Το Ναυάγιο: Της κάνει πρόταση γάμου ενώ πρώτα την αφήνει έγκυο - «Ντροπή δεν είναι να έρθει στον κόσμο ένα παιδί από γονείς ανύπαντρους;»

Τα δυο νέα επεισόδια πριν προβληθούν στο MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Της κάνει πρόταση γάμου ενώ πρώτα την αφήνει έγκυο - «Ντροπή δεν είναι να έρθει στον κόσμο ένα παιδί από γονείς ανύπαντρους;»

Η Ειρήνη στα νέα επεισόδια της σειράς, Ναυάγιο, διαπιστώνει ποιον άντρα παντρεύτηκε, αλλά μένει κοντά του για το καλό του Ορφέα. Αντίθετα, η Βάσω δεν μπορεί να δεχτεί εύκολα πως ο Αγγελος την ξέχασε τόσο γρήγορα και ο Παντελίδης προτείνει στην Αλίκη να ανέβουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.

Τα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Μ. Δευτέρα 29/4 Επεισόδιο 91

Η ζωή της Βάσως έχει ανατραπεί πλήρως και ο μόνος άνθρωπος που δεν λείπει από το πλευρό της είναι η αδελφή της Λίνα, που προσπαθεί να την κάνει να σκεφτεί θετικά τονίζοντάς της πως πρέπει να αφήσει για λίγο τον Αγγελο μόνο, προκειμένου να σκεφτεί. «Ο Αγγελος σε λατρεύει. Δεν είναι άνθρωπος που θα σε κορόιδευε. Είμαι σίγουρη πως κάτι έχει συμβεί που τον έχει επηρεάσει. Η μαμά δεν σου είπε που πήγε να τον βρει;», θα ρωτήσει την αδελφή της, ενώ την ίδια ώρα ο Αγγελος διαδίδει πως άφησε τη Βάσω για μια άλλη γυναίκα. «Ξέρω πως θα την πληγώσω αλλά μόνο έτσι η Βάσω θα ξεκολλήσει από μένα. Με μισώ που την κάνω να κλαίει, αλλά είναι καλύτερα αυτό να γίνει τώρα παρά αργότερα», θα τονίσει στον Μάκη, που θα τον συμβουλέψει να μην αφήσει τον έρωτά του για εκείνη να χαθεί.

Την ίδια ώρα, η Πολυξένη επιστρέφει από τη συνάντησή της με τον Αγγελο και ζητάει από τον Δημήτρη να μιλήσουν. Ο επιχειρηματίας θα δεχτεί να το κάνουν με άνεση γιατί δεν ξέρει τι τον περιμένει, αλλά όταν τη δει απειλητική απέναντί του, θα παραδεχτεί τα πάντα. «Ναι, ό,τι σου είπε ο Αγγελος είναι όλα σωστά. Δεν ήμουν ο πιο άγιος άνθρωπος στη γη και ομολογώ πως φέρθηκα πολύ άσχημα σε πολλούς, είχα δοσοληψίες με αρκετό κόσμο, όμως στην περίπτωση του Αγγελου, σου ορκίζομαι όπου θες, δεν είχα ιδέα πως οι γονείς του ήταν μέσα στο σπίτι», θα της τονίσει και εκείνη θα του δώσει τελεσίγραφο για το μέλλον.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Τον χωρίζει και τα φτιάχνει με άλλον με συνοπτικές διαδικασίες - «Το ήξερα ότι είχες συναισθήματα για εκείνον»

Ο Πέτρος αναγκάζει την Ειρήνη να αντιμετωπίσει όλη τη σκληρή αλήθεια που αρνιόταν να δει για τον Ιπποκράτη και η γυναίκα καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση για το μέλλον της. Δεν ξέρει αν πρέπει να μείνει για το καλό του Ορφέα ή να φύγει για να σώσει τον εαυτό της μια ώρα γρηγορότερα. Την ίδια στιγμή, η στάση της Δήμητρας που παραμένει απαθής, την τρομάζει.

