"Βόμβα" στις 8 Λέξεις: Η Ηλιάνα στο ψυχιατρείο - Ο πατέρας της καταρρέει

Και τα δυο του παιδιά... ψυχροί δολοφόνοι με ψυχολογικά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

H Hλιάνα για μια ακόμα φορά στις 8 Λέξεις, βιώνει την απόρριψη από τον Οδυσσέα και αυτό την κάνει να γυρίσει το μυαλό της στους παλιούς σκοτεινούς διαδρόμους. Η ψυχική της υγεία έχε διαταραχθεί όσο καμία άλλη φορά και ο Ακης, που παίρνει έστω και καθυστερημένα τα μηνύματα, αναγκάζεται να πάρει μια σοβαρή και επώδυνη απόφαση, να κλείσει στο ψυχιατρείο την ίδια του την κόρη.

Μόλις ο Ακης ενημερώνεται, φτάνει στην Κέρκυρα και εμφανίζεται απροειδοποίητα μπροστά στην Ηλιάνα. Αυτή τα χάνει αλλά ο Ακης, έξαλλος, την αναγκάζει να επιστρέψει στην Αθήνα: «Τώρα μάζεψέ τα και έλα μαζί μου. Τι σ’ έχει πιάσει, τρελάθηκες τελείως;», της λέει. Η Ηλιάνα αντιστέκεται: «Τι είναι αυτά που λες; Δεν έχω το δικαίωμα να έρθω στο σπίτι μου; Δεν πρόκειται να πάω πουθενά, δεν κάνω κανένα κακό», ισχυρίζεται, αλλά παρά τις διαμαρτυρίες της, ο Ακης την παίρνει σχεδόν με το ζόρι.

Την ίδια στιγμή ο Φρίξος επιμένει ότι η Ηλιάνα ήρθε στην Κέρκυρα έχοντας κάποιο ύπουλο σχέδιο στο μυαλό της: «Τυχαία δεν ήταν αυτή εδώ, να τριγυρίζει έξω από το σπίτι σου. Κάτι κακό ήθελε να κάνει και είναι επικίνδυνη, να μου το θυμηθείς», επισημαίνει στον Οδυσσέα, αλλά ο Οδυσσέας δεν τον πιστεύει: «Ελαμ ρε Φρίξο, με τις φαντασίες σου», του λέει.

Λίγο αργότερα ο Ακης, λόγω βλάβης του αυτοκινήτου του, αναγκάζεται να πάρει το αυτοκίνητο της Ηλιάνας, όπου παθαίνει σοκ, καθώς ανοίγοντας το πορτμπαγκάζ βρίσκει ένα όπλο - με το οποίο θα πυροβολήσει πρωταγωνιστή και θα σοκαριστείτε. Αυτή η ανακάλυψη θα προκαλέσει μεγάλη ανατροπή καθώς ο Ακης με οδυνηρό τρόπο θα καταλάβει ότι δεν γνωρίζει στ’ αλήθεια ποια είναι η κόρη του και νιώθει ότι χάνει τη γη κάτω από τα πόδια.

Ετσι, αποφασίζει να πιέσει την Ηλιάνα για να μάθει τι έχει μεσολαβήσει ανάμεσα σε εκείνη και τον Δημήτρη κι εκείνη αναγκάζεται να του αποκαλύψει όλη την αλήθεια: «Ο Δημήτρης ήταν πίσω από όλα όσα τράβηξα για να φτάσω στην κλινική. Πήγε να με τρελάνει και δεν σταμάτησε ούτε εκεί», του ομολογεί. Ο Ακης σοκάρεται; «Μου έπαιζαν θέατρο τα ίδια μου τα παιδιά όλο αυτόν τον καιρό. Με κορόιδευαν μπροστά στα μάτια μου και δεν πήρα χαμπάρι τίποτα», λέει και συγχρόνως προβληματίζεται από τη συμπεριφορά της Ηλιάνας, ενώ αισθάνεται ότι απέτυχε σαν πατέρας.

Αυτά μαθαίνει ο Άκης και βάζει την Ηλιάνα στο ψυχιατρείο στις 8 Λέξεις

8 Λέξεις Ηλιάνα tivi σίριαλ

Αποφασίζει να κάνει τη δική του έρευνα για το έχει συμβεί. Ο Ακης αρχίζει να ψάχνει πιο βαθιά την υπόθεση με την Ηλιάνα και ανακαλύπτει την εμπλοκή του Αλέκου. Και πάλι όμως δεν μπορεί να βγάλει άκρη με το τι ακριβώς είχε συμβεί στο παρελθόν ανάμεσα σε Αλέκο, Ηλιάνα και Δημήτρη. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει έχει πάντα δίπλα του την Αποστολία, αλλά και τον Μανούσο, ο οποίος του συμπαραστέκεται με συγκινητικό τρόπο, εκδηλώνοντας για μια ακόμα φορά την αγάπη και την αφοσίωσή του σ’ αυτόν. Επίσης, παντρεύεται πρωταγωνίστρια της σειράς.

Βήμα-βήμα ο Ακης αποκρυπτογραφεί τον αναγραμματισμό του Φρίξου και ανακαλύπτει κάτι που τον φοβίζει… Τώρα είναι σίγουρος ότι η κόρη του έχει κάνει φρικτά πράγματα και ετοιμάζεται να κάνει κι άλλα. Ετσι αναγκάζεται να πάρει μια μεγάλη απόφαση, με πόνο ψυχής. Μέσα του παλεύει, αλλά πρέπει να δράσει πριν είναι αργά και την πληρώσουν και πάλι αθώοι άνθρωποι. Ο Ακης έχοντας πλάι του την Αποστολία, κλείνει την Ηλιάνα σε ψυχιατρείο και καταρρέει!