Μάγισσα 14/3: «Ξύπνα παιδί μου!» - Η Θεοφανώ αντιλαμβάνεται ότι το μωρό της δεν έχει τις αισθήσεις του

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Μάγισσα 14/3: «Ξύπνα παιδί μου!» - Η Θεοφανώ αντιλαμβάνεται ότι το μωρό της δεν έχει τις αισθήσεις του

Η Μάγισσα επιστρέφει την Καθαρά Δευτέρα 18/3 με νέο καθηλωτικό επεισόδιο. Η μεγάλη στιγμή για τον Τζανή και τους Γερακάρηδες έχει πια φτάσει. Ο νεαρός Λάσκαρης καταφέρνει να γίνει καπετάνιος της σειριάς του και ο πύργος των Λασκαραίων βάφεται με αίμα. Η Θεοφανώ και το μωρό βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο, ενώ ο Αντρέι βρίσκεται προ των πυλών με τον δικό του -πια- στρατό από άντρες.

Όλα όσα θα δούμε σήμερα 18/3 στη Μάγισσα

Επεισόδιο 66

Ο Μάρκος καταφέρνει να ανακαλύψει πως ο Τζανής έχει βρει καταφύγιο στους Γερακάρηδες, καταλαβαίνει πως εκείνος ήταν που τους βοηθούσε να τους καταστρέψει οικονομικά και εμπορικά, ενώ η σκέψη πως ο αδελφός του έδωσε την εντολή στην Πολυξένη να σκοτώσει το νεογέννητο παιδί του, κάνουν τον καπετάνιο να μισεί ακόμα περισσότερο τον Τζανή. Κι αφού δίνει διορία στους Γερακάρηδες να του φέρουν πίσω τον «προδότη», το ίδιο κιόλας βράδυ ανάβει το φιτίλι που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα...

Το σχέδιο του Τζανή για να ανατρέψουν την οικογένειά του στέφεται με επιτυχία και ο πύργος των Λασκαραίων βάφεται κυριολεκτικά με αίμα. Από τη μυστική είσοδο που ξέρει ο νεαρός και με τη βοήθεια της Δαμιανής, οδηγεί τον Σπήλιο και τους άντρες του μέσα στον πύργο των Λασκαραίων και τους πιάνουν όλους κυριολεκτικά στον ύπνο. Οποιος εμφανίζεται μπροστά στους Γερακάρηδες και στους συγγενείς της Γερακίνας, θανατώνεται χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ ο Μιχαήλ με τον Μάρκο πέφτουν σε ενέδρα και δίνουν μάχη για τη δική τους ζωή. Οι Γερακάρηδες καταφέρνουν να γίνουν κυρίαρχοι και καταλαμβάνουν τον πύργο, ενώ ο Τζανής ο νέος καπετάνιος της σειριάς του.

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: Ο Κανέλλος τρελαίνεται - Ανακαλύπτει τα εγκλήματα της Δαμιανής

Οι γυναίκες του πύργου καταφέρνουν να γλιτώσουν, άλλωστε ήδη η Δαμιανή με τη Μεταξία ήταν και αυτές στο σχέδιο, οπότε γνώριζαν τι θα γίνει. Η Ρηνιώ αντιδρά στη συμπεριφορά του Τζανή, αλλά η Δαμιανή τη βάζει στη θέση της: «Ο Τζανής είναι ο αρχηγός μας τώρα. Ο κανονικός αρχηγός της φαμίλιας μας και αυτόν θα υπακούμε», της λέει και η Ρηνιώ αντιδρά: «Ο κανονικός είναι ο Αντρέι, μάνα» και η Δαμιανή τη χαστουκίζει:

«Αυτό θα κάνω πως δεν το άκουσα! Κοίτα να λογικευτείς γιατί δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω! Μη ρίχνεις άλλο λάδι στη φωτιά», την προστάζει. Κι ενώ οι γυναίκες σώζονται, μία δεν καταφέρνει να γλιτώσει από τη μανία της Δαμιανής. Η Αναστασία βρίσκει φρικτό θάνατο στα χέρια της αντίζηλού της, που με αυτόν τον τρόπο παίρνει το αίμα της πίσω για όσα εξαιτίας της η ίδια υπέφερε τόσα χρόνια.

