Το Ναυάγιο: «Το είδα να γεννιέται» - Η Ειρήνη ξεσπάει μετά τον θάνατο του μωρού της! Βάσω και Άγγελος Αρραβωνιάζονται

Οι εβδομαδιαίες (17-20/3) εξελίξεις για τη σειρά του Mega

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: «Το είδα να γεννιέται» - Η Ειρήνη ξεσπάει μετά τον θάνατο του μωρού της! Βάσω και Άγγελος Αρραβωνιάζονται

Οι εβδομαδιαίες (17-20/3) εξελίξεις για Το Ναυάγιο θα φέρουν τα πάνω κάτω. Η Ειρήνη αρνείται να δεχτεί πως το παιδί της δεν κατάφερε να επιβιώσει, ενώ την ίδια στιγμή η Στέλλα δέχεται τις ευχές όλων για το μωρό που κρατά στην αγκαλιά της. Ο Μιχάλης θα αρνηθεί την πρόταση του Παντελίδη και ο Άγγελος, που έχει ανακαλύψει την αλήθεια για τον Δημήτρη, κάνει πρόταση γάμου στη Βάσω.

Οι εβδομαδιαίες (17-20/3) εξελίξεις για το Ναυάγιο

Κυριακή 17/3 - Επεισόδιο 73

Η Στέλλα κρατά πανευτυχής ένα μωρό στην αγκαλιά της, ενώ στην Ειρήνη ανακοινώνεται πως το παιδί της έσβησε. Το σχέδιο του Ιπποκράτη δεν φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά όμως, αφού η Ειρήνη δεν πιστεύει με τίποτα ότι χάθηκε το παιδί της και απαιτεί να το δει. «Το είδα να γεννιέται και ήταν πολύ καλά. Φέρτε μου τώρα να δω το παιδί μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου το κρύβετε. Ιπποκράτη, πήγαινε και φέρε τώρα το παιδί μου», του ζητά, αλλά εκείνος προσπαθεί να την ηρεμήσει και να της εξηγήσει τους λόγους που δεν κατάφερε εκείνο να επιβιώσει.

Μάλιστα, για να ηρεμήσει τη γυναίκα του, λέει στη νοσοκόμα να της κάνει μια ηρεμιστική ένεση. «Τι προσπαθείς να μου κάνεις; Είμαι μια χαρά, δεν θέλω ενέσεις και ξέρω ότι το παιδί μου όταν γεννήθηκε δεν είχε πρόβλημα. Ετσι μου είπε ο γιατρός... θέλω να του μιλήσω», επιμένει και δευτερόλεπτα αργότερα οι δυνάμεις της την εγκαταλείπουν.

Την ίδια ώρα σε ένα άλλο δωμάτιο της ίδιας κλινικής, η Στέλλα ανυποψίαστη πλέει σε πελάγη ευτυχίας και δέχεται επισκέψεις και συγχαρητήρια. Ο πατέρας της δεν λείπει από το πλευρό της αλλά και ο Βασίλης δεν την αφήνει ούτε λεπτό μόνη. Εκείνη πάλι τους διώχνει με ευγενικό τρόπο, προκειμένου να μείνει μόνη με τον γιο της. «Περίμενα τόσο πολύ αυτή τη στιγμή. Μη με παρεξηγείς, μπαμπά μου, αλλά είναι πολλά που θέλω να πω στον γιο μου. Για εμένα, τον γενναίο πατέρα του που δεν θα γνωρίσει ποτέ, για την όμορφη ζωή που είχαμε. Αντε να ξεκουραστείς και πάρε μαζί σου και τον Βασίλη. Δεν έχει φύγει λεπτό από το δωμάτιο», του εξηγεί.

Λίγο αργότερα και ενώ η Στέλλα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, η Ελένη ακούει μια περίεργη συζήτηση ανάμεσα στον Σάββα και στη μαία, που θα τη βάλει σε υποψίες για το παιδί και θα την κάνει να αμφισβητήσει πως το συγκεκριμένο βρέφος είναι δικό της.

Ο Αγγελος αποφεύγει τη Βάσω και αυτή ανησυχεί, μέχρι που μαθαίνει από τη Λίνα ότι της έχει πάρει ήδη δαχτυλίδι. «Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Απλά ο καλός σου ψάχνει τρόπο για να σου κάνει πρόταση γάμου. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Δώσε του λίγο χρόνο», της λέει και την αφήνει άφωνη. Την ίδια στιγμή, ο κλοιός στενεύει γύρω από τον Γιαννακάκη, που αναγκάζεται να κάνει στον Αγγελο μια μυστική πρόταση προκειμένου να μη γίνει γνωστό στα κορίτσια, τη Λίνα και τη Βάσω, ότι ο πατέρας τους είναι μπλεγμένος με τοκογλυφίες.

