MasterChef 5- highlights 26/4: Το καρφί του Ιωάννη στην Μαρίνα και η αποχώρηση με κλάματα

Όσα είδαμε χθες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5- highlights 26/4: Το καρφί του Ιωάννη στην Μαρίνα και η αποχώρηση με κλάματα

Στο χθεσινό 26/4 επεισόδιο του MasterChef 5, είδαμε απίστευτα καρφιά στην δοκιμασία, ειδικά από τον Ιωάννη στην Μαρίνα, μια δύσκολη μαγειρική μάχη, αλλά και μια αποχώρηση.

Αναλυτικά τα 26/4 highlights του MasterChef 5

«Έχει καταστρέψει πόσο κόσμο… Πόσο ψέμα, πόση αηδία»

Ο Παύλος και η Λία έδιναν τον δικό τους μαγειρικό αγώνα με τον εξώστη να διαλέγει πλευρές. Σχεδόν οι περισσότεροι ήταν πάνω από τον Παύλο, ενώ η Μαρίνα προσπαθούσε να βοηθήσει την Λία, κάτι που δεν είδε με καλό μάτι, ο Ιωάννης Αυλωνίτης.

«Δεν θέλει να τη βοηθήσει, δεν γουστάρει να τη βοηθήσει. Γιατί εντάξει… όλοι ξέρουμε πόσο καλή είναι η Μαρίνα στο ψέμα. Αυτός ο άνθρωπος έχει μπει στο MasterChef και έχει καταστρέψει πόσο κόσμο, έχει σπείρει πόση διχόνοια, πόσο ψέμα, πόση αηδία. Δεν τη μυρίζεσαι βρε Λία ότι θέλει τίποτα από σένα πέρα από το κακό σου;» είπε ο Γιάννης κατά της Μαρίνας.

Λία και Παύλος οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Οι παίκτες της Μπλε ομάδας που έχασε στην προηγούμενη ομαδική δοκιμασία, ψήφισαν μεταξύ τους και ανέδειξαν τη Λία Μακροστέργιου ως τη δεύτερη υποψήφια προς αποχώρηση, η οποία θα μαγειρέψει μαζί με τον Παύλο που αναδείχθηκε στην προηγούμενη δοκιμασία.

H Λία στεναχωρήθηκε πολύ με το αποτέλεσμα και μάλιστα δεν δίστασε να κάνει και τη δική της κριτική μιλώντας αργότερα στην κάμερα.

«Ο εξώστης είναι κάπως σήμερα τον βλέπεις… Είναι εκεί δυο-τρία κοράκια εκεί τα βλέπεις το ένα δίπλα στο άλλο! Ο Αλέξανδρος ντεμί, κάπου εκεί στη μέση… Ο Σκορδάκης είναι "δεν ξέρω κατά που να κάνω". Η Μαργαρίτα "τι κάνω εδώ με όλους αυτούς;". Πιστεύω προτιμούσε να είναι κάτω να ψηφίζει», είπε αρχικά η Λία και συνέχισε:

«Εδώ πέρα αυτό που έχω καταλάβει είναι ένας μικρόκοσμος αυτό το σπίτι, αυτό το παιχνίδι. Όπως συμβαίνει έξω στη ζωή, όπου όλα είναι μπούμερανγκ, όλα επιστρέφονται έτσι συμβαίνει κι εδώ, το έχουμε δει... όταν σκάβεις έναν λάκκο θα πέσεις πρώτος μέσα!».

Ο Παύλος ψήφισε τον φίλο του, Παναγιώτη, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυά του και να λυγίσει… Τελικά με τρεις ψήφους, ο Παύλος ήταν εκείνος που έπρεπε να μονομαχήσει μαγειρικά με την Λία Μακροστέργιου.

Αποχώρησε η Λία

Σε μία πολύ δύσκολη μαγειρική δοκιμασία μπήκαν ο Παύλος και η Λία, οι δύο παίκτες που βγήκαν υποψήφιοι προς αποχώρηση μετά την ήττα της Μπλε ομάδας στην ομαδική δοκιμασία.

Η Λία κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας ενοχλήθηκε πολύ από τον Διονύση και τη στάση που είχε στον εξώστη.

«Υπήρχε μία τυπική σχέση από την στιγμή που πήρε το 60λεπτο βρίζει μέσα στο σπίτι, ευτυχώς έχω πολύ υπομονή. Δεν μου έχει ξανά συμβεί ποτέ να θέλω να μιλήσω τόσο άσχημα, όσο μου έρχεται αυτή τη στιγμή. Δεν έχει πει καλή κουβέντα για κανέναν, ούτε για την Ανούς.

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τα ανεκδιήγητα νεύρα του. Δεν αντέχω άλλο αυτή την κακία. Κάνει μαγκιές στον Τζαμαλή που δε μιλάει. Γιατί δε τις κάνει στον Ιωάννη ή τον Στέφανο; Όλοι βάζουμε λόγια στο στόμα του Διονύση. Όλοι μας γιατί είμαστε τόσο κακοί! Εμένα κάθεται και με κράζει όταν πιστεύει ότι κοιμάμαι. Πίσω από την πλάτη μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λία.

Τελικά η προσπάθειά της δεν ήταν αρκετά καλή. Έτσι, αποφάσισε να μην παρουσιάσει πιάτο από το να παρουσιάσει μία ημιτελή προσπάθεια.