Σασμός: Ο Αστέρης λιποθυμάει και χάνει το φως του - Ένας ακόμα θάνατος καταρρακώνει την Καλλιόπη

Οι εβδομαδιαίες (19/22-2) εξελίξεις για τη σειρά του ALPHA

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
sasmos_alphatv_official - Instagram
sasmos_alphatv_official - Instagram

Οι εβδομαδιαίες (19/22-2) εξελίξεις για τον Σασμό θα είναι για μια ακόμα φορά αναπάντεχες, καθώς η οικογένεια Σταματάκη δοκιμάζεται ξανά! Ένας νέος θάνατος ταράζει τη Καλλιόπη, που βλέπει το ένα κακό να διαδέχεται το άλλο. Η αδιαθεσία του Αστέρη θα την κάνει να αναθεωρήσει, ενώ η Εύα κάνει τον Παύλο να της ζητήσει συγγνώμη.

Οι εβδομαδιαίες (19/22-2) εξελίξεις για τον Σασμό

Δευτέρα 19/2 - Επεισόδιο 73

Ο Χρήστος εξακολουθεί να ερευνά τις δραστηριότητες του Ευθύμη και τη δολοφονία του Στεφανή. Τονίζει πως δεν θα υπάρξει πέτρα που δεν θα σηκώσει για να ψάξει και όσοι τον ακούν καταλαβαίνουν ότι το εννοεί. Ειδικά ο Αντώνης, που τον ρωτά γιατί έχει εμμονή με τον θάνατο του συγκεκριμένου. «Πρέπει σε όλες τις υποθέσεις να δοθεί ένα τέλος, Αντώνη. Ασε που θεωρώ ότι η οικογένεια Σταματάκη συνδέεται με πολλούς από τους φακέλους που έχω αυτή τη στιγμή πάνω στο γραφείο μου», θα του πει, αλλά και ο Αντώνης θα παραδεχτεί πως το πρώτο άτομο που υποψιάστηκε μετά τον θάνατο του Στεφανή ήταν ο Μαθιός. «Ομως, για μια ακόμη φορά άφησες το συναίσθημα να σε παρασύρει. Ετσι δεν είναι, Αντώνη;» θα του θυμίσει και ο διοικητής της Ανω Ποριάς απλά θα παραδεχτεί πως δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Η παραπάνω κουβέντα θα ενεργοποιήσει τη μνήμη του Αντώνη, ο οποίος θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα που θα ανατρέψει τα πάντα και κυρίως τη ζωή του Μαθιού.

Δείτε επίσης: Σασμός: Αποκλειστικό! Η Θοδώρα παντρεύεται τον Τόλη

Η Αργυρώ είναι πλημμυρισμένη με όμορφα συναισθήματα μετά την απόφασή της να αφήσει πίσω της ό,τι τη χώριζε με τον Μαθιό και τη Βασιλική και αποφασίζει να κάνει κάτι που θα γεμίσει χαρά την Καλλιόπη. Αποφασίζει να πάει τον μικρό Πετρή να μείνει μαζί της για ένα βράδυ και η «καπετάνισσα» καταλαβαίνει πως αυτή είναι η πιο σωστή γυναίκα που θα μπορούσε να βρει ο γιος της. Ακόμα και ο Αστέρης καταλαβαίνει πως οι σχέσεις Σταματάκηδων και Βρουλάκηδων έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε σωστό δρόμο και ευχαριστεί τον Θεό.

