Λαχανάκια Βρυξελλών: Το υγιεινό λαχανικό του χειμώνα με σημαντικά οφέλη για την υγεία που προτιμά & η Jennifer Lopez!

Δες πως θα το εντάξεις στη διατροφή σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τα λαχανάκια Βρυξελλών αποτελούν το βασικό στοιχείο για τους λάτρεις μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, αλλά και για εκείνους που αγαπούν το καλό και αυθεντικό φαγητό με πρωταγωνιστή τα λαχανικά.

Δεν είναι τυχαίο που σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Jennifer Lopez, το προτιμούν, ενώ οι πιο δημοφιλείς σεφ ανά τον κόσμο εμπλουτίζουν τις νόστιμες και γκουρμέ συνταγές τους με λαχανάκια Βρυξελλών τόσο για την υπέροχη γεύση τους όσο και για την υψηλή διατροφική αξία τους για τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου. (δες και τα καλύτερα σνακ για να μην παχύνεις μαζί με 15 υγιεινές προτάσεις από με τους ειδικούς του Χάρβαρντ)

Λαχανάκια Βρυξελλών: Τα σημαντικά οφέλη τους για τον οργανισμό & την επιδερμίδα σου

Με καταγωγή από το Βέλγιο, τα μικροσκοπικά αυτά λάχανα, που καλλιεργούνται κυρίως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης επειδή είναι ανθεκτικά στο κρύο, είναι στην πραγματικότητα ένα συμπύκνωμα αντιοξειδωτικών και πολύτιμων θρεπτικών συστατικών τόσο για τον οργανισμό σου όσο και για την επιδερμίδα σου χάρη στη βιταμίνη C, στη βήτα-καροτίνη, στο κάλιο, στο σίδηρο και στις πουρίνες, που περιέχουν.

brussel_spouts
Unsplash

Τα πολύτιμα οφέλη τους

  • Η αντιοξειδωτική τους δράση είναι ευεργετική για την υγεία των ματιών αλλά και για την προστασία του αμφιβληστροειδούς.
  • Συμβάλλουν στη σύνθεση και την αύξηση του κολλαγόνου στην επιδερμίδα χαρίζοντας μια φρέσκια και νεανική όψη..
  • Βοηθούν στην καλή υγεία των οστών.
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Έχουν αντιφλεγμονώδη και προστατευτική δράση κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Είναι ευεργετικά ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Προσφέρουν ένα αίσθημα κορεσμού, ενώ ενδείκνυνται για όσους ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Πως να τα εντάξεις στη διατροφή σου...

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι νόστιμα τόσο ως συνοδευτικό στο πιάτο σου όσο και μεμονωμένα μέσα από μια απλή ή και πιο γκουρμέ συνταγή. Απόλαυσέ τα ψητά στο φούρνο αφού προηγουμένως τα κόψεις στη μέση και τα πασπαλίσεις με ένα μείγμα από μπαχαρικά ή πρόσθεσέ τα στην αγαπημένη σου σαλάτα σε φέτες.

Επίσης, μπορείς να τα καταναλώσεις στο πρωινό σου σε μορφή smoothie συμπληρώνοντάς το με μήλο, καρότο και τζίντερ, ένα πολύτιμο συνδυασμό που θα σου χαρίσει άμεσα αναζωογόνηση και αποτοξίνωση, ειδικά το χειμώνα.