MasterChef 5 - highlights 16/2: Ο νικητής της δοκιμασίας και ο παίκτης που αποχώρησε

Όσα είδαμε χθες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5 - highlights 16/2: Ο νικητής της δοκιμασίας και ο παίκτης που αποχώρησε

Στο χθεσινό 16/2 επεισόδιο του MasterChef 5, είδαμε την πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι, ενώ αναδείχθηκε και ο διαγωνιζόμενος με το καλύτερο πιάτο.

Αυτά είναι τα highlights του MasterChef

Νικητής του τεστ δημιουργικότητας ο Νίκος

Το πρώτο τεστ δημιουργικότητας στο MasterChef ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή τον Νίκο Σκορδάκη, ο οποίος κέρδισε μαζί με το έπαθλο μεγάλα προνόμια, τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου.

Το τεστ αυτό, που ξεκινούσε το διαγωνισμό, είχε επιπλέον κίνητρο για τους υποψήφιους μάγειρες, οι οποίοι εκτός της χρυσής κάρτας ασυλίας θα απολάμβαναν και ακόμη ένα πλεονέκτημα, που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την πορεία του διαγωνισμού.

Το πλεονέκτημα αυτό θα ανακοινωθεί στην πρώτη ομαδική δοκιμασία, με τον Νίκο να είναι ο νικητής έναντι του Παύλου, ο οποίος έχασε το έπαθλο για μια σαντιγύ, όπως του είπαν χαρακτηριστικά.

Σημειώνουμε πως σε λίγο καιρό πρόκειται να αλλάξουν για ακόμα μία φορά οι μέρες προβολής του MasterChef. Δείτε εδώ ποιες μέρες της εβδομάδας θα παίζει.

Νίκος: «Κάποιοι δεν μου έλεγαν ούτε καλημέρα και ήρθαν να γίνουν φίλοι μου όταν πήρα την κάρτα»

Στο επεισόδιο του MasterChef, ο Νίκος Σκορδάκης ήταν αυτός που κέρδισε την κάρτα ασυλίας μαζί με το τεστ δημιουργικότητας και αποκάλυψε πως κάποια άτομα μέσα στο σπίτι δεν του έλεγαν ούτε καλημέρα αλλά αποφάσισαν να τον προσεγγίσουν μόλις κέρδισε την κάρτα.

Ο διαγωνιζόμενος που εντυπωσίασε με τις μαγειρικές του ικανότητες και πήρε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, ρωτήθηκε από τους κριτές αν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει την κάρτα ασυλίας. Εκείνος απάντησε αρνητικά ωστόσο είπε στους κριτές πως τον προσέγγισαν κάποιοι.

Masterchef Νίκος Σκορδάκης

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως αποκαλύφθηκαν πολλοί χαρακτήρες μέσα στο σπίτι μετά από αυτή τη νίκη του και πως θέλει να κρατήσει την κάρτα προκειμένου να ρισκάρει στη συνέχεια του διαγωνισμού.

Μιλώντας στη συνέχεια στις κάμερες, ο Νίκος φάνηκε να είναι σίγουρος για την επιλογή αλλά και για τους συμπαίκτες του οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν ο ευνοημένος από το τεστ δημιουργικότητας.

4 οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Γνωστοί έγιναν οι πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση στο MasterChef, διαγωνιζόμενοι για το ποιος θα είναι ο πρώτος, που θα φύγει από το σπίτι, με τους κριτές να στέλνουν στη δύσκολη τέσσερις παίκτες, αντί για τρεις που είναι το σύνηθες.

Το τεστ δημιουργικότητας έβγαλε κάποια πολύ καλά πιάτα, με τον Νίκο Σκορδάκη να καταφέρνει να νικήσει στις λεπτομέρειες και να πάρει την κάρτα ασυλίας, αλλά και αρκετά άσχημα, με τέσσερις παίκτες ειδικά να τα έχουν κάνει… να μην τρώγονται.

«Είναι για αυτόφωρο», ήταν μια χαρακτηριστική ατάκα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου για πιάτο παίκτριας. Οι τέσσερις, λοιπόν, που διεκδικούν την παραμονή τους είναι η Κωνσταντίνα, η Χριστίνα, ο Πάνος και ο Σερόπ, με τον Νίκο παράλληλα να μην κάνει χρήση της κάρτας.

Αποχώρησε ο Σερόπ Τσαμουσσιάν

Ο Σερόπ Τσαμουσσιάν ήταν ο πρώτος παίκτης που είδε τον δρόμο της εξόδου στον νέο κύκλο του MasterChef, καθώς η προσπάθειά του, απογοήτευσε τους κριτές και κάπως έτσι, αποχώρησε από τον διαγωνισμό.

Σερόπ, Πάνος, Κωνσταντίνα και Χριστίνα, οι παίκτες δηλαδή που είχαν τα χειρότερα πιάτα στο τεστ δημιουργικότητας, έπρεπε να φτιάξουν όσο πιο κοντά γίνεται στο πρωτότυπο ένα φιλέτο με πολέντα μανιταριών, πουρέ εσαλότ, σπότους μουστάρδας, τουρσί μαζί με σάλτσα καφέ.

Masterchef Σερόπ Τσαμουσιάν

Οι τέσσερίς τους έδωσαν μία πολύ δυνατή μαγειρική μάχη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στον διαγωνισμό μαγειρικής. Η Κωνσταντίνα κι η Χριστίνα με λιγότερα λάθη συνέχισαν κανονικά στο μαγειρικό ριάλιτι.

Τόσο ο Σερόπ όσο και ο Πάνος είχαν πολλά λάθη στο πιάτο τους γεγονός που έμελλε να κοστίσει έναν από τους δύο. Αυτός ήταν ο Σερόπ ο οποίος είναι ο πρώτος παίκτης που αποχωρεί από τον φετινό κύκλο του MasterChef.