H γη της ελιάς: Επεισοδιακός χωρισμός - Μαθαίνει για την απιστία της και την σέρνει στα δικαστήρια

«Αυτό που μου έκανες θα το πληρώσεις πολύ ακριβά»

H γη της ελιάς: Επεισοδιακός χωρισμός - Μαθαίνει για την απιστία της και την σέρνει στα δικαστήρια

«Ο πόλεμος των Ρόουζ» θα ξεσπάσει στην Γη της ελιάς, ανάμεσα σε Δημοσθένη και Ασπασία, όταν εκείνος μάθει πως ο πραγματικός πατέρας της Ειρήνης ήταν ο Πέτρος Στεφανέας! Το ζευγάρι θα φτάσει στα άκρα και το μίσος θα τους κυριεύσει.

Από την Μαρία Μεταξητινού/TV24

Ο Παρασκευάς πάνω στην τρέλα του αποκαλύπτει άθελά του στην Ειρήνη πως ο Φίλιππος είναι αδελφός της! Το σοκ για εκείνη είναι τεράστιο και δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί καθώς το τελευταίο διάστημα δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο και η ζωή της συνεχώς ανατρέπεται. Από την άλλη μεριά, ο Φίλιππος χαίρεται με αυτή την εξέλιξη καθώς ήθελε να μιλήσει στην Ειρήνη και δεν τον άφηναν.

Στα δικαστήρια Δημοσθένης και Ασπασία στην Γη της ελιάς

Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης θυμωμένος που η Ξένια τού άρπαξε το μωρό, απευθύνεται σε ντετέκτιβ για να τη βρει, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τη βόμβα που του ρίχνει η Ειρήνη: «Ο πατέρας μου είναι ο Στεφανέας, ο πατέρας του Φίλιππου. Το ξέρουν όλοι και ο Φίλιππος». Ο ισχυρός άντρας δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του και σπεύδει στη Χάιδω για να πάρει τις εξηγήσεις που θέλει.

Δείτε επίσης: Εφιαλτικές στιγμές για τον Κωνσταντίνο - Τραγωδία για την Ισμήνη και την μικρή τους κόρη

Ο Παρασκευάς βρίσκεται στη μέση και ζητά συγγνώμη γι’ αυτό που έκανε, ενώ η Χάιδω πείθει τον Φίλιππο να τα αρνηθεί όλα: «Δεν θα το παραδεχτείς ποτέ! Θα πούμε ότι η Ειρήνη παρεξήγησε τα λόγια του Παρασκευά». Ομως, όταν ο Δημοσθένης φτάνει εκεί, ο Φίλιππος τα παραδέχεται όλα: «Η Ειρήνη είναι αδελφή μου». Ο Δημοσθένης τρέχει να βρει την Ασπασία και για πρώτη φορά εξαπολύει οχετό προς το πρόσωπό της: «Αυτό που έκανες θα το πληρώσεις πολύ ακριβά, Ασπασία! Θα με δεις όπως δεν με έχεις ξαναδεί ποτέ. Κομμένη κάθε επαφή μαζί μου», της φωνάζει και δεν της αφήνει κανένα περιθώριο να δικαιολογηθεί.

H γη της ελιάς Δημοσθένης Ασπασία διαζύγιο

Η Ειρήνη ακολουθεί και εκείνη το παράδειγμα του πατέρα της και γυρίζει κι αυτή την πλάτη στην Ασπασία, αφού το μεγάλο μυστικό της τους έχει κλονίσει ανεπανόρθωτα. Η οργή του Δημοσθένη τον οδηγεί στην απόφαση να μη γράψει το σπίτι στην Ασπασία για να την τιμωρήσει κι εκείνη για να τον εκδικηθεί προχωράει στο διαζύγιο με αντιδικία. Ετσι οι δυο τους θα βρεθούν τελικά στο δικαστήριο και οι αποκαλύψεις που θα γίνουν εκεί θα ταράξουν όλη τη Μάνη!

Ζευγάρια σε κρίση

Δεν είναι μόνο ο Δημοσθένης με την Ασπασία που περνάνε τη μεγαλύτερη κρίση στον γάμο τους, αλλά και τα υπόλοιπα ζευγάρια της Μάνης. Οπως πρώτοι σας είχαμε γράψει σε προηγούμενο τεύχος μας, η Δήμητρα κάνει έκτρωση στο παιδί του Κουράκου και στη συνέχεια του ανακοινώνει πως είναι αποφασισμένη να πάει στην Αμερική για μετεκπαίδευση. Αυτό καταρρακώνει τον αστυνόμο που είναι αδύνατον να της αλλάξει γνώμη, κι έτσι η Δήμητρα αποχαιρετά τους πάντες στη Μάνη και φεύγει για πάντα. Ο Γιώργης είναι απαρηγόρητος και ο Ορέστης τού συμπαραστέκεται.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το λυτρωτικό τέλος της Δήμητρας

Στο μεταξύ, μεγάλη κρίση περνάνε και ο Μάνος με τη Μαρίνα. Η τελευταία έχει αρχίσει να πιστεύει πως ο άντρας της έχει αλλάξει συναισθήματα για εκείνη και πως έχει το μυαλό του αλλού. Οι ανασφάλειές της συνεχίζονται και ο Μάνος για να την ηρεμήσει της αγοράζει ένα πανάκριβο δώρο.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Ισμήνη, η οποία ανακαλύπτει ένα απειλητικό μήνυμα και καταλαβαίνει πως ο Κωνσταντίνος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Η κοπέλα τρομοκρατείται, ενώ ο συμβολαιογράφος στριμώχνεται άγρια από τους εκβιαστές του.

Ο Ισίδωρος αγανακτισμένος από τα καμώματα της Αμαλίας και μετά από έναν άγριο καβγά που είχε εκείνη με την Αθηνά, για πρώτη φορά επιπλήττει τη γυναίκα του πιο άσχημα από ποτέ. Η Αρετή είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί τον Τάσο για την κοροϊδία που της έκανε, αλλά σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένη για τον φόνο του, ο Τζον προτείνει στην Αθηνά να ζήσουν μαζί στην Αμερική, αλλά η Φιλιώ βάζει ξανά εμπόδια στη σχέση τους, ενώ το κλίμα ανάμεσα σε Φίλιππο και Βασιλική είναι αμήχανο, μετά τη σκέψη εκείνου να φύγει στην Αθήνα για να σπουδάσει. Τέλος, ο Χρήστος αποφασίζει να σώσει τον γάμο του με την Αφροδίτη και χωρίζει την Αριάδνη, η οποία καταρρακώνεται από την προδοσία του.