Λατρεμένη συνταγή: Φτιάξτε γρήγορα κι εύκολα λαζάνια μπολονέζ

Λατρεμένη συνταγή: Φτιάξτε γρήγορα κι εύκολα λαζάνια μπολονέζ

Εμβληματικό ιταλικό πιάτο, λατρεμένο σε όλο τον πλανήτη. Μην σας μπερδεύουν τα παρακάτω πολλά λόγια, είναι εύκολη η συνταγή.



Υλικά

  • 1 κουτί λαζάνια 500 γραμμάρια

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 400 γραμμάρια κιμά

  • 2 καρότα

  • 2 κλωνάρια σέλινο

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ


Για την μπεσαμέλ

  • 5 κουταλιές γλυκού βούτυρο

  • 5 κουταλιές του γλυκού αλεύρι

  • 1 φλυτζάνι γάλα

  • 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί

  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση



  • Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

  • Οταν τα σουρώσετε ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους

  • Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε καλά τον κιμά

  • Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα καρότα όλα ψιλοκομμένα και ροδίστε για 3 λεπτά

  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, ροδίστε 3 λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για 1 ώρα

  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι

  • Τώρα η μπεσαμέλ: Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά

  • Προσθέστε το αλεύρι, λιώστε καλά και προσθέστε το γάλα χλιαρό

  • Ανακατέψτε ζωηρά για να γίνει παχύρευστη μπεσαμέλ

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

  • Τώρα ξεκινάμε το στρώσιμο: μια στρώση λαζάνια, μία στρώση κιμά, ρίξτε τριμμένο τυρί

  • Κάντε έναν δεύτερο όροφο με τον ίδιο τρόπο

  • Κάντε έναν τρίτο όροφο και ολοκληρώστε περιχύνοντας όλη την επιφάνεια με μπεσαμέλ

  • Αν έχετε υλικά, κάντε και τέταρτο όροφο

  • Ρίξτε άφθονο τυρί από πάνω

  • Ψήστε στον ζεστό φούρνο για 40 λεπτά

  • Αν κινδυνεύει να καεί η επιφάνεια, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο


Πηγή: athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Cheesecake maltesers: Το γλυκό της ημέρας που θα σας ξετρελάνει

Σπιτικό προφιτερόλ! Φτιάξτο εύκολα και γρήγορα και εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου!

Επιστροφή στη παράδοση! Σπιτική χορτόπιτα με ανθότυρο, βλήτα και κινόα