MasterChef 5 - highlights 2/4: Το καρφί της Λίας, ο εκνευρισμένος Κοντιζάς και η μάχη των δυο αρχηγών

Όσα είδαμε χθες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5 - highlights 2/4: Το καρφί της Λίας, ο εκνευρισμένος Κοντιζάς και η μάχη των δυο αρχηγών

Στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef 5, είδαμε ένα απίστευτο "καρφί" από την Λία, τον Κοντιζά να εκνευρίζεται και την μάχη των δυο αρχηγών.

Αυτά είναι τα highlights του MasterChef 5

Λία: Έριξε νέα «καρφιά» για τη Μαρίνα - «Αναρωτιέμαι τι έλειπε από την ομάδα και είχαμε καλό κλίμα»

Ένα «καρφί» της Λίας ήταν αρκετό για να κάνει το επεισόδιο του να ξεκινήσει με εκρηκτικό τρόπο. Συγκεκριμένα, η διαγωνιζόμενη αναφέρθηκε στο κλίμα της Κόκκινης ομάδας μετά από την αποχώρηση της Μαρίνας.

Οι τρεις κριτές ξεκίνησαν να ρωτάνε τους Κόκκινους για τις συνθήκες που επικράτησαν στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της μαγειρικής. Η Ανούς, η οποία μετά την ανακατανομή των ομάδων επέστρεψε στην κόκκινη ομάδα, είπε πως συγκριτικά με την πρώτη ομαδική, η συνεννόηση σε αυτή ήταν σκάλες ανώτερη.

Η ατάκα αυτή της Ανούς έκανε τη Λία να θυμηθεί τη Μαρίνα, την οποία βέβαια έχει μελετήσει ξανά μετά την αποχώρησή της, και να πει πως κάτι έλειπε από την ομάδα και γι' αυτό το λόγο υπήρχε θετική ενέργεια.

Ο Κοντιζάς έβαλε στη «θέση» του τον Στέφανο - «Πριν σηκώσεις το χέρι να ακούς»

Φανερά εκνευρισμένος με τον Στέφανο ήταν o Σωτήρης Κοντιζάς ο οποίος κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της ομαδικής δοκιμασίας επέπληξε τον διαγωνιζόμενο και του ζήτησε να ακούει όσα λένε οι κριτές.

Λίγο μετά το «καρφί» που πέταξε η Λία για τη Μαρίνα, οι κριτές προσπάθησαν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη στην παρασκευή του σούσι.

«Έχεις την τάση να σηκώνεις το χέρι να μιλήσεις πριν ακούσεις τι έχει να πει ο άλλος. Και με εμάς και με τους συμπαίκτες σου. Το θέμα δεν είναι μας πεις εσύ τι πήγε λάθος αλλά να ακούσεις από εμάς ποιο είναι το λάθος και να το διορθώσεις. Με αγάπη σου το λέω», είπε ο κριτής.

Ήρθαν ισοπαλία οι δύο ομάδες - Θα διαγωνιστούν μεταξύ τους οι δύο αρχηγοί

Η απόλυτη ανατροπή έγινε, καθώς μετά την ανακοίνωση των τελικών βαθμολογιών από την ομαδική δοκιμασία, ήρθαν ισοπαλία και οι δύο αρχηγοί αναγκάζονται να διαγωνιστούν μεταξύ τους για την ασυλία.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο πιάτο, στο οποίο οι Κόκκινοι χρειάζονται 32 βαθμούς για να νικήσουν. Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης αποκάλυψε την βαθμολογία, αυτή ήταν στους 31 βαθμούς και έτσι το σκορ ήρθε στο 151-151.

Οι παίκτες σάστισαν καθώς δεν γνώριζαν τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση και έτσι οι κριτές τους εξήγησαν πως θα πρέπει να επιλέξουν ένα μέλος από την ομάδα τους για να κάνει μία δοκιμασία follow the chef μαζί με τον Σωτήρη Κοντιζά.

Και οι δύο αρχηγοί αποφάσισαν να βάλουν τους εαυτούς τους στη δοκιμασία. Αυτός που θα έχανε, θα έβαζε την ομάδα του σε διαδικασία ψηφοφορίας.

Ο Τζιοβάνι κέρδισε την ασυλία για την ομάδα του

Μετά το ανατρεπτικό αποτέλεσμα της ομαδικής δοκιμασίας, ο Τζιοβάνι και ο Ιωάννης μονομάχησαν σε ένα Follow the Chef και νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος, δίνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την ασυλία στους Μπλε.

Οι δύο διαγωνιζόμενοι ακολούθησαν τις εντολές του Σωτήρη Κοντιζά προκειμένου να φτιάξουν τρία πιάτα με χειροποίητα noodles.

Η δοκιμασία ήταν εξαιρετικά απαιτητική και η αλήθεια είναι πως ο Τζιοβάνι κατάφερε να νικήσει στα «σημεία» τον Ιωάννη.