Η Μάγισσα: «Είστε ξαδέλφια! Έχετε το ίδιο αίμα» - Σε σοκ η Θεοφανώ! Αποκαλύπτεται η αλήθεια για τον Αντρέι

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Μάγισσα: «Είστε ξαδέλφια! Έχετε το ίδιο αίμα» - Σε σοκ η Θεοφανώ! Αποκαλύπτεται η αλήθεια για τον Αντρέι

Η μεγάλη στιγμή της αποκάλυψης έχει φτάσει στη Μάγισσα του ΑΝΤ1 και όλοι οι Λασκαραίοι μαθαίνουν ποιος είναι ο Αντρέι στην πραγματικότητα. Οι ισορροπίες στον πύργο των ισχυρών καπεταναίων αλλάζουν και όλοι καλούνται να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα. Η Θεοφανώ γίνεται ξανά στόχος δολοφονίας, αυτή τη φορά από τη Δαμιανή και την Κυπριανή.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα

Δευτέρα 28/1 Επεισόδιο 47

Για λίγο κράτησε η καλή συνεργασία του Μάρκου και του Αντρέι με σκοπό να βρουν τη Θεοφανώ που είχε απαχθεί, και οι δύο άντρες έρχονται ξανά σε αντιπαράθεση, ύστερα μάλιστα από την παραδοχή της Θεοφανώς στον Μάρκο: «Δεν σε αγαπάω πια». Εκείνος θυμώνει και πιστεύει πως η μεταστροφή της απέναντί του έχει να κάνει με τον Αντρέι: «Με τιμωρείς; Θέλεις να με πληγώσεις για τον Αντρέι; Εννοια σου, θα το λύσω και αυτό το πρόβλημα», της υπόσχεται και φεύγει. Η αντιπαλότητα του Μάρκου και του Αντρέι φτάνει σε άλλο επίπεδο και οι δύο άντρες κανονίζουν να αναμετρηθούν. Ο Μάρκος περιμένει τον Αντρέι για την αποφασισμένη συνάντησή τους, αλλά τα πράγματα θα πάρουν μια απρόσμενη τροπή.

Την ίδια ώρα, ο Σπήλιος με τον Θράσο και τον Μισέλ μεταβαίνουν στην Αρεόπολη, μετά την προθυμία των καπεταναίων να εντάξουν τον Σπήλιο στο συμβούλιό τους. Οι λάθος κινήσεις του Μάρκου από το θολωμένο του μυαλό για τη Θεοφανώ, έχει κάνει τους καπεταναίους να σκέφτονται σοβαρά το να κάνουν μέλος τους τον Σπήλιο Γερακάρη. Στον πύργο των Λασκαραίων, ο Αντρέι αποφασίζει να φύγει εντελώς ξαφνικά και η Θεοφανώ μέρα με τη μέρα βλέπει να χάνει από κοντά της και τους λιγοστούς συμμάχους που έχει. Η απουσία του Αντρέι από τον πύργο αλλά και η ταυτόχρονη απουσία του Μάρκου θα την αναστατώσουν. «Λείπει και ο Αντρέι και ο Μάρκος. Φοβάμαι πως κάτι κακό θα συμβεί», λέει στον Κανέλλο, που κινεί γη και ουρανό για να βρει τους ανιψιούς του.

Ο Κανέλλος που μαθαίνει για τη συνάντηση των ανιψιών του, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να βάλει ένα οριστικό τέλος στην κόντρα αυτή. Ετσι εμφανίζεται στο μέρος όπου Μάρκος και Αντρέι έχουν δώσει ραντεβού και τους φωνάζει: «Εχετε τρελαθεί; Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε; Είστε ξαδέλφια! Εχετε το ίδιο αίμα», τους λέει και σοκάρονται. «Τι είναι αυτά που λες, θείε;», τον ρωτάει ο Μάρκος, ενώ και ο Αντρέι αναρωτιέται: «Ξαδέλφια; Πώς προέκυψε τώρα αυτό, Κανέλλο; Θα ήθελα κι εγώ κάποιες εξηγήσεις». Τότε ο Κανέλλος δεν έχει παρά να αποκαλύψει όλα όσα ξέρει: «Ο πραγματικός σου πατέρας ήταν ο Τζανέτος, Αντρέι. Είσαι ένας Λάσκαρης και ο πραγματικός καπετάνιος της οικογένειας». Το σοκ είναι τεράστιο για τον νεαρό άντρα, που ζητάει να τον αφήσουν μόνο του! Στο μεταξύ, ο σοκαρισμένος Μάρκος μαζί με τον Κανέλλο επιστρέφουν στον πύργο και όλοι αναρωτιούνται τι έχει συμβεί.

