Γη της Ελιάς: «Θα μου το πληρώσετε εσύ & η μάνα σου η φόνισσα!» - Σε τραγική κατάσταση η Βασιλική! Πέφτει στην αγκαλιά του Μιλτιάδη

Οι εβδομαδιαίες (17-22/3) εξελίξεις για τη σειρά του Mega

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: «Θα μου το πληρώσετε εσύ & η μάνα σου η φόνισσα!» - Σε τραγική κατάσταση η Βασιλική! Πέφτει στην αγκαλιά του Μιλτιάδη

Οι εβδομαδιαίες (17-22/3) εξελίξεις για τη Γη της Ελιάς θα φέρουν για μια ακόμη φορά τα πάνω κάτω! Η Αριάδνη τα βρίσκει με τον Στάθη και μετακομίζουν μαζί στο σπίτι της Ιουλίας, την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης παραιτείται από την αναζήτηση της Ξένιας και ενημερώνεται ότι βγήκε το διαζύγιό του. Παράλληλα, η κατάσταση του Μάνου βγαίνει εκτός ελέγχου και η ρήξη με την οικογένειά του δεν αργεί...

Οι εβδομαδιαίες (17-22/3) εξελίξεις για τη Γη της Ελιάς

Κυριακή 17/3 - Επεισόδιο 117

Η Αρετή, μετά την απόφαση του εισαγγελέα για την προφυλάκισή της, μεταφέρεται στις φυλακές κι εκεί γνωρίζει την Κούλα (Χριστιάνα Αρτεμίου), τη «συγκάτοικό» της στο κελί. Η Βασιλική, από τη μεριά της, δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την εξέλιξη και είναι συντετριμμένη. Αντίθετα, ο Φίλιππος δείχνει να χαίρεται που, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ξεφορτώθηκαν την Αρετή.

Η Αριάδνη επιστρέφει στο σπίτι του Στάθη κι ενώ δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό της με τον Χρήστο, κάνει την καρδιά της πέτρα και παριστάνει πως είναι καλά για να μη δίνει αφορμές στον πατέρα της. Η Μαργαρίτα, μετά τις πληροφορίες που της έδωσε η Αννα για τη χήρα του Τάσου, αρχίζει να σκέφτεται πως ίσως η Αρετή βρίσκεται άδικα στη φυλακή και μοιράζεται τις σκέψεις της με τον Λυκούργο και τη Χάιδω: «Ρε παιδιά, εδώ που τα λέμε μπορεί η Αρετή να έλεγε διάφορα, αλλά δεν πιστεύω ότι το έκανε.

Κάτι άλλο έχει γίνει, να μου το θυμηθείτε», τους λέει. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος λαμβάνει νέο, ανυπόγραφο απειλητικό σημείωμα, αλλά αυτή τη φορά το βρίσκει η Αλκμήνη, ενώ ο Λυκούργος κάνει παράπονα στον Κουράκο: «Αστυνόμε, θα σε κακοκαρδίσω, αλλά ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκες την υπόθεση του εμπρησμού, θεωρώ ότι ήταν επιπόλαιος. Δεν το έψεξες όσο έπρεπε», του τονίζει.

Δευτέρα 18/3 - Επεισόδιο 118

Η Αριάδνη, σε ακόμα μια κίνηση καλής θέλησης, πηγαίνει στη Βασιλική για να της συμπαρασταθεί και είναι πολύ χαρούμενη που κατάφερε να προσεγγίσει επιτέλους την αδελφή της. Ο Παναγιώτης Βαφέας (Βασίλης Μιχαήλ), ο θείος του Σωτήρη, φτάνει στην Αρεόπολη, ενώ η Αρετή μαθαίνει για το παρελθόν της Κούλας για τα χαρτιά που ρίχνει και για την κομπίνα με τους ηλικιωμένους που τους παζάρευε ανύπαρκτες νύφες και οι δύο συγκρατούμενες έρχονται πιο κοντά.

