Σπανάκι: Το superfood που καταπολεμά την κούραση & ανεβάζει την ενέργειά σου στα ύψη!

Δες πως να το εντάξεις στη διατροφή σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Πλούσια πηγή μαγνησίου το σπανάκι αποτελεί μια super τροφή που έχει πολύτιμα οφέλη για την καλή υγεία του οργανισμού, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς είναι και η λύση ενάντια στην κούραση και στην κόπωση της καθημερινότητας.

Σημείωσε ότι το μαγνήσιο, ένα σημαντικό μέταλλο για τον οργανισμό, που περιέχεται μεταξύ άλλων και στο σπανάκι, συνδέεται άμεσα με τις περισσότερες λειτουργίες στο σώμα γεγονός που το κάνει απολύτως απαραίτητο για την διατροφή σου. (δες και τα λαχανάκια Βρυξελλών, το υγιεινό λαχανικό του χειμώνα με σημαντικά οφέλη για την υγεία που προτιμά & η Jennifer Lopez)

Σπανάκι: Ποιά είναι τα οφέλη του; Μπορεί να ανεβάσει την ενέργειά σου στα ύψη;

Οι περισσότεροι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι το σπανάκι είναι μια υπερτροφή που συνιστάται για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών, ενώ ακόμη έχει και ευεργετικά συστατικά που δίνουν στον οργανισμό σου ένα boost ενέργειας καταπολεμώντας την κούραση.

spinach_superfood
Unsplash

Γιατί το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στη διατροφή σου;

Μετά το κάλιο, το μαγνήσιο είναι το μέταλλο που υπάρχει σε μεγάλη αναλογία στα κύτταρά μας. Ειδικότερα, ο ρόλος του στην καλή λειτουργία του οργανισμού είναι πολύ σημαντικός ενώ τυχόν έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κούραση, μυϊκούς πόνους αλλά και αϋπνία. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και η κατανάλωσή σου, μέσα από τροφές όπως το σπανάκι είναι πολύ σημαντική. Και αυτό γιατί το σπανάκι έχει λίγες θερμίδες (25 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια) και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το συκώτι, τα μάτια αλλά και άλλα όργανα στο σώμα. Ακόμη συμβάλλει στην καλή πεπτική λειτουργία και αποτοξινώνει και τον οργανισμό.

Πώς & πότε πρέπει να τρως σπανάκι

Το σπανάκι μπορεί να καταναλωθεί ωμό - κατά προτίμηση στο μεσημεριανό σου- ή μαγειρεμένο (τηγανητό ή βραστό). Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι όποιον τρόπο και εάν επιλέξεις για να το μαγειρέψεις αυτό δεν καταστρέφει τις ιδιότητές του, ιδιαίτερα όσον αφορά αυτές από το μαγνήσιο.

Μπορεί να το προσθέσεις στη σαλάτα σου μαζί με ντοματίνια, ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο, ενώ εμπλουτίζοντάς τη με μια μερίδα πρωτεΐνης, όπως: κοτόπουλο, γαλοπούλα, τόνο, και μια μικρή ξηρών καρπών θα κάνει τη διαφορά στη διατροφή σου. Ακόμη μπορεί να γίνει η βάση για ένα υγιεινό smoothie ή το κύριο συστατικό σε μια αλμυρή πίτα ή στην ομελέτα σου.