στέφανος έχει σχέση με άλλη κοπέλα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Γιατί δεν με πιστεύεις; Αφού ξέρεις πόσο πολύ σε αγαπάω». Τελικά θα της δώσει ραντεβού λίγη ώρα αργότερα και η καρδιά της Λίνας θα αρχίσει να χτυπάει ξανά.

Ο Δημήτρης πηγαίνει ακάλεστος στο σπίτι της Μαρίας με στόχο να ακουστούν όλες οι αλήθειες του παρελθόντος, όμως εκείνη και πάλι προσπαθεί να ξεφύγει από τις ερωτήσεις του. Ο Γιώργης μαθαίνει, συντετριμμένος, ότι η πληροφορία που του έδωσε η Αλίκη για τον Βασιλείου ήταν λανθασμένη και συνειδητοποιεί πως έπεσε σε παγίδα. Παράλληλα, η Στέλλα έχει επιτέλους απέναντί της τον Μάριο. Τον σημαδεύει με το όπλο αποφασισμένη για όλα, καθώς αυτός την ικετεύει να τον λυπηθεί και ο Βασίλης είναι έξω από την πόρτα της φωνάζοντάς της να του ανοίξει για να προλάβει το κακό που εκείνη έχει στο μυαλό της.

Δείτε επίσης: Οι τύψεις δεν τον αφήσουν να ζήσει - Αυτοκτονεί μετά την τραγωδία στο Φοίνιξ

Τετάρτη 31/1 Επεισόδιο 54

Η Ειρήνη αρχίζει να κάνει σχέδια για τα αρώματα και το νέο της εργαστήριο, ενώ ο Ιπποκράτης κάνει τα δικά του μυστηριώδη σχέδια που δεν θα της επιτρέψουν να κάνει βήμα. Ο Μάκης πηγαίνει στο ραντεβού με τη Λίνα αλλά όχι για τον λόγο που ήλπιζε εκείνη. Το πρώην ζευγάρι καταλήγει να τσακώνεται άσχημα και η Λίνα του δίνει την υπόσχεση να μη βρεθεί ποτέ ξανά στο διάβα του. Ο Βασίλης μπαίνει ανάμεσα στη Στέλλα και στον Μάριο και προσπαθεί να τον σώσει από τη μανία της. Η Αλίκη έρχεται αντιμέτωπη με τον Παντελίδη, που κρύβει έναν ακόμα άσο στο μανίκι του. Η Χριστίνα βλέπει τη φωτογραφία του Ιπποκράτη στην εφημερίδα και αναγνωρίζει τον άντρα που είδε έξω από την αυλή. Η Λίνα εξαφανίζεται από προσώπου γης μετά τον καβγά της με τον Μάκη και όλοι ξεκινούν να την ψάχνουν.

Πέμπτη 1/2 Επεισόδιο 55

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει και την Ειρήνη. Το τετράδιο με τις φόρμουλες των αρωμάτων εξαφανίζεται και αποφασίζει να εγκαταλείψει για πάντα το όνειρό της. Ο Βασίλης βρίσκει τον Μάριο τραυματισμένο από τη σφαίρα της Στέλλας και αναλαμβάνει να κουκουλώσει την επίθεση. Ο Στέφανος προσπαθεί να εξηγηθεί στη Θοδώρα αλλά αυτή τον διώχνει οργισμένη, έχοντας μάθει για τον αρραβώνα του με την κόρη του Δημήτρη. «Δεν έχω σχέση με τη Λίνα. Ποτέ δεν είχα. Εκείνη ήθελε να πάει στην Αθήνα όπως και έκανε για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Δεν θέλω αυτό το γεγονός να χαλάσει την όμορφη σχέση μας», της λέει αλλά εκείνη τον κοιτάζει με δυσπιστία. Η Λίνα φεύγει επειγόντως από την Αθήνα και αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον πατέρα της στην Κρήτη. Ο Ιπποκράτης ανακρίνει τον Αγγελο για το παρελθόν του και αφήνει υπόνοιες για τους γονείς του και τα αιτία του τραγικού θανάτου τους, που τον αναστατώνουν και τον γεμίζουν ερωτηματικά που ζητούν απάντηση.

Δείτε επίσης: Μιχαήλ Ταμπακάκης - Spoiler μεγατόνων για το Ναυάγιο: «Θα είναι σοκ! Ο Άγγελος θα μάθει ότι...»

Επεισόδιο 56

Αργά ή γρήγορα, ο Δημήτρης Γιαννακάκης θα μάθαινε πως η κόρη του έχει χωρίσει με τον Στέφανο και πως ο τελευταίος έχει σχέση με τη νέα του υπάλληλο, τη Θοδώρα. Η έκρηξή του είναι μεγάλη και αναμενόμενη. Στην πρώτη που θα επιτεθεί θα είναι η Πολυξένη, την οποία και θα κατηγορήσει ότι ήξερε αλλά δεν του είχε μιλήσει, ενώ και η ίδια η Λίνα θα γίνει στόχος του. Καθώς ο αρραβώνας της Βάσως με τον Ζήση έχει ήδη χαλάσει, ο γνωστός επιχειρηματίας της Κρήτης δεν μπορεί να δεχτεί πως ο αρραβώνας και της άλλης του κόρης θα γίνει η αφορμή για να τον πιάσουν στο στόμα τους οι συμπολίτες του στη μικρή κοινωνία όπου ζει και δραστηριοποιείται. Ακόμα μια πληγή θα έρθει να προστεθεί στην ψυχή του άντρα που ψάχνει απαντήσεις ακόμα και για τη σχέση του με τη Μαρία Παπαδάκη.