Ο Φραγκιαδάκης δεν το σκέφτεται παραπάνω. Πηγαίνει στο σπίτι του Μαθιού για να κάνουν μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα, προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση. «Με το θέμα της Βασιλικής σε κάλυψα και να είσαι σίγουρος πως θα το φτάσω μέχρι το τέλος για να την προστατεύσω. Με εσένα όμως, Μαθιό, δεν θα κάνω το ίδιο. Αν σιγουρευτώ πως εσύ κρύβεσαι πίσω από τον θάνατο του Στεφανή, με τα ίδια μου τα χέρια θα σου περάσω τις χειροπέδες», τον προειδοποιεί και ο Μαθιός του απαντάει: «Να κάνεις αυτό που πρέπει, αστυνόμε». Στο μεταξύ, η Μαρίνα έρχεται αντιμέτωπη με μια πρόταση που θα δυσκολευτεί να απορρίψει, ενώ ο Μύρωνας πάει στον Αστέρη να του δώσει μια είδηση που θα του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα αφού θα του ανακοινώσει πως είναι στα ίχνη του ανθρώπου με το τατουάζ. Η Νάντια αρνείται να πιστέψει ότι η Βασιλική δεν ήξερε ότι πατέρας τού Νικηφόρου ήταν ο Μαθιός και της το λέει. Η τελευταία από τη σύγχυση ζαλίζεται και λιποθυμάει μπροστά στα μάτια της κοπέλας, που πιστεύει ότι το κάνει για να αποφύγει τη συζήτηση. «Τι της είπες στην κατάστασή της; Είναι έγκυος, Νάντια, και δεν πρέπει να ταράζεται. Για καλό γύρισες στο χωριό;», τη ρωτάει η Αργυρώ που τυχαίνει να δει τη σκηνή από μακριά. Λίγο αργότερα ο Γιώργος θα μπει στη διαδικασία να κάνει μια κουβέντα με την Αργυρώ για χάρη της Θοδώρας. Θα την παρακαλέσει να αλλάξει στάση, αλλά τα λόγια του θα είναι μάταια καθώς η κόρη της Μαρίνας θα του θυμίσει ότι από τα καπρίτσια της έχασε τον αδελφό της.

Τρίτη 20/2 - Επεσόδιο 74

Η εντολή τού νέου εισαγγελέα για έρευνα στα βουνά αναστατώνει τον Γιώργο, που βλέπει την ώρα της πληρωμής για τον θάνατο του Οδυσσέα να πλησιάζει. «Αυτό ήταν, Αντώνη. Θα φτάσει στα ίχνη μου και ξέρεις τι γνώμη έχει για εκείνους που αποκρύπτουν ένα έγκλημα», λέει στον πιστό συνεργάτη του. «Θα είμαστε όλοι στο πλευρό σου. Θα σε βοηθήσω, Γιώργο. Αλλωστε ό,τι έγινε τότε ήταν με την βοήθεια της Αιμιλίας», θα του πει αλλά δεν θα τον καθησυχάσει. Σταματάκηδες και Βρουλάκηδες έρχονται όλο και πιο κοντά, αλλά την ευτυχία τους σκιάζει η επικείμενη παράδοση του Μαθιού στις αρχές και η άρνηση της γιαγιάς Ειρήνης να συμπορευτεί μαζί τους. Η αδιαθεσία της Βασιλικής στο ξενοδοχείο αναστατώνει τον Μαθιό, ενώ ο Δημήτρης δίνει συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να εξελιχθεί ομαλά η εγκυμοσύνη της. Η Στέλλα λαμβάνει όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται για την αθωότητα του Παύλου και τις προσκομίζει με χαρά στον εισαγγελέα. Η Εύα συνεχίζει το διπλό παιχνίδι της και αποφασίζει να προσεγγίσει ένα νέο πρόσωπο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδιά της.

Η είδηση ενός ξαφνικού θανάτου πέφτει σαν κεραυνός στην Καλλιόπη και ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας ανοίγει. Συγκεκριμένα ο Ρούσσος, ο αδελφός του Βασίλη, την ενημερώνει ότι η γυναίκα του η Μαριέττα πέθανε και σκέφτεται πολύ σοβαρά να επιστρέψει στο χωριό. «Καταλαβαίνεις παπά μου ότι αν μάθει ο Βρούλακας ότι ο Ρούσσος θα γιαγείρει στον τόπο του, θα έρθει να πάρει εκδίκηση. Αυτός ο κύκλος αίματος θαρρώ δεν θα κλείσει ποτέ», θα του πει με ανησυχία, αλλά ο παπα-Μιχάλης θα της πει να έχει εμπιστοσύνη στις βουλές του Κυρίου.

Τετάρτη 21/2 - Επεισόδιο 75

Η Μαρίνα καβγαδίζει με τη γιαγιά Ειρήνη για την απόφασή της να ανάψει το καντήλι του Βασίλη στο νεκροταφείο. Εκείνη της ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στην προσέγγιση των δύο οικογενειών. Την ίδια στιγμή, η Στέλλα δειπνεί με τον Χρήστο και οι δυο τους μοιάζει να έρχονται πιο κοντά. Ο Γιώργος παραμένει ανάστατος από τις ενέργειες του νέου εισαγγελέα, ενώ και ο Αντώνης διαπιστώνει ότι οι προθέσεις του παραμένουν άγριες. Η Εύα στοχοποιεί έναν νέο ύποπτο για τη δολοφονία του Ευθύμη, ενώ ο Παύλος αναγκάζεται να της ζητήσει συγγνώμη. Λίγο αργότερα, θα δεχτεί μια απρόσμενη επίσκεψη. Η Αργυρώ και ο Αστέρης κάνουν ευτυχισμένοι σχέδια για το μέλλον. Δυστυχώς, όμως, η μοίρα θα τους δείξει για ακόμη μια φορά το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που συζητούν, εκείνος θα χάσει το φως του και θα σωριαστεί κάτω. Εντρομη η Αργυρώ θα καλέσει για βοήθεια και άπαντες θα βρεθούν στο πλευρό του αναστατωμένοι. «Εγώ φταίω. Είχα αφήσει τον αδελφό μου μόνο του στο μαγαζί. Ολος ο όγκος της δουλειάς είχε πέσει πάνω του. Είναι λογικό να έχει κουραστεί και να τον εγκαταλείπει ο οργανισμός του. Αν τον χάσω θα τρελαθώ, αγάπη μου», θα πει στη Βασιλική ο Μαθιός, που καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Εξίσου αγχωμένη είναι φυσικά και η Αργυρώ. «Αν σε χάσω, θα χαθώ. Τι έπαθες, Αστέρη μου;», θα τον ρωτήσει μόλις ανοίξει τα μάτια του στο δωμάτιο του νοσοκομείου κι εκείνος θα προσπαθήσει να την καθησυχάσει πως απλά είναι κουρασμένος.

Δείτε επίσης: Σασμός: Σοκ! Η Θοδώρα πέφτει νεκρή από τα χέρια της Εύας;

Πέμπτη 22/2 - Επεισόδιο 76

Οι εξετάσεις βγαίνουν καθαρές, ωστόσο ο Δημήτρης εκφράζει στην Καλλιόπη τους φόβους του για την κατάστασή του. Αντώνης και Γιώργος θορυβούνται από την απόφαση του Χρήστου να γίνει επανέλεγχος του DNA και να παρθούν πάλι δείγματα απ’ όλους τους Σταματάκηδες. «Αντώνη, καταλαβαίνεις πως θα βρούμε τον μπελά μας. Αυτή τη φορά δεν έχουμε δικαιολογία να μη δώσει και η Βασιλική δείγμα», θα του πει ο Γιώργος και ο Αντώνης θα του απαντήσει: «Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Θα πάω ο ίδιος να το πω στη Βασιλική και τον Μαθιό για να είναι προετοιμασμένοι». Η Εύα αναλαμβάνει και πάλι ενεργή δράση για να αφεθεί ελεύθερος ο Παύλος και τα καταφέρνει. Στο μεταξύ, η Ντίνα πιάνει πάλι τον Βαγγέλη να μιλά με την Εύα και σίγουρη ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους, του λέει να μείνει μακριά της. Η Αργυρώ ανακαλύπτει πως υπάρχει ακόμα ένα τρομερό μυστικό που της κρύβουν Μαθιός και Βασιλική.

Ο Μανόλης είναι στο πλευρό της Βασιλικής και του Μαθιού και μάλιστα τους έχει πει πως ό,τι κι αν συμβεί θα τους βοηθήσει άνευ όρων. Ομως, σύντομα ο Μανόλης θα καταλάβει από μόνος του ότι η Βασιλική βρέθηκε στην κρυψώνα του Λάζαρου τη νύχτα που εκείνος πέθανε. Ο Μαθιός δεν θα του μιλήσει γι’ αυτό όταν τον ρωτήσει, όμως η Βασιλική που τον έχει σαν γιο της, δεν θα του κρυφτεί. Θα του μαρτυρήσει πώς έγιναν τα πράγματα αλλά και τον πόνο που ένιωθε όταν βρέθηκε στο κρησφύγετο με σκοπό να του κάνει κακό. Για μια ακόμα φορά ο Μανόλης θα της ορκιστεί πως το μυστικό δεν θα βγει από το στόμα του και εκείνη θα καταλάβει πόσο πολύτιμο ήταν αυτό το αγόρι στη ζωή του γιου της.