Το βραχιόλι της Φωτιάς: Έρχεται η νέα σειρά της ΕΡΤ - Μία συγκλονιστική ιστορία για όσους πάλεψαν με τις "φλόγες" και επιβίωσαν

Η συναρπαστική σειρά μυθοπλασίας δίνει ραντεβού τη νέα σεζόν!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Το βραχιόλι της Φωτιάς: Έρχεται η νέα σειρά της ΕΡΤ - Μία συγκλονιστική ιστορία για όσους πάλεψαν με τις

Αρκετές είναι οι σειρές που κάνουν την εμφάνισή τους τη νέα σεζόν και ήδη στην ΕΡΤ, μετράνε δύο, μιας και μετά την αστυνομική σειρά «Κάνε ότι Κοιμάσαι», σειρά παίρνει και πάλι η μυθοπλασία με το «Βραχιόλι της Φωτιάς» να έρχεται προκειμένου να συνεπάρει το τηλεοπτικό κοινό.

Το έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, τα ηνία του σεναρίου έχει ο Νίκος Απειρανθίτης και η Σοφία Σωτηρίου και το εξαιρετικό cast ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, υπόσχεται να συγκινήσει και να ταξιδέψει το κοινό, μέσα από οχτώ επεισόδια στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια άλλη εποχή...

Η υπόθεση στο «Βραχιόλι της Φωτιάς»

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν (Νίκος Ψαρράς) να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα (Ελισάβετ Μουτάφη), φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης και Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία), ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.

Έρχεται η νέα σειρά της ΕΡΤ

Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν (Νεφέλη Κουρή) από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο (Σπύρος Σταμούλης).

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό!

Επιστρέφει η Νένα Μεντή μετά από 13 χρόνια στην τηλεόραση

Είναι σπουδαία θεατρική ηθοποιός και περιζήτητη στην τηλεόραση, καθώς όλες οι συμμετοχές της σε σίριαλ υπήρξαν άκρως επιτυχημένες, ενώ η ίδια εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει πει ναι σε κάποια πρόταση καθώς δεν υπήρξε κάποια που να την συναρπάσει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Σύμφωνα λοιπόν με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, η ταλαντούχα Νένα Μεντή είπε το μεγάλο ναι επιστρέφει στις τηλεοπτικές μας οθόνες μετά από 13 χρόνια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1966). Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το ίδιο έτος με το θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη στο έργο Μαθήματα ηθικής και ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1970, πλάι στην Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή ενώ προερχόταν από καλλιτεχνική οικογένεια καθώς πατέρας της ήταν ο συνθέτης Σπήλιος Μεντής και θείος της ο κωμικός ηθοποιός Κώστας Μεντής.

Η Νένα Μεντή έχει να παίξει σε τηλεοπτική σειρά από το 2009 στο 4 του Παπακαλιάτη, (δείτε εδώ τις εξελίξεις για τη νέα σειρά που ετοιμάζει) με μια εξαίρεση το 2015 όπου εμφανίστηκε στην 10η Εντολή. Όπως μαθαίνουμε, λοιπόν, η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά υπερπαραγωγή της ΕΡΤ, Το βραχιόλι της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ηθοποιός, Νένα Μεντή, αφότου είπε το πολυπόθητο ναι στην παραγωγή, υπέγραψε πριν από μερικές μέρες και μαζί της θα είναι επίσης στη σειρά ο λαμπρός Νίκος Ψαρράς και ο Θάνος Τοκάκης. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κλείσουν και τα υπόλοιπα ονόματα που θα πλαισιώσουν το καστ αυτής της υπερπαραγωγής.