Μπλεγμένος όμως φαίνεται να είναι και ο Κλέωνας, αφού οι παράνομες προκηρύξεις του Μάκη τον βάζουν σε μπελάδες. Πιο συγκεκριμένα, συλλαμβάνεται μέσα στο ίδιο του το συνεργείο και άντρες της Ασφάλειας τον βασανίζουν προκειμένου να ομολογήσει την κρυφή δράση του ίδιου αλλά και του υπαλλήλου του. Αυτό θα γίνει η αφορμή για να πάρει την απόφαση ο Μάκης να συμμετάσχει ακόμα πιο ενεργά στο σχέδιο επίθεσης εναντίον του Παντελίδη.

Ο Στελής καταφθάνει στην Αθήνα για να συμπαρασταθεί στην Ειρήνη. «Αλλο κακό να μη βρεθεί στον δρόμο της, Δήμητρα. Από τη στιγμή που μπήκε αυτό το κορίτσι στο “Φοίνιξ”, όλα τα κακά του κόσμου έχει αντιμετωπίσει. Υποσχέθηκα στον πατέρα της να μη λείψω από κοντά της και θα το κάνω. Θέλω να με λογαριάζει σαν πραγματικό της πατέρα. Δεν θα άντεχα να μην έρθω να τη δω», λέει ο καπετάνιος στην πιστή οικονόμο του Ιπποκράτη, κατά την άφιξή του στο σπίτι τους.

Δευτέρα 18/3 - Επεισόδιο 74

Ο Πέτρος ανακαλύπτει ένα στοιχείο που ελπίζει να δώσει τη λύση στον εφιάλτη που ζει με τη Φανή και τα καταφέρνει. Η τελευταία θα πάει στην κάμαρά του για να τον αποχαιρετίσει. Την ίδια ημέρα, η οικογένεια Γιαννακάκη φοράει τα καλά της και περιμένει τον Αγγελο να ζητήσει το χέρι της Βάσως, αλλά αυτός δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει. Είναι η ώρα για την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του...

Καθώς γυρίζει στο σπίτι από την κλινική, η Ειρήνη έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα και παίρνει μια γενναία απόφαση μετά τον χαμό του παιδιού της. Ο μόνος που σκέφτεται είναι ο Πέτρος και η βοήθεια που θα της προσφέρει για να τα καταφέρει. Ο τελευταίος συναντιέται με τον Στελή και του αποκαλύπτει τις υποψίες του για τον Ιπποκράτη, όσο ο Παντελίδης κάνει μια δελεαστική προσφορά στον Μιχάλη, ενώ παλεύει να πάρει τον μικρό Ηλία, ένα παιδάκι που βρέθηκε μόνο μετά το ναυάγιο, με το μέρος του.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Βασίλη τη σκληρή αλήθεια για τη σχέση του με την Ασημίνα. «Την αγάπησα με όλη μου τη δύναμη, Βασίλη. Δεν το ήθελα, όμως δεν μπορούσα να σταματήσω να αισθάνομαι. Την ερωτεύτηκα, όπως και εκείνη εμένα. Ναι, είχαμε σχέδιο να το σκάσουμε και να ζήσουμε μαζί, αλλά δεν ήθελα το κακό σου. Ο Θεός όμως μας ανταπέδωσε αυτό που θέλαμε να σου κάνουμε. Μας χώρισε για πάντα», του ομολογεί και ξεσπά σε κλάματα. Ο Βασίλης αρχίζει να αναθεωρεί τη φιλία του με τον δημοσιογράφο, ο οποίος και του ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: Ειρήνη και Πέτρος μαζί στην Κρήτη - Ο μεγάλος καβγάς και ο χωρισμός με τον Ιπποκράτη

Τρίτη 19/3 - Επεισόδιο 75

Την ίδια στιγμή, στο σπίτι της Βάσως και της Λίνας, όλοι τσουγκρίζουν από χαρά αφού ο Αγγελος κάνει επιτέλους την πολυπόθητη πρόταση γάμου στη Βάσω. Οι ευχές πέφτουν σαν βροχή αλλά παρά το καλό κλίμα, εκείνος δεν έχει σκοπό να αφήσει τον Δημήτρη να ξεχάσει αυτό που του έκανε.

