Έλα στη θέση μου: Η Μαρίνα παρατάει για πάντα τον Βλάση - Χαμός στην σειρά του ALPHA

Εξελίξεις "φωτιά"

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έλα στη θέση μου: Η Μαρίνα παρατάει για πάντα τον Βλάση - Χαμός στην σειρά του ALPHA

Χαμός θα επικρατήσει στα νέα επεισόδια της σειράς του ALPHA, «Έλα στη θέση μου». Όπως θα δούμε η Μαρίνα παρατάει για πάντα τον Βλάση και φεύγει από κοντά του, αλλά και γενικά από τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, αφήνει το πεδίο ελεύθερο στον Βλάση για να δει τι θα κάνει στη σχέση του με τη Φαίη... και η Μυριέλλα Κουρεντή που την υποδύεται, μιλά για την ψυχολογία της ηρωίδας της και την εξέλιξη των σχέσεων της σειράς.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Υπέροχη η παράσταση «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» στην οποία πρωταγωνιστείτε και ακόμα πιο υπέροχη η σειρά που συμμετέχετε, το «Ελα στη θέση μου».

«Είναι όντως υπέροχες δουλειές και οι δυο, όμως επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι απρόβλεπτη, κρατάω μικρό καλάθι. Δηλαδή βλέποντας και κάνοντας. Εγώ πιστεύω πολύ σε αυτό που λένε “ο άνθρωπος κάνει όνειρα και ο Θεός γελάει”».

Είναι αλήθεια πως αυτή την παράσταση την είδατε όταν ήσασταν 10 χρονών;

«Οντως έτσι έγινε! Μου άρεσε πολύ ο ρόλος της Ελπίδας».

Οπότε όταν σας πρότεινε συνεργασία ο Σπύρος Πούλης;

«Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, από τα 18 μου. Η πρώτη μου εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν δίπλα του, όταν με είχε πάρει ο Βασίλης Θωμόπουλος για έναν μικρό ρόλο στο “Ενας μήνας και κάτι”, όταν ακόμα σπούδαζα. Τον αγαπώ και τον θαυμάζω σε ό,τι κάνει. Δουλέψαμε μαζί και πέρυσι στην “Ελεύθερη σχέση” στο Open, όπου και μου έκανε μια κρούση για το αν θα ήθελα να συνεργαστούμε. Η χαρά μου ήταν μεγάλη λοιπόν που μου πρότεινε τον ρόλο της Ελπίδας, είναι σαν να βιώνω ξανά μια παιδική μου ανάμνηση».

Λίγα λόγια για εκείνη;

«Κατά κάποιον τρόπο είναι ο μαέστρος της παράστασης, καθώς προσπαθεί να κουρδίσει τους ήρωες, έναν που δεν ακούει, ένα που δεν βλέπει και έναν που δεν μιλάει, ώστε να τους φέρει σε μια αρμονία και να πραγματοποιήσουν όνειρα και να κάνουν σχέδια. Ωστόσο, φέρει και συμβολικά το όνομά της. Ερχεται λοιπόν μια κοπέλα που κουβαλάει και εκείνη τον δικό της σταυρό. Είναι σημαντική για εμάς η στιγμή που επικοινωνούμε αυτό το έργο».

Δείτε ωστόσο και το πρόσωπο που μπαίνει στο Έλα στη Θέση μου για να φέρει τα πάνω κάτω

Ο κόσμος ταυτίζεται με την ηρωίδα;

«Εννοείται πως ταυτίζεται, γιατί οποιοσδήποτε από εμάς έχει αισθανθεί πως δεν τον βλέπουν, δεν τον ακούν ή δεν τον καταλαβαίνουν. Είναι τρομερός ο συμβολισμός των ρόλων, εκτός του ότι έχουμε τον Σπύρο Πούλη που ποτέ κανείς δεν ξέρει πώς θα φερθεί πάνω στη σκηνή. Αυτοσχεδιάζει συνέχεια και είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Λατρεύει και ζει για να κάνει τον συνομιλητή του να γελάει».

Και σε ό,τι αφορά τη Μαρίνα του «Ελα στη θέση μου»;

«Είμαστε σε μια διαδικασία συζητήσεων, καθώς θα έφευγα για την περιοδεία ενώ δεν γνωρίζαμε με τι ρυθμό θα συνεχίζονταν τα γυρίσματα. Μίλησα με τον Γιάννη Βασιλειάδη, τον σκηνοθέτη της σειράς που αγαπώ πολύ, ο οποίος με ήθελε και την επόμενη σεζόν και τελικά έκανα κάποια επεισόδια για την αρχή. Αν όλα πάνε καλά, θα επιστρέψω. Ομως, όπως είπα και προηγουμένως, όλα είναι απρόβλεπτα, προσπαθώ να είμαι ήρεμη».

Για αυτό το λόγο η Μαρία παρατάει τον Βλάση στην σειρά του ALPHA «Έλα στη θέση μου»

Τη Μαρίνα και τον Βλάση τους αφήσαμε σε μια περίεργη φάση.

«Η Μαρίνα για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, έφυγε».

Μα έκανε τόσα για εκείνη, είναι δυνατόν να είναι χώρια;

«Αυτό θα ήταν το όνειρο κάθε κοπέλας. Οχι όμως της Μαρίνας. Εκείνη έφυγε από τους γονείς της για να κάνει τη δική της αρχή. Για να πετύχει μόνη της. Δεν τη βοηθάει, λοιπόν, ο Βλάσης να κυνηγήσει τα όνειρά της. Δεν είναι η κοπέλα που είχε όνειρο να βρει κάποιον για να κάνει οικογένεια».

Πάντως θα επιστρέψει κοντά του, έτσι δεν είναι;

«Το καλό είναι πως οι τηλεθεατές δεν έχουν συνδέσει τη Μαρίνα μόνο με τον Βλάση και αυτό είναι το ωραίο. Αρα, θα δείξει».

Βόμβα μεγατόνων στη σειρά! Η Φαίη και ο Βλάσης είναι έτοιμοι να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην πολυτάραχη σχέση τους, για το καλό του παιδιού τους. Δείτε εδώ το αποκλειστικό.

Δεν θα πρέπει όμως ταυτόχρονα να πάρει και ένα τέλος η διαμάχη Φαίης - Μαρίνας;

«Πιστεύω πως η Φαίη δύσκολα θα κατανοήσει πως ο Βλάσης μπορεί να θέλει μια άλλη γυναίκα εκτός από εκείνη. Γενικά και οι δυο γυναίκες, ως χαρακτήρες, έχουν πολλές δικαιολογίες. Μπορεί η Φαίη να είναι λίγο πιο σκοτεινή, παρ' όλα αυτά έχει τους λόγους της. Και η Μαρίνα κάπου μέσα της την καταλαβαίνει απόλυτα. Για αυτό και στο τελευταίο επεισόδιο είπε στον Βλάση, “θα σου το κάνω εγώ πιο εύκολο” και έφυγε, για να τον αφήσει να πάει κοντά της. Η Μαρίνα θα θυσίαζε τον έρωτά της για τον Βλάση για ένα παιδάκι».

Θα θέλατε να καταλήξει με τον Βλάση τελικά η Μαρίνα;

«Θα ήθελα πάνω από όλα να πατήσει στα πόδια της. Και έπειτα να δω το παιδί του Βλάση και της Φαίης να μεγαλώνει με τους πραγματικούς του γονείς. Θα είχε και ενδιαφέρον να δούμε την αλλαγή στη συμπεριφορά της Φαίης. Ολοι έχουν την ανάγκη να αλλάξουν, αρκεί να τους δοθεί το περιθώριο».

Έλα στη Θέση μου νέα σεζόν

Δεν μετράει όμως και ο έρωτας;

«Για μένα ο έρωτας είναι κάτι παροδικό. Αλλα πράγματα μένουν σε μια σχέση. Καλύτερα η Μαρίνα να βρει κάποιον που δεν θα είναι διχασμένος».

Ωστόσο έχει έρθει πολύ κοντά με τον Θοδωρή, έχει δημιουργηθεί μια στοργική αγάπη!

«Εχω συγκινηθεί πολύ που το κοινό έχει εστιάσει στη σχέση της Μαρίνας και του Θοδωρή. Δεν είναι επιφανειακοί οι τηλεθεατές, δεν εστιάζουν μόνο στις ερωτικές σχέσεις. Εχω πάρει περισσότερα μηνύματα για τη σχέση της ηρωίδας μου με τον Θοδωρή παρά για τη σχέση της με τον Βλάση. Αυτοί οι δυο είναι πολύ δεμένοι».