Την ίδια στιγμή, ο Ισίδωρος πιέζει τον Στάθη να πάρει την Αριάδνη και να μετακομίσουν στο σπίτι της Ιουλίας: «Δεν βρίσκω τον λόγο να πληρώνετε ενοίκιο. Εξάλλου η Αριάδνη είναι κόρη της Ιουλίας και έχει κάθε δικαίωμα να μένει στο σπίτι της μάνας της», του λέει. Παράλληλα, ο Μάνος εξομολογείται στη Μαρίνα κάποια πράγματα από το παρελθόν και η Μαρίνα ταράζεται, ενώ ο Κωνσταντίνος ζητάει αποδείξεις για τα κρυφά χαρτιά του εκβιαστή προκειμένου να του δώσει τα χρήματα.

Δείτε επίσης: Η γη της ελιάς - αποκλειστικό: Αυτό είναι το τέλος της Αθηνάς

Στο μεταξύ ο Παναγιώτης Βαφέας συναντά τον Φίλιππο: «Θα μου το πληρώσετε κι εσύ και η μάνα σου η φόνισσα», του λέει και ο Φίλιππος συγκρούεται μαζί του. Στη συνέχεια, ο Φίλιππος ενημερώνει τον Λυκούργο: «Είδα τυχαία τον Βαφέα. Βρίσκεται στην Αρεόπολη και μου επιτέθηκε, αλλά του απάντησα κι εγώ», του λέει και ο Λυκούργος... σκοτεινιάζει: «Φίλιππε, μακριά από αυτόν τον άνθρωπο. Θα τον βλέπεις και θα αλλάζεις δρόμο. Το κατάλαβες;», του λέει.

Τρίτη 19/3 - Επεισόδιο 119

Η Μαργαρίτα γίνεται μάρτυρας ενός τρυφερού τετ-α-τετ που της κινεί την περιέργεια. Βλέπει τη χήρα του Τάσου να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και να αγκαλιάζεται με έναν άντρα και αρχίζει να υποψιάζεται διάφορα. Το φιλικό ενδιαφέρον της Αφροδίτης προς την Αριάδνη γεμίζει τύψεις τόσο εκείνη όσο και τον Χρήστο. Η Μαργαρίτα ανησυχεί για τη Θοδώρα, καθώς όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν πως έχει αρχίσει να πίνει συστηματικά, ενώ η Αθηνά προσπαθεί, μάταια, να κάνει τη Φιλιώ να δεχθεί τον Τζον και οι συγκρούσεις τους δίνουν και παίρνουν.

Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης αποφασίζει να σταματήσει την έρευνα για την Ξένια και το μωρό, ενώ ο Λυκούργος του ανακοινώνει κάτι που τον ταράζει: «Δημοσθένη, βγήκε το διαζύγιο με την Ασπασία», τον ενημερώνει.

Τετάρτη 20/3 Επεισόδιο 120

Στο μεταξύ ο Παρασκευάς παλεύει να συνετίσει τον Φίλιππο, αλλά η απόσταση ανάμεσα σε εκείνον και τη Βασιλική όλο και μεγαλώνει, ενώ η Αμαλία ζητάει από τον Ισίδωρο: «Θα ήθελα να αναλάβω κι εγώ ένα πόστο ευθύνης στο ελαιοτριβείο, νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω καλά», του λέει και ο Ισίδωρος δείχνει να το σκέφτεται..

Την ίδια στιγμή ο Κωνσταντίνος συνειδητοποιεί πως ο εκβιαστής δεν μπλοφάρει και πως έχει στοιχεία στα χέρια του που τον καίνε, ενώ ο Μιλτιάδης βρίσκει όλο και περισσότερα κοινά σημεία με τη Βασιλική και προσπαθεί να της δείξει τη μεγάλη συμπάθεια που τρέφει για εκείνη.

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς: Μιλτιάδης και Βασιλική γίνονται ζευγάρι μετά τον θάνατο του Φίλιππου!

Οι αναρτήσεις της Αννας στα social media με το ακριβό ρολόι κάνουν το σπίτι τους στόχο ληστών και ο Αποστόλης γίνεται έξαλλος μαζί της, ενώ η εμμονή της Αντωνίας με την Αλκμήνη δείχνει να κορυφώνεται και η Ισμήνη, με πολύ αυστηρό ύφος, της κρούει τον κώδωνα. Η συμπεριφορά τού Μάνου γίνεται όλο και πιο αλλοπρόσαλλη και ο Ισίδωρος αρχίζει να ανησυχεί πραγματικά.

