Άγριες Μέλισσες: Το τέλος του Δούκα έφτασε - Αντιμέτωπος με τα εγκλήματα του

Τον καταδίδουν Κωνσταντής και Πηνελόπη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Άγριες Μέλισσες: Το τέλος του Δούκα έφτασε - Αντιμέτωπος με τα εγκλήματα του

Λίγες μόλις εβδομάδες έχουν απομείνει για να δείτε το μεγάλο φινάλε του β΄ κύκλου της σειράς «Αγριες μέλισσες» και όπως ήδη γνωρίζετε, το τέλος θα περιστρέφεται γύρω από τον Δούκα Σεβαστό! Θα τιμωρηθεί; Θα πληρώσει για τα εγκλήματά του; Θα δικαστεί; Ολες οι απαντήσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο στο TiVi Σίριαλ.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 270 επεισόδια για να φτάσει ο Δούκας Σεβαστός να έρθει επιτέλους αντιμέτωπος με τα εγκλήματά του! Δεν ήταν λίγοι και οι τηλεθεατές που κάθε εβδομάδα (για να μην πούμε κάθε μέρα) δυσανασχετούσαν με το γεγονός ότι ο ισχυρός άντρας του Διαφανίου έβρισκε πάντα τρόπο να «γλιτώνει» από τις παράνομες πράξεις που έκανε! Ομως κανένα έγκλημα δεν μένει ατιμώρητο και έφτασε πια η ώρα ο Δούκας Σεβαστός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και την τιμωρία που του αρμόζει.

Δικαίωση για τον φόνο του Γιάννου στις Άγριες Μέλισσες

Οπως πρώτοι σας είχαμε αποκαλύψει, ο Μιλτιάδης έχοντας πια και πάλι τα χωράφια που του αναλογούσαν και που στερήθηκε τόσα χρόνια, πλέον μία σκέψη έχει στο μυαλό του: να αποτελειώσει τον Δούκα! Του στήνει, λοιπόν, συνέχεια εμπόδια και αφού τον έκανε ρεζίλι στη δεξίωση με αφορμή τα επικείμενα εγκαίνια του εργοστασίου, στη συνέχεια προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του για να εκδικηθεί τον αδελφό του.

Μόνο που δεν υπολογίζει την οργή του Δούκα, που μαζί με τον Μελέτη στήνουν παγίδα με σκοπό να τον βγάλουν μια και καλή από τις ζωές τους, εκμεταλλευόμενοι την ψυχική του κατάσταση. Ο Κωνσταντής αρνείται να συμμετάσχει σε αυτό και για πρώτη φορά έρχεται σε κόντρα με τον ξάδελφό του.

Ο Μελέτης, πιστό σκυλί στον Δούκα, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο και έτσι στο καφενείο πάει κρυφά στον Μιλτιάδη και του λέει στο αυτί του: «Ο γιος σου πριν τον σκοτώσω τα έκανε πάνω του από τον φόβο του». Ο Μιλτιάδης ορμάει πάνω του και προσπαθεί να τον πνίξει. Ενώ οι αγρότες εξαπατούν τον Δούκα για να τον καταστρέψουν.

Άγριες Μέλισσες Γιάννος

Ολοι τρέχουν να τους χωρίσουν και η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο! Αυτή η επίθεση θα οδηγήσει ξανά τον Μιλτιάδη στο ψυχιατρείο! Ο Κωνσταντής συνεχίζει να διαφωνεί με όσα κάνει ο Δούκα: «Είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και εσύ αντί να τον αφήσεις ήσυχο πήγατε και τον κάνατε χειρότερα! Κι αν αποκαλύψει τι του είπε ο Μελέτης;», αναρωτιέται, αλλά ο πατέρας του τού απαντάει: «Δεν θα πιστέψουν έναν τρελό».

«Ομως θα πιστέψουν έναν λογικό», του λέει ο Κωνσταντής και φεύγει! Ο ίδιος δείχνει να έχει αλλάξει στάση απέναντι στον θείο του και ιδιαίτερα αφότου έμαθε πως ο Γιάννος δεν σκότωσε τον Σέργιο, αλλά οι αδελφές Σταμίρη!

Εκτοτε οι τύψεις που νιώθει είναι μεγάλες και πράγματι όταν βλέπει την κατάσταση να ξεφεύγει και ο πατέρας του να συνεχίζει να τιμωρεί τον ψυχικά άρρωστο Μιλτιάδη, τότε παίρνει την απόφαση να αποκαλύψει πως ο Μελέτης ήταν εκείνος που έπνιξε τον Γιάννο μετά από εντολή του Δούκα!

Παράλληλα με τον Γιάννο, δικαίωση θα βρει και ο άτυχος βοσκός που εκείνο το βράδυ είχε δει καρέ-καρέ όλη τη δολοφονία και που την είχε αποκαλύψει στον Θωμά Κυπραίο, προτού βρεθεί κι εκείνος δολοφονημένος από τον Μελέτη.

Η Πηνελόπη ενάντια στον Δούκα

Ο Δούκας πάντα έλεγε στην κόρη του: «Παντρεύτηκες αυτόν που ήθελε να με κλείσει στη φυλακή», ενώ η ίδια γνώριζε από πρώτο χέρι τις παρανομίες του πατέρα της και για όλα όσα τον κατηγορούσαν! Πλέον έχει ανοίξει τα μάτια της και βλέπει πως η «αγία οικογένεια» που είχε πλάσει στο μυαλό της δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια βιτρίνα!

Παράλληλα, μετά τον χωρισμό του από την Πηνελόπη, ο Αλέξης ρίχνει όλο του βάρος στη δουλειά! Ετσι, συνεχίζει να μαζεύει στοιχεία για τον φόνο του Θέμελη και είναι σίγουρος πως οι Σεβαστοί κρύβονται πίσω από αυτό, αλλά δεν γνωρίζει «γιατί» να ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Ο εισαγγελέας με τον Ανδρεάδη και τον Σπανό προσπαθούν να στριμώξουν τον Δούκα αλλά ο Μεγαρίτης τους παρακολουθεί στενά και μαθαίνει τα σχέδιά τους έγκαιρα και φυσικά φροντίζει να τον πληροφορήσει! Παράλληλα ο Αχιλλέας ανακαλύπτει στο πρόσωπο του Αλέξη έναν παλιό εχθρό, καθώς ο πατέρας τού εισαγγελέα ήταν εκείνος που έκλεισε στη φυλακή τον αδελφό τού Μεγαρίτη!

Άγριες Μέλισσες Αλέξης θάνατος

Στο μεταξύ, η Πηνελόπη ανακαλύπτει την έρευνα που κάνει ο Αλέξης εναντίον του Δούκα και εκείνος ζητάει τη βοήθειά της. Εκείνη του αποκαλύπτει: «Το μόνο που γνωρίζω είναι πως ο Θέμελης είχε βιάσει τη θεία μου την Ανέτ και έτσι γεννήθηκε ο Μελέτης».

Αυτή η πληροφορία είναι αρκετή για τον Αλέξη ώστε να σιγουρευτεί πως ο Δούκας κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Θέμελη. Την ίδια ώρα, το μίσος του Αχιλλέα για τον Αλέξη και το αριστερό παρελθόν του μεγαλώνει και εκμεταλλευόμενος την κακή σχέση του εισαγγελέα με τον Μελέτη, βάζει τον τελευταίο να σκοτώσει τον Αλέξη!

Τα δυσάρεστα νέα κάνουν τον γύρο του χωριού και η Πηνελόπη θρηνεί τον πρώην σύζυγό της! Στο μυαλό της γυρνάει η τελευταία του έρευνα για τον Δούκα και συγκλονίζεται όταν υποψιάζεται πως ο πατέρας της κρύβεται πίσω από τον φόνο! Ετσι αποφασίζει και εκείνη με τη σειρά της να τιμωρήσει τον Δούκα και καταγγέλλει όλα όσα ξέρει!

Τιμωρία και για τον φόνο του Θέμελη

Μετά τις εξελίξεις με τον Μιλτιάδη και τον Μελέτη και τον εγκλεισμό του αδελφού της στο ψυχιατρείο, η Ανέτ ξέρει πως πίσω από αυτό κρύβεται ο Δούκας! Το γεγονός ότι όλοι πάντα τον καλύπτουν και εκείνος καταφέρνει να ξεφεύγει από τα εγκλήματά του, την οδηγούν σε μια απόφαση! Να χρησιμοποιήσει τα τελευταία της όπλα προκειμένου να σώσει τον άρρωστο Μιλτιάδη, αλλά και τον Μελέτη.

«Είμαι σίγουρη πως εσύ έβαλες τον Μελέτη να προκαλέσει τον Μιλτιάδη! Σκεφτόσουν μέρες τώρα πώς θα τον εκδικηθείς μετά τα γεγονότα στη δεξίωση! Και δεν φτάνει που πάτησες ξανά τον αδελφό μας κάτω, χρησιμοποίησες για άλλη μια φορά τον γιο μου, τον έκανες τσιράκι για να κάνει τη βρομοδουλειά σου», λέει θυμωμένη στον Δούκα!

«Ο Μιλτιάδης είναι ένας τρελός που ανήκει στο ψυχιατρείο! Δεν έπρεπε ποτέ να τον αφήσουν να βγει έξω», της απαντάει. Ομως η Ανέτ αυτή τη φορά δείχνει ένα πρόσωπο διαφορετικό από αυτό που την έχουμε συνηθίσει: «Ξέρουμε όλοι πώς έφτασε ο αδελφός μας σε αυτό το σημείο! Αν δεν κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτή την κατάσταση να ξέρεις πως θα πω τα πάντα για τον Θέμελη και ας τιμωρηθώ κι εγώ μαζί! Δεν μου αφήνεις άλλο περιθώριο! Είναι η μόνη λύση να σώσω τον αδελφό μας, αλλά και τον γιο μου από τη μανία σου», του ξεκαθαρίζει και φεύγει.

Άγριες Μέλισσες Γιάννος

Ο Δούκας ζορίζεται από τα λόγια της, αλλά συνεχίζει να ύπουλα σχέδιά του! Από την άλλη η Ανέτ βασανίζεται ολοένα και περισσότερο από τις τύψεις της και μετά τη δολοφονία και του Αλέξη, που υποπτεύεται τον γιο και τον αδελφό της, παίρνει τη δύναμη και πάει να καταγγείλει τον Δούκα για τον φόνο του Θέμελη! Μένει τελικά η Λενιώ έγκυος; Έχουμε αποκλειστικό.

Ο Βόσκαρης ρίχνει τη χαριστική βολή

Η επίσκεψη της μοναχής Ευσεβίας, θείας του Βόσκαρη (αδελφή του πατέρα του) στη φυλακή για να δει τον ανιψιό της, θα είναι καθοριστική για την τιμωρία του Δούκα! «Πάντα να ψάχνεις τη ρίζα του κακού. Ο άντρας σου έβλεπε τις γυναίκες σαν εχθρό, επειδή έτσι έβλεπε τη μάνα του.

Πριν κρίνουμε οποιονδήποτε, να κοιτάμε πιο βαθιά. Τον στήριξες, του πρόσφερες ζεστασιά, αγάπη, αλλά δεν τον άλλαξες. Κλείσε αυτό το κεφάλαιο ξέροντας πως έκανες το σωστό στο τέλος», ήταν τα λόγια της μοναχής στη Σοφούλα όταν τη συνάντησε στο μοναστήρι και μέσα στα λόγια αυτά κρύβεται όλη η αλήθεια!

Ο Βόσκαρης μεγάλωσε ξέροντας πως η μητέρα του σκότωσε τον πατέρα του και εκείνη τον γέννησε στη φυλακή και στη συνέχεια τον πήγαν σε ορφανοτροφείο! Αυτό ο ίδιος δεν το έμαθε ποτέ! Παρόλο που η Ευσεβία είχε προσπαθήσει να πείσει τη μητέρα του, την Ελένη, να του πει την αλήθεια, εκείνη πάντα αρνιόταν με αποτέλεσμα ο Μάνος από εκδίκηση να σκοτώσει την ίδια τη μάνα του! Δείτε και τις εξελίξεις της νέας εβδομάδας.

Η μοναχή επισκέπτεται ξανά τον ανιψιό της στη φυλακή και αφού του λέει ποια είναι, στη συνέχεια του αποκαλύπτει όλη την πικρή αλήθεια! Οι τύψεις για τη δολοφονία της μητέρας του, αλλά και το μίσος του για τους Σεβαστούς τον τρελαίνουν και τότε αποφασίζει να ρίξει τη χαριστική βολή στον Δούκα, ο οποίος ήταν εκείνος που του γύρισε την πλάτη.

Ετσι καλεί τον δικηγόρο του και τον καταγγέλλει λέγοντας: «Ο Δούκας Σεβαστός ήταν εκείνος που έβαλε τον γιο του Σέργιο Σεβαστό να σκοτώσει τον Γιώργη Σταμίρη». Η αποκάλυψη αυτή πέφτει σαν βόμβα στο αρχοντικό των Σεβαστών, αλλά και στο σπίτι των Σταμίραινων, που μετά από χρόνια μαθαίνουν πώς πραγματικά πέθανε ο πατέρας του, ζητώντας φυσικά την παραδειγματική τιμωρία του Δούκα!