Elif: «Είσαι φίδι! Εξαιτίας σου είμαι όπως είμαι» - Άγρια επίθεση Λεμαν σε Ζουλιντέ

Ελίφ - Μελέκ μένουν και πάλι στο δρόμο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Elif: «Είσαι φίδι! Εξαιτίας σου είμαι όπως είμαι» - Άγρια επίθεση Λεμαν σε Ζουλιντέ

Στην σειρά Elif, η Μελέκ με την Ασλί και την Ελίφ φεύγουν από το σπίτι μετά την επίθεση του Σεντάτ και βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο σ’ ένα τζαμί. Ο Κερέμ που μαθαίνει τι έχει συμβεί στην Ασλί, αποφασίζει να της βρει σπίτι, αλλά χωρίς εκείνη να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό. Η Λεμάν κατηγορεί ανοιχτά τη Ζουλιντέ που ο Σαφάκ αφήνει τη δουλειά του και φεύγει μακριά σε άλλη πόλη.

Ολα μέσα στο σπίτι είναι άνω-κάτω και η Ελίφ έχει τρομοκρατηθεί. Η Μελέκ και η Ασλί δεν έχουν πια άλλη επιλογή, πρέπει να φύγουν από το σπίτι και περνάνε το βράδυ τους στο πάρκο, αφού ο σπιτονοικοκύρης τους τις παρενοχλεί. Το επόμενο πρωί βρίσκει και τις τρεις τους κουρασμένες, αλλά η Ασλί πρέπει να πάει στη δουλειά της και η Ελίφ στο σχολείο. Η Μελέκ μένει πίσω να τηλεφωνεί για να βρει νέο σπίτι για να μείνουν. Την ίδια ώρα, η Λεμάν νιώθει ένοχη και ανησυχεί επειδή ο γιος της έχει ζητήσει μετάθεση σε άλλη πόλη.

Δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της μακριά του. «Θέλεις να με πεθάνεις; Γιατί να φύγεις μακριά; Πώς θα αντέξω να ζήσω χωρίς εσένα; Δεν μπορώ να ζήσω ξανά μακριά σου», του λέει και εκείνος της απαντάει: «Πρέπει να με καταλάβεις, μητέρα! Πνίγομαι εδώ, θέλω να πάω αλλού να ηρεμήσω! Δεν σε εγκαταλείπω, μην το σκέφτεσαι έτσι».

Elif Μελέκ Ασλί Ελίφ άστεγες

Ο Τουφάν συνεχίζει να ενοχλεί τη Ζουλιντέ και τη φέρνει σε δύσκολη θέση καθώς δεν μπορεί να εξηγήσει στον γιο της τι συμβαίνει, ενώ ο άντρας που έχει προσλάβει η Ματσιντέ και αναζητεί τη Μελέκ και την Ελίφ, φτάνει στη γειτονιά και πέφτει πάνω στον Σεντάτ. Εκείνος προθυμοποιείται να τον βοηθήσει για να τις βρει και είναι φανερό πως κάποιο νέο σχέδιο καταστρώνει.

«Βρήκα τη Μελέκ και την Ελίφ», λέει ο βοηθός της Ματσιντέ στην ίδια και εκείνη σπεύδει στη γειτονιά. Ο Σεντάτ λέει πως νοικιάζει το σπίτι τους σ’ εκείνες, αλλά όταν φτάνουν το βρίσκουν άδειο, όμως σε κατάσταση που φαίνεται πως όποιος έμενε μέσα έφυγε άρον-άρον. Ο Σεντάτ κάνει πως δεν ξέρει τίποτα, αλλά η Ματσιντέ ανησυχεί! Η Ασλί που δεν έχει κοιμηθεί όλο το βράδυ, κάνει συνέχεια λάθος στη δουλειά της με αποτέλεσμα ο Κερέμ να την επιπλήττει.

Η Αλέβ καταλαβαίνει πως κάτι απασχολεί τη Λεμάν αλλά δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει. «Πάει, τον έχασα... Φεύγει μακριά μου! Ο Σαφάκ παραιτήθηκε και θα πάει να μείνει σε άλλη πόλη», λέει στην Αλέβ, που εκπλήσσεται. Ο Σαφάκ είναι εξαφανισμένος και η Λεμάν ανησυχεί πως κάτι έπαθε. Η Αλέβ την πηγαίνει στο νοσοκομείο καθώς η πίεσή της είναι χαμηλή. Η Μελέκ, η Ασλί και η Ελίφ εξακολουθούν να ψάχνουν για σπίτι αλλά δεν είναι τυχερές. Ωστόσο καταφέρνουν να βρουν μια προσωρινή λύση για να περάσουν τη νύχτα τους, κι αυτή δεν είναι άλλη από ένα τζαμί.

«Είσαι φίδι» - Επίθεση Λεμάν στην Ζουλιντέ στην Elif

Ο Σαφάκ επιστρέφει στο σπίτι και δεν βρίσκει κανέναν εκεί. Τηλεφωνεί στην Αλέβ, η οποία του λέει πως ήταν στο νοσοκομείο. Οταν επιστρέφει η Λεμάν, εκείνος της λέει πως έμεινε σ’ έναν φίλο του και δεν την ενημέρωσε γιατί ήταν αργά η ώρα. Η Λεμάν δεν μπορεί να ηρεμήσει και κατηγορεί τη Ζουλιντέ για όσα συμβαίνουν στην οικογένειά της. Η Αλέβ λέει στη Ζουλιντέ ότι η Λεμάν μπήκε στο νοσοκομείο και εκείνη θεωρεί πως είναι σωστό να της πάει ένα δώρο για να της ευχηθεί «περαστικά».

