H επιστροφή: Ανατροπή βόμβα! Ο πραγματικός Μάνος είναι ο Νίκος;

Η εξέλιξη πριν παιχτεί στην τηλεόραση!

H επιστροφή: Ανατροπή βόμβα! Ο πραγματικός Μάνος είναι ο Νίκος;

Αναμφισβήτητα, τον φετινό χειμώνα, σύσσωμο το τηλεοπτικό κοινό έχει ταχθεί στο πλευρό της, καθώς μετά από 20 χρόνια απόγνωσης εμφανίστηκε ο χαμένος της γιος.

Εκείνη όμως στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει πως ο Μάνος της δεν είναι το παιδί που αγκαλιάζει. Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μιλάει για την ψυχολογία της τηλεοπτικής Ελενας και ξεκαθαρίζει το μέλλον του τηλεοπτικού τοπίου... Διαβάστε παρακάτω...


Το πώς ενσαρκώνετε τον ρόλο έχει να κάνει με το γεγονός πως είστε και η ίδια μητέρα;

«Φυσικά! Αλλιώς βλέπει τα πράγματα μια γυναίκα που έχει γεννήσει! Ξέρει τον πόνο, ξέρει τι σημαίνει να είναι μάνα!».

Δείτε ακόμη: Γυναίκα χωρίς όνομα - διαρροή! Η Μαρίνα μαθαίνει την αλήθεια για το παιδί της!


Αλήθεια, η Ελενα τι είδους μάνα είναι;

«Είναι μια μάνα ταγμένη στα παιδιά της και την οικογένειά της, με έναν τρόπο... όχι πάντα σωστό γιατί η 20χρονη απουσία του παιδιού την έκανε να μην έχει ακριβώς ισορροπία στα πράγματα. Πέφτει επάνω στο παιδί που εμφανίζεται, άρα πολλές φορές αδικεί τα άλλα δύο αλλά και τη σχέση με τον άντρα της. Ομως νομίζω πως τη χαρακτηρίζει η μητρότητα».


Υπάρχουν θεωρείτε κάποια ελαφρυντικά που ήταν απούσα από την οικογένειά της 20 χρόνια;

«Καταρχάς, για να μιλήσουμε για ελαφρυντικά πρέπει πρώτα κάποιος να έχει κάνει ένα έγκλημα. Η Ελενα είναι ένας αθώος άνθρωπος. Δεν έχει κάνει τίποτα κακό, είναι μια γυναίκα που απλά έχασε το παιδί της και δεν είναι δυνατόν να μην τη δικαιολογείς. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς θα φερόταν ένας άνθρωπος που θα του συνέβαινε αυτό. Ολα τα ελαφρυντικά έχει πάνω της. Ασχετα αν την πληρώνουν οι άνθρωποι γύρω της. Ενας άνθρωπος λοιπόν που του συμβαίνει αυτό, ψυχικά μπορεί να διαταραχθεί».

Δείτε ακόμη: Elif - Σούπερ αποκλειστικό: Η Μελέκ χτυπάει την Αρζού!


Λέμε συχνά ότι το ένστικτο της μητέρας είναι αλάνθαστο. Στην περίπτωση της Ελενας δεν πάει κάπου το μυαλό της;

«Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν πάει κάπου το μυαλό της. Εχω την αίσθηση πως είναι τεράστια η ανάγκη της να αγκαλιάσει πάλι το παιδί της».


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πραγματικός Μάνος είναι ο Νίκος.

«Αυτό εγώ δεν το γνωρίζω, συνεπώς δεν μπορώ να σας το επιβεβαιώσω».


Λογικό... απλά θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον να μας πείτε την αντίδραση της Ελενας.

«Εφόσον δεν γνωρίζω τις εξελίξεις... αν δώσω απάντηση θα είναι της Αννας Μαρίας και όχι της Ελενας».


Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου;

«Οι ήρωες, οι περισσότεροι τουλάχιστον, δεν είναι αυτοί που φαίνονται και αυτό εκπλήσσει ακόμα και εμάς. Και όσο προχωράει η πλοκή θα δείτε πως κορυφώνεται η αγωνία».

Δείτε ακόμη: Τηλεθέαση: Η Καγιά νιώθει την ανάσα της Σπυροπούλου! Συναγερμός στο Star!


Να περιμένουμε κάποιες εκπλήξεις και σε ό,τι αφορά στην Ελενα;

«Από ένα σημείο και μετά υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις κατά μια έννοια. Αλλά όχι τώρα άμεσα. Η Ελενα είναι και η ίδια ένα θύμα... Αυτή τη στιγμή είναι μέσα στο σπίτι της ένας άγνωστος άνθρωπος που υποδύεται τον γιο της, ξέρουν σχεδόν όλοι γύρω της πως αυτός δεν είναι ο Μάνος και ουσιαστικά την κοροϊδεύουν».


Πιστεύετε ότι θα δικαιωθεί!

«Το ελπίζω...».


Ποιο θα ήταν το ιδανικό τέλος;

«Χωρίς να ξέρω τι πρόκειται να συμβεί, πρέπει η Ελενα να βρει τον πραγματικό της γιο».


Η πλοκή είναι γρήγορη και αντικειμενικά υπάρχει αγωνία. Νομίζω πως το τηλεοπτικό κοινό σπάνια απολαμβάνει παρόμοιες σειρές...

«Ισως τελικά αυτό να είναι και το στοιχείο που κάνει τη σειρά νούμερο ένα όπου και αν προβάλλεται καθώς όπως γνωρίζετε το σίριαλ βασίζεται σε ξένο φορμάτ. Είναι μια αστυνομική δράση με έντονα στοιχεία. Φυσικά οι δικοί μας σεναριογράφοι έχουν κάνει τη διασκευή τους πάνω στο πρότυπο κείμενο αλλά έχει ενδιαφέρον».


Εν τω μεταξύ -φαντάζομαι θα το έχετε μάθει- το κοινό έχει διχαστεί λίγο. Από τη μια κατηγορεί τον Ορέστη για το ψέμα του αλλά και από την άλλη του δίνει συγχαρητήρια που βρίσκει το κουράγιο και προχωράει την οικογένεια λίγο παρακάτω..

«Και για μένα η αλήθεια είναι πως ο ρόλος του Ορέστη είναι λίγο διχασμένος. Μοιάζει να είναι ο κακός αλλά είναι και λίγο ήρωας».

Δείτε ακόμη: Τηλεθέαση: Μάχη γιγάντων στο prime time! Σκληρό ροκ με τρία προγράμματα και νικητή το...


Είναι μυθοπλασία, οπότε όλα... μάλλον επιτρέπονται!

«Και στη ζωή όμως δεν είναι απόλυτα καθαρά τα πράγματα. Πάντα υπάρχει ένα κίνητρο να φερθεί κάποιος με έναν συγκεκριμένο τρόπο».


Σε λίγους μήνες τελειώνει η σειρά. Θετικό ή αρνητικό αυτό;

«Για μένα είναι θετικό, κυρίως για την ίδια τη δουλειά καθώς δεν θα καταντήσει “σούπα”! Εχει συγκεκριμένη δομή, αρχή, μέση και τέλος. Ωστόσο, τα γυρίσματα είναι απαιτητικά - λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και θέλω να επιστρέψω... Συζητάω και κάτι για το θέατρο γιατί είναι αδύνατον αυτή την περίοδο να το συνδυάσω. Κατά τα άλλα δεν μπορώ να πω και ότι χαίρομαι μιας και την έχω αγαπήσει αυτή τη δουλειά».


Εχει τύχει αλήθεια να δείτε τη σειρά με τους δυο σας γιους;

«Είδαμε το πρώτο επεισόδιο και στενοχωρέθηκαν πολύ. Ταυτίζουν έναν ρόλο απόλυτα με τη μαμά τους και λυπούνται. Σφίχτηκαν πολύ στο πρώτο επεισόδιο».


Σας προβληματίζει το γεγονός πως αρκετές σειρές βασίζονται σε ξένα φορμάτ;

«Σίγουρα έχουμε καλούς σεναριογράφους αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει! Οι παραγωγοί δεν εμπιστεύονται τα πρωτότυπα ελληνικά σενάρια; Τα εμπιστεύονται αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω μπάτζετ; Δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Πάντως στο θέμα του ελληνικού σεναρίου κάπου σκοντάφτουμε».


«Η επιστροφή» σηματοδοτεί κατά κάποιο τρόπο και την επιστροφή της οικογένειας στην τηλεόραση;

«Κατά το ήμισυ. Ηταν τελείως τυχαίο να βρεθούμε και οι δύο στο ίδιο κανάλι και μάλιστα back to back! Χαιρόμαστε και για τους εαυτούς μας αλλά και για το ταίρι μας. Είναι ευτυχής συγκυρία».


Παρ’ όλα αυτά, να τα λέμε και... αυτά, ο κύριος Μουρατίδης σάς έριξε λίγο. Είναι στο Φτασμένο, μαγειρεύει και εσείς δεν ξέρετε ποιο είναι το παιδί σας!

«Αυτό! Τρώνε, μαγειρεύουν κι εμείς τραβάμε τα μαλλιά μας (γέλια). Καταρχάς ζηλεύω τον Φάνη γιατί δουλεύει με τον πολυαγαπημένο μου Γιάννη Μπέζο και τον Ανδρέα τον Μορφονιό που είμαστε και κουμπάροι».


Τι εύχεστε για το μέλλον;

«Αυτό που επιθυμώ για όλο τον κόσμο είναι να γυρίσει λίγο η κάνουλα και να δίνονται λίγα περισσότερα χρήματα, όχι στους ηθοποιούς αλλά στην παραγωγή για να γίνονται καλύτερες δουλειές. Και αν εμείς -εννοώ οι σειρές που παίζονται φέτος- είμαστε το έναυσμα για να ξεκινήσει κάτι τέτοιο, θα είναι ευτυχές... Να μην πηγαίνουμε πίσω είναι το θέμα! Γιατί στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις! Θα συνεχιστεί άραγε η κατάσταση ή θα πάμε πίσω και θα βλέπουμε μόνο εκπομπές αμφιβόλου προσβλητικού περιεχομένου;».


Εκπομπές να βλέπουμε... ριάλιτι να μη βλέπουμε!

«Το “Next top model” είναι εκπομπή... δεν είναι ριάλιτι».


Οποιοδήποτε project έχει διαγωνιστικό κομμάτι, και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα βλέπουμε τα υποψήφια μοντέλα μέσα σε ένα σπίτι, μάλλον ριάλιτι θεωρείται!

«Μάλλον... ναι».


Η τηλεόραση δεν έχει χώρο για όλα τα προϊόντα;

«Σίγουρα, απλά ορισμένα είναι προσβλητικά. Αλλο σε ένα πρόγραμμα να βλέπεις ανθρώπους να αγωνίζονται και άλλο να είναι προσβλητικό».


Προσβλητικό για τον τηλεθεατή ή για τους συμμετέχοντες;

«Προσβλητικό προς αυτόν που συμμετέχει και κατ’ επέκταση προς τον τηλεθεατή. Γιατί αν εσύ προσβάλλεις τη γυναίκα και την υποτιμάς βάζοντάς τη να κάνεις τη σέξι -κάποια στιγμή θα έπρεπε να επέμβει κάποιος σε σχέση με αυτό- προσβάλλεις και τον τηλεθεατή. Αν είχα κόρη θα είχα σοβαρό πρόβλημα. Πόσο πίσω πηγαίνουμε πια; Αντιμετωπίζουν τη γυναίκα σαν κρέας. Σαν σεξουαλικό αντικείμενο. Οι γυναίκες πέθαναν, πάσχισαν για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτό...».


Ευτυχώς πάντως, το κοινό δείχνει φέτος προτίμηση στη μυθοπλασία!

«Αυτό βλέπω και εγώ, πως ο κόσμος θέλει τη μυθοπλασία. Ισως και να την προτιμάει τελικά από τα ριάλιτι. Και αυτό με χαροποιεί, γιατί πραγματικά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν βλέπονται. Χαίρομαι για όλες τις νέες σειρές σε όλα τα κανάλια γιατί ξέρω τον κόπο που απαιτείται για να γίνει μια παραγωγή. Μακάρι να πάνε όλα καλά για να γυρίσει για τα καλά η μυθοπλασία αλλά με ένα επίπεδο. Αν σκεφτούμε πως ένα ολόκληρο κανάλι, που είναι νούμερο ένα στον κόσμο, το NetFlix, βασίζει το πρόγραμμά του στη μυθοπλασία, σημαίνει πως ο κόσμος αυτό θέλει!».

*Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου