MasterChef 6: Αυτό ήταν το πιάτο αντιγραφής του τελικού - Έμοιαζε απλό αλλά τα βρήκαν σκούρα...

Η αντίδραση των φιναλίστ

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
MasterChef 6: Αυτό ήταν το πιάτο αντιγραφής του τελικού - Έμοιαζε απλό αλλά τα βρήκαν σκούρα...

Οι δύο φιναλίστ Καλλιόπη και Παναγιώτης κλήθηκαν να μαγειρέψουν το ιδιαίτερο πιάτο που έφερε η πολυβραβευμένη με τρία αστέρια Michelin, Βρετανή σεφ, Clare Smyth, με την είσοδο της οποίας προκλήθηκε "πανικός" στο πλατό!

Η βραδιά ξεκίνησε με πολύ ευχάριστο και συγκινητικό κλίμα, μιας και μαγείρευαν για τελευταία φορά στο πλατό, και η Καλλιόπη κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας τα "πήρε" λίγο στο κρανίο με τις υποδείξεις από τον εξώστη, κάτι που οφείλεται καθαρά στο άγχος της για το πιάτο.

Ποιο ήταν το πιάτο αντιγραφής του τελικού του MasterChef;

«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ στον τελικό μαζί με δύο καταπληκτικούς υποψήφιους. Είναι μια τόσο συναρπαστική ημέρα και για τους δυο σας και ξέρω πόσο σκληρά έχετε δουλέψει για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο. Είναι τόσο δύσκολος ο διαγωνισμός, οπότε εγώ αν ήμουν στη θέση σας τώρα... σας παρακαλώ ευχαριστηθείτε το γιατί δουλέψατε πολύ σκληρά για αυτό», είπε η Clare Smyth στους δυο φιναλίστ πριν ξεκινήσουν...

 Αυτό ήταν το πιάτο αντιγραφής του τελικού

Το πιάτο της guest chef ήταν ψητό καλκάνι με μύδια και ψητά πράσα και μια μπαλοτίνα από πράσο και πατάτα. Η σεφ αποκάλεσε το συγκεκριμένο «Πιάτο του Ωκεανού», αφού όπως είπε, προέρχεται και η ίδια από νησί. Καλλιόπη και Παναγιώτης συμφώνησαν μαζί της ότι παρότι έμοιαζε με ένα απλό πιάτο, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο με πολλές παρασκευές, χαρακτηρίζοντας το πιάτο της σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα!

Πυρ και μανία το Twitter με την «πειραγμένη» βαθμολογία του Παναγιώτη

Δεν βγάζει κανείς από το μυαλό των χρηστών του Twitter πως οι κριτές με "ύπουλο" τρόπο θέλουν να προωθήσουν τον Παναγιώτη, έτσι και σήμερα στον τελικό του MasterChef μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι χρήστες παρατήρησαν ότι το οχτάρι στη βαθμολογία του Πάνου ήταν κάπως «πειραγμένο». Κάποιοι μάλιστα έγραψαν ότι από επτά έγινε οχτώ, και αμέσως επικράτησε ο απόλυτος χαμός!

Πιο συγκεκριμένα η Καλλιόπη πήρε 7/10 από τον Θάνο Φέσκο & τον Γιώργο Παπαζαχαρία & μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 27 βαθμούς. Ο Πάνος πήρε 8/10 συγκεντρώνοντας 29 βαθμούς. Το Twitter όμως παρατήρησε ότι το οχτάρι στη βαθμολογία του Πάνου ήταν κάπως «πειραγμένο» και ποιος είδε τα σχόλια τους και δεν τα φοβήθηκε!