Γη της Ελιας: Σοκ! Ο Δημήτρης ζητά από την Άννα να κάνει έκτρωση

Οι σημερινές 5/10 εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γη της Ελιας: Σοκ! Ο Δημήτρης ζητά από την Άννα να κάνει έκτρωση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις της σειράς Γη της Ελιάς. Η Μυρτάλη συνεχίζει να ζει φυλακισμένη και ο τρόμος είναι μεγάλος, ενώ από την άλλη τραγικές στιγμές βιώνει και η Άννα, καθώς ο Δημήτρης της είπε πως θέλει να κάνει έκτρωση. Ποια νέα όμως πρόσωπα θα μπουν και θα φέρουν τα πάνω κάτω;

Οι σημερινές 5/10 εξελίξεις στη Γη της Ελιάς

Επεισόδια 36 + 37

Η Μυρτάλη δεν μπορεί να καταλάβει ποιος την έχει απαγάγει και γιατί. Η Μαρίνα ανησυχεί για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της κολλητής της, που δεν την πήρε καν τηλέφωνο να της ευχηθεί για τον γάμο της με τον Μάνο. Ο Πότης συνειδητοποιεί πως ο Δημήτρης γυροφέρνει την Αντιγόνη και σύντομα το κουτσομπολιό φτάνει στα αυτιά της Άννας, η οποία, προκειμένου να απομακρύνει την Αντιγόνη, της λέει ότι είναι έγκυος.

Η Μαργαρίτα εξομολογείται στον Λυκούργο πως ο άντρας της την παράτησε όταν ο Αλέξης ήταν επτά χρόνων. Παράλληλα, Χάιδω και Μαργαρίτα αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα και να γίνονται φίλες. Η Βασιλική κι ο Φίλιππος πέφτουν θύματα ληστείας. Ο Στέφανος, μετά από προτροπή του Στάθη, αποφασίζει να επικοινωνήσει με τη Μυρτάλη. Η απάντηση, όμως, που θα πάρει θα τον αποκαρδιώσει τελείως. Την ίδια ώρα, η Μυρτάλη αρπάζει μια ευκαιρία και προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια του βασανιστή της.

Ο Στάθης προσπαθεί να μάθει την αλήθεια σχετικά με την περίεργη αργοπορία της Βασιλικής. Η Αρετή αποφασίζει να της περιορίσει και πάλι τις ελευθερίες, με σκοπό να ανακτήσει τον έλεγχο του σπιτιού της. Η Μυρτάλη παλεύει να αντέξει τον ψυχολογικό πόλεμο που της κάνει η άγνωστη φωνή που την κρατά κλειδωμένη σε ένα απόμερο σπίτι.

Ο Στέφανος, από την άλλη, έχει πεισθεί ότι ο χωρισμός τους είναι οριστικός κι αυτό έχει αρχίσει να τον πονάει. Ο Ισίδωρος ψάχνει τρόπους να αγοράσει το πατρικό τους σπίτι από την Αθηνά. Την ίδια ώρα, Αθηνά και Μαργαρίτα, υπό πλήρη μυστικότητα, επισκέπτονται την Μαρία, στο Σούνιο. Ένας περίεργος τραυματισμός στο καμπαρέ οδηγεί τον αστυνόμο Γιώργη Κουράκο σε στοιχεία που σχετίζονται με το διπλό φονικό των Στεφανέων.

Ο Μάνος κι η Μαρίνα επιστρέφουν στη Μάνη και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κρύψουν τον μυστικό τους γάμο. Ο Φίλιππος ζητά από τον Νικόλα να του παραχωρήσει το σπίτι του, με σκοπό να απομονωθούν εκεί με τη Βασιλική. Η Αντιγόνη εκμυστηρεύεται στην Μαρίνα τις υποψίες της, πως πιθανώς ο πατέρας που ψάχνει να ήταν ο Ιπποκράτης Βρεττάκος. Η Άννα δηλώνει στον Δημήτρη πως είναι έγκυος κι εκείνος της ξεκαθαρίζει πως δεν τον απασχολεί καθόλου και της ζητά να κάνει έκτρωση.

Αποκάλυψη στη Γη της Ελιάς - Αυτός είναι ο πατέρας της Αντιγόνης

Κι ενώ η Αντιγόνη πιστεύει ότι είναι κόρη του Ιπποκράτη στη Γη της Ελιάς, του πατέρα της Μυρτάλης και προσπαθεί να το εξακριβώσει μέσω τεστ DNA, o Iσίδωρος αρχίζει να κάνει διάφορες σκέψεις που έχουν να κάνουν με το παρελθόν του και παλεύει με την υποψία ότι ίσως η Αντιγόνη είναι κόρη του.

Ο Ισίδωρος πολλές φορές έχει κάνει κουβέντα με τον Μάνο λέγοντάς του ότι παλιά ήταν ερωτευμένος με μια γυναίκα, αλλά έπνιξε αυτά τα βαθιά αισθήματα στον βωμό της μανιάτικης αξιοπρέπειας και τιμής του. Τώρα όμως αυτό το παρελθόν φαίνεται ότι έχει επιστρέψει και του χτυπάει την πόρτα της συνείδησής του.