Πέμπτη 21/3 - Επεισόδιο 121

Στο μεταξύ, η Φιλιώ εξαφανίζεται από το σπίτι και η Αθηνά με την Αναστασία χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους: «Δεν το πιστεύω, θα τρελαθώ. Πού μπορεί να πήγε μικρό κορίτσι;», αναρωτιέται η Αθηνά αναστατωμένη και χωρίς να χάσει καιρό ειδοποιεί την αστυνομία. Παράλληλα, βαριά εθισμένος φαίνεται να είναι ο Μάνος, αφού με κάθε ευκαιρία παίρνει χάπια αμφεταμίνης.

Την ίδια στιγμή ο Στάθης και η Αριάδνη τακτοποιούνται στο σπίτι της Ιουλίας και, έχοντας ξεκαθαρίσει τα πράγματα μεταξύ τους, συνεχίζουν τη συγκατοίκησή τους χωρίς σκιές. Στο μεταξύ ο Κωνσταντίνος ζητάει από τον Δημοσθένη: «Θέλω να τελειώνει το θέμα με τον εκβιασμό. Παρατράβηξε το σχοινί, κοίτα να το καθαρίσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται», είναι τα λόγια του και καταστρώνουν μαζί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Ο Μάνος, όσο περνούν οι μέρες, φέρεται και πιο παράξενα, δεν κοιμάται, δεν τρώει παίζει συνέχεια με το κινητό του και ανησυχεί τόσο τον Ισίδωρο, όσο και τη Μαρίνα. Η δίκη της Χάιδως πλησιάζει και τόσο εκείνη όσο και ο Λυκούργος ανησυχούν για την έκβαση, ενώ η Χρυσούλα επισκέπτεται την Αρετή στη φυλακή και την ενημερώνει: «Ο δικός σου και η κορούλα του η Αριάδνη μετακόμισαν στο σπίτι της Ιουλίας», της λέει. Η Κούλα παίρνει τηλέφωνο την Ασπασία και της ζητά να την επισκεφθεί στη φυλακή, προκαλώντας της ανησυχία.

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Ο Κουράκος παντρεύεται!

Παρασκευή 22/3 -Επεισόδιο 122

Η Ασπασία αρχίζει να αμφιβάλλει για την αθωότητα της Αρετής και το συζητάει με την Ειρήνη: «Να σου πω τη μαύρη αλήθεια, πιστεύω ότι το έκανε κι ας κοπανιέται ότι δεν ήταν αυτή. Απλά δεν φαντάστηκε ότι θα ήταν μέσα εκείνος ο κακομοίρης», ισχυρίζεαι. Στο μεταξύ μία ημέρα έχει μείνει μέχρι να ξεκινήσει το δικαστήριο της Χάιδως και όλοι δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στη Χάιδω, εκτός από τον Πότη, ο οποίος θεωρεί ότι η μαρτυρία του στο δικαστήριο μπορεί να θεωρηθεί κουτσομπολιό.

Την ίδια ώρα ο ,Κωνσταντίνος και ο Δημοσθένης στήνουν παγίδα στον εκβιαστή και αυτός κάνει το μοιραίο λάθος. Από την άλλη ο Ισίδωρος που θέλει να βεβαιωθεί για τα όσα φοβάται, κανονίζει με την Αφροδίτη να πάρει αίμα από όλους στο σπίτι για εξετάσεις, ώστε να πεισθεί και ο Μάνος να δώσει αίμα και από τις απαντήσεις να μάθουν τι παίρνει κρυφά... Το σχέδιό τους όμως θα ναυαγήσει και ο Μάνος θα αντιδράσει έντονα: «Νομίζετε ότι δεν έχω καταλάβει τι πάτε να κάνετε; Τι είμαι χαζός ή κανένα μικρό παιδάκι που το κοροϊδεύεις;», λέει στον Ισίδωρο και κουβέντα την κουβέντα φτάνουν στα άκρα.

Μάλιστα ο Μάνος, νευριασμένος, μιλάει στον πατέρα του όπως δεν του έχει ξαναμιλήσει ποτέ. Παράλληλα ο Στάθης πηγαίνει στη φυλακή να δει την Αρετή για χάρη της Βασιλικής επειδή του το ζήτησε, αλλά εκείνη με το που τον βλέπει, αρχίζει τις κατάρες κι έτσι φεύγει έξαλλος.