Σασμός: Βασιλική & Μαθιός μαθαίνουν το φύλο του μωρού - Η γυναίκα που ερωτεύεται παράφορα τον Αστέρη έφτασε! Μια αναπάντεχη πρόταση γάμου

Οι εβδομαδιαίες (18-22/3) εξελίξεις για τη σειρά του Alpha

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
sasmos_alphatv_official - Instagram
sasmos_alphatv_official - Instagram

Οι εβδομαδιαίες (18-22/3) εξελίξεις για τον Σασμό θα είναι καταιγιστικές. Οι σχέσεις της Καλλιόπης με τη Βασιλική θα ταραχτούν ξανά αλλά το φύλο του παιδιού θα κατευνάσει τα νεύρα όλων. Η Σάντρα φτάνει στο χωριό και γνωρίζει τον Αστέρη, ενώ η Νάντια θέλει να μάθει αν όντως ο Μαθιός κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του πατέρα της, Στεφανή.

Οι εβδομαδιαίες (18-22/3) εξελίξεις για τον Σασμό

Δευτέρα 18/3 - Επεισόδιο 91

Η πολυπόθητη στιγμή έφτασε και ο Μαθιός με τη Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν αγοράκι ή κοριτσάκι. Κανονίζουν το ραντεβού με τον γιατρό, λίγο πριν όμως η Βασιλική θα ακούσει μια στιχομυθία του άντρα της με την Καλλιόπη που δεν θα της αρέσει καθόλου. Συγκεκριμένα, θα τους ακούσει να λένε: «Δεν έπρεπε να πεις ψέματα στη Βασιλική πως ήξερα για την απόπειρα που είχε κάνει και γι’ αυτό έφτασα στο σημείο να σκοτώσω τον Στεφανή. Δεν θέλω να κοροϊδεύω τη γυναίκα μου και αυτό με τρώει κάθε στιγμή που περνάει», θα πει στη μητέρα του και η «καπετάνισσα» θα του εξηγήσει ξανά πως ο μόνος λόγος που το είπε ήταν γιατί δεν άντεχε να τους βλέπει χώρια.

«Για εσάς το έκανα, κοπέλι μου. Πόναγε η καρδιά μου να σας βλέπω χώρια ενώ ήξερα την αγάπη που έχετε ο ένας στον άλλον». Πριν προλάβει εκείνη να ολοκληρώσει τη φράση της, η Βασιλική εμφανίζεται μπροστά τους και οι σχέσεις όλων τείνουν να κλονιστούν ξανά. «Αφησέ με να σε πάω στον γιατρό», θα της πει ο Μαθιός και η Βασιλική θα δεχτεί, ενώ η Καλλιόπη θα προσπαθεί να εξηγήσει: «Νύφη μου, για εσάς το έκανα. Δεν φταίει ο άντρας σου, κορίτσι μου. Αν κάποιος πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό το ψέμα, τότε αυτός είμαι εγώ, όμως μην τα βάζεις με τον άντρα σου».

Η Βασιλική θα την προσπεράσει, αλλά θα της τονίσει πως οι δυο τους θα μιλήσουν κάποια άλλη στιγμή. Λίγη ώρα αργότερα, όταν ο γιατρός τούς ανακοινώσει πως σε πέντε μήνες θα φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, τα πρόσωπά τους θα λάμψουν!Τότε ο Μαθιός θα υποσχεθεί στη γυναίκα του πως ποτέ ξανά όσο ζουν δεν θα της πει ψέματα.

Η Στέλλα πριν πάει στο τμήμα για να πάρει απαντήσεις για την υπόθεση του Οδυσσέα, βλέπει τον Χρήστο από μακριά αλλά δεν τον χαιρετά, καθώς παρεξηγεί την «παρέα» δίπλα του. Για την ακρίβεια, ο εισαγγελέας κάθεται με την Ντίνα και όσο εκείνη του εξηγεί πως η σχέση της με τον Βαγγέλη έχει τελειώσει οριστικά, της κρατάει τα χέρια. Η Στέλλα ταράζεται και προσπαθεί να μην το δείξει.

Ετσι, κατεβάζει το κεφάλι και κατευθύνεται στο γραφείο τού Αντώνη για να πάρει τις απαντήσεις που θέλει για την υπόθεση που την απασχολεί σχετικά με τον Γιώργο που εμπλέκεται στην υπόθεση των Ευθύμη - Οδυσσέα. Οσο η Αργυρώ συγκρούεται με τη Μαρίνα για τις αποφάσεις που παίρνει, ένα νέο πρόσωπο έρχεται στο νησί και πέφτει κατευθείαν πάνω στον αγαπημένο της.

