Σασμός: «Είσαι μόνη σου σε αυτό» - Η δυσάρεστη ανακοίνωση Μαθιού & Αστέρη στην καπετάνισσα

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Είσαι μόνη σου σε αυτό» - Η δυσάρεστη ανακοίνωση Μαθιού & Αστέρη στην καπετάνισσα

Στα ολοκαίνουρια επεισόδια του Σασμού, η συμπεριφορά του Χρήστου αλλάζει άρδην, γεγονός που ξαφνιάζει δυσάρεστα τη Στέλλα. Η Σάντρα και ο Βαγγέλης κυλάνε ξανά στον τζόγο, ενώ η οικογένεια Αγγελάκη δείχνει να απολαμβάνει τις ετοιμασίες του γάμου, παρόλο που αυτός δεν είναι όπως ακριβώς τον είχαν φανταστεί.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 8/4 Επεισόδιο 103

Ο Τάσος ανησυχεί για την κακή διάθεση της κόρης του από τη στιγμή που ο Χρήστος ξεκίνησε να την αποφεύγει, αλλά η όποια προσπάθεια να μιλήσει μαζί της και να καταλάβει τι έχει συμβεί, πέφτει στο κενό. «Ασε με, μπαμπάκα μου. Είμαι απλά πολύ πιεσμένη», θα του λέει συνεχώς εκείνη. Ο Τάσος όμως, που δεν έχει μάθει να παρατάει τόσο εύκολα τα όπλα, θα ρίξει μια ματιά στον υπολογιστή της και τις ανοιχτές σελίδες που υπάρχουν σε αυτόν στο διαδίκτυο, και όταν «πέσει» πάνω σε ένα παλιό άρθρο που κάνει λόγο για το κύκλωμα που κυνηγούσε στο παρελθόν τον εισαγγελέα, θα θορυβηθεί.

Αμέσως θα τρέξει στο γραφείο του Αντώνη, στον οποίο και θα εξομολογηθεί τις ανησυχίες του. «Πες μου αλήθεια, Αντώνη! Το παιδί μου κινδυνεύει δίπλα του; Τι να κάνω για να την προστατεύσω;», θα τον ρωτήσει, αλλά ο Αντώνης θα του πει πως δεν έχει λόγο να φοβάται για τη ζωή της κόρης του, ενώ θα του επιβεβαιώσει και τις υποψίες του ότι όντως τρέχει κάτι ανάμεσά τους. Ο Τάσος θα φύγει με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη, όμως ο Αντώνης κάθε άλλο παρά χαμογελαστός θα φανεί από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα.

Δείτε επίσης: Η τραγική μοίρα της Στέλλας - Της καρφώνουν μια σύριγγα στο λαιμό και...

Την ίδια στιγμή, o Χρήστος που θα βλέπει τις επιθέσεις εναντίον του να πυκνώνουν, θα φωνάξει τον Γιώργο στο γραφείο του για να του ζητήσει κάτι αναπάντεχο. «Θέλω στο εξής να δοθεί προσοχή στη φύλαξη της κυρίας Καμαριωτάκη. Ξέρω, Γιώργο, πως το γραφείο σας δεν μπορεί να διαθέσει δύο υπαλλήλους για να προσέχουν και τους δυο μας, οπότε επιλέγω εκείνη να έχει όλη την προσοχή που της αξίζει», θα του πει και ο Γιώργος αρχικά θα χάσει τα λόγια του. Στη συνέχεια θα του τονίσει πως το τμήμα θα αναλάβει τη φύλαξη και των δύο, κάτι που δεν θα αρέσει στον εισαγγελέα που δεν θέλει να μείνει «ανοχύρωτο» το αστυνομικό τμήμα. Και ο Αντώνης όμως θα δείξει να συμφωνεί με την πρόθεση του Γιώργου. «Και μάλιστα, Γιώργο, δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον Μύρο και την Ντίνα. Αυτούς τους ξέρουν όλοι. Θα μπουν μυστικοί αστυνομικοί που κανένας δεν έχει ξαναδεί», θα του τονίσει.

Η Βασιλική κάνει μια κουβέντα με την Αργυρώ σχετικά με τη συμπεριφορά της απέναντι στον Αστέρη και τις υποψίες της απέναντι στη Σάντρα και δεν διστάζει να της μιλήσει έξω από τα δόντια. Η Αργυρώ θα καταλάβει πως η ζήλια της την έχει κάνει να παρεκτρέπεται και θα ζητήσει συγγνώμη από τη γυναίκα του Μαθιού για την κουβέντα στην οποία την υπέβαλε.

Μάλιστα λίγο αργότερα, έχοντας καταλάβει το λάθος της, θα προσπαθήσει να μιλήσει στον άντρα της και να του ζητήσει συγγνώμη για την παράλογη συμπεριφορά της. Μόνο που ο Αστέρης, έχοντας μόλις μάθει πως ο Αντρέας είναι ξάδελφός τους, γιος του Ρούσσου και κατά συνέπεια εκείνος φταίει για τον θάνατο του Νικηφόρου αλλά και του πατέρα τους, δεν θα ασχοληθεί με τις εμμονές της. «Υπάρχουν και πιο σημαντικά θέματα στη ζωή μας από τη ζήλια που σε έπιασε απέναντι σε ένα κοριτσάκι», θα της πει και η Αργυρώ θα τρέξει από πίσω του να μάθει τι του έχει συμβεί πραγματικά και της φέρεται έτσι.

Η Σάντρα, περιμένοντας να ανοίξει το ιατρείο στην Ανω Ποριά και μη έχοντας να κάνει κάτι προς το παρόν, θα ζητήσει από τον Βαγγέλη να πάνε σε μια χαρτοπαικτική λέσχη, απλά για να παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι. Ο Βαγγέλης αρχικά θα είναι αρνητικός με την ιδέα της, όμως όταν η κοπέλα τού υποσχεθεί πως δεν θα παίξει, θα δεχτεί να τη συνοδεύσει.

Στο μεταξύ, Αστέρης και Μαθιός προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο Αντρέας φταίει για τους θανάτους στην οικογένειά τους, ενώ αρχίζουν να τα βάζουν και με τον Ρούσσο Σταματάκη, τον αδελφό του πατέρα τους, που σκοπεύει να επιστρέψει στο χωριό. «Αν εκείνος, που ήξερε ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας, του μιλούσε τη στιγμή που έπρεπε, το χωριό δεν θα είχε γνωρίσει τόσο πένθος. Οι πατεράδες μας θα ζούσαν, το ίδιο και ο γιος μου», θα διαπιστώσει ο Μαθιός και ο αδελφός του όχι απλά θα συμφωνήσει αλλά θα πάρει και μια απόφαση για λογαριασμό τους. Μια απόφαση που δεν θα αρέσει καθόλου στην Καλλιόπη όταν της το ανακοινώσουν. Μετά τις αποκαλύψεις πάντως, το κλίμα στο χωριό είναι βαρύ και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει κάτι για να το αντιστρέψει.

Τρίτη 9/4 Επεισόδιο 124

Η Βασιλική είναι μια από εκείνους που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα γεγονότα σχετικά με τον Αντρέα και όλοι φοβούνται για τις μαύρες σκέψεις που περνούν από το μυαλό του. Πρώτος απ’ όλους ο Μαθιός, που βλέπει τη γυναίκα του να καταρρακώνεται μέρα με τη μέρα. Οταν εκείνη του πει: «Εγώ είμαι αυτή που θα τον τελειώσει όταν έρθει ξανά στο χωριό», θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από την Καλλιόπη αλλά και τον Αντώνη.

Στο μεταξύ, η Εύα φέρνει τον Γιώργο αντιμέτωπο με μια αλήθεια που δεν παραδέχεται ούτε στον ίδιο του τον εαυτό και τον επηρεάζει, ενώ η Αργυρώ μοιράζεται τις σκέψεις της με τον Αστέρη, για το τι σκοπεύει να κάνει από εδώ και πέρα με τη Σάντρα. Οσο η Στέλλα είναι στενοχωρημένη με την αδιαφορία του Χρήστου, ο Τάσος της λέει κάτι που την αιφνιδιάζει και αυτό είναι ότι με τη στάση του ο εισαγγελέας προσπαθεί να τη προφυλάξει από τα χειρότερα. Ομως η Στέλλα δεν το δέχεται.

Ο εισαγγελέας, μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του και το βραχιόλι της Στέλλας που βρέθηκε εκεί, αναγκάζεται να πάρει μια δύσκολη απόφαση για να την προστατεύσει. «Θα ζητήσω μετάθεση, Αντώνη. Είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω προκειμένου να σας προφυλάξω όλους», θα πει και ο Αντώνης θα του εξηγήσει πόσο κακή είναι η ιδέα του, ενώ θα προσπαθήσει να τον φέρει απέναντι από τα συναισθήματα που έχει για τη Στέλλα. Ετσι, οι αντιστάσεις του Χρήστου θα μαλακώσουν και θα αρχίσει να σκέφτεται την πιθανότητα να μείνει στη Κρήτη και να παλέψει. «Μου βάζεις δύσκολα, Αντώνη», θα του ομολογήσει κι εκείνος θα καταλάβει πως είναι αποφασισμένος να μείνει.

Τετάρτη 10/4 Επεισόδιο 125

Ο Βαγγέλης πηγαίνει τη Σάντρα σε μια χαρτοπαικτική λέσχη και ενώ αρχικά έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους να μην παίξουν, όταν βλέπουν δύο άτομα να φεύγουν από ένα καρέ, με πολλή χαρά αποφασίζουν να συμμετέχουν. Μάλιστα, θα καταφέρουν να κερδίσουν μαζί γύρω στις 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, Μαθιός και Αστέρης ανακοινώνουν στην Καλλιόπη κάτι που δεν το περιμένει. «Το σπίτι του Ρούσσου δεν θα το φτιάξουμε και γενικά μη μας υπολογίζεις σε ό,τι αφορά την επιστροφή του. Δεν θέλουμε να ξέρουμε τίποτα για τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκίνησε το κακό στην οικογένειά μας. Είσαι μόνη σου σε αυτό», θα της πουν και η «καπετάνισσα» ίσως για πρώτη φορά θα μείνει άλαλη.

Ο γάμος του Γιώργου και της Θοδώρας επίκειται, με τη φλόγα μεταξύ τους να παραμένει άσβεστη. Τα κορίτσια κανονίζουν τι θα φορέσουν τη μεγάλη μέρα, ενώ το άγχος του Γιώργου είναι πώς θα συμβιώσουν τυπικά κάτω από την ίδια στέγη. Παντελής, Αννα, Μανόλης και Τζένη είναι σίγουροι πως αυτό θα γίνει η αφορμή για να έρθει ξανά κοντά το ζευγάρι. Το ίδιο εύχεται και ο Αντώνης που θα είναι ένας από τους δύο μάρτυρες. «Σύντομα να γίνω και κανονικός κουμπάρος στον γάμο σας Γιώργο», του λέει και ο τελευταίος θα λάμψει από χαρά και μόνο σαν σκέψη.

Πέμπτη 11/4 Επεισόδιο 126

Τέλος, όσο η Αργυρώ προσπαθεί να προσεγγίσει τη Σάντρα, με εκείνη να την αποφεύγει, Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας για τον θάνατο του Λάζαρου.

Δείτε επίσης: «Μακριά από τον άντρα μου» - Η Αργυρώ επιτίθεται στην αντροχωρίστρα Σάντρα

Από τη μια χαίρεται που την έχει κοντά του, από την άλλη φοβάται μήπως κυλήσει πάλι στον τζόγο. Ο γιατρός της Ανω Ποριάς, Δημήτρης Μαραθάκης, είναι ευτυχισμένος με την επιστροφή της κόρης του, Σάντρας, στη ζωή του, αλλά δεν είναι σίγουρος τελικά πως εκείνη έχει ξεμπλέξει από τα χαρτιά και τα τυχερά παιχνίδια που είχαν μπει στη ζωή της και την είχαν εθίσει. Δεν θα αργήσει λοιπόν να μιλήσει στον Παύλο για το αν ήταν σωστή η απόφασή τους να τη βάλουν δίπλα στον Βαγγέλη προκειμένου εκείνος να τη βοηθήσει να ξεμπλέξει. Ο Παύλος θα φανεί κατηγορηματικός, γνωρίζοντας πως ο υπάλληλός του έχει ξεμπλέξει από καιρό, την ίδια στιγμή όμως θα υποσχεθεί στον καρδιακό του φίλο πως θα το ψάξει εκτενέστερα αν ο άντρας αυτός είναι σωστή επιρροή για την κόρη του.