Ομως θα έρθει αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της Λεμάν, η οποία θα της επιτεθεί: «Ηρθες να μου ευχηθείς περαστικά ή για να χαρείς με τα χάλια μου; Εξαιτίας σου είμαι όπως είμαι! Μαύρη η μέρα που μπήκες στη ζωή μας και μου διέλυσες την οικογένειά μου! Πήρες το μαγαζί μου, πήρες το σπίτι μου και τώρα τον γιο μου! Ο Σαφάκ παραιτήθηκε και φεύγει μακριά μου εξαιτίας σου! Ενα φίδι είσαι κι αν έχεις λίγη αξιοπρέπεια μην τολμήσεις να εμφανιστείς ξανά μπροστά στα μάτια μου». Η Ζουλιντέ, η οποία δεν έχει ιδέα για την απόφαση του Σαφάκ να φύγει, αναστατώνεται και η Αλέβ υποκρίνεται ότι λυπάται για ό,τι συνέβη και πηγαίνει μαζί της στο μαγαζί για να την παρηγορήσει.

Elif επίθεση Λεμάν σε Ζουλιντέ

Ο Κερέμ βρίσκει σπίτι σε Ασλί & Μελέκ

Η Ασλί συνεχίζει να μην τα πηγαίνει καλά στη δουλειά καθώς το μυαλό της είναι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο Κερέμ αναγκάζεται να της κάνει μια αυστηρή προειδοποίηση, ενώ στη συνέχεια συζητάει την κατάσταση της Ασλί με την Μπιρτσέ. Λίγο αργότερα ο Κερέμ ακούει την Ασλί να μιλάει στο τηλέφωνο με τη Μελέκ και καταλαβαίνει πως η κοπέλα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Η πληγωμένη καρδιά της Χουμεϊρά - που υποψιάζεται τη θεία της - αρχίζει να γιατρεύεται με τον Λεβέντ, ενώ η Ματσιντέ ξεχνάει συνεχώς πράγματα και βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο Κερέμ ακολουθεί την Ασλί όταν φεύγει από το γραφείο και ανακαλύπτει πως η κοπέλα είναι άστεγη και μένει σε τζαμί! Νιώθει τύψεις για τον έντονο τρόπο που της μίλησε νωρίτερα.

Την επόμενη μέρα, η Παρλά προσπαθεί να πείσει τον Κερέμ να αγοράσουν για τους δυο τους ένα καινούριο σπίτι αλλά η ιδέα της δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Η Μπιρτσέ συναντάει στον δρόμο την Ασλί και της ζητάει να της μιλήσει. Τότε εκείνη της λέει την αλήθεια: «Δεν έχουμε πού να μείνουμε με τη Μελέκ και την Ελίφ! Ο σπιτονοικοκύρης μάς ανάγκασε να φύγουμε σε μια νύχτα και δεν έχουμε πού να πάμε και μένουμε προσωρινά σ’ ένα τζαμί». Η Μπιρτσέ συγκλονίζεται και μιλάει με τον Κερέμ, ο οποίος συναντάει έναν μεσίτη για να της βρει σπίτι. Η Παρλά μαθαίνει για το ραντεβού του Κερέμ και χαίρεται καθώς πιστεύει πως εκείνος ψάχνει σπίτι για να μείνουν μαζί!

Η Μελέκ και η Ασλί πηγαίνουν να δουν το σπίτι, τους αρέσει και το νοικιάζουν. Ο Κερέμ καταλαβαίνει πως το σχέδιό του είχε επιτυχία και ζητάει από την Μπιρτσέ να μη μάθει ποτέ η Ασλί ότι εκείνος κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

Η Παρλά βρίσκει την Ασλί

Η Ράνα δέχεται την επίσκεψη δύο μαφιόζων εκ μέρους του Ταρίκ, αλλά εκείνη τους λέει πως δεν θέλει να ακούσει τίποτα από εκείνον και φεύγει. Αλί, Μελέκ και Ελίφ μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι, ενώ η Παρλά ακούει μια συζήτηση του Κερέμ και παρεξηγεί την κατάσταση. Οι άντρες του Ταρίκ βρίσκουν ξανά τη Ράνα και της λένε: «Ή θα δώσεις τε λεφτά που ζητάει ο Ταρίκ με τη θέλησή σου ή υπάρχει κι άλλος τρόπος να σε πείσουμε» και τη σημαδεύουν με όπλο.

Εκείνη αναγκάζεται να δεχτεί και τους συναντάει για να τους δώσει τα χρήματα! Ο Σαφάκ είναι αποφασισμένος να φύγει και η Λεμάν δεν αντέχει να τον βλέπει να μαζεύει τα πράγματά του! Ο Τουφάν πηγαίνει στη Ζουλιντέ και της ζητάει να πάει τον Εμιρχάν στο πάρκο, αλλά στην πραγματικότητα τον πηγαίνει σε μια αλάνα και τον μαθαίνει να πυροβολεί με αληθινό όπλο! Ο Σαφάκ περνάει και όταν τους βλέπει νιώθει θλίψη! Η Παρλά γίνεται έξαλλη όταν μαθαίνει πως ο Κερέμ νοίκιασε σπίτι στη βοηθό του και πάει να βρει την Ασλί: «Εμείς οι δύο πρέπει να μιλήσουμε».