Το Προξενιό της Ιουλίας: Αποκαλύπτεται η παράνομη σχέση τους - Σύζυγος και ερωμένη συναντιούνται στο νεκροταφείο και η μία πεθαίνει

Οι εβδομαδιαίες (23-25/4) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας: Αποκαλύπτεται η παράνομη σχέση τους - Σύζυγος και ερωμένη συναντιούνται στο νεκροταφείο και η μία πεθαίνει

Στα νέα επεισόδια της σειράς του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας, την ώρα που ο Ρήγας κινδυνεύει με ποινική δίωξη, η Στάσα συνεχίζει να δέχεται τις επισκέψεις του Κωστή, και η Ιουλία να υπομένει την παρουσία του Γρηγόρη στο αρχοντικό του Προβιού.

Οι εβδομαδιαίες (23-25/4) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας

Τρίτη 23/4 Επεισόδιο 76

Η Στάσα, ανησυχώντας για την εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα, ζητάει από την Ιουλία να τα βρει με τον Γιωργίκη. «Να πηγαίνεις με τα νερά του και να είσαι γλυκιά μαζί του. Μην τον κοντράρεις σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Προσέγγισέ τον πρώτη κι άσε τους εγωισμούς και τα πείσματα. Ο Γιωργίκης μπορεί να βοηθήσει τον αδελφό σου. Μην τον πεισμώνεις και σκέψου την οικογένειά μας», της τονίζει.

Την ίδια ώρα, ο Στασινόπουλος προσπαθεί να εντοπίσει πληροφορίες για τον πατέρα Επιφάνειο και σίγουρος πια ότι εμπλέκεται στην απόδραση του Στράτου Ραζίνη, αποκλείει κάθε πρόσβασή του πίσω στο μοναστήρι. «Να βάλετε άντρες σε κάθε πιθανή είσοδο, γύρω-γύρω από τη μονή», είναι η εντολή του. Παράλληλα, η πρόσκληση του Γιωργίκη στον Γρηγόρη να αναλάβει να δει τα κτήματα, δυναμιτίζει την προσωρινή ηρεμία στο αρχοντικό Προβιού, αφού η Ιουλία θα τον έχει συνέχεια μέσα στο σπίτι της.

Ομως και στους Ραζίνηδες η απειλή απλώνεται σαν σύννεφο. Η αρρώστια της Κυριακούλας γίνεται η κερκόπορτα για την είσοδο του γιατρού Γκλαβάνη στο σπίτι, και δεν είναι καθόλου απίθανο να βάλει σε κίνδυνο την ευτυχία του νιόπαντρου ζευγαριού, της Φιλιώ και του Γρηγόρη. Αλλωστε ο γιατρός δεν έχει κρύψει ποτέ τα αισθήματά του για τη νεαρή γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος.

Στο μεταξύ, η Βαγγελίτσα νιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όσο ο κλοιός στενεύει γύρω από τον Ρήγα. «Φοβάμαι πολύ για σένα. Δεν θα αντέξω να σε χάσω», του λέει όταν βρίσκονται οι δυο τους. «Κι εγώ σε αγαπώ. Είσαι όλη μου η ζωή. Δεν ξέρω πόσος καιρός μας απομένει. Μπορεί αυτή να είναι η τελευταία φορά που βρισκόμαστε», της απαντάει εκείνος. Το ζευγάρι φιλιέται με πάθος. Η Βαγγελίτσα, λίγο πριν οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ανατρέψουν για μια ακόμα φορά το σκηνικό, αποφασίζει να παραδοθεί στην αγκαλιά του και κάνει έρωτα με τον Ρήγα.

Τετάρτη 24/4 Επεισόδιο 77

Η Στεφανία επιστρέφει από την Αθήνα όπου είχε πάει για να επισκεφθεί τον Χρήστο. «Μια χαρά είναι το παιδί. Τον προσέχουν εκεί κι έχει καλυτερέψει. Σύντομα θα έρθει πάλι κοντά μας», λέει σε όλους. Τα νέα τού Χρήστου που φέρνει επιστρέφοντας η ψυχοκόρη, δεν καταφέρνουν για πολύ να διατηρήσουν ένα ήρεμο κλίμα στο αρχοντικό. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ρήγα φέρνουν καινούριες ανατροπές και ενώνουν ξανά την οικογένεια Σκούταρη, αφήνοντας παράλληλα ελεύθερο το πεδίο στον Γιωργίκη Προβιό να περνάει ευχάριστες στιγμές στην αγκαλιά της Δέσπως.