Ο Οθωνας Βασιλείου δεν σταματά να πολιορκεί τη Λίνα και ο Μάκης, που δεν σταματά να βλέπει συνέχεια να την περιτριγυρίζει, ζητά από το κορίτσι του εξηγήσεις. «Δεν ξέρω τι σκέψεις κάνεις αλλά ούτε για μια στιγμή να μη σκεφτείς σοβαρά πως επιδιώκω εγώ συναντήσεις μαζί του», του εξηγεί και ο Μάκης νιώθει να μην του λέει την αλήθεια.

Στο μεταξύ, ο Παντελίδης σοκάρει την Αλίκη όταν της δηλώνει πως θέλει το παιδί της. «Και γιατί να μην κάνουμε έναν γάμο οι δυο μας; Ντροπή δεν είναι να έρθει στον κόσμο ένα παιδί από γονείς ανύπαντρους; Η ιστορία έχει δείξει πως οι δυο μας, Αλικάκι, μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά», της λέει και η κοπέλα τα χάνει (δείτε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ).

Λίγο αργότερα, ο Ιπποκράτης θα ξεπεράσει τα όρια και θα γίνει βίαιος απέναντι στον γιο του, Ορφέα, όταν ο τελευταίος απλά θέλει να κάτσει μαζί με τον πατέρα του. Η Ειρήνη θα αναγκαστεί να τον αντιμετωπίσει για να προστατεύσει το παιδί, ενώ μέσα της θα έχει καταλάβει πλέον πως παντρεύτηκε έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο.

Μ. Τρίτη 30/4 Επεισόδιο 92

Η Βάσω βλέπει τον Αγγελο με την Ευγενία και ζητάει να μάθει αν είναι αυτή η γυναίκα για την οποία την εγκατέλειψε. Ο Αγγελος είναι αποφασισμένος να την κάνει να τον ξεχάσει και γίνεται σκληρός μαζί της. «Ναι, αυτή είναι. Τι νόμιζες; Οτι σου έλεγα ψέματα για να σε αποφύγω; Καλύτερα να συνεχίσεις κι εσύ τη ζωή σου, Βάσω. Εμείς οι δύο έχουμε τελειώσει οριστικά και καλά θα κάνεις να το δεχτείς», θα της τονίσει ο Αγγελος. Η Ευγενία μαθαίνει ότι ο Ιπποκράτης χτύπησε τον Ορφέα και μοιράζεται με την Ειρήνη τις υποψίες της πως ο Ιπποκράτης έκανε κακό στην Κλαίρη. Η Ειρήνη έχει πλέον κάθε λόγο να πιστεύει στα λόγια της γυναίκας που μέχρι πρότινος θεωρούσε υπερβολική.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Την καλεί στο σπίτι του και την σκοτώνει χωρίς δεύτερη σκέψη

Ο Πέτρος δεν αντέχει να σκέφτεται την Ειρήνη στο σπίτι του Ιπποκράτη και της ζητάει να έρθει στο δικό του σπίτι, όμως εκείνη αρνείται να αφήσει μόνο τον Ορφέα μετά την επίθεση του πατέρα του. Την ίδια ώρα, ο Γιώργης μαθαίνει ότι ο Παντελίδης και η Αλίκη παντρεύονται και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Τελικά, η Ειρήνη αποφασίζει να παίξει ριψοκίνδυνα και σκαρφίζεται ένα κόλπο για να κάνει τον Ιπποκράτη να αποκαλυφθεί.

Ο άντρας της Μαρίας θα έχει μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του ξαφνικά, γεγονός που θα κάνει τη Μαρία να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για την ακρίβεια, ακόμα και όταν ο γιατρός πει στην οικογένεια Παπαδάκη πως η κατάσταση του Βλάση καλυτερεύει, εκείνη θα φοβάται ότι θα τον χάσει. Στο πλευρό της θα είναι φυσικά η Θοδώρα που θα προσπαθεί να την ησυχάσει αλλά και ο Μάκης, που μάλιστα θα τους ρωτήσει αν θέλουν να επιστρέψει για ένα διάστημα στην Κρήτη προκειμένου να τους βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί.