«Σκοτωμός» στη Γη της Ελιάς - Το συγκλονιστικό φινάλε της χρονιάς

Έχει να γίνει ο κακός χαμός

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Σκοτωμός» στη Γη της Ελιάς - Το συγκλονιστικό φινάλε της χρονιάς

Στη Γη της Ελιάς, η συμμαχία της Μυρτάλης με την Αθηνά φέρνει τα πάνω-κάτω. Την ίδια στιγμή ο Μάνος με τη Μαρίνα παίρνουν διαζύγιο και οι Βρεττάκοι σκοτώνονται καθώς ανακαλύπτουν ότι κάποιος έχει κλέψει τον θησαυρό.

Η Μαρία έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες στη Μυρτάλη για να πείσει την Αθηνά να γυρίσει στη Μάνη. Η Αθηνά στην αρχή είναι αρνητική, αλλά η προσέγγιση της Μυρτάλης τη συγκινεί βαθιά.

Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος ανακοινώνει στην Αντιγόνη: «Αντιγόνη, το αποφάσισα, θα σε αναγνωρίσω για κόρη μου και στο εξής θα λέγεσαι Βρεττάκου». Ωστόσο ο Ισίδωρος αγνοεί ότι έχει πέσει μέσα σε μια καλοστημένη παγίδα. Παράλληλα, η Μαρίνα αντιμετωπίζει στα ίσα τον Μάνο, αποκαλύπτοντάς του πως γνωρίζει τα πάντα για τη μικρή του περιπέτεια με τη Ζωή και το κλίμα μεταξύ τους γίνεται πιο ψυχρό από ποτέ.

Η Ιουλία αρχίζει να διακοσμεί το νέο της σπίτι κι ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή της με τον αστυνόμο Κουράκο. Στο μεταξύ η Ελένη ξεκαθαρίζει στον Ανέστη: «Ενα θέλω να ξέρεις, πως αν ποτέ σηκώσεις χέρι, την ίδια στιγμή θα σε καταγγείλω στην αστυνομία».

Γη της Ελιάς φινάλε σεζόν

Συγχρόνως, ο Στάθης πετυχαίνει την Ιουλία στο καφενείο του Πότη και η αμηχανία που επικρατεί ανάμεσά τους είναι εμφανής σε όλους, ενώ η Μαρίνα και ο Μάνος αποφασίζουν να προχωρήσουν σε διαζύγιο.

Στο καφενείο συναντιούνται και ο Λεωνίδας με την Αννα, μ’ εκείνη να τον φλερτάρει, ενώ ο Στάθης μπουκάρει στο σπίτι της Χάιδως: «Σου το έχω ξαναπεί, αλλά φαίνεται ότι δεν το έχεις καταλάβει. Μην ξαναπλησιάσεις την οικογένειά μου», της λέει σε έξαλλη κατάσταση.

Η ρήξη στο σπίτι των Βρεττάκων στη Γη της Ελιάς

Οι Βρεττάκοι πηγαίνουν στο σημείο που δείχνει ο χάρτης και ανακαλύπτουν ότι κάποιος βρέθηκε εκεί πριν από αυτούς… Το αποτέλεσμα είναι να «σκοτωθούν» μεταξύ τους καθώς κατηγορεί ο ένας τον άλλον ότι κάποιος απ’ όλους έκλεψε τον θησαυρό, αφού είναι φανερό ότι κάποιοι έσκαψαν στο σημείο που έδειχνε ο χάρτης και πήραν ό,τι βρήκαν. Υποπτοι θεωρούνται ο Ισίδωρος, ο Μάνος αλλά και ο Ιάκωβος.

Η Χάιδω, με τη βοήθεια της Ισμήνης, καταφέρνει να πείσει τον Λυκούργο να πάει στην Αθήνα. Στο μεταξύ, όσοι νοιάζονται για την Αθηνά, την πιέζουν να μην πουλήσει, ενώ ο Ισίδωρος υπογράφει την πράξη αναγνώρισης πατρότητας για την Αντιγόνη και οι δυο τους φαίνεται να έχουν έρθει πιο κοντά. Τέλος, η Αθηνά λίγο πριν την υπογραφή των συμβολαίων, επισκέπτεται τον Ισίδωρο και του επιφυλάσσει μια έκπληξη που δεν θα του αρέσει καθόλου.