Τρίτη 19/3 - Επεισόδιο 92

Η Σάντρα (Ελίζα Σκολίδη), η κόρη του Δημήτρη Μαραθάκη, η οποία πριν φτάσει στο σπίτι του πατέρα της, έχει ένα μικρό ατύχημα καθώς οι τσάντες που κρατά στα χέρια της πέφτουν κάτω. Ο Αστέρης καθώς τη βοηθάει να τις μαζέψει της συστήνεται, ενώ της εξηγεί πως ο πατέρας της είναι ο προσωπικός του γιατρός. Το πρόσωπο της κοπέλας θα φωτιστεί και δεν θα σταματήσει να χαζεύει τον Αστέρη, ακόμα και όταν εκείνος συνεχίσει αμέριμνος τον δρόμο του.

Παράλληλα, η Νάντια μπαίνει σε σκέψεις γιατί κανείς δεν της ανέφερε ότι ο Μαθιός είναι ύποπτος για τον φόνο του πατέρα της και ζητάει επίμονα απαντήσεις. Ο πρώτος άνθρωπος που θα ρωτήσει είναι η Βασιλική, που θα συναντήσει στο ξενοδοχείο όπου έχει πάει για να ζητήσει δουλειά. «Κορίτσι μου, έτσι όπως έχεις ζήσει τον Μαθιό και σκεπτόμενη τα καλά που έχει κάνει στον κόσμο, θεωρείς ότι θα ήταν ικανός να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου;», τη ρωτάει και η κοπέλα θα της εξηγήσει πως δεν πιστεύει τίποτα, αλλά ότι θέλει μια καθαρή απάντηση. «Τότε, Νάντιά μου, να πας να τη γυρέψεις από τον ίδιο αν σου χρειάζεται τόσο πολύ», θα της πει και θα φύγει.

Δείτε επίσης: Σασμός: Τέλος με 4 γάμους - Αυτά είναι τα ζευγάρια που παντρεύονται

Στο μεταξύ ο Γιώργος, που έχει μάθει ότι η Θοδώρα θέλει να υιοθετήσει το άγνωστο μωρό, πηγαίνει στο σπίτι της και της κάνει πρόταση γάμου. Εκείνη όμως θα του ζητήσει χρόνο για να απαντήσει καθώς θα πιστεύει ότι λόγω του παρελθόντος τους η σχέση τους θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκη. «Θα το σκεφτώ, Γιώργο, όμως δεν θέλω να κάνεις κάτι μόνο για μένα. Είναι άδικο για σένα. Πρέπει κι εσύ να φτιάξεις τη ζωή σου», θα του πει και όταν εκείνος θα απαντήσει κοφτά: «Πώς είσαι σίγουρη ότι δεν θέλω κι εγώ αυτό το παιδί;», θα την μπερδέψει ακόμα περισσότερο.

Τετάρτη 20/3 - Επεισόδιο 93

Η Βασιλική πριν τα βρει με την Καλλιόπη, μετά το ψέμα που της είπε, θέλει να θέσει τα όριά της και τα καταφέρνει αφού η «καπετάνισσα» θα της υποσχεθεί πως στο μέλλον θα προτιμήσει να της πει την πιο πικρή αλήθεια από το πιο όμορφο ψέμα. Της τονίζει ωστόσο πως αυτή είναι η τελευταία φορά που τη συγχωρεί για τη συνήθειά της να μπαίνει ανάμεσα στο ζευγάρι.

Στο μεταξύ, ο Χρήστος παρατηρεί ότι η Στέλλα είναι απόμακρη μαζί του και της ζητά εξηγήσεις με αποτέλεσμα να έρθουν σε ρήξη, που ο πρώτος δεν καταλαβαίνει καν πώς ξεκίνησε. Οταν λίγο αργότερα ο Τάσος μάθει για τη σύγκρουσή τους, θα καταλάβει πως η κόρη του έχει αναπτύξει αισθήματα για τον Χρήστο. Γεγονός που θα τον χαροποιήσει πολύ.

«Γιατί δεν του λες, κορίτσι μου, ένα από τα επόμενα βράδια να έρθει να του κάνουμε το τραπέζι; Πες του να φέρει και τη συνοδό του, φυσικά», θα της προτείνει και η Στέλλα θα καταλάβει πως αυτή ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να μάθει αν ο εισαγγελέας έχει κάποιον ιδιαίτερο άνθρωπο στη ζωή του.