Στο μεταξύ, η δικογραφία της υπόθεσης του ναυαγίου έρχεται επιτέλους στα χέρια των δικηγόρων και φαίνεται πως ο Παντελίδης έχει στήσει άλλη μια παγίδα, αυτή τη φορά στον Μιχάλη. Μια παγίδα που θα του κάνει τη ζωή κόλαση και θα φέρει τα πάνω-κάτω αφού θα είναι κατηγορούμενος στη δίκη του «Φοίνιξ».

Τετάρτη 20/3 - Επεισόδιο 76

Ο Ιπποκράτης βρίσκει τον Πέτρο με την Ειρήνη σε μυστική συνάντηση και ξεσπά, ενώ ο Αγγελος προσπαθεί να μεσολαβήσει για να απελευθερωθεί ο Μάκης. Η Χριστίνα παίρνει τη δύσκολη απόφαση να ενημερώσει τους γονείς του Μάκη για τη σύλληψη του γιου τους. Βλάσης και Πολυξένη ταράζονται όταν το μαθαίνουν και αποφασίζουν να πάνε στην Αθήνα το συντομότερο για να είναι στο πλευρό του. Ταραγμένη όμως είναι και η οικογένεια του Πέτρου, καθώς η υγεία τής Λαμπρινή χειροτερεύει και ο Στελής ενημερώνει τον γιο της. Ο Πέτρος αποφασίζει λοιπόν να πάει να δει τη μητέρα του πριν να είναι αργά. Μαζί του θα επιστρέψει ο Στελής και η Ειρήνη.

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: Ο γιος της Φωτεινής Ντεμίρη εισβάλλει στην σειρά - Τι αποκάλυψε η ηθοποιός

Ο Στελής έχει αποφασίσει να μείνει στην Αθήνα, μέχρι να σιγουρευτεί πως η Ειρήνη αισθάνεται καλύτερα και πατάει γερά στα πόδια της μετά και τον χαμό του παιδιού της. Προσπαθεί να είναι συνεχώς κοντά στην Ειρήνη και να της δίνει κουράγιο. Σε μια στιγμή όμως που οι δυο τους θα μείνουν μόνοι, θα της δώσει το γράμμα που έχει γράψει ο Πέτρος για εκείνη.

Η χαρά της είναι μεγάλη, ωστόσο ο καπετάνιος επιμένει να μάθει το είδος της σχέσης που έχουν συνάψει. Η Ειρήνη με μισόλογα θα προσπαθήσει να του εξηγήσει πως οι δυο τους δεν βρέθηκαν σε καλή στιγμή, αλλά ότι έχουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον. «Νιώθω ότι ο Πέτρος μπορεί να με καταλάβει καλύτερα από τον Ιπποκράτη και αυτό είναι που με πονάει, καπετάνιε», θα του πει κι εκείνος θα τη συμβουλέψει να μη σταματήσει να έρχεται σε επαφή μαζί του, αφού της κάνει τόσο καλό η παρουσία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ναυάγιο: Αποκαλύπτεται το μυστικό της Δήμητρας - Ο Ιπποκράτης την διώχνει και εκείνη τον εκδικείται

Το Ναυάγιο 18/3: Η Φανή αποχαιρετάει τον Πέτρο - Η Χριστίνα στέκεται έξω από το σπίτι του σοκαρισμένη

Το Ναυάγιο 17/3: «Φέρτε μου τώρα να δω το παιδί μου» - Η Ειρήνη αρνείται να πιστέψει ότι πέθανε το μωρό της

Ο πρώτος από εμάς: «Ήρθα να γίνω ο πατέρας των παιδιών σου!» - Η συγκλονιστική σκηνή Έλενας & Νικόλα πριν παιχτεί στην τηλεόραση

Παγιδευμένοι: Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη - Βάζουν βόμβα στο αμάξι του! Εκρήγνυται μόλις παρκάρει

Πανθέοι: «Πόσο καιρό κοροϊδεύετε τον Αντρέα πίσω από την πλάτη του;» - Μαρμώ & Κίτσος πιάνονται επ' αυτοφώρω!

Το Ναυάγιο: Η σκηνή όπου η Λαμπρινή βρίσκει τον Πέτρο - «Παιδί μου! Ζεις; Το παιδί μας»

Το Ναυάγιο: Ο γιος της Φωτεινής Ντεμίρη εισβάλλει στην σειρά - Τι αποκάλυψε η ηθοποιός