Τρίτη 19/3 - Επεισόδιο 67

Η είδηση του θανάτου της σύγκριας αμέσως γίνεται γνωστή και η Δαμιανή καταφέρνει να καλύψει το νέο της έγκλημα απ’ όλους ρίχνοντας τις ευθύνες στη μάχη που είχε προηγηθεί. Ομως, η κόρη της η Ρηνιώ αρχίζει να την υποψιάζεται για την ενοχή της. Ο Μάρκος με τον Μιχαήλ μαθαίνουν τα δυσάρεστα νέα και συγκλονίζονται από την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά τους, αλλά είναι ανήμποροι πλέον ν’ αντιδράσουν.

Η Θεοφανώ με το μωρό αγκαλιά δεν προλαβαίνει να ξεφύγει από τη μανία των Γερακάρηδων και κρύβεται στον πύργο. Τα πράγματα, όμως, θα πάρουν μια επικίνδυνη τροπή και η προφητεία της τσιγγάνας κινδυνεύει να βγει αληθινή, καθώς ο Τζανής με τον Σπήλιο την εντοπίζουν και την κλείνουν στο μπουντρούμι. Οπως και τον Κανέλλο.

Η Θεοφανώ και το μωρό βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου, ενώ η Κυπριανή προσπαθεί να τους πείσει να τους βγάλουν από τη μέση: «Πρέπει να πεθάνει η μάγισσα και το διαβολογέννημα που έσπειρε! Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι επικίνδυνη, γρουσούζα, μόνο το κακό προκαλεί», λέει και η Δαμιανή δείχνει να συμφωνεί: «Το μωρό είναι ένας Λάσκαρης δεν μπορούμε να το σκοτώσουμε. Θα κρατήσουμε το παιδί, αλλά αυτή πρέπει να τη σκοτώσουμε».

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: Ανατροπή! Δεν πεθαίνει η Θεοφανώ - Αυτό είναι το λυτρωτικό της τέλος στην σειρά

Ολοι συμφωνούν στο να σκοτώσουν τη Θεοφανώ, αλλά όχι το μωρό. Το βράδυ η Κυπριανή πάει κρυφά στο μπουντρούμι και λέει στη Θεοφανώ: «Είχες μία ευκαιρία να με σκοτώσεις, αλλά δεν το έκανες! Αυτό ήταν μεγάλο σφάλμα, γιατί τώρα θα πεθάνεις εσύ και το καταραμένο παιδί σου».

Η Θεοφανώ τρέμει για όσα θα συμβούν, αλλά αποφασίζει να χαράξει τον δικό της δρόμο και η ώρα της κρίσης φτάνει για όλους! Η κοπέλα ζητά μια τελευταία χάρη: «Σκοτώστε με, κάντε το, αλλά θέλω να το κάνετε στο Ταίναρο, εκεί που κάψατε και τη μάνα μου». Οσοι δεν γνωρίζουν κοιτιούνται με απορία. Η Θεοφανώ, όμως, είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα της τα όπλα προκειμένου να σωθεί και εκείνη και το παιδί της.

Κι ενώ στον πύργο των Λασκαραίων γίνεται αναβρασμός, το ίδιο μεγάλος πανικός επικρατεί και στους άλλους καπεταναίους της Μάνης που μαθαίνουν τι έχει συμβεί. Ολοι είναι ανήμποροι να αντιδράσουν, εκτός από τον Αντρέι, που με τη συνδρομή του Δραγουμάνου, ο οποίος του δίνει τον δικό του στρατό, κατευθύνεται προς τους Γερακάρηδες. Την ίδια ώρα, ο Μισέλ ετοιμάζει την απόδρασή του με τη Σκεύω και τα παιδιά της. Μόνο που τα σχέδιά τους πέφτουν στην αντίληψη της Γερακίνας. Κι ενώ θα περίμενε κανείς πως θα γινόταν πυρ και μανία, εκείνη αντιθέτως αποφασίζει να τους βοηθήσει κιόλας να το σκάσουν με ασφάλεια.