Η Μάγισσα (2/4): Ο Σπήλιος μαθαίνει πως η Θεοφανώ είναι αδερφή του - Εμφανίζεται μπροστά του ο νεκρός Πετρούνης

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Μάγισσα (2/4): Ο Σπήλιος μαθαίνει πως η Θεοφανώ είναι αδερφή του - Εμφανίζεται μπροστά του ο νεκρός Πετρούνης

Απόψε 2/4 στην Μάγισσα του ΑΝΤ1, οι Γερακάρηδες ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη Θεοφανώ στο Ταίναρο προκειμένου να τη σκοτώσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σκότωσαν και τη μάνα της. Ομως, εκεί θα γίνει η μεγάλη ανατροπή κι αυτό γιατί την ώρα που η Θεοφανώ οδηγείται στον θάνατο, ο Σπήλιος θα έρθει αντιμέτωπος με τα κρίματα του δικού του κόσμου και που αφορούν στις συνθήκες θανάτου του γιου του, Πετρούνη.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα

Ο νεκρός γιος του θα εμφανιστεί ως φάντασμα μπροστά του, ενώ το πνεύμα της Αναχίτ θα κυριεύσει τη Θεοφανώ και θα αποκαλύψει πως η κοπέλα είναι σπόρος του πατέρα του, άρα και αδελφή του. Ολη η αλήθεια εμφανίζεται μπροστά στον εμβρόντητο Σπήλιο, που αποφασίζει την τελευταία στιγμή να σώσει την αδελφή του.

Παράλληλα, αρχίζει να ξετυλίγεται και το μυστηριώδες παρελθόν της Κυπριανής. Η Ρηνιώ εκμυστηρεύεται τις υποψίες της για τη Δαμιανή, αλλά τόσο ο Μάρκος όσο και ο Μιχαήλ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να την πιστέψουν. «Δεν μπορεί η Δαμιανή να έκανε κάτι τέτοιο. Τη μισούσε, αλλά να τη σκοτώσει; Οχι, δεν το πιστεύω, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος», λέει ο Μιχαήλ.

Δείτε επίσης: Δύσκολο το τελευταίο γύρισμα - Αγαπημένη ηθοποιός αποχαιρετάει τη σειρά του ΑΝΤ1

Την ίδια ώρα, ο Κανέλλος, που γνωρίζει πλέον όλα τα εγκλήματα της Δαμιανής, αλλά και θυμωμένος με τη συμπεριφορά που είχε ο Τζανής, βάζει σ’ εφαρμογή ένα σχέδιο για να κερδίσει την εύνοια του ανιψιού του, αλλά και για να ξεσκεπάσει τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε και που εξαιτίας της κατέστρεψε τη ζωή του με το να μην κάνει ποτέ οικογένεια.

Στο Ταίναρο, ο Σπήλιος είναι ακόμα σε σοκ με τις αποκαλύψεις για τη Θεοφανώ και η απόφασή του να τη σώσει από την πυρά τον φέρνει αντιμέτωπο με την οικογένειά του. «Τι πήγες και έκανες; Σου έκανε μάγια, δεν εξηγείται διαφορετικά, το είχα δει το κακό να έρχεται! Αν δεν τη σκοτώσεις εσύ, θα το κάνω εγώ», του λέει η Κυπριανή και εκείνος της απαντάει: «Μη με βουρλίζεις, ρε μάνα». Το ίδιο αντίθετος είναι και ο Τζανής, αλλά και ο Θράσος που του λέει: «Πατέρα, τρελάθηκες; Εσωσες τη μάγισσα; Εξαιτίας της έγιναν όλα και την άφηκες να ζήσει;». Τότε ο Σπήλιος ξεσπάει: «Είναι αδελφή μου, που να με πάρει ο διάολος! Πώς θα μπορούσα να σκοτώσω την αδελφή μου;», αφήνοντας τους πάντες σε σοκ.

Λίγο αργότερα, ο Μισέλ παραδίδει στον Σπήλιο τον θησαυρό του προπάππου του, προκαλώντας όμως καινούριες αναταραχές στον πύργο των Γερακάρηδων. Παράλληλα, ο Τζανής προσπαθεί ν’ απαλλαγεί από την παρουσία των Γερακάρηδων και να εδραιώσει τη δική του κυριαρχία. Ο Αντρέι είναι αποφασισμένος να σώσει τη Θεοφανώ, αλλά ένα βήμα πριν γίνουν όλα στάχτη, η νεαρή κοπέλα παρασέρνει όλο και περισσότερο τον Σπήλιο στον κόσμο της και τον φέρνει αντιμέτωπο και με άλλες αλήθειες...

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Οι 5 πιο συγκλονιστικές σκηνές μέχρι το τέλος της σειράς!

Αποκαλύψεις έρχονται στο φως

Στον πύργο των Λασκαραίων, ο Κανέλλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με αλήθειες που δεν μπορεί να αντέξει και ο κόσμος του όλος καταρρέει. Η Δαμιανή τού παραδέχεται πως εκείνη σκότωσε την Αναστασία και πως γνώριζε για την εισβολή των Γερακάρηδων: «Λες να άφηνα τον γιο μου μονάχο του; Τον έδιωξαν, τον αδίκησαν κι εγώ θα έμενα με σταυρωμένα τα χέρια; Και με τον διάβολο θα έκανα συμφωνία για να τον σώσω», του ομολογεί. Ο Κανέλλος της ρίχνει τη χαριστική βολή όταν της ξεκαθαρίζει πως έχασε και τον τελευταίο σύμμαχο που είχε: «Νομίζεις πως ό,τι έκανες θα μείνει έτσι; Ατιμώρητο; Ελα, παραδέξου τι άλλο έχεις κάνει; Για πόσα άλλα μας πρόδωσες; Εδώ που φτάσαμε όλα τα περιμένω», της λέει και εκείνη προς απάντησή του σιωπά. «Ντρέπομαι για λογαριασμό σου», της λέει.