Δείτε επίσης: Το πιο σκληρό φονικό! Η Γερακίνα κόβει το κεφάλι του και το στέλνει δώρο στην Κυπριανή

Ο Κανέλλος τους μαζεύει στο σαλόνι και τους ανακοινώνει: «Ο Αντρέι δεν είναι ένας άγνωστος, είναι ο γιος του Τζανέτου! Ο αληθινός καπετάνιος της φαμίλιας μας και ο μοναδικός σύνδεσμος με τον Τζανέτο μας», αποκαλύπτει και όλοι σοκάρονται. Πρώτος και καλύτερος ο Μιχαήλ, που χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του: «Τι είναι αυτά που λες, Κανέλλο; Τι άλλες τρέλες θα σκαρφιστείς για να με εκδικηθείς;», τον ρωτάει και ο Κανέλλος του απαντάει: «Είναι ο μοναδικός ανιψιός µας, Μιχαήλ, τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν περίμενα να είχες τέτοια αντίδραση, εκτός κι αν φοβάσαι κάτι». Οι δύο άντρες πάνε να αρπαχτούν και η Δαµιανή τούς εμποδίζει και ζητάει σοκαρισμένη και εκείνη επιπλέον στοιχεία για την αποκάλυψη αυτή. «Δεν είναι ώρα για να καβγαδίζετε! Πες μας Κανέλλο, πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι γιος του Τζανέτου;», ρωτάει και εκείνος απαντάει: «Το έμαθα κι εγώ πολύ πρόσφατα! Δεν είχα ιδέα ότι ο Τζανέτος μας είχε παιδί», και αρχίζει να τους εξιστορεί την ιστορία με τη σφαγή της οικογένειας για την οποία κατηγορήθηκε ο Τζανέτος ως φονιάς, αλλά και για το τι πραγματικά είχε συμβεί τότε.

Τρίτη 30/1 Επεισόδιο 48

Η οικογένεια των Λασκαραίων συγκλονίζεται με τις αποκαλύψεις του Κανέλλου. Ο Θράσος έχει αρχίσει να υποπτεύεται πως άλλοι είναι οι λόγοι που ο Μισέλ επιμένει να βρίσκει τρόπους να μένει μαζί τους στον πύργο του. Ετσι κι αλλιώς από την αρχή δεν είχε δει με καλό μάτι τον ερχομό του, αλλά υπάκουσε στις εντολές του Σπήλιου που ήθελε τον αρχαιολόγο για να τον βοηθήσει να βρει τον χαμένο θησαυρό του μακαρίτη του πατέρα του. Στην πορεία, ο Μισέλ ερωτεύτηκε τη Σκεύω, τη γυναίκα του Θράσου, η οποία και υπομένει τα χίλια μύρια από τον βάρβαρο άντρα της. Κι ενώ στην αρχή εκείνη τον απέφευγε, στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά του και τον ερωτεύτηκε. Ομως, τίποτα δεν μένει κρυφό για πάντα και ο Θράσος βρίσκεται μια ανάσα από το ν’ αποκαλύψει τον παράνομο δεσμό της Σκεύως και του Μισέλ.

Μόλις η Θεοφανώ μαθαίνει τι έχει συμβεί με τον Αντρέι, σοκάρεται και τρέχει στο πλευρό του. «Πώς είσαι; Εμαθα τι έχει γίνει», του λέει και εκείνος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει όσα έμαθε. Ξαφνικά βλέπει ότι όλη του η ζωή ήταν ένα ψέμα: «Ολη μου η ζωή ήταν ένα ψέμα! Προσπάθησα να κάνω αυτόν που πίστευα για πατέρα μου να με αγαπήσει και τώρα καταλαβαίνω γιατί ποτέ δεν το έκανε! Κι από την άλλη, ο Τζανέτος... Ημουν τόσο κοντά του και δεν ήξερα τίποτα! Τον έβαλα στην καρδιά μου από την αρχή και βγάζει ένα νόημα τώρα γιατί έγινε αυτό», λέει ο Αντρέι με πόνο. Την ίδια ώρα, η Γερακίνα έχει βάλει σ’ εφαρμογή το αιματηρό της σχέδιο για να μάθει την αλήθεια για τον Πετρούνη, ενώ η Θεοφανώ δέχεται μια πρόταση από τον Κανέλλο που θα την αναστατώσει.

Δείτε επίσης: «Η Μεταξία και ο Τζανής έχουν σχέση» - "Βόμβα" από την Κερασίνα στο οικογενειακό τραπέζι! Η τιμωρία του Μάρκου

Τετάρτη 31/1 Επεισόδιο 49

Παράλληλα, ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή της και είναι αποφασισμένη ν’ ακολουθήσει τα χνάρια της μητέρας της, Αναχίτ, και να ανακαλύψει όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά της συνέβη. Η οικογένεια των Λασκαραίων συγκλονισμένη ακόμα από τις αποκαλύψεις του Κανέλλου για τον Αντρέι, προσπαθεί να διαχειριστεί τα νέα δεδοµένα. Η Ρηνιώ βρίσκεται σε σύγχυση καθώς ουσιαστικά ερωτεύτηκε τον ξάδελφό της, ο Μάρκος φοβάται ότι θα χάσει κι άλλα προνόµια, ενώ η Δαµιανή βρίσκει ακόμα ένα εμπόδιο για να γίνει ο Τζανής αρχηγός της φαµίλιας. Η Κυπριανή προσπαθεί να πείσει τη Δαμιανή να βρουν πρώτες τη Θεοφανώ και να τη βγάλουν από τη μέση: «Αυτό το διαβολογύναικο πρέπει να πεθάνει! Είμαστε μαζί σ’ αυτό! Θα βοηθήσουμε η μια την άλλη για να το πετύχουμε», συμφωνούν και βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Στην προσπάθεια επιβίωσής της, η Θεοφανώ θα βρει στον δρόμο της έναν ανέλπιστο σύμμαχο.