Το ποτό που πίνω αντί για καφέ με ξεφουσκώνει και με κάνει να νιώθω λιγότερο κουρασμένη

Είναι νόστιμο και με θαυματουργές ιδιότητες για τον οργανισμό

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Από τη φύση μου πίνω καφέ και σπάνια εγκαταλείπω τον πρωινό και τον απογευματινό. Ωστόσο, αν και ένα φλιτζάνι μετά το τέλος του μεσημεριανού γεύματος είναι μία από τις πιο μεγάλες απολαύσεις της ζωής για μένα, έχω παρατηρήσει ότι η αντικατάστασή του με ένα ρόφημα από χαμομήλι και γλυκάνισο με κάνει να νιώθω πιο χαλαρή και λιγότερο κουρασμένη το απόγευμα - βοηθά και στην γενικότερη καλή υγεία του οργανισμού.

Οι λόγοι είναι πολλοί και δεν αναφέρομαι μόνο στις πεπτικές ιδιότητες του χαμομηλιού. Χάρη στον πράσινο γλυκάνισο, ένα χωνευτικό φυτό με την ικανότητα να μειώνει τα αέρια του εντέρου, μπορώ να μην προσθέσω κιόλας ζάχαρη. Ο συνδυασμός χαμομήλι + γλυκάνισος έχει μια γλυκιά γεύση, που μένει στο στόμα στο τέλος τους γεύματος, έχοντας ως αποτέλεσμα να με χορταίνει και να με ηρεμεί ταυτόχρονα - θυμήσου 9 τροφές που δεν πρέπει να τρώς μετά τις 6 το απόγευμα για να χάσεις βάρος.

τσάι
Shutterstock

Γιατί να πίνεις ρόφημα με βότανα στο τέλος του γεύματος

Η διατροφολόγος Laura Parada υπογραμμίζει πώς η κατανάλωση ενός αφεψήματος μετά το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης θερμίδων. "Τα αφεψήματα από βότανα όχι μόνο βοηθούν την πέψη, αλλά μας δίνουν επίσης τη λίγη ικανοποίηση που αναζητούμε στο τέλος του γεύματος, όταν έχουμε την αίσθηση ότι θέλουμε ακόμα κάτι και τείνουμε να ικανοποιούμε αυτή την επιθυμία με ένα γλυκό". εξηγεί.

"Είναι ένας καλός τρόπος για να τελειώσεις το γεύμα χωρίς να προσθέσεις περισσότερες θερμίδες, αλλά λαμβάνοντας παράλληλα και οφέλη για την πέψη".

Τα οφέλη του χαμομηλιού

Ανάμεσα στα αφεψήματα από βότανα, αυτά με βάση το χαμομήλι είναι ιδιαίτερα υγιεινά. Αυτό το πολύ κοινό ποώδες φυτό, στην πραγματικότητα, μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν μακρύ κατάλογο ευεργετικών ιδιοτήτων:

ροφήματα
Shutterstock

  • είναι αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριακό, αντιμυκητιασικό, αντισπασμωδικό, κατά του έλκους και αντιικό.
  • βοηθά στην πέψη
  • είναι χορταστικό
  • προάγει τη χαλάρωση, βοηθώντας μας να ξεκουραζόμαστε καλύτερα
  • βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Αντίδοτο στη... ζάχαρη

Δεδομένου ότι δεν μπορώ ακόμα να πιω τον εσπρέσο χωρίς ζάχαρη, το να πίνω ένα ρόφημα από βότανα με γλυκιά γεύση αντί για καφέ, όπως χαμομήλι με πράσινο γλυκάνισο, με βοηθά να μειώσω την πρόσληψη, που έχει άμεση επίδραση στον μεταβολισμό.

Αν και τα γλυκαντικά, όπως η ζαχαρίνη, δεν περιέχουν θερμίδες, η γλυκιά τους γεύση έχει παρόμοια επίδραση στον εγκέφαλό μας με τη ζάχαρη, με αποτέλεσμα να θέλουμε να τσιμπολογήσουμε ή να φάμε κάτι ανθυγιεινό.

Εν κατακλείδι, εάν δεν μπορείς να συνηθίσεις τη γεύση του πικρού καφέ, όπως στην περίπτωσή μου, μια αποτελεσματική λύση για τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης και γλυκαντικών είναι να τελειώσετε τα γεύματα με ένα αφέψημα με φυσική γλυκιά γεύση. Και αυτό με βάση το χαμομήλι και τον πράσινο γλυκάνισο είναι μια επιλογή που προτείνω ανεπιφύλακτα - δοκίμασε και το ιαπωνικό τσάι kukicha, που μειώνει το στρες και βελτιώνει την πέψη.

Δοκίμασε το Μείγμα Βοτάνων με Γλυκάνισο σε φακελάκια, €3,22, flavory.gr

βότανα με γλυκάνισο

Βιολογικό χαμομήλι, €9,80, symbeeosis.com

χαμομήλι

Γλυκάνισος σε φακελάκια, €2,50, zarbis.gr

γλυκάνισος