Πλαστική στήθους: Τι είναι το "ένθεμα από δάκρυ" που χρησιμοποίησε ο γιατρός της Ιωάννας Τουνη

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ένθεμα νέας γενιάς

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Πλαστική στήθους: Τι είναι το

Πριν από λίγο η Ιωάννα Τούνη με ένα story που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram (δείτε το εδώ) αποκάλυψε στους διαδικτυακούς της φίλους πως πριν από λίγες ώρες υπεβλήθη στην πλαστική στήθους που από καιρό έλεγε πως ήθελε να κάνει!

Όπως αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο γιατρός της επέλεξε να χρησιμοποιήσει ενθέματα από δάκρυ για να δώσει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και σύμφωνα με όσα μας έδειξε η influencer το αποτέλεσμα φαίνεται όντως πιο φυσικό! Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι είναι τα ενθέματα από δάκρυ και ποια η διαφορά τους από άλλα ενθέματα που χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους.

Τι είναι τα ενθέματα στήθους από δάκρυ

Ιωάννα Τούνη πλαστική στήθους
Instagram/@j.touni

Τα ενθέματα στήθους από δάκρυ είναι μια εναλλακτική λύση για την αύξηση του μεγέθους του στήθους που χρησιμοποιεί διαλυμένο δάκρυ από άλλα ανθρώπινα όντα, συνήθως από δοτές. Αυτό το διάλυμα δάκρυ προστίθεται σε ενθέματα σιλικόνης ή άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται συνήθως για την αύξηση του στήθους.

Αρχικά, σχεδιάστηκε για τις γυναίκες που πραγματοποιούσαν θεραπεία αποκατάστασης έπειτα από μαστεκτομή. Έχει λάβει έγκριση από τον FDA από το 2012. Ωστόσο, χρησιμοποιούταν και τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορα κράτη της Ευρώπης.

Δείτε επίσης: Ιωάννα Τούνη: Πόσο κόστισε η επέμβαση που έκανε στη μύτη της - 4ψήφιο το ποσό

Οι υποστηρικτές της τεχνικής αυτής ισχυρίζονται ότι το δάκρυ μπορεί να προσφέρει μια φυσικότερη υφή και αίσθηση στο στήθος σε σύγκριση με άλλα υλικά ενθέματα.

Όπως και με κάθε επέμβαση αύξησης στήθους, είναι σημαντικό να συζητήσετε με έναν ειδικό πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε αυτήν τη μέθοδο, και να λάβετε υπόψη τις πιθανές επιπλοκές και κινδύνους.

Γιατί ονομάστηκε έτσι;

Το ένθεμα με σχήμα δάκρυ έλαβε αυτό το όνομα επειδή μοιάζει με το ανθρώπινο δάκρυ. Έχει πλατιά, στρόγγυλη βάση που πλαγιάζει σταδιακά προς τα πάνω, αποκτώντας μια πιο φυσική εμφάνιση. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να διατηρεί το σχήμα του. Ένας άλλος τρόπος περιγραφής και λειτουργείας του είναι παρόμοιος με τον αφρό μνήμης. Καθώς το πιέζετε, εκείνο το σημείο «βυθίζεται». Όταν ελευθερώνετε την πίεση, επιστρέφει στο αρχικό του σχήμα.

Επιπλέον, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων. Ενώ το αρχικό σχήμα είναι αυτό που μοιάζει με δάκρυ, μπορείτε να βρείτε σχήματα με διαφορετικό ύψος και πλάτος. Αυτό έγινε επειδή δεν ταιριάζει το ίδιο σχήμα σε όλους τους σωματότυπους. Το κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Για αυτό το λόγο, ο πλαστικός χειρούργος θα σας προτείνει ποιο σχήμα είναι κατάλληλο για το σώμα σας. Ωστόσο, η τελική απόφαση εξαρτάται από εσάς και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να αποκτήσετε.