Ο Ισίδωρος λοιπόν έχει αρχίσει να θορυβείται μετά τη συνάντησή του με την Αντιγόνη και παράλληλα φοβάται για όσα μπορεί να αποκαλυφθούν για το παρελθόν του. Λίγο αργότερα ο Ισίδωρος εκμυστηρεύεται στον Κωνσταντίνο το ένοχο παρελθόν του:

«Ναι Κωνσταντίνε, υπήρχε στη ζωή μου μια γυναίκα με την οποία ήμουν τρελά ερωτευμένος. Δεν έχανα ευκαιρία για να βρίσκομαι κοντά της. Ομως φοβάμαι ότι την πλήγωσα. Δεν ήθελα να ξαναφτιάξω τη ζωή μου και να βάλω άλλη γυναίκα μέσα στο σπίτι μου και στο παιδί μου, μετά τον θάνατο της γυναίκας μου. Και έτσι την κράτησα μακριά. Οταν έμαθα μάλιστα ότι ήταν έγκυος, της ζήτησα να διακόψουμε», του ομολογεί και του αποκαλύπτει την πιθανότητα να είναι κόρη του η Αντιγόνη: «Της μοιάζει τόσο πολύ. Και έμαθα ότι ψάχνει να βρει τον βιολογικό της πατέρα. Καταλαβαίνεις τι μπορεί συμβεί;», του λέει έντρομος.

Ο Ισίδωρος συνεχίζει να περνά ώρες αγωνίας, πιστεύοντας όλο και πιο πολύ ότι η Αντιγόνη είναι κόρη του, ενώ την ίδια στιγμή ο Μάνος είναι αποφασισμένος να απαλλαγεί από τα «πρέπει» που του επιβάλλει ο πατέρας του, πατάει πόδι και διανυκτερεύει, ανοιχτά πλέον, στο σπίτι της Μαρίνας.

Ο Ισίδωρος, έξαλλος με τη συμπεριφορά του γιού του, δεν διστάζει να επισκεφθεί τη Μαρίνα στο ανθοπωλείο και να έρθει σε σύγκρουση μαζί της. Στο μεταξύ ο Λυκούργος λαμβάνει e-mail με τη φωτογραφία του Ιάκωβου Βρεττάκου, στοιχείο που του δίνει κουράγιο στην προσπάθειά του να βρει τον εξαφανισμένο αδελφό των Βρεττάκων, ενώ η Αναστασία παραδίδει το κλειδί του Ιπποκράτη στον Ισίδωρο, υποψιαζόμενη ότι πρόκειται για κλειδί θυρίδας.

Η Αννα εκβιάζει τον Δημήτρη και την Αθηνά στη Γη της Ελιάς

Η Αννα αποφασίζει να το φτάσει στα άκρα κι εξομολογείται στην Αθηνά πως είναι έγκυος στο παιδί του Δημήτρη: «Να μου πείτε εσείς τι πρέπει να κάνω. Περιμένω το παιδί του και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», της λέει. Λίγο αργότερα η Βασιλική συμβουλεύει την Αννα: «Σε παρακαλώ, ηρέμησε λίγο και άσε στην άκρη αυτή την εμμονή σου με τον Δημήτρη», αλλά εκείνη δεν την ακούει και πιάνει την Αθηνά και της λέει:

«Ο γιος σας με χτύπησε. Πήγα να του μιλήσω για το τι θα κάνουμε και εκείνος σήκωσε το χέρι του και με χτύπησε. Δεν ξέρω τι θα κάνετε, αλλά αν συνεχίσει έτσι εγώ θα σας καταγγείλω», της ξεκαθαρίζει. Τελικά ο Δημήτρης ενδίδει στον εκβιασμό της Αννας και της δίνει 100.000 ευρώ για να απαλλαγεί από το μωρό που περιμένει.

Ο απαγωγέας απειλεί να σκοτώσει τη Μυρτάλη

Η Μυρτάλη προσπαθεί να πείσει τον άντρα που την κρατά φυλακισμένη να την ελευθερώσει, αλλά εκείνος έχει άλλα σχέδια. Την ίδια στιγμή η Μαργαρίτα προβληματίζεται από τη συμπεριφορά του Αλέξη και την άρνησή του να της γνωρίσει τη νέα του κοπέλα, ενώ ο Στάθης προτείνει στον Στέφανο να ξεχάσει τη Μυρτάλη.

Την ίδια ώρα, η Μυρτάλη εξακολουθεί να περνά δύσκολες ώρες στα χέρια του απαγωγέα της, που έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο και την υπομονή του και η κοπέλα στέλνει, κρυφά, μήνυμα στη Μαρίνα λέγοντάς της να πάει στην αστυνομία. Δυστυχώς, όμως, ο άντρας που την κρατάει το βλέπει και απειλεί ότι θα τη σκοτώσει.

Η Μαργαρίτα παρακολουθεί τον Αλέξη, αφού το ένστικτό της την προειδοποιεί πως κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει, ενώ όλοι έχουν αρχίσει να απορούν για το πού έχει εξαφανιστεί η Μυρτάλη, ειδικά τώρα που πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη για τη διαθήκη. Ο Στέφανος της στέλνει μήνυμα και της ζητά να τα ξαναβρούν, αλλά η απάντηση που παίρνει είναι απογοητευτική.