Σάντρα και Δημήτρης κάνουν μια βόλτα στο χωριό προκειμένου να μάθει τους συγχωριανούς και η κοπέλα εντυπωσιάζεται από την ευγένεια όλων και τις καλές προθέσεις που δείχνουν απέναντί της. Η παρουσία της γίνεται θέμα συζήτησης στο χωριό και όλοι τονίζουν πως θα βοηθήσουν τη νέα γιατρό του κέντρου υγείας που θα φτιάξει ο Δημήτρης, ώστε να ενσωματωθεί με τη νεολαία.

Δείτε επίσης: Σασμός: «Από την πρώτη στιγμή που σε είδα ένιωσα όμορφα» - Η γνωριμία του Αστέρη με μελαχρινή που μετατρέπεται σε έρωτα

Παρασκευή 22/3 - Επεισόδιο 94

Η Σάντρα βέβαια έχει το μυαλό της μόνο στον Αστέρη, το πρώτο άτομο που γνώρισε κατά την είσοδό της στην Ανω Ποριά και σκέφτεται με ποιον τρόπο να έρθει ξανά σε επαφή μαζί του. Οσο η Θοδώρα σκέφτεται σοβαρά να δεχτεί την πρόταση γάμου του Γιώργου και μάλιστα το ανακοινώνει στους γονείς της που πετάνε από τη χαρά τους, η Μαρίνα έχει αρχίσει να υποψιάζεται πως όλοι της κρύβουν κάτι πολύ σοβαρό για τον Μαθιό.

Η Λεμονιά που έχει μάθει πως ο Τόλης και η Θοδώρα έχουν σχέση και ετοιμάζονται να παντρευτούν, εμφανίζεται στο χωριό και του ανακοινώνει πως θα τον διεκδικήσει. «Κάθε μέρα που περνάει καταλαβαίνω πόσο λάθος έκανα που σε άφησα να φύγεις από κοντά μου. Ηθελα χρόνο, όμως είμαι εδώ για να σε διεκδικήσω, Τόλη μου, και να σου δείξω πόσο πολύ σε θέλω στη ζωή μου», θα του πει κάνοντάς τον τρελά ευτυχισμένο. Μάλιστα, θα μοιραστεί τη χαρά του με την Κατερίνα και τον παπά αλλά και τον Αστέρη, τον πιο αγαπημένο του φίλο.

Η ίδια χαρούμενη διάθεση δεν υπάρχει στο αστυνομικό τμήμα της Ανω Ποριάς, αφού ο Αντώνης με τον Γιώργο συζητούν για την εμπλοκή του τελευταίου στην υπόθεση των Ευθύμη Φαρμάκη - Οδυσσέα Τουρσουνίδη. «Θέλω να απαλλαγώ, Αντώνη, από αυτό το βάρος. Δεν αντέχω άλλο να το κουβαλάω μέσα μου. Ας γίνει ό,τι πρέπει, ας φυλακιστώ, ας με διώξουν από την υπηρεσία.

Δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να ηρεμήσω και να μην κουβαλώ στο εξής μυστικά και ψέματα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και σίγουρα ο Χρήστος θα φτάσει στα ίχνη μου. Καλύτερα να το μάθει κατευθείαν από εμένα...», θα του πει, αλλά εκείνος δεν θα συμφωνήσει καθόλου. Τέλος, η οικογένεια των Σταματάκηδων ετοιμάζεται να γιορτάσει τον ερχομό του νεότερου μέλους του, ενώ αντίθετα στο σπίτι των Βρουλάκηδων τα σύννεφα πυκνώνουν αφού η Μαρίνα είναι σίγουρη πως κάτι της κρύβουν. Η καταιγίδα έρχεται και δεν θα αργήσει να ξεσπάσει.

Ο Τόλης έχει κάνει πρόταση γάμου στη Θοδώρα προκειμένου να υιοθετήσουν το παιδί που βρήκε στην πόρτα του ο παπάς, την ίδια στιγμή όμως καταλαβαίνει πως δεν έχουν πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουν. Ετσι, πηγαίνει στον Γιώργο που ξέρει ότι είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί της και του εξηγεί πόσο θέλει η Θοδώρα να γίνει μητέρα καθώς και την πρόταση που της έκανε.

Ο Γιώργος γίνεται έξαλλος από το θάρρος του Τόλη, να ζητήσει σε γάμο την πρώην αγαπημένη του και του ζητά να μην κάνει τίποτα στο εξής καθώς θα χειριστεί την κατάσταση εκείνος. Και η αλήθεια είναι πως η στιγμή που ο Γιώργος θα πάει να μιλήσει με τη Θοδώρα, χωρίς εκείνη να το περιμένει, δεν θα αργήσει.