Η Γη της Eλιάς – «Ράγισαν καρδιές» στην κηδεία του Φίλιππου: Τραγικές φιγούρες Χάιδω και Βασιλική

Στιγμές αρχαιοελληνικής τραγωδίας

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Η Γη της Eλιάς – «Ράγισαν καρδιές» στην κηδεία του Φίλιππου: Τραγικές φιγούρες Χάιδω και Βασιλική

Την τελευταία πράξη στη ζωή του Φίλιππου Στεφανέα είδαμε απόψε στη «Γη της Ελιάς», με όλους τους πρωταγωνιστές να τον αποχαιρετούν συντετριμμένοι. Τραγικές φιγούρες η μητέρα του και η σύζυγός του, Χάιδω και Βασιλική αντίστοιχα, που στάθηκαν απαρηγόρητες μπροστά στον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Με σφιγμένο το στομάχι παρακολουθήσαμε την ερμηνεία της Στέλλας Φυρογένη και της Ιφιγένειας Τζόλα, που σπάραξαν πάνω από το φέρετρο, ενώ οι χρήστες του X (πρώην Twitter) δεν πίστευαν στα μάτια τους με τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας που διαδραματίστηκαν. Αν συνηγόρησαν σε κάτι όλοι ομόφωνα, είναι πως κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να ζει κάτι αντίστοιχο.

Δείτε επίσης: Η γη της ελιάς (15/4): «Μια αποστολή έχει η μάνα όταν φέρνει στον κόσμο παιδιά, να τα κρατάει ζωντανά» - Η ανατριχιαστική σκηνή με το φέρετρο του Φίλιππου

Η επόμενη μέρα για Βασιλική και Χάιδω στη Γη της Ελιάς

Μετά την τελετή, όλοι πηγαίνουν για τον καφέ της παρηγοριάς στο καφενείο του Πότη. Η Χάιδω, όμως, δεν είναι εκεί… Ο Λυκούργος οδηγεί σαν τρελός προς το σπίτι της, μπαίνει μέσα και έντρομος τη βρίσκει να έχει πάρει χάπια. Η Βασιλική είναι διαλυμένη και η Αριάδνη μένει συνέχεια δίπλα της προσπαθώντας να την παρηγορήσει, το ίδιο και ο Στάθης.

Στο μεταξύ, η Αρετή στη φυλακή δεν έχει μάθει τίποτα για τα τελευταία γεγονότα και απορεί πού εξαφανίστηκαν όλοι, ακόμα και ο δικηγόρος της. Μέχρι που η Χρυσούλα πηγαίνει στο επισκεπτήριο και της μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα για τον Φίλιππο: «Καλά δεν ήξερες τίποτα; Τον γαμπρό σου τον σκότωσαν. Ο Φίλιππος Στεφανέας είναι νεκρός. Χθες είχαμε την κηδεία του», της λέει. Η Αρετή αρχίζει να σπαράζει στο κλάμα: «Η Βασιλική μου, το κορίτσι μου. Τι κακό είναι αυτό; Και η μάνα του; Η δόλια η Χάιδω πώς να αντέξει», οδύρεται και κλαίει ασταμάτητα.