8 Λέξεις: Η Βικτώρια λέει «όχι» στην πρόταση γάμου του Μιχαήλ

«Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να προχωρήσουμε σε γάμο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
8 Λέξεις: Η Βικτώρια λέει «όχι» στην πρόταση γάμου του Μιχαήλ

Στις 8 Λέξεις, ο Mιχαήλ, παρότι έχει να αντιμετωπίσει πολλά θέματα με τον Οδυσσέα, αλλά και με την Κατερίνα που κινδυνεύει, προσπαθεί να ξαναφτιάξει μια κανονική οικογένεια, καθώς με τη Βικτώρια ο έρωτάς τους όλο και μεγαλώνει και δένονται πιο πολύ. Ετσι αποφασίζει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και της κάνει πρόταση γάμου. Ομως, η απάντησή της δεν είναι αυτή που ίσως θα περίμενε.

Ο Μιχαήλ ανησυχεί με τη στοχοποίηση της Κατερίνας από το κύκλωμα, αλλά ο Εκτορας τον διαβεβαιώνει πως είναι ασφαλής και προστατευμένη από την αστυνομία.

Λίγο αργότερα ο Εκτορας ενημερώνει ξανά τον Μιχαήλ για τις τελευταίες εξελίξεις, που πλέον είναι ξεκάθαρα δυσάρεστες για την Κατερίνα και οι δυο τους ανησυχούν πάρα πολύ για τη ζωή της. Αμέσως ο Μιχαήλ ενημερώνει τον Μιλτιάδη για την κατάσταση κι αυτός παίρνει την Κατερίνα και γυρίζουν άρον-άρον στην Αθήνα.

Δείτε ωστόσο και τι θα συμβεί στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας. Ένα βήμα πριν το χωρισμό, Ιφιγένεια και Σπύρος.

Για αυτό το λόγο λέει όχι η Βικτώρια στην πρόταση γάμου του Μιχαήλ στις 8 Λέξεις

8 Λέξεις Βικτώρια Μιχαήλ

Ωστόσο, μετά την τελευταία κουβέντα που είχε ο Μιχαήλ με τη Βικτώρια, αλλά και μετά τη στάση της απέναντι στον μικρό Αγγελο, αποφασίζει ότι αυτή η γυναίκα είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στη ζωή του. Αυτό που θέλει τώρα και για τον ίδιο αλλά και για το παιδί του είναι μια κανονική οικογένεια και με την τυπική έννοια του όρου.

Ετσι, χωρίς πολλά-πολλά, ο Μιχαήλ κάνει πρόταση γάμου στη Βικτώρια: «Ξέρεις πόσο σ’ αγαπώ. Ζούμε μαζί σαν να είμαστε παντρεμένοι. Εχεις σταθεί στον γιο μου σαν πραγματική μάνα. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε μια οικογένεια;», της προτείνει. Η Βικτώρια τον κοιτάζει περίεργα και χωρίς κανέναν ενθουσιασμό: «Δεν καταλαβαίνω; Τι είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά;», τον ρωτάει και ο Μιχαήλ της το κάνει πιο ξεκάθαρο: «Βικτώρια, θέλεις να παντρευτούμε; της λέει και κρέμεται από τα χείλη της.

Η απάντησή της όμως θα τον εκπλήξει, αφού δεν είναι αυτή που περίμενε: «Μιχαήλ, δεν είμαστε καλά έτσι; Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να προχωρήσουμε σε γάμο. Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένη όπως είμαστε και δεν θα ήθελα να κάνουμε κάτι που μπορεί μετά να το μετανιώσουμε». Ο Μιχαήλ τα χάνει και πραγματικά θυμώνει με τον τρόπο που σκέφτεται η Βικτώρια.

Το αίσθημα της ζήλιας που είχε και που έκανε μεγάλη προσπάθεια να αφήσει πίσω του, φαίνεται να επανέρχεται και αυτό ίσως αποδειχτεί ολέθριο για τη σχέση τους.

Από την άλλη, ο Οδυσσέας και η Έρση θα ζήσουν τραγικές στιγμές, καθώς η ζωή του ενός παιδιού τους, κρέμεται από μια κλωστή.

Συλλαμβάνουν το κύκλωμα των δολοφόνων

Ο Μιχαήλ ενημερώνει τον Μιλτιάδη για την κατάσταση: «Προσέξτε, έχουν στείλει δολοφόνο να σκοτώσει την Κατερίνα στην Κέρκυρα. Εκεί που είστε κινδυνεύετε, γυρίστε αμέσως πίσω», του λέει. Ετσι ο Μιλτιάδης παίρνει την Κατερίνα και επιστρέφουν βιαστικά στην Αθήνα.

Στο μεταξύ ο Βάσιλας δίνει εντολή στον Αντώνη και του λέει: «Δεν ξέρω τι θα κάνεις, κόψε τον λαιμό σου, η Κατερίνα Μαρόγλου πρέπει να έχει βγει από τη μέση μέχρι αύριο το πολύ».

8 Λέξεις Κατερίνα

Ο Μιλτιάδης, μη μπορώντας να εξηγήσει στην Κατερίνα στις σπασμωδικές κινήσεις του, αναγκάζεται να της πει την αλήθεια: «Κατερίνα, έχεις καταλάβει ότι κινδυνεύεις; Η εγκληματική οργάνωση έχει αποφασίσει να σε δολοφονήσει άμεσα», της αποκαλύπτει, όντας και ο ίδιος σε πανικό.

Η Κατερίνα τρομάζει και πλέον ξέρει ότι η απόφασή της να πλησιάσει τη Βίκυ στη φυλακή έχει δυσάρεστες συνέπειες: «Δεν έπρεπε να μπλεχτώ. Δεν το φανταζόμουν ότι θα έφταναν μέχρι εδώ. Νόμιζα ότι γι’ αυτούς δεν είχε πια σημασία», παραδέχεται. Στο μεταξύ, ο αστυνόμος Βρανάς οργανώνει μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, προκειμένου να συλλάβει όσα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μπορεί.

Η επιχείρηση προχωράει και τελικά ο Βρανάς, συντονισμένα και μαζικά, συλλαμβάνει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με μια επιχείρηση που κόβει την ανάσα!