Χαμός στον Ήλιο - Η έκρηξη της Αλεξάνδρας και της Εύας εναντίον του Δημήτρη θα φέρει τα πάνω κάτω

Οι σημερινές 14/9 εξελίξεις της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χαμός στον Ήλιο - Η έκρηξη της Αλεξάνδρας και της Εύας εναντίον του Δημήτρη θα φέρει τα πάνω κάτω

Πρεμιέρα έκανε χθες η δεύτερη σεζόν του Ήλιου και σήμερα όπως είναι αναναμενόμενο οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η Αλεξάνδρα αποφασίζει να αναθέσει την έρευνα για τη δολοφονία του Φίλιππου στον Στέφανο, έναν νέο και πολλά υποσχόμενο ιδιωτικό ερευνητή.

Οι σημερινές (14/9) εξελίξεις του Ήλιου

Η Αλίκη δέχεται επίθεση από την Εύα για τον Δημήτρη και προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες. Η υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας ταράζει την τοπική κοινωνία, αφού όλα δείχνουν πως τα θύματα δολοφονήθηκαν από τον ίδιο τους το γιο, Ιάσωνα Ζερίδη, ο οποίος το έχει σκάσει και αναζητείται. Ο Δημήτρης και η Αθηνά προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση με τα λίγα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Η Δάφνη κρατάει στην αγκαλιά της για πρώτη φορά το μωρό της, ενώ η Ελένη προσπαθεί να συγχωρήσει τον εαυτό της για το κακό που προκάλεσε. Ο Αντώνης συγκρούεται έντονα με τον Νικήτα και του ζητάει να φύγει ξανά, καθώς ανησυχεί για τη Λήδα. Η κηδεία του Φίλιππου είναι δύσκολη για όλους, αλλά η έκρηξη της Αλεξάνδρας και της Εύας εναντίον του Δημήτρη θα προκαλέσει ντόμινο γεγονότων και αντιδράσεων.

Η μυστηριώδης γυναίκα πίσω από τη δολοφονία του Φίλιππου

Oι έρευνες για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη στυγερή δολοφονία του Φίλιππου αρχίζουν σε εντατικούς ρυθμούς στην σειρά Ήλιος. Οπως όλα δείχνουν, είναι γένους θηλυκού και ανήκει στο περιβάλλον του πατέρα του θύματος, του Μενέλαου.

Της Κωνσταντίνας Γαρνέλη

Ο Φίλιππος είναι νεκρός και το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Ολοι προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να συνειδητοποιήσουν τη φρικτή πραγματικότητα. Η Αλεξάνδρα σχεδόν χάνει τα λογικά της στο άκουσμα της είδησης. Ολοι πιστεύουν ότι ο άντρας ήταν θύμα της έκρηξης στο γαμήλιο πάρτι του Δημήτρη και της Αλίκης. Η νεκροψία όμως έρχεται να φανερώσει κάτι ακόμη πιο τρομαχτικό. Ο Λαϊνάς μαθαίνει σοκαρισμένος πως ο θάνατός του δεν ήταν δυστύχημα, αλλά δολοφονία.

Το ανακοινώνει στην Αλίκη: «Ο Φίλιππος δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη, αλλά από σφαίρα». Νέα ερωτήματα γεννιούνται. Ποιος τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ο Φίλιππος δεν είχε εχθρούς. Η Αλεξάνδρα είναι αποφασισμένη με κάθε κόστος να μάθει ποιος σκότωσε τον μοναχογιό της και προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ερευνητή, τον Στέφανο. Ο Δημήτρης βασανίζεται από τύψεις. «Ορκίζομαι να βρω τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Φίλιππου», υπόσχεται. Δείτε ωστόσο αναλυτικά τα νέα επεισόδια της σειράς πριν παιχτούν στην τηλεόραση.

Ήλιος αποκλειστικό

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Φίλιππου είναι εντατικές. Ολοι ζητούν απαντήσεις. Και ο Στέφανος όμως είναι άνθρωπος της δράσης και δεν χάνει χρόνο. Ο Δημήτρης βρίσκει ένα δυνατό στοιχείο που θα τον οδηγήσει στον ένοχο, όμως έρχεται αντιμέτωπος με τον Στέφανο. «Μπορείς να μην είσαι συνέχεια στο πόδια μου;», του λέει. «Ολοι κάνουμε τη δουλειά μας, αστυνόμε. Εσύ τη δική σου κι εγώ τη δική μου», του απαντάει εκείνος. Το εύρημα μπορεί να οδηγήσει στα ίχνη του δολοφόνου. Αυτοί θα είναι οι νέοι ρόλοι στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

Μία μυστηριώδης γυναίκα φαίνεται να είναι πίσω από τη δολοφονία του Φίλιππου και θέλουν να φτάσουν σε αυτή τόσο ο Δημήτρης όσο και ο Στέφανος με την Αλεξάνδρα. Η Αλεξάνδρα βέβαια δεν θα περιμένει τον νόμο για να αποδώσει δικαιοσύνη, καθώς το σχέδιό της είναι να πάρει εκδίκηση με τα ίδια της τα χέρια. Αλλωστε για εκείνη αυτό είναι πλέον αυτοσκοπός. Αυτή η μυστηριώδης γυναίκα στην οποία οδηγούν οι έρευνες έρχεται από το παρελθόν του Μενέλαου Βενεκίδη. Η Αλεξάνδρα την αναγνωρίζει. Είναι η Ελσα, η γυναίκα που αγάπησε τον Μενέλαο και αγαπήθηκε κι από αυτόν μέχρι το τέλος της ζωής του. Η Ελσα είναι όμορφη και δυναμική.

Πάντοτε αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί αντίπαλο δέος για την Αλεξάνδρα. Ολες οι ενδείξεις την καταδεικνύουν πως εκείνη είναι που κινούσε τα νήματα μετά τον θάνατο του Μενέλαου. Ετσι δεν θα αργήσει να γίνει στόχος για την Αλεξάνδρα, που την θεωρεί υπεύθυνη για τον χαμό του γιου της. Ομως και η Ελσα δεν είναι διατεθειμένη να την περιμένει με τα χέρια σταυρωμένα. Ξέρει να παίζει το παιχνίδι και βρόμικα αν χρειαστεί.