Μηλόξυδο για πρωινό: Αυτό είναι το διατροφικό κόλπο των σταρ για να χάσουν βάρος & να διατηρούνται σε τέλεια φόρμα!

Δες τη μυστική συνταγή ομορφιάς των celebrities

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Ένα καλά κρυμένο μυστικό ευεξίας που επιπλέον βοηθά και στην απώλεια βάρους είναι το μηλόξυδο ή αλλιώς . apple cider vinegar, το ξύδι δηλαδή που παράγεται από τον χυμό μήλου

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι σταρ του Χόλιγουντ, και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων και η Victoria Beckham, που πραγματικά ορκίζονται σε αυτό και στα πολύτιμα οφέλη του, ενώ σπεύδουν να το καταναλώσουν ακόμη και στο πρωινό τους. (δες και τη detox σούπα που θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα & να απαλλαγείς από τα φουσκώματα)

Μηλόξυδο: Πως λειτουργεί; Βοηθά στο να χάσεις βάρος; Γιατί το λατρεύουν οι σταρ;

Η Victoria Beckham ξεκινά την μέρα της με ένα τελετουργικό ευεξίας που τη βοηθά να διατηρείται σε φόρμα. Η ίδια έχει πει χαρακτηριστικά: «Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να πίνω δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με άδειο στομάχι». Μάλιστα, την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και η Jennifer Aniston και η Olivia Munn, που το πίνουν περιοδικά, ειδικά μερικές εβδομάδες πριν περπατήσουν πάνω στο κόκκινο χαλί προκειμένου να διατηρήσουν τις τέλειες αναλογίες τους.

vinegard_apple
Unsplash

Τα πολύτιμα οφέλη του

Το να πίνει κανείς νερό και μηλόξυδο το πρωί με άδειο στομάχι είναι μια αρχαία θεραπεία, που πρόσφατα επέστρεψε στη μόδα χάρη στο Tik Tok, ενώ δεν είναι λίγοι και σε σταρ που το προτείνουν ως μια συνταγή ευεξίας που καλό είναι να την υιοθετήσεις ως μια συνήθεια για το πρωινό σου. Ο λόγος; Τα πολυάριθμα οφέλη του για τον οργανισμό, τα οποία ξεκινούν από την πέψη μέχρι την απώλεια βάρους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες η κατανάλωση μηλόξυδου πριν από τα γεύματα βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται έτσι καλύτερα το σάκχαρο. Αυτό επιπλέον μειώνει την αίσθηση της όρεξης και έτσι προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες με αποτέλεσμα να χάνεις και βάρος.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι η κατανάλωση μηλόξυδου βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης με αποτέλεσμα να αποτρέπονται τα ανεπιθύμητα φουσκώματα αλλά και η παλινδρόμηση. Τέλος, το μηλόξυδο χάρη στην πλούσια σύσταση του σε μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο, μέταλλα είναι άκρως ευεργετικό για τη συνολική υγεία του οργανισμού σου αφού σου δίνει όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχεις ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aυτό είναι το καλύτερο δείπνο για άμεση απώλεια βάρους - Το προτείνουν και διατροφολόγοι

Η τροφή- έκπληξη που βελτιώνει την υγεία του εντέρου & καταπολεμά το φούσκωμα!

Ποιά είναι η καλύτερη ώρα για να πέφτεις για ύπνο & πόσες ώρες χρειάζεσαι καθημερινά;

7 νόστιμες τροφές που κάνουν καλό στην υγεία & βελτιώνουν την πέψη!

Λιναρόσπορος: H σούπερ τροφή με τα πολύτιμα οφέλη που πρέπει να βάλεις τώρα στη διατροφή σου!

Δίαιτα Pritikin: Τι είναι & ποιά είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό αλλά & για την καρδιά σου;

Sleepy Girl Mocktail: To μυστικό που καταπολεμά άμεσα την αϋπνία & υπόσχεται έναν καλό ύπνο!

Pilates: Η σωματική άσκηση που δρα κατά της γήρανσης & σε κάνει χαρούμενη!

Σπανάκι: Το superfood που καταπολεμά την κούραση & ανεβάζει την ενέργειά σου στα ύψη!

Λαχανάκια Βρυξελλών: Το υγιεινό λαχανικό του χειμώνα με σημαντικά οφέλη για την υγεία που προτιμά & η Jennifer Lopez!