Άγριες Μέλισσες: Η Μυρσίνη σώζει τον Δούκα από την αυτοκτονία

Οι τύψεις για τον θάνατο της Ανέτ και του Μιλτιάδη τον στοιχειώνουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άγριες Μέλισσες: Η Μυρσίνη σώζει τον Δούκα από την αυτοκτονία

Mπορεί το Διαφάνι να κάηκε. Μπορεί οι ζωές όλων να άλλαξαν. Μπορεί κάποιοι να άλλαξαν σελίδα, μπορεί ακόμα και να ξέχασαν ή να συγχώρεσαν. Ενας όμως δεν μπορεί να ξεχάσει, δεν μπορεί να ηρεμήσει, δεν μπορεί να συνεχίσει αμέριμνος να ζει την καλή ζωή του. Κι αυτός είναι ο Δούκας Σεβαστός, που για μια ακόμα φορά έγινε αιτία θανάτου στις Άγριες Μέλισσες.

Ο χαμός του Μιλτιάδη, αλλά περισσότερο η αυτοκτονία της αδελφής του της Ανέτ, που της είχε ιδιαίτερη αδυναμία, θα τον στιγματίσουν για πάντα... φτάνοντάς τον σε σημείο που δεν μπορούσε και ο ίδιος να φανταστεί. Τα τελευταία λόγια της Ανετ λίγο πριν ξεψυχήσει στην αγκαλιά του δεν φεύγουν από το μυαλό του: «Ισως αυτό να σε σταματήσει. Αλλιώς τίποτα. Αδελφέ μου», σκέφτεται και ξανασκέφτεται. Η ζωή του μια κόλαση.

Υπεύθυνος για τόσα δεινά. Την κατάρα που είχε από μικρός, να ζηλεύει, να μοχθεί τα ίδια του τα αδέλφια, να δολοπλοκεί και να εξοντώνει, πλέον δεν την αντέχει. Απόμεινε μόνος, χωρίς αδέλφια, χωρίς παιδιά, χωρίς καν το μοναδικό του εγγόνι. Αποδιωγμένος από τον τόπο του. Οι τύψεις δεν τον αφήνουν να σηκώσει κεφάλι, κλείνεται στον εαυτό του, βιώνει τον πόνο και τη μοναξιά του, χωρίς να έχει πλέον την δύναμη να κάνει το παραμικρό.

Η Μυρσίνη στο πλευρό του Δούκα στον 2ο κύκλο της σειράς Άγριες Μέλισσες

Για μια ακόμα φορά η Μυρσίνη θα αποδειχτεί ο στυλοβάτης του: «Τι θα κάνεις; Αυτοκτονείς σιγά-σιγά, δεν το καταλαβαίνεις;», θα του πει και θα του υποσχεθεί όπως και παλιά, όπως πάντα, ότι όλα θα φτιάξουν, ότι θα ξαναπάρει τα ηνία στο σπίτι του, στην οικογένειά του, στις επιχειρήσεις του. Οτι θα γίνει και πάλι ο κραταιός Δούκας Σεβαστός που όλοι θα τον σέβονται και όχι μόνο αυτό.

Άγριες Μέλισσες μέλλον Δούκα Μυρσίνης

Η Μυρσίνη θα του τονίζει ότι πλέον είναι ο μοναδικός Σεβαστός που έχει απομείνει και θα πρέπει να κρατηθεί ψηλά, όπως απαιτεί η ιστορία της οικογένειάς του και το βαρύ του όνομα. Τον Δούκα, παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει η γνώμη της Μυρσίνης τόσο, όσο η προοπτική να τα ξαναβρεί με τα παιδιά του. Την Πηνελόπη την έχασε, καθώς από το Παρίσι δεν έχει τη δυνατότητα για καμία επικοινωνία. Η γιοι του όμως είναι εκεί, δίπλα του και δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να τους δει έστω. Η κατάστασή του βαραίνει, αλλά και η Μυρσίνη δεν το βάζει κάτω, τον πιέζει καθημερινά και μάλιστα του δείχνει και τον δρόμο για να ξαναγίνει ο άρχοντας του θεσσαλικού κάμπου. Και ο δρόμος είναι μόνο ένας, να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, για να ανέβουν ξανά κοινωνικά.

Ο Δούκας διχάζεται, δεν είναι ακόμη σίγουρος για το εάν θέλει να γίνει μέρος όλης αυτής της ζοφερής κατάστασης. Ομως η Μυρσίνη επιμένει: «Δεν θα σε αφήσω να αυτοκτονήσεις, ούτε επαγγελματικά, ούτε κοινωνικά», θα του πει και θα αναλάβει δράση, έστω και παρασκηνιακά.