«Σου το είπα ότι θα κάνω τα πάντα για σένα, αφέντη», του λέει εκείνη όλο νόημα. Την ίδια ώρα ο Επιφάνειος, μη μπορώντας να επιστρέψει στο μοναστήρι, αναγκάζεται να βρει καταφύγιο με τη βοήθεια του Ζαφείρη στον οποίο έχει απευθυνθεί. Στο μεταξύ, η στάση που κρατάει όμως ο Στασινόπουλος απέναντι στον Ρήγα, δημιουργεί τριγμούς και στη δική του οικογένεια, αφού από τη μια η Βαγγελίτσα τον πιέζει για ευνοϊκότερη μεταχείριση και από την άλλη η Κατερίνη του λέει ότι δεν στηρίζει τη Φιλιώ.

Ο Κωστής μέσα σε αυτή την πίεση, καταφεύγει για μια ακόμη φορά στη γνώριμη πλέον αγκαλιά της Στάσας. Αφού κάνουν έρωτα, εκείνη του λέει: «Πρέπει να βοηθήσεις το παιδί μου. Μόνο εσένα έχω». Εκείνος της το υπόσχεται, αν και της εξηγεί ότι όταν η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά. Οι βραδινές του επισκέψεις όμως στο σπίτι της Λάρισας θα πέσουν στην αντίληψη ενός προσώπου που δεν θα ’πρεπε ποτέ να μάθει το μυστικό της χήρας και του διοικητή.

Δείτε επίσης: Ο Γιωργίκης αφήνει έγκυο την Δέσπω κι εκείνη τον δολοφονεί; - «Κανείς δεν είναι αθώος σε αυτή την υπόθεση»

Πέμπτη 25/4 Επεισόδιο 78

Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαΐδη με τον Χρήστο αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι του παρελθόντος και να διαφαίνεται η πηγή όλων αυτών των οδυνηρών σκέψεων και εικόνων που βασανίζουν τον νεαρό άντρα. Στο μεταξύ, η μυστική σχέση Στασινόπουλου και Στάσας αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται γνωστή στη τοπική κοινωνία της Λάρισας, αφού αυτός που τους είδε δεν κράτησε το στόμα του κλειστό. Ετσι δημιουργούνται αναταραχές σε όσους σιγά-σιγά αρχίζουν να υποψιάζονται την πραγματικότητα. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στο σπίτι του Στασινόπουλου για μια ακόμη φορά που εκτός από τη Φιλιώ και την Κατερίνη, έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις και της μικρής του κόρης.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Κατερίνη νιώθει ότι ο άντρας της έχει εδώ και καιρό απομακρυνθεί από εκείνη και ίσως υποψιάζεται κάποια εξωσυζυγική σχέση, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί ότι την απατάει με τη Στάσα. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Οι συνεχόμενες επισκέψεις του Γρηγόρη στο αρχοντικό κάνουν βέβαιη τη Χάδω πως κάτι τρέχει με αυτούς του δύο, γι’ αυτό και αρνείται να πιστέψει τις διαβεβαιώσεις της Δέσπως που τους παρακολουθεί για λογαριασμό της ότι τίποτα δεν συμβαίνει ανάμεσα στους δύο. «Ο,τι και να μου λες, εδώ το πράγμα βρομάει. Σαν να γνωρίζονται καλύτερα απ’ ό,τι λένε και

θέλουν να φαίνεται αυτοί οι δύο», είναι τα λόγια της. Λίγα χιλιόμετρα μακριά στο νεκροταφείο Τυρνάβου, η Στάσα με την Κυριακούλα θα συναντηθούν για μια ακόμη φορά. Τώρα όμως ο αντίπαλος δεν θα ’ναι η έχθρα των οικογενειών τους αλλά ο θάνατος της μιας από τις δύο, αφού ο Τύρναβος πλέον χωράει μόνο μία οικογένεια.

Δείτε επίσης: Η Κυριακούλα νεκρή - Πεθαίνει στα χέρια της Στάσας