Σασμός: «Ο Ευθύμης σκότωσε τον Στεφανή» - Η Αργυρώ πιάνει τον Αστέρη με άλλη γυναίκα

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Ο Ευθύμης σκότωσε τον Στεφανή» - Η Αργυρώ πιάνει τον Αστέρη με άλλη γυναίκα

Η Θοδώρα, που ετοιμάζεται να γίνει μητέρα, δεν ξέρει αν τελικά είναι καλή ιδέα να βαφτίσει το παιδί του Μαθιού και της Βασιλικής στα νέα επεισόδια του Σασμού, ενώ η Αργυρώ αναρωτιέται αν πρέπει να πιστέψει τον Αστέρη που της λέει ότι δεν τρέχει τίποτα μεταξύ εκείνου και της Σάντρας.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Επεισόδιο 95

Ο Χρήστος φτάνει στο σπίτι της Στέλλας κρατώντας μόνο ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, που της δίνει με το που του ανοίγει την πόρτα, κοιτώντας τη στα μάτια. Η όμορφη δικηγόρος γοητεύεται ακόμα περισσότερο από τον εισαγγελέα και ο πατέρας της, που θα εμφανιστεί ξαφνικά, θα χαλάσει τη στιγμή. «Καλώς ήρθες στο σπίτι μας, Χρήστο. Χαίρομαι πολύ που είσαι εδώ. Φαίνεται πως η κόρη μου βρήκε ξαφνικά έναν καλό φίλο, συχνά μου μιλάει για εσένα», θα του πει ο Τάσος και ο Χρήστος θα ανταποδώσει τον ευγενικό χαιρετισμό.

Το κλίμα μεταξύ τους θα είναι χαλαρό και η Στέλλα θα φροντίσει ο αγαπημένος της συνεργάτης να περάσει κοντά τους μια όμορφη βραδιά δοκιμάζοντας τις σπεσιαλιτέ του πατέρα της. Ακόμα και όταν ο Τάσος περάσει σε προσωπικές ερωτήσεις, όπως αν μαγειρεύει στο σπίτι του και αν είναι δεσμευμένος, ο Χρήστος θα απαντήσει με ειλικρίνεια και θα καταστήσει σαφές πως είναι μόνος στη ζωή. Ο Τάσος θα ικανοποιηθεί από την απάντησή του, ενώ η κόρη του θα τον παρακαλεί με το βλέμμα της να σταματήσει τις αδιάκριτες ερωτήσεις. Η όμορφη βραδιά θα λήξει με την υπόσχεση -εκ μέρους του Χρήστου Γιακωβάκη- για νέα συνάντηση των τριών σε μέρος της επιλογής του.

Μετά την απόρριψη που δέχτηκε η Θοδώρα, τη μέρα που μπήκε στο σπίτι τής Βασιλικής και του Μαθιού για να ευχηθεί με το δώρο στα χέρια και η Αργυρώ με τον τρόπο της σχεδόν την έδιωξε, αισθάνεται πως πρέπει να αναθεωρήσει την πρότασή της να βαφτίσει το παιδί τους. Την ίδια στιγμή, η Καλλιόπη και ο Παύλος έχουν αρχίσει να έχουν απορίες για το τι μπορεί να συμβαίνει ανάμεσα στα δύο κορίτσια. «Βρουλάκη, πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει. Αλίμονο, το παιδί θα έχει δύο νονούς που δεν θα έχουν κοινό σκοπό. Το παιδί, όταν με το καλό έρθει, πρέπει να αισθάνεται την αγάπη από όλη την οικογένεια», θα πει η «καπετάνισσα» και ο Παύλος θα της απαντήσει χωρίς περιστροφές: «Ιντα να έχει συμβεί δηλαδή ανάμεσα στα δύο κορίτσια; Τώρα κιόλας θα πάω στη φιλιότσα μου να πάρω τις εξηγήσεις που θέλω για τη στάση της ανιψιάς μου και μετά θα έρθω να σου πω».

Ο Παύλος δεν θα μάθει τι πραγματικά έχει συμβεί και η Αργυρώ κρατάει σε απόσταση τη Θοδώρα, ωστόσο η τελευταία θα αναφέρει στη Βασιλική τις σκέψεις της. «Νομίζω ότι πρέπει να αποχωρίσω από την κουμπαριά. Για πόσο ακόμα θα βρισκόμαστε όλοι μαζί και η Αργυρώ δεν θα με κοιτάζει στα μάτια; Δεν το θέλω αυτό, δεν θέλω να χαλάω τις όμορφες στιγμές σας.

Μάλλον δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε όλοι οικογένεια», θα τονίσει και η Βασιλική θα της συστήσει να το σκεφτεί λίγο καλύτερα και να μην κάνει βιαστικές κινήσεις. «Ξέρω την Αργυρώ και είμαι σίγουρη πως σύντομα θα αρχίσει να γλυκαίνει. Εχει κάποια δίκια από τη μεριά της αλλά πρέπει κι εσύ να μην είσαι βιαστική. Δώσε λίγο χρόνο και μέχρι να γεννηθεί το μωρό να είσαι σίγουρη πως θα τα βλέπει όλα αλλιώς».

Δείτε επίσης: Τέλος με 4 γάμους - Αυτά είναι τα ζευγάρια που παντρεύονται

Η επόμενη μέρα που ξημερώνει είναι διαφορετική για όλους και κυρίως για τη Στέλλα, που ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της και βλέπει έναν ανθοπώλη να της παραδίδει μια εντυπωσιακή γλάστρα. Σπεύδει να διαβάσει την κάρτα, η οποία γράφει: «Ευχαριστώ για όλα. Θα ανταποδώσω άμεσα την όμορφη βραδιά» και ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό της. Όταν λεπτά αργότερα σχηματίσει τον αριθμό του στο κινητό της για να τον ευχαριστήσει για την όμορφη κίνηση και της μιλήσει σχεδόν ψυχρά καθώς θα βρίσκεται στο γραφείο του, η Στέλλα θα απογοητευτεί.

Ο Τηλέμαχος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εξέλιξη με τον αδελφό του, που δεν περίμενε με τίποτα. Ανοίγοντας το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο θα βρει ένα μέιλ από τον αδελφό του που θα του λέει ότι είναι καλά, να μη συνεχίζει να ψάχνει για τα ίχνη του και ότι θα τον καλέσει όταν θα μπορεί. Ο Τηλέμαχος θα τρελαθεί από τη χαρά του, ενώ την ίδια ώρα ο Μαθιός καλείται να λύσει ακόμα ένα πρόβλημα στη ζωή του. Αποφασίζει να δώσει απαντήσεις στη Νάντια σχετικά με τον φόνο του πατέρα της, λίγο πριν φύγει για σπουδές στην Αθήνα.

Επεισόδιο 96

Και ενώ όλοι έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους, η Σάντρα είναι αποφασισμένη να πλησιάσει όσο περισσότερο μπορεί τον Αστέρη. Πηγαίνει στο αλουμινάδικο για να του ζητήσει προσφορά για τα παράθυρα του Κέντρου Υγείας που θα αναλάβει, χτυπάει επίτηδες, σκίζει το χέρι της και ο Αστέρης προσπαθεί να τη φροντίσει. Εκείνη τη στιγμή που οι δυο τους βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, η Αργυρώ θα τους κάνει τσακωτούς.

Ο Παντελής κάνει παράπονα στην Καλλιόπη για τον αποκλεισμό της οικογένειάς του από τα χαρμόσυνα νέα ότι το νέο της εγγόνι θα είναι κοριτσάκι, ενώ η Στέλλα προσπαθεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά της για τον Χρήστο.

Η Νάντια, πριν φύγει οριστικά για την Αθήνα, ρίχνει μια βόμβα στην τελευταία επίσκεψή της στον εισαγγελέα, που ανατρέπει τα δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Χρήστος τη ρωτάει ξεκάθαρα ποιος σκότωσε τον βιολογικό της πατέρα και αν θα μπορούσε να υποψιαστεί τον Μαθιό, εκείνη απαντάει. «Ο Ευθύμης σκότωσε τον Στεφανή, τον άκουσα η ίδια να το λέει στο τηλέφωνο. Συγχωρέστε με που δεν το είπα νωρίτερα, όμως φοβήθηκα μήπως κατηγορηθώ για απόκρυψη στοιχείων. Και πάλι ζητώ συγγνώμη για την πράξη μου», του λέει και ο Γιακωβάκης κλονίζεται.

Επεισόδιο 97

Την ίδια ώρα στο αστυνομικό τμήμα ο Γιώργος λαμβάνει ένα τηλέφωνο από τις φυλακές και καταλαβαίνει πως η Εύα προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του. Αυτό όμως δεν χαλάει τη διάθεσή του που έχει αποφασίσει να βοηθήσει τη Θοδώρα με την υιοθεσία του παιδιού. Η ψυχρή του στάση όμως θα αρχίσει να προβληματίζει τη μελλοντική του σύζυγο.

Τη στιγμή που η Μαρίνα με τη γιαγιά θα συμφιλιωθούν, ο Τηλέμαχος θα πάει στο σπίτι τους για να τους πει ότι ο Αντρέας είναι ζωντανός και επικοινώνησε μαζί του. Και οι δύο θα αναστατωθούν καθώς η στιγμή που ο Αντρέας εμφανίστηκε, είναι παράλληλα και η στιγμή που ο Ρούσσος Σταματάκης ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να επιστρέψει στο χωριό του. Οταν οι δύο γυναίκες θα τον ενημερώσουν για τους φόβους τους, ο Τηλέμαχος θα τους υποσχεθεί πως δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει κακό στον Ρούσσο και πως ακόμα και αν ο αδελφός του επιστρέψει και ζητήσει εκδίκηση, εκείνος δεν θα συμμετέχει στο σχέδιό του. Η Στέλλα δεν αισθάνεται καλά και παίρνει τον Χρήστο τηλέφωνο να τη βοηθήσει. Ωστόσο, όταν φτάνει στο σημείο της συνάντησης, αντικρίζει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περίμενε. Οσο ο Αστέρης δουλεύει στο αλουμινάδικο και η Αργυρώ του τηλεφωνεί ανήσυχη, ακούει κάτι που θα την προβληματίσει για το αν ο Αστέρης της λέει την αλήθεια.

Δείτε επίσης: «Θέλω να ζητήσω μετάθεση Αντώνη» - Ο Χρήστος Γιακωβάκης αποφασίζει να φύγει από την Κρήτη

Επεισόδιο 98

Η Καλλιόπη αγωνιά για την επιστροφή του Ρούσσου στην Ανω Ποριά και τις αντιδράσεις που θα πυροδοτήσει. Η Μαρίνα φαίνεται να συμμερίζεται τις ανησυχίες της και της λέει όσα προηγήθηκαν με τον ανιψιό της, Τηλέμαχο. Το απειλητικό τηλεφώνημα στον Χρήστο ταράζει τη Στέλλα, που σκέφτεται τι μπορεί να σημαίνει. «Χρήστος Γιακωβάκης;», θα τον ρωτάνε κάποιος από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και όταν εκείνος ρωτήσει ποιος τον καλεί, θα του απαντήσουν: «Θα γνωριστούμε σύντομα και δεν θα σου αρέσει καθόλου. Ερχόμαστε». Ο Γιακωβάκης θα κλείσει το τηλέφωνο και θα βυθιστεί ξανά στις σκέψεις του… Στις υποθέσεις που έχει κλείσει αλλά που οι πρωταγωνιστές εκείνων έχουν μένος απέναντί του.

Η επιμονή της Σάντρας να βρίσκεται συνεχώς γύρω από τον Αστέρη, προβληματίζει την Αργυρώ και του το λέει, γεγονός που θα πυροδοτήσειμεταξύ τους μια νέα ένταση. Εκείνος από την μεριά του θα της πει ότι δεν έχει λόγο να αγχώνεται αφού δεν έχει μάτια για άλλη, όμως η αγαπημένη του, που θα είναι θορυβημένη, δεν θα μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τη σκέψη πως αυτή η γυναίκα θέλει να μπει ανάμεσά τους. Την ίδια σκέψη όμως θα κάνει και ο Μαθιός